Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Samsung Spinpoint F1 HD753LJ, 750GB Review

0
fevenhuis 12 augustus 2008, 13.083 views

Samsung Spinpoint F1 HD753LJ, 750GB

Pluspunten

  • PRIJS (WEGGEGOOIT GELD ?!)

Minpunten

  • ALLES KAPUT BRUIKBAARHEID

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Geluidsproductie Score: 1
Compatibiliteit Score: 1
Ondersteuning Score: 1
Featureset Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 1
Prijs Score: 1
Prestaties Score: 1
NIET KOPEN NIET KOPEN NIET KOPEN
En als je hem in bestelling hebt, gelijk maar weer even annuleren (ander merk drive)
Todat bekent is wat er met deze apparaten aan de hand is.
In elk geval niet als je een NVidia chipset hebt of van plant bent hem misschien ooit in een computer met een Nvidia chipset te stoppen. Vooralsnog lijken de meeste problemen voor te komen op Nvidia chipsets. Alhoewel ik zelf de drive ook niet op een extra Marvell SATA poort (p35 moederbord) heb kunnen gebruiken

Er zijn vreemd genoeg voornamelijik alleen goede reviews gepost over deze drive. Ik heb er nu 5 getest op 4 verschillende chipsets 3 verschillende OS'sen met wat andere bevindingen.

Ik heb met de HD's getest met Samsung Hutil v2.10 op de volgende system

Asus M2NPV-VM (Nvidia nForce 430 MCP)
MSI P35 Platinum (Intel P35 Express & Marvell 88SE6111)
MSI K9AGM3 (AMD 690G)
Asrock 775 Twins HDTV Rev. 2.0 (ULi 1573)

Windows XP SP2 / Windows XP X64 SP2 / Windows Vista Ultimate X64

Ik heb de drives met Samsung's diagnostische software Hutil v2.10 getest en
telkens verschenen er dit soort errors:
M.C.: ECC Error
Random Read Test ECC Error
Etc.

Zoek maar eens op Samsung Spinpoint en ECC error.

Nu lijkt het zo te zijn dat de verouderde Hutil software zelf ook weer niet compatible is met deze drives. Een nieuwe versie va nde software zou beter moeten werken (zier onder).

UPDATE: Inmiddels heeft Samsung een nieuwe versie van Hutil online gezet, v2.11
Daarmee worden alle diagnostische tests inderdaad succesvol afgerond.
Helaas blijft de drive verder gewoon niet werken.

Met de nieuwere v2.11 versie is het NIET mogelijk om de UDMA mode te veranderen, wat wel weer kan met de v2.10 versie. Ook werkt de link naar de .ISO op de site van Samsung niet, je moet de DOS util hier downloaden.

SATA Spread Spectrum uitzetten in de bios van het moederbord veranderd niets.
UDMA setting op de drive omlaag zetten veranderd ook niets.
Op aanraden van de Samsung util een drive eens leeggemaakt (full erase) na een complete surface scan zonder enig resultaat.
Ook na een surface scan met de Samsung util een drive eens een LOW LEVEL format gegeven zonder resultaat.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Het is wel zo dat ik zeker weet wat de drives (los van Samsung's diagnostische software) compleet niet wilden werken op de
Asus M2NPV-VM (Nvidia nForce 430 MCP)
En de Marvell 88SE6111 aansluiting op de MSI P35 Platinum

GEEN van de drives werkte hierop!!!

Telkens haperde de computer en liep hardwarematig (bluescreen) vast bij het kopiŽeren van data naar de drive. Bij de MSI P35 Platinum wilde Windows niet eens meer booten.

Ik heb verder geen problemen op dezelfde systemen met SATA schijven van Hitachi, Maxtor, Seagate en WD. Ik weet niet meer wat ik precies nog meer geprobeerd had op de ander systemen naast de oudere Hutil v2.10.

Het lijkt erop dat deze drives in elk geval niet compatible zijn met bepaalde hardware zoals Nvidia chipsets. Er zijn ook vrij veel berichten, voor een schijf die nog niet zo lang op de markt is, va n mensen die naar eigen zeggen een DOA hebben ontvangen.

