Algemeen Ik heb de Centurion 590 aangeschaft om als behuizing te dienen voor een fileserver. Mijn oog viel op deze behuizing omdat hij goedkoop was (~ € 55), geen druk uiterlijk heeft (het ding moet tenslotte onopvallend ergens in een hoekje staan), royale koelingsmogelijkheden biedt en genoeg ruimte heeft voor maximaal 12 hardeschijven; als je gebruik maakt van twee extra 4-in-3 modules (dit zijn cages waar mee je vier 3.5" apparaten in drie 5.25" bays kan monteren) en verder niks in je 5.25" bays stopt. Het frontpanel heeft twee USB poorten, een firewire poort, en aansluitingen voor een koptelefoon en een microfoon. De audio aansluiting kan op zowel een AC97 als HD audio header op het moederbord aangesloten worden. Er zit geen...
[Reactie gewijzigd door Wiethoofd op 26 juli 2024 19:43]
Klopt, ik was 92mm er vergeten bij te zetten."Daarnaast kunnen er 2 fans (80/120/140mm) boven gemonteerd worden"
Er zitten 4 schroefgaten per kant, je kan 80/92/120/140mm fans er in schroeven.
Er passen inderdaad niet 4 hardeschijven in een enkele 5.25" bay. Ik ga er vanuit dat men snapt dat ik het over de 4-in-3 module had, maar ik zal het aanpassen; ik refereerde met 'bay' naar zowel de individuele 5.25" bays als 4-in-3 modules, en dat is een beetje verwarrend."ondanks dat ik er vier in één zo'n bay had zitten"
je hebt er 4 per 3 bays zitten lijkt me. Zo'n hardeschijf rack heet 4-in-3 device module, zelf heb ik de mijne er uit gehaald en mijn harde schijven opgehangen in elastieken (zie ook mijn review
Daar was ik nog niet aan toe gekomen bij het nemen van de foto's, het zit inmiddels allemaal keurig met tie-wraps weggewerktDe scherpe randen waar jij het over hebt, heb ik bijna geen last van gehad.
Verder denk ik bij de tweede foto vanbinnen richting al je harde schijven: Kabelmanagement!! Scheelt ook ontzettend in je airflow als je kortere kabels neemt.
Hmm, ik heb er zelf 6 750GB Samsung's in zitten, 4 in de standaard 4in3 module die er bij zat, en 2 in de module die ik er bij gekocht heb. Van hoorbare trillingen heb ik eigenlijk geen last gehad, alleen toen ik laatst m'n bakje met CD's erop zette resoneerde het gezellig mee."Het ding is met 7 harde schijven erin fluisterstil en vibreert niet."
je hebt er 3 stille CM fans in wat scheelt, maar ik had ontzettend last van resonantie met mijn Samsung Spinpoint F1750GB in die device module (vandaar dus de elastieken)
In de constructie van de fan lopen draadjes van uit het midden naar de LEDs, die heb ik met een mesje doorgesneden (de draadjes zitten nu niet los of zo gelukkig, ze zaten tegen de constructie aangelijmd), en dat lijkt te werken. Ik heb het uiteraard eerst even bij één fan geprobeerd om te kijken of dat zo ging."maar dat is een kwestie van wat draadjes doorknippen, hoop ik."
Bij ledfans zit de bedrading van de leds op de fan, een draadje naar de fan toe doorknippen resulteert in een dode fan. Je zal dus op zoek moeten naar alternatieven of zelf de leds los gaan solderen (optie 1 is mijn tip)
[Reactie gewijzigd door Aphax op 26 juli 2024 19:43]
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 26 juli 2024 19:43]