Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

De Medion Akoya P4010: alles in één

Inleiding

De kant-en-klare desktop is de afgelopen jaren flink op zijn retour, terwijl de laptopmarkt een stevige groei doormaakt. Diverse fabrikanten proberen desondanks nieuwe segmenten in de desktopmarkt aan te boren om het tij te keren. Vooral kleine nettops en grote all-in-ones lijken bij de producenten in de smaak te vallen, waarbij Apple in beide gevallen met respectievelijk de Mac mini en de iMac een voortrekkersrol speelde.

Een all-in-one is een computersysteem dat in een scherm verwerkt is. Nu Windows 7 ten tonele is verschenen, is de verwachting dat steeds meer fabrikanten met dit type systeem op de markt komen. All-in-ones lenen zich uitstekend voor touchscreenbediening en Windows 7 biedt hier ondersteuning voor. Desondanks is het nog maar de vraag hoe succesvol de alles-in-een-modellen worden. De kans bestaat dat de consument liever vasthoudt aan de vertrouwde modulaire systemen, zodat de pc bijvoorbeeld niet hoeft te worden afgedankt als het scherm te veel dode pixels heeft.

Medion logoIn de rij fabrikanten die de gok met all-in-ones wil nemen, treffen we Medion aan. Deze fabrikant wist in het verleden consumenten te verrassen met zeer complete computers die met name via de Aldi-supermarkten tegen relatief lage prijzen aan de man werden gebracht. Tweakers.net bekijkt in deze korte hands-on of de all-in-one van de Duitse pc-maker ook weet te verrassen, en zo ja, of dat wel in positieve zin is.

Specificaties

Merk en Type
Merk Medion
Productserie Akoya
Type P4010 D (MD 8850)
Technische Specificaties
Cpu-type Intel Pentium Dual Core T4400, 2,2GHz, 1MB L2 cache
Geheugengrootte 4GB
Geheugentype ddr2, 800MHz
Harddisk Seagate Barracuda 1TB
Harddiskbus Sata-300
Optische drive
Dvd+/-rw DL
Videochip GeForce 9100M G-igp
Verbindingen
Verbinding (ethernet) 1Gbps
Verbinding (wlan) 802.11b, 802.11g, 802.11n
Verbinding (usb/Firewire) 7x usb 2.0
Besturingssysteem
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium
Extra
Desktop-extra's 4-in-1-kaartlezer, tv-kaart
Monitor
Schermdiagonaal 21,5"
Schermresolutie 1920x1080 pixels
Uiterlijk
Kleuren Zwart

Uiterlijk en indruk

De Akoya heeft een 21,5"-scherm dat met twee voeten op tafel staat en aan de achterkant op een instelbare steun rust. Deze steun is gemakkelijk naar achteren te schuiven zodat de all-in-one iets gekanteld kan worden. De ruimte tussen de twee voetjes kan met een plastic strook worden opgevuld, maar het vastklikken van deze rand gaat moeizaam.

Het gedeelte onder het scherm wordt ingenomen door de speakers met daarboven een metalen strip. De randen zijn spiegelend maar het scherm zit achter een matte plastic laag. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker niet te maken krijgt met hinderlijke reflecties en dat vingerafdrukken en krasjes niet zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Het nadeel is dat het beeld minder 'sprankelt' dan bij glossy schermen. Bovendien verloopt het bedienen met vingers vrij stroef over de plastic laag, wat vooral bij langdurige bediening, bij slepen en bij het werken met kleine icoontjes enigszins hinderlijk wordt.

Aan de rechterkant van het scherm zitten tiptoetsen in de rand verwerkt, die gelukkig niet zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Deze dienen voor het instellen van de helderheid en het volume. De tiptoetsen werken stapsgewijs zodat de gebruiker meerdere keren moet drukken om een bepaalde instelling te bereiken.