Bij nader inzien lijkt in mijn ogen Samsung ook niet eens over een redelijke online support database te bveschikken. Er staat "toevallig" helemaal niks over enige ECC errors op Samsung's site, zo'n beetje de enigste aan deze HD gerelateerde website zonder klachten..Het bleek ook niet mogelijk om een klacht online te plaatsen, bij. in een forum zoals dat op de meeste sites van andere hardware fabrikanten kan.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Ja het kan best mogelijk zijn dat ik (zoals velen anderen) 5 keer een joker heb getrokken, of misschien is het gewoon zo dat dit een uiterst onbetrouwbare drive is.
En dat u kunt verwachten dat zelfs als u een werkend exemplaar heeft dat u deze na verloop van tijd weer naar de fabriek mag terugsturen.
Het is te hopen voor Samsung dat ze de oorzaak kunen opsporen en evt. repareren..

Het gaat hier om 5 verschillende zendingen van 2 computershops.
De reden dat ik er zoveel gehad heb is omdat ik eerst dacht dat de drives niet goed verpakt verstuurd waren (de drives gedragen zich eigenlijk als een drive die op de grond gevallen is) en dat een computershop (Azerty) om een of andere reden tegen gemaakte afspraken en mijn wil in gewoon dezelfde merk en type drive bleef terugsturen. En daarbij weigerde Azerty op mijn verzoek de drives extra verpakt te versturen.
Azerty had ik in het verleden nog geen problemen mee en ik zag dat zij aan het verhuizen waren wellicht is het een tijdelijk geklungel aan hun kant, dat is de reden waarom ik er geen boze shopreview over geschreven heb.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Ik had nog nooit een Samsung HD gekocht omdat ik zo mijn reserveringen had over de betrouwbaarheid van hun HD's (DOH!). Maar na het lezen van menig positieve review en recente reviews van deze drive (als beste getest ?!?!), leek het mij tijd om er maar eens een te proberen. En jawel hoor, Bingo, altijdt prijs.

Inmiddels weet ik nu, dat na anderhalve maand ge-emmer, mijn huidige schijven aardig vol staan (de hoeveelheid data staat zo ongeveer aan mijn lippen), dat ik zelfs tevreden zou zijn met een Maxtor. Het is uiteindelijk een Seagate 7200.11 geworden, die verder geen problemen geeft.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Update 08-08-2008 terwijl het aantal reviews op 8080 stond :
Even ter duidelijkheid deze reviewheb ik begin 2008 geschreven, ik meen dat ik de eerste HD in begin Februari e in mijn bezit had en heb de opeenvolgende 2 maanden telkens vervangende exemplaren geprobeerd.

De review was vooral bedoelt om mensen te waarschuwen bij de introductie van de schijven, ik verwachtte dat inmiddels wellicht de grootste problemen al uit deze waren drives gehaalt. Toch zie ik nog steeds zeer veel reacties van mensen met defecte drives, wellicht heeft Samsung nooit een eventuele slechte batch schijven teruggehaatt en laat het de mensen lekker maar aanmodderen.
Hoe dan ook zie ik dus geen reden om mijn mening over deze drives te wijzigen, ik kies zelf toch liever voor hogere betrouwbaarheid in het geval van harde schijven.
En mijn 750 Gb Seagate 7200.11 draait sinds aanschaf 24/7 nonstop zonder problemen.

Heb jij ook een Samsung Spinpoint F1 HD753LJ, 750GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Reacties (102)

Wijzig sortering
open een petitie op het tweakers forum, probeer een reactie van samsung uit te lokken door ze "lastig" te vallen, maar blijf objectief, alleen zo krijg je een partij in jou richting.

door een negatief oordeel te geven over een product waar echt ALLES aan schort volgens jou, zelfs het geluidsniveau is onder de maat, daar win je niets mee.

Ik heb ook heel wat slechte verhalen gelezen (ook goede), maar dat van jou slaat echt werkelijk alles, 5 schijfen defect, daar raak je idd wel erg gefrustreerd van, maar dan nog vind ik het vreemd, het is haast onmogelijk om 5 verschillende schijven te ontvangen en alle 5 defect, dan is er mogelijk niets aan de hand met de schijven, maar met je eigen hardware, mogelijk is de samsung gevoelig voor een bepaalde storing van een van jou moederborden of een iets te hoge spanning van je voeding, is de drive geaard?! of ligt deze los op de grond/kast/plastic beugel, gebruik je een geaard stop contact?!

Hou je rekening met statische elektriciteit, heb je de sata kabel al vervangen?

sloot je de hd als eerste aan op een bepaald systeem vervolgens op een willekeurig ander systeem, mogelijk was de schijf al defect door het eerste systeem.

