Door Jurian Ubachs

Redacteur

F1 22 Review

Dankzij VR geen kopie van voorganger

04-07-2022 • 06:01

157

Singlepage-opmaak

Supercars als extraatje

Natuurlijk biedt F1 22 ook allerlei features buiten VR om. Dat begint met iets wat niet iedereen even interessant vindt, ook al hangt er een aardig randje aan. F1 22 wil spelers namelijk meer van het leven van een F1-coureur meegeven. Daarmee wordt dan vooral het uiterlijk vertoon van sommige coureurs bedoeld. Je kunt je avatar dan ook allerlei hippe kleding aanmeten, die hij of zij dan in jouw persoonlijke F1 Life-omgeving zal dragen. Ga je op bezoek bij een andere coureur, dan zal diegene jouw avatar ook zien in zijn F1 Life-omgeving. In die omgeving is verder ruimte voor een prijzenkast en voor een aardige collectie aan sportwagens die je tijdens het spelen van F1 22 kunt verzamelen.

Safety Car

Daar wordt het interessant, want eerlijk gezegd kan het uiterlijk vertoon van een fictief huis of het uiterlijk van een avatar ons niet echt boeien. Er zullen vast mensen zijn voor wie dat anders is, maar wij spelen F1-games niet om een zo mooi mogelijk pakje voor onze avatar te kunnen verdienen. Maar supercars verzamelen, waar je dan ook mee kunt rijden en waar specifieke spelmodi voor zijn? Dat klinkt best interessant. In totaal zitten er tien supercars in F1 22, waarvan er twee exclusief zijn voor de Championship Edition van het spel. Koop je die versie, dan kun je de Aston Martin Vantage Safety Car en de Mercedes AMG GT Black Series Safety Car besturen. In de reguliere versie ontbreken die Safety Cars, maar zijn de normale versies van die auto’s wel gewoon vrij te spelen. Vrijspelen doe je simpelweg door de game te spelen. Na elke zoveel gereden kilometers krijg je een 'unlock token' en kun je weer een auto toevoegen aan je collectie.

F1 22

Met de auto’s die je verdient, kun je diverse challenges doen, die overkomen als minigames. Je kunt er mee driften, snelle ronden rijden en ga zo maar door. Aardig, maar telkens als we F1 22 speelden, ging onze aandacht niet meteen uit naar de supercars. Ja, Codemasters heeft er best een leuke modus van gemaakt, maar het is niet wat gamers in een F1-game het meest zal aanspreken. Wat dat betreft zijn de speciale evenementen die je tijdens de carrièremodus tegenkomt leuker; ze dienen dan als afwisseling. Even een paar minuutjes stoeien met een auto die heel anders rijdt dan een F1-wagen, dat is best leuk. Een heel losstaande modus naast al het F1-geweld? Het had voor ons niet gehoeven.

Pirelli Hot Laps

Dat roept een andere vraag op. Passen de tien supercars eigenlijk wel in een F1-game? Er zijn immers andere games die honderden auto’s bevatten, inclusief die supercars. Die games zijn veel beter in het nabootsen van de rijstijlen die horen bij elk van de auto’s. Iemand die in een 'straatwaardige' McLaren, Mercedes of Ferrari wil rijden, koopt waarschijnlijk eerder zo’n game: de Forza’s en Gran Turismo’s van deze wereld. Toch komt de aanwezigheid van de supercars niet helemaal uit de lucht vallen. In het echt heb je namelijk de zogeheten Pirelli Hot Laps. Dit zijn evenementen waarbij F1-coureurs bekende personen rondrijden over circuits, in allerlei snelle auto’s. De aanwezigheid van de supercars is dus om dat element van het leven van een F1-coureur na te bootsen. Dat maakt het allemaal best logisch, maar zoals gezegd, op ons maakte het rijden met de supercars onvoldoende indruk om meer te zijn dan een leuk extraatje.

F1 22