In het midden van het systeem valt de aan-uitknop op. Deze heeft de vorm van een driehoek en bevindt zich aan de onderkant van het scherm, onder het Medion-logo. Bij het opstarten licht de knop blauw op, net als de rand onder het scherm. Ook de TouchSmart-all-in-ones van HP kennen deze feature, zij het dat die apparaten verschillende kleuren kunnen tonen en dat de verlichting met een druk op de knop uit te schakelen is. Bij de Medion ontbreken deze keuzes.

Het ontwerp van de Akoya scoort geen extra punten, maar het model stelt ook niet echt teleur. Ten opzichte van vergelijkbare modellen van MSI en Asus legt de Medion het af, en de vergelijking met high-endmodellen als die van HP is al helemaal oneerlijk - maar lelijk is de Akoya-all-in-one niet, misschien wel wat saai en zakelijk. De degelijkheid van het uiterlijk zien we helaas niet terug bij de bouwkwaliteit: het systeem geeft op tal van plekken behoorlijk mee en voelt niet robuust aan. Nu is de Akoya geen portable, maar de aanwezigheid van een touchscreen betekent dat het systeem aangeraakt gaat worden en dan is degelijkheid een pluspunt.

Medion levert de Akoya met Windows 7 Home Premium voorgeïnstalleerd. Ook levert de fabrikant een draadloze muis, een draadloos toetsenbord en een usb-receiver voor deze invoerapparaten mee. Ook een Windows Media Center-afstandbediening en batterijen voor alle accessiores ontbreken niet. De muis en het keyboard zijn van glanzend zwart plastic en voelen heel licht en daardoor goedkoop aan. Het toetsenbord is full size, heeft dikke toetsen met veel ruimte ertussen en lijkt enigszins op een kruising tussen een keyboard in de bekende Apple-stijl en sommige ouderwetse Olivetti's. Snel kloppen is er niet bij maar na enige gewenning valt er redelijk mee te werken.

De afstandbediening heeft dan weer kleine knopjes, die voor mensen met dikke vingers lastig te bedienen zullen zijn. Verder is het een standaard-remote waar weinig op aan te merken valt.

Na het opstarten vraagt het systeem niet om gekalibreerd te worden, maar we doen dit toch maar met de meegeleverde kalibratietool van TurboTouch. Hier kunnen we met een tekentool ook de respons van het touchscreen testen. De respons lijkt wat op gang te moeten komen, maar na een paar seconden trekt een vingerbeweging ononderbroken lijnen op het scherm. Ook registreert het scherm de vingeraanraking redelijk snel. Wel is het scherm, zoals gezegd, enigszins stroef. Overigens ondersteunt het scherm geen multitouch.

Vervolgens treffen we weer eens een bak vol bloatware aan. Medion heeft de BullGuard-security-suite en een hele reeks Cyberlink-programma's - PowerDVD, MediaShow, PowerCinema, Power2Go en YouCam - maar vast geïnstalleerd. Ook zijn uiteraard enkele Microsoft-programma's aanwezig, zoals Works 9.0 en een probeerversie van Office Home and Student. Daarnaast plaatste Medion een link naar eBay, de Aldi-fotoservice en de Aldi-site op het bureaublad.

Fluisterstil is de Akoya niet. De optische drive zoemt, de hdd ratelt en de fans laten zich ook niet onbetuigd. Het is niet echt een herriebak, maar aan een systeem dat hoogstwaarschijnlijk in de woonkamer terecht komt, mogen hogere eisen gesteld worden.

Hardware, interfaces en prestaties

Hardware

Windows 7 Home Premium draait soepel op de all-in-one. Toch krijgen we tijdens gebruik niet de indruk dat we hier met een snelheidsmonster te maken hebben. Programma's reageren soms traag.

De cpu is de recent geïntroduceerde Pentium T4400, een dualcore die met name voor notebooks is bedoeld. Deze op 2,2GHz geklokte chip wordt op 45nm geproduceerd en heeft een tdp van 35W. Net als de andere cpu's uit de T4000-serie wordt deze kloksnelheid gecombineerd met een fsb van 800MHz en 1MB L2-cache. Vooral de naar huidige maatstaven lage hoeveelheid L2-cache tempert de verwachtingen die we van deze processor mogen hebben.