Allemaal aspecten waar je eerst naar moet kijken voor je een "review" publiceerd, mogelijk heb je dat al gedaan, maar laat het in je verhaal ook duidelijk weten. al met al blijf objectief, hoe K#$ het product ook is...

zet alles wat je gedaan hebt stap voor stap op een rij en trek dan je conclusie, want ik kan me echt niet voorstellen dat je 5 defecte schijven hebt ontvangen, dat ze uiteindelijk defect zijn gegaan dat is een ander verhaal...

PS zelf een samsung spinpoint F1 750GB, nu drie maanden op een Asus P5E X38 moederbord zonder problemen en super snel en vooral stil.....
Binnenkort een tweede 1TB uitvoering.

succes verder met je capaciteits probleem.

[Reactie gewijzigd door TheTeek op 8 augustus 2008 20:40]

Ik heb al gedaan wat ik kan, ik heb inmiddels geen Samsungs meer en wat mij betreft zijn Samsung HD's history, er is voldoende keuze.

Nee het lag niet aan al mijn SATAkabels die ik geprobeerd had.
U zou het verhaal ook eens kunnen lezen ipv. blindelings even als een Sherlock Holmes het verhaal van mij en van iedereen die problemen ermee heeft gehad even van de hand te wijzen als een technisch storinkje.
Ik heb je verhaal gelezen en toch een tekortkoming in je verhaal gevonden, waar ik op reageer en vraag naar opheldering, maar ach je past toch constant je review aan zodat alle eerdere door mensen aangedragen oplossingen door jou onder de tafel worden geveegd, al dan niet getest/waar...

GET A LIFE en ga verder, maar hou op met de review te blijven pushen tot iedereen hem uit kan kotsen, want wat schetst mijn verbazing, alweer een nieuwe review van deze schijf en wat... alweer die fevenhuis met z'n Anti Samsung kruistocht....

Tweakers.net AUB doe er wat aan...
Ik heb dit ook met de 1TB variant.
Het is nu terug naar de winkel waar ze hem eerst zelf ook wilden testen.

Ik heb de nForce590 chipset
Ik kon wel windows en andere appz installeren, maar als ik muziek van mijn oude schijf naar deze kopiŽerde bevroor het beeld.

[Reactie gewijzigd door Louis R op 24 maart 2008 16:42]

Ik heb dezelfde problemen met 400GB & 500GB Samsung Sata schijven op zowel nForce3 & nForce4 moederborden... Het is dan misschien geen F1 serie, maar de problemen zijn precies hetzelfde.

Mijn oplossing na lang zoeken en veel geld in de oplossing te hebben gestoken:
Samsung Sata's uit de pc gehaald en in een NAS server geplaatst... Niet de beste oplossing, maar goedkoper dan een nieuwe pc...

[Reactie gewijzigd door FrenzyFreak op 10 augustus 2008 14:52]

Ik zou toch echt je "review" aanpassen en wat meer moeite steken in een lay-out met kopjes e.d. Meer nuance, etc. etc. het opnieuw pushen hiervan levert vrij weinig op als er nauwelijks iets nuttigs is bijgezet (behalve meer views, gaat het daarom?).

Ook een Google zoekopdracht zegt helemaal niets over de grootte van een probleem. Hier kunnen vele pagina's tussen zitten die verwijzen naar elkaar etc. etc. Reviews (goede) met stress-tests e.d. daar moet je naar kijken. Het gemiddelde wat mensen hier op Tweakers geven voor deze schijf is ook gewoon positief. Paar voorbeelden van goede reviews:

- Pjerry
- Onze eigen Femme
- Tom's Hardware

e.d. Als er echt veel problemen zijn, zou ik die graag in een goede review terugzien voor ik het echt geloof.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 8 augustus 2008 18:12]

U kunt zelf inderdaad beslissen of u de schijf koopt of niet,
u bent volledig vrij om mijn 'heads up' volledig links te laten liggen.

Ik heb geen Samsungs meer en deze review is gebaseerd op al mijn ervaringen met dit type schijf, ik ga mijn review niet editen omdat hij u niet bevalt of omdat de problemen elders verzwegen worden.

Het geluidsproductiecijfer had ik per ongeluk aangevinkt, maar ik wijzig helemaal niets in de review, inclusief mijn valse vinkje.

