Phanteks XT View Matrix en Evolv X2 Matrix
Bij Phanteks troffen we een luxe ogende upgrade van de XT View en Evolv X2 aan, beide behuizingen die sinds maart in hun reguliere variant verkrijgbaar zijn. De Matrix-edities voegen echter een stoffen afwerking aan de onderrand toe: een soort speakerstof is aangebracht op de onderste cover voor de voedingstunnel. Bij de Evolv X2 is dat een geborsteld metalen rand die binnen het glas zit, als een soort podium. Bij de XT View zit de rand gelijk met het glas aan de buitenkant. De Matrix-varianten geven een wat luxere uitstraling aan de kasten met de stoffen afwerking.
De naam Matrix komt echter niet van het stofje, maar van wat er achter zit. Bij de XT View is het linkeronderpaneel namelijk voorzien van een matrix van 600 rgb-leds, die zijn aan te sturen via Phanteks eigen Nexlinq-software. Zo kun je zelf patronen maken of de voorgeprogrammeerde voorbeelden gebruiken. Het is bijvoorbeeld makkelijk om een tekst te laten scrollen over de zijkant, of om je temperaturen erop weer te geven.
Bij de Evolv X Matrix zitten dezelfde 600 ledjes in het zijpaneel, maar ook het voorpaneel is van een led-matrix, iets kleiner met 300 stuks, voorzien. Dat geeft de mogelijkheid je tekst of animaties rond te laten lopen. Verder zijn geen wezenlijke wijzingen aan de kasten doorgevoerd. De nieuwe afwerking en led-matrices hebben een meerprijs van 50 euro voor de Evolv X2 Matrix en 30 euro voor de XT View Matrix ten opzichte van hun gewone non-matrix-varianten.
Eclipse G370A
Voor de meer mainstreamgebruiker toonde Phanteks de nieuwe Eclipse-behuizing. De Eclipse G370A zou ongeveer 60 euro moeten gaan kosten en vanaf oktober verkrijgbaar zijn. Daarmee komt een budgetvriendelijke behuizing beschikbaar, die via een mesh-voorkant voor airflow voor de maximaal zeven fans zorgt, en ruimte heeft voor een 360mm-radiator en voor workstations niet onbelangrijk: eATX-moederborden.
XT M3
Voor compacte builds komt Phanteks met zijn XT M3-behuizing. De formfactor doet wellicht wat denken aan Lian Li's A3, wat gezien de naam niet zo gek is. Phanteks heeft de voeding iets anders ingebouwd: die zit bij de A3 horizontaal voorin, maar bij de XT M3 juist verticaal voorin, zodat er meer ruimte voor videokaarten en koeling overblijft. De behuizing is verkrijgbaar met drie argb-fans en moet dan 70 euro gaan kosten. Zonder fans zou je voor de XT M3 een tientje minder betalen: 60 euro.
Sharkoon
Van Sharkoons nieuwe behuizingen hebben we een nieuwsbericht gepubliceerd, maar we willen ze hier ook nog even noemen. De AK7 en MK7 hebben net als Phanteks' Matrix-kasten een stofje op de covers voor de psu-tunnel, die overigens eenvoudig te verwijderen zijn om ze - mocht het nodig zijn - schoon te maken.