Gelukkig heeft Medion wel 4GB ddr2-geheugen toegevoegd en ook over de 7200tpm-harddisk, een 1TB grote Seagate Barracuda, is weinig aan te merken. Het klepje aan de achterzijde van de behuizing, waarachter de schijf zich bevindt, is bovendien eenvoudig te verwijderen, zodat de schijf makkelijk te vervangen is.

Voor de graphics is de Akoya aangewezen op de GeForce 9100M G-igp op het moederbord. Deze gpu ondersteunt DirectX 10 en samen met een 9200M GS of 9300M GS vormt deze het GeForce 9400M- oftewel het Ion-platform. Medion houdt het echter bij de 9100M G en dat betekent dat het spelen van 3d-games er niet in zit. Het gebruik van laptophardware is gebruikelijk bij all-in-ones, maar gezien de focus op multimedia was de gebruiker beter afgeweest als Medion wat krachtiger onderdelen had gebruikt. Overigens is de Medion in vergelijking met concurrerende all-in-ones nog als redelijk krachtig te beschouwen: veel modellen zijn namelijk met een Atom-cpu uitgerust.

Interfaces

Aan de linkerzijkant zitten drie usb 2.0-poorten, de audio-in- en -uitgangen en de kaartlezer. De dvd-drive zit aan de rechterzijkant. Aan de achterkant vinden we nog eens vier usb-poorten, de ethernet-interface, twee ps/2-poorten, een coaxiale s/pdif-connector en de aansluiting voor analoge tv en dvb-t . Dit laatste maakt het mogelijk de free-to-air-zenders Nederland 1,2 en 3 te ontvangen. Hdmi ontbreekt, maar een handige feature is de mogelijkheid om de all-in-one met de vesa-bevestigingspunten aan de muur te hangen.

Prestaties

Cinebench R10, single cpu
Model met cpu-typeScore
MSI Wind AE2220M, T6600
**********
2382
Asus Eee Top ET2203, T6500
**********
2283
Medion Akoya P4010, T4400
*********
2228

Cinebench R10, multi-cpu
Model met cpu-typeScore
MSI Wind AE2220M, T6600, 2,2GHz
**********
4539
Asus Eee Top ET2203, T6500, 2,1Ghz
*********
4254
Medion Akoya P4010, T4400, 2,2GHz
*********
4215

3DMark 06
Model met videochip3DMarks
Asus Eee Top ET2203, Radeon HD4550
**********
3679
MSI Wind AE2220M, GeForce 9300 GS
****
1499
Medion Akoya P4010, GeForce 9100M G
***
1201

De cpu van de Medion blijft achter bij die van de Asus en de MSI. De Intel Core 2 Duo T6500 en T6600 zijn op respectievelijk 2,1GHz en 2,2GHz geklokt, maar hebben met 2MB wel twee keer zoveel L2-cache als de T4400 van de Medion. Op grafisch vlak is het verschil groter. De Asus zet hier een nette score neer, die doet vermoeden dat met dit model nog wel een spelletje te spelen is. De MSI scoort beduidend minder, maar nog altijd substantieel beter dan de Medion.

Medion Akoya P4010 - PCMark Vantage
PCMarks 3336
Memory 2301
Tv & movies 2650
Gaming 2608
Music 4342
Communications 3435
Productivity 2657
Hdd 4127

Conclusie

Het alles-in-één-segment moet nog tot wasdom komen. Nu schermen steeds groter en dunner worden, de multitouch-technologie flink in opmars is en de miniaturisering bij andere computeronderdelen ook flink op stoom is, kunnen we echter het nodige op dit front verwachten.