Er zijn zat recente klachten te vinden in de usercomments van webshops wereldwijd, veel meer dan andere schijven, het kost echt weinig moeite om deze te vinden.

Ik heb niets opnieuw proberen te pushen, ik had eerder verwacht dat ik inmiddels wel kon melden dat alle problemen met deze schijf verholpen zouden zijn, maar daar lijkt het echter niet op. Dus het was eigenlijk de bedoeling om mijn inmiddels verouderede meldingen op te heffen. Dus niet, wat mij btreft zijn het nog steeds budget schijven voor een budgetprijs en met budgetbouwkwaliteit.

[Reactie gewijzigd door fevenhuis op 10 augustus 2008 14:27]

Tsja, dit is geen review, dit lijkt meer op wat gebotvierde frustratie die omgezet is in woorden en slecht leesbare zinnen. Je hoeft hem wat mij betreft niet te veranderen, dat is ook helemaal niet mijn doel, maar zolang je weet dat een negatieve review veel beter en overtuigender kan is mijn wens in ieder geval ingewilligd. Wat betreft de betrouwbaarheid van deze Samsung schijven, ik heb daar zelf ook slechte ervaringen mee, en zal binnenkort een review hierover produceren, zodat mensen weten dat er slechte batches zijn, iets wat mensen niet te weten komen als ze deze review zien en vervolgens doorklikken omdat ze denken te maken te hebben met een gefrustreerde gebruiker.
Inderdaad het is geen gewone review omdat er in mijn geval niets te reviewen viel omdat alle 5 geprobeerde HD's in alle systemen niet functioneerden en de systemen erop vastliepen.

Dat het niet lekker leest boeit me ook weinig, Het gaat hier om een verslag van een periode waarbij ik deze schijven in mijn bezit had. Ik had in een aantal dagen verschillende dingen ook op aangeven van verschillende reacties geprobeerd en deze review telkens weer aangepast. Ik heb zoveel mogelijk details gegeven als ik kon.

Ik denk ook dat de review interessanter is voor ervaren gebruikers dan gemiddelde consumenten. Gemiddelde consumenten zien toch alleen maar prijskaartjes, ervaren gebruikers zullen deze info waarschijnlijk wel op waarde kunnen inschatten.

[Reactie gewijzigd door fevenhuis op 12 augustus 2008 14:44]

Denk je nu echt dat ervaren gebruikers onder de indruk zijn van een slecht geschreven stuk tekst wat dan een ervaring moet beschrijven? Die letten juist nog meer op kwaliteit en beter doordachte statements. Ik denk dat velen hier al jaaaaren flinke technische ervaring hebben, me included. Het feit dat je bijv. ook valse vinkjes niet aanpast geeft nog meer reden om aan de rest van je verhaal te gaan twijfelen.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 12 augustus 2008 17:19]

@fevenhuis

En waarom kun jij gewoon niet aanvaarden dat naast jouw 5 exemplaren er toch nog goeie zouden kunnen bestaan? Ik heb nu exact 4 meldingen gehoord die hetzelfde zeggen als jij, terwijl er al 8 staan die net dezelfde HDD al een tijdje zonder problemen gebruiken. Wellicht heeft Azerty gewoon een slechte pallet toegekregen, en krijg jij telkens een RMA van dezelfde pallet. That's just life!

En voor de rest: het is niet omdat je zoveel mogelijk info over de schijven wil geven en je telkens update, dat je review daarom onleesbaar moet worden (wat hij nu toch echt wel is).

Edit: Dat bedoel ik helemaal niet. Het is natuurlijk niet erg om een negatieve review te schrijven, maar een negatieve review hoeft daarom niet slecht geschreven te zijn natuurlijk. Deze review lijkt meer op wat samengegooide knipsels, waardoor je inderdaad mensen afschrikt (die deze review bijgevolg niet lezen) die dan misschien alleen nog positieve reviews zullen tegenkomen.

Ik heb zonet de Samsung van m'n vader even op m'n mobo geprikt (een MSI K9N SLI, met nForce 570 => nVidia dus) en hij werkte perfect. Ik heb echter ondertussen ook wat "research" gedaan en de uitval van dit type schijven is inderdaad schrikbarend hoog!

Nog ťťn tip: chill out dude! Niemand probeert je hier persoonlijk aan te vallen (ik toch niet). Ik probeer gewoon duidelijk te maken dat je best je review wat HERschrijft, je mening mag daar best in blijven staan. Ik wil je mening niet veranderen, ik wil alleen dat je je mening beter formuleert, zodat ook andere mensen wat aan jouw mening hebben ;)

Voor mij sowieso geen Samsung-schijven, ik ben al jaren een WD-fan, en iets anders komt mijn systeemkast niet binnen!

[Reactie gewijzigd door darkjeric op 26 maart 2008 21:24]

Het gaat hier om de leveringen van 2 winkels en er zijn meer berichten wereldwijd en hier te vinden. Het kan inderdaad zo zijn dat het allemaal een groot toeval is, ik ga ervan uit dat dit voor de meeste mensen ook duidelijk is, of het inderdaad toeval is zal wat mij betreft nog moeten blijken. Ik heb de schijven in elk geval nog niet werkend naar behoren gezien.

En u gebruikt de schijven wellicht nu niet een een moederbord met Nvidia chipset, maar wat als u later uw harde schijven wilt upgraden en deze wellicht in een ander systeem stoppen, dan zit u later met dit probleem wat voor u nu nog niet bestaat.

Ik kan voor u niet de beslissing maken welke HD aan te schaffen,
u zult dat zelf moeten uitmaken aan de hand van voor u beschikbare informatie.
Ik kan u wel informeren over mijn evaringen met een bepaald produkt.

En als u zich verder stoort aan mijn review dan leest u toch lekker alleen de positieve reviews.

[Reactie gewijzigd door fevenhuis op 26 maart 2008 20:19]

Tja, kan het niet laten, hier ook 3 schijven perfect. Uit verschillende series. Ik kan net als de rest alleen maar zeggen, er zijn altijd bij alle merken slechte reeksen. Jouw antwoord van, google er maar op, slaat natuurlijk op elke schijf. Elke schijf heeft wel eens slechte reeksen en dus slechte reviews. Laat deze schijf nou erg populair zijn (prijs/kwalitiet), dan krijg je ook meerdere negatieve reacties. En tja, 5 schijven kan ook toeval zijn. Er zijn minder groothandels dan webshops, dus die shops kunnen best wel dezelfde reeks hebben verkocht.

Je review is genoteerd, ik weet ervan, maar zal me zeker er niet van weerhouden nog tien erbij te nemen als ik daar behoefte aan zou hebben (nu zal ik de 1 TB F1 kopen overigens vanwege prijs/kwaliteit, maargoed) Zeker de manier waarop je het meldt komt niet betrouwbaar over en ik denk dat de helft van de lezers jouw review overslaan vanwege de manier waarop je uberhaupt al begint.

En dat is nu juist NIET jouw bedoeling. Succes ermee in ieder geval.
hier precies hetzelfde probleem gehad met 2 samsung schijven kreeg ik vista niet eens geinstalleerd. Heb een seagate schijf geprobeerd en werkt als een trein! weet niet hoe het komt maar heb dit nog nooit meegemaakt met samsung.
@fevenhuis,

denk dat ik het eens moet zijn met darkjeric
heb zelf al een paar keren problemen gehad met de schijven die ik eerder een keer bij azerty heb besteld.

eerste voorbeeld:
twee identieke maxtor 120 gb sata 1 schijven 1 kwam bij azerty vandaan deze was te herkenen aan de door hun opgeplakte garantie stikker over het label van maxtor zelf heen,en nummer 2 uit een lokale winkel in de plaats waar ik woon. de schijven hadden als enige verschillende waarde het serial nummer wat zelfs maar een 2 cijfers verschillde. ene model eindigde met nr 12 en de ander nr 33, voor de rest zelfde firmware en model etc.
Had ze in een RAID 0 opstelling geplaats voornamelijk voor opslag, echter ging na een maand of 9 de schijf van azerty zich vreemd gedragen uit zichzelf uit en aan gaan vastlopen etc.

tweede voorbeeld
zelfde verhaal als bovenstaande maar dan met 4 schijven waar er 3 van azerty kwamen,ditmaal ging het om hitachi schijven voor mijn server. Tevens weer de zelfde type `s en firmware, de schijven stonden in raid 0+1 voor opslag en backup. De 4de schijf kwam dit keer bij salland vandaan en heb ik eerst een week in mn desktop getest dit is ook de enige schijf die nog steeds werkt. De problemen waren het zelfde als met de maxtor`s

Wil geen beschuldigingen doen naar Azerty maar het leek wel opzettelijk of er schade was aangebracht aan de schijven die door hun geleverd waren, die 4 schijven waren namelijk allemaal beschadigd wanneer ik ze door een surface test liet scannen.

De twee overige schijven 1 van Maxtor en de ander van Hitachi hadden beide geen beschadigingen, al is die Maxtor nu ook wel aan het eind van zijn Latijn.
Ik zal even reageren, zonder alle reacties te hebben gezien. Ik had ook problemen met deze drive. Heb weken lang moeten zoeken, getest, en was bijna wanhopig.
Tot ik het probleem vond.

Het BSOD'en of vastlopen van de PC wordt inderdaad veroorzaakt door deze schijf, in combinatie met (in mijn geval) de nVidia 680i SLI LT chip. Dit is een "bekend" probleem; de schijf is NIET stuk. Zoals "fevenhuis" zegt dat hij 5 schijven heeft geprobeerd en ze zijn alle 5 stuk; dit is dus niet zo. De 1e was waarschijnlijk al goed. Het probleem zit in de chipset van nVidia.

Nu de simpele oplossing: zet in je apparaatbeheer het vinkje "NCQ" uit bij deze schijf en hij loopt als een zonnetje! Geen snelheidsverschil en ik was van alle problemen af.
Goed dat de oorzaak bekend lijkt te zijn.

Feit blijft dat dit soort commentaar in deze review en de manier van cijfers toekennen zoals hierboven vermeld staat in het commentaar in het forum thuis hoort en een niet in een product review. Een productreview moet objectief en met feiten onderbouwd blijven en geen "zie de rode getallen en kijk naar mij" review.

Ik zou de schrijver vriendelijk willen vragen om deze op te schonen en een echte product review in te vullen.
Native Command Queing uitzetten zou een performance drop moeten geven.
Maar ik kan idd niet anders zeggen dat deze schijf zelfs dan snel is.

Ik kwam er ook achter dat NCQ, wat alleen ondersteund wordt onder native SATA mode (dacht zelfs alleen in SATA2), in m'n bios uit stond, maar ook met NCQ aan heb ik geen problemen met deze schijf.
Goeie review.
Gebaseerd op jouw ervaringen, helder uiteengezet onder welke omstandigheden jij problemen hebt ondervonden met deze harddisk.
De testen die zijn uitgevoerd lijken me aardig betrouwbaar, 5x maar liefst en met concurenten geen problemen.

Ik snap niet waar sommige lezers zeuren over dat er misschien wel harddisks zijn waar geen problemen mee zijn. Waarschijnlijk omdat er zelf zo'n drive in hun bezit hebben en das niet erg aardig als iemand wat lelijks zegt over hun lieve kindje. Dit is toch de loterij niet, je mag er toch vanuit gaan als je zo'n harddisk koopt dat deze gewoon naar behoren functioneerd en niet afhankelijk is van een specifieke chipset.

De emotie waar dit artikel mee geschreven is misschien iets te veel aanwezig, maar ik begrijp het heel goed. Fevenhuis moest een tegengeluid laten horen aan al die reviewers die maar klakkeloos de testresultaten van elkaar overnemen en maar roepen dat die drive zo goed is.

Fevenhuis bedankt voor de waarschuwing, ook namens de andere lezers.
Inderdaad ik kan me een beetje onwinden over hoeveel mensen tevreden zijn met defecte producten en het schijnbaar normaal vinden om spul eerst maar een keertje terug te moeten sturen of van alles en nog wat moeten uitproberen om het uberhaupt werkend te krijgen. En daarnaa de boel doodleuk gaan zitten "verkopen" aan anderen.

Een hoop fabrikanten brengt hun spullen zo vroeg mogelijk op de markt, dat kan wat mij betreft, zolang ze ook maar de gevolgen van zo'n beleid dragen.

Wat negatieve toon bretreft, ik denk alleen maar dat het geplaatst is (en ik heb er persoonlijk dus niks positiefs mee kunnen doen), want er is iets mis met het feit dat Samsung haar merknaam als "beste" en goedkoopste op de HD-markt weet uit te breiden met een schijf die wellicht vol zit van gebreken. Daar gaan wij dus even ons kleine stokje voor steken .' )
daar gaan wij fijn een stokje voor steken?, volgens mij zit je dan in een review sector van tweakers verkeerd.

[Reactie gewijzigd door TheTeek op 8 augustus 2008 20:36]

1 2 3 ... 6


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*