Hoe succesvol dergelijke modellen worden is voorlopig wel de vraag. Er zijn al genoeg pogingen zoveel mogelijk hardware in een zo dun mogelijk systeem te proppen, maar de all-in-ones blinken nergens echt in uit. Voor tweakers geldt dan natuurlijk ook nog dat het geheugen, de cpu of de grafische kaart even vervangen er niet bij is.

De claim alles-in-één nodigt verder uit om te kijken wat het apparaat níet kan, en zo ook bij de Medion Akoya p4010. Het model heeft geen multitouch, geen krachtige videochip, geen esata en geen hdmi. Bovendien blinkt deze Akoya niet uit in schoonheid en, wat erger is, het systeem is niet heel degelijk, wat wel handig zou zijn geweest bij een apparaat dat dagelijks betast gaat worden.

Uiteraard zijn er ook pluspunten. De afstandbediening is eenvoudig maar handig. De videochip mag niet krachtig genoeg voor 3d-games zijn, maar kan wel full hd-video weergeven. Ten slotte biedt de harde schijf met 1TB heel wat ruimte om foto's, muziekbestanden en films te stallen.

Of dit voldoende is om de prijs van 700 euro te rechtvaardigen, blijft wat ons betreft de vraag. Een alternatief als de MSI Wind AE2220M kost een paar tientjes meer, maar streeft de Medion op vrijwel alle fronten voorbij. Ons advies luidt om of door te sparen voor een high-end all-in-one, zoals een TouchSmart van HP of een Apple iMac, of te wachten tot het concept wat meer volwassen is.

Pluspunten

+ 1080p-weergave
+ 21,5" groot touchscreen
+ 1TB opslagcapaciteit
+ Afstandbediening

Minpunten

- Geen krachtige videochip
- Geen multitouch
- Geen hdmi
- Niet zo stil als gewenst voor huiskamergebruik

Medion p4010 muis en toetsenbord Medion p4010 linkerzijkant Medion p4010 rechterzijkant Medion p4010 achterkant Medion p4010 open achterkant Medion p4010 tv-antenne Medion p4010 harde schijf Medion p4010 muis Medion p4010 toetsenbord Medion p4010 afstandsbediening Medion p4010 voedingsadapter Medion p4010 poorten achterzijde Medion p4010 tiptoetsen Medion p4010 fpa Medion p4010 front

Reacties (56)

56
53
31
2
0
6
Wijzig sortering
Heb het apparaat ook aangeschaft maar het is een ideaal systeem! Alles zit er netjes bijgeleverd en de touch werkt ideaal. Zoals het schermtoetsenbord en handschriftherkenning. Heb sinds ik het aangezet heb bijna alleen maar gebruik gemaakt van de touch. Ook het geluid is goed, goede bass. Het lawaai van dit systeem valt mij ook niet tegen, behalve de harde schijf die je hoort ratelen, maar dat komt meer omdat het achter het klepje zit, waardoor het hol klinkt.

[Reactie gewijzigd door peeter94 op 26 november 2009 17:57]

Ik ben wel benieuwd naar je ervaringen.
Hoe gebruik je hem, zittend aan tafel en dan typen en schrijven op het vertikaal opgestelde beeldscherm? Zit het scherm dan niet snel vol met vinger vlekken? En wordt je niet moe in je armen?
ik heb hem hier staan. maat van me heeft hem gekocht
is wel leuk en werkt redelijk alleen wacht ik mooi op multitouch systemen :)

witte strepen of zwarte honing graad structuur komt door het niet acclimatiseren van de PC na een dag trekt het vanzelf weg dus geen rede voor angst :P ;)


toetsenbord en muis zijn gewoon niet fijn maar ag die koop je ook voor een paar tientjes.

[Reactie gewijzigd door Proxx op 26 november 2009 19:57]

Leuk ding, niks speciaals. Ik vraag mij af of men inderdaad er op zit te wachten om een PC via touch aan te sturen, vooral als er geen multitouch ondersteuning is.

Onder Specificaties en prijzen staan geen prijzen maar in de conclusie zie ik dat ie € 700 moet gaan kosten. Dan toch liever de MSI.
De prijzen verschijnen automagisch zodra er een prijsvermelding in de Pricewatch wordt opgenomen. Dat zal hopelijk niet al te lang duren :)
699 euro bij de aldi, vanaf gisteren beschikbaar.

Pricewatch is leuk, maar als er iets niet in staat, betekent het nog niet dat het nergens te vinden is, een beetje klikkerdieklik en voila, resultaat :)

Ik zie dat ik laat ben met mijn reactie. Hieronder ook al aangegeven.

[Reactie gewijzigd door dahakon op 26 november 2009 20:33]

Ik vraag me serieus af in hoeverre "touch" bediening nou daadwerkelijk een alternatief is voor "gewone" bediening. Je moet toch op een of andere manier redelijk verkrampt achter je monitor gaan zitten. Zeker de wat grotere monitoren (20" en groter) heb ik liever wat verder van me af staan; vaak al dusdanig ver dat een touchscreen zijn hele doel mist.

Daarbij is naar mijn mening de vormgeving van dat ding niet om aan te kijken. Lelijk plastic met blauwe ledjes. Typisch iets voor mensen die kicken op lange-piemel-specificaties... En dan nog: Je gaat toch geen PC in je woonkamer zetten 8)7
"All-in-ones lenen zich uitstekend voor touchscreenbediening"

Want?

Wat maakt het voor de ergonomie van touchscreenbediening uit de de PC in de monitor zit? Het lijkt me dat eerder de opstelling vh beeldscherm daarbij van belang is, en die staat bij een all-in-one op tafel net als bij een klassieke PC, en het is nog maar afwachten hoe handig dat is met touchscreenbediening.
Dat hangt er nogal van af, hoe je 'm gebruikt. Jij denkt duidelijk nog aan een pc, die je op een bureau neer zet.

Ik denk echter, dat hij meer bedoeld is als een TV, die je ook mediaspeler kunt gebruiken, en als laatste, eventueel ook nog als pc.

En dan wordt een touchscreen plotseling wel heel logisch, omdat je niet de hele tijd naar een muis of toetsenbord wilt grijpen.
Als je hem als tv/mediaspeler gebruikt lijkt het me toch verdomt onhandig om op te staan om het scherm aan te raken, bediening via afstandbediening/draadloos keyboard lijkt me dan veel prettiger.
Neem bijvoorbeeld een situatie waar de computer in de keuken word neergezet, geen plek voor de kast, toetsenbord en muis liggen in de weg, even een muziekje op zetten met je smurrie vinger en even naar beneden scrollen voor de rest van het recept zonder muis of keyboard te hoeven gebruiken, lapje er overheen en het is weer schoon.
zo nog tal van situaties waar touchscreen gewenst is en er niet al te veel plek is voor een computerkast, winkel balies, ziekenhuizen enz

Het niet perse nodig hebben van een keyboard en muis in combinatie met een computer welke in het scherm verwerkt zit bespaart veel ruimte en geniet dus in veel gevallen de voorkeur.

Ik vraag me af of er ooit nog een dag komt dat een all in one pc niet bij de eerste post met een iMac wordt vergeleken.
Afgezien van het feit dat de computer in het scherm zit heeft het helemaal niets weg van een iMac, het is eerder een ripoff van de HP touch desktops.
En als we dan toch de vergelijking moeten maken, in deze medion ben je tenminste geen 2 uur bezig met het vervangen van een HDD (in tegenstelling tot de gemiddelde post CRT iMac, ik spreek uit ervaring)
zo nog tal van situaties waar touchscreen gewenst is en er niet al te veel plek is voor een computerkast, winkel balies, ziekenhuizen enz
Als of ziekenhuizen Medion spullen van de aldi gaan halen :/ 8)7 sorry hoor, maar ik denk dat als je minder kosten wilt dat je een PC koopt met een touchscherm. Met kosten heb ik het niet over de aanschaf, maar over reparaties als er onderdelen kapot gaan.
En jij weet natuurlijk zeker dat medion troep is en gegarandeerd kapot gaat en dat de aldi de enige winkel in nederland is die medion verkoopt.... :?

bron?

Naar mijn eigen ervaring heeft medion verbazingwekkend lage uitvalspercentages.

Maargoed ik heb het niet speciafiek over medion, maar over een touchscreen met ingebouwde computer in het algemeen.

Voor ziekenhuizen zijn touchscreens ideaal, in Japan heeft tegenwoordig bijvoorbeeld zowat ieder ziekenhuisbed een wacom display voor patientinfo enz, zodra daar dan ook nog eens de computer in zou zitten zou dat alleen nog maar makkelijker zijn.
Absurde plaatsing van de IO-connectors. Plat tegen de muur kun je dus vergeten, en dat is bij zo'n ding juist mooi. Er wordt druk geknutseld om die muurbevestigingtoestanden zo plat mogelijk te maken, en dan komen ze hiermee aan. Waarom niet aan de zijkant? Zonde.

Wel zonde van die platgeslagen muis.
Ik weet het niet zenne maar er zijn nog grotere merken dat hun connectors ook gewoon zo eropzet om dat het niet anders gaat (Sony) maar die mense kopen weer een grotere buigel want die zijn zwaaaaaar
Ik geef je groot gelijk als je de Akoya ergens aan de muur wil hangen in de woonkamer oid, maar om op je bureau tegen de muur te plaatsen is het natuurlijk wat onzinnig als je dan ook nog eens het touchscreen wil gebruiken. Lig je daar voorovergebogen over je bureau om toch maar firefox te kunnen openen om TW.NET te lezen ;).

Dit is zo'n beetje hetzelfde verhaal van de laatste tijd met aldi pc's. Lange tijd leverden ze veel waar voor hun geld (weliswaar soms slechte bouwconstructie) zoals alle mogelijke aansluitingen (waaronder scart) en afstandsbediening met een degelijke CPU en (specifiek aangepaste) GPU. Maar de laatste jaren kan aldi de prijs gewoon niet laag genoeg krijgen om competitief te zijn. Nu ja, verkopen zullen ze nog altijd doen maar de aantallen die ze toen haalden, zal niet meer voorkomen.
Kan er bij vermeld worden welke versie er van Windows 7 home premium gebruikt is? 32 of 64 Bit? Anders heb je geen vol benut van de 4GB
Windows 7 32 bit (geeft ook aan in systeem 3,25GB van 4GB gebruikt)
Wat ik mis is dat Medion als een van de weinige fabrikanten op bij bijna alles 3 jaar garantie geeft. Kunnen andere merken nog wat van leren...
Ook een minpunt overigens, vind ik de lelijke achterkant.

Geen probleem als die tegen een muur staat, maar voor de huiskamer staat ie ook vaak genoeg gewoon op tafel met de achterkant zichtbaar.
Voor geïnteresseerden: volgens de website van de Aldi is hij daar te koop voor 699 euro.
Ziet er wel goedkoop uit, vooral dat toetsenbord en die muis.
Verder hadden ze de aansluitingen die aan de achterkant zitten, meer aan de zijkant moeten maken (eventueel nog aan de bovenkant of onderkant, beter dan de achterkant in zo'n geval), want als je hem tegen de muur wilt bevestigen, kom je niet uit!
Nog ddr2 geheugen, zou ik niet zo snel meer willen, en die processor is voor mij ook te min. Qua prestaties wel prima om een beetje te internetten en muziek te luisteren, gamen zal er niet echt in zitten vrees ik.
Voor de prijs die je ervoor moet betalen, heb ik toch liever een andere all-in-one, maar met computers heb ik liever een normale computer, waarbij je alle onderdelen zo kunt vervangen enz.
Heb zelf de all-in-one van HP mogen bewonderen, maar voor mij blijft het een speeltje. De multitouch, bijgeleverd games en multimedia programmatuur zijn geweldig voor even maar meer ook niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee