Xtreamer SideWinder2

Prijs
Specificaties DLNA -support • WiFi - Bekijk alle specificaties

Xtreamer SideWinder2 Review

Anoniem: 434903Newbie 2 december 2011, laatste update op 2 december 2011, 1.492 views

Xtreamer SideWinder2

Pluspunten

• eenvoudig aan te sluiten
  • goede weergave van .mkv bestanden

Minpunten

• .avi bestanden willen niet afspelen

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik ben over dit product zeer ontevreden en wil u waarschuwen dit niet te kopen. Mijn review heb ik in het Engels geschreven, omdat ik dit op meerdere websites wil plaatsen.

Lees mijn verhaal in deze PDF, waar ik de gehele mail trail in heb gezet.Alleen mijn e-mailadres en achternaam even verwijderd, voor de rest onbewerkt!

Mijn review:

Please do not buy. I am very unsatisfied with this product and with Xtreamer's service.

I cannot get it to play my .avi files that are encoded with with Xvid or DivX. Files that even my XBOX 360 could play without any problems. I have contacted Xtreamer support. We have exchanged emails for three months and the end result is that they suggested that I would re-encode my files so Xtreamer would be able to play them. If you ask me, that's absurd! I have kindly asked for a refund. From that point on I did not get replies on my emails. Very, very bad.

Since two thirds of my files are .avi, the media player is of little use for me. It does play .mkv files without problems.

One other thing that annoys me is the unit needs a lot of time to boot. It plays an animation and loads a complex interface which looks kind of nice, but it is slow. Once you get to your list of files, skipping through the list is fast. But getting there takes a while. And what is the one thing you do every time you start your media player? Yes, trying to get to your file list as soon as possible. I don't care about internet integration, just get me to my files please and do it fast!

Connecting to my NFS file share on my Netgear ReadyNAS is a problem to. I have found that the Xtreamer is very sensitive. So if te hard drives in my NAS are not spun up (they go into sleep mode eventually), then the Xtreamer cannot detect the network share. But it is there, because all my other equipment can see it! So if this happens then I have to do something on the NAS so it spins up and then reboot the Xtreamer (which takes ages). Meanwhile my friends are laughing because my expensive equipment is failing...

No more of this. Xtreamer, your other products may be good (I cannot tell, but the have a good reputation), but this Sidewinder 2 is, at current, very bad.
Please people, save yourself the frustration, do not buy this product.

I hope I get a refund so I can get looking for another media player.

Heb jij ook een Xtreamer SideWinder2?

Typisch, ik ben nog nooit een file (.avi of anders) tegengekomen die mijn Xtreamer MK1 niet kan afspelen, ik vraag me af of de Sidewinder2 (met een moderner chipset) meer problemen heeft dan.

Misschien is ergens een dlna server met transcoding (zoals PS3 mediaserver) opzetten een optie?

[Reactie gewijzigd door MahRain op 2 december 2011 09:05]

2 december 2011 10:13
MahRain, mee eens. Xtreamer staat erg goed bekend waar het op file support aankomt. Daarom kocht ik deze ook. Ik speel nu af via het netwerk (Gigabit). Bestanden staan op mijn NAS. Volgens mij opent de Xtreamer de share via NFS.

Thx voor je suggestie. DLNA kan ook en dan speelde hij wel een paar .avi bestanden meer, maar lang niet alles. Volgens mij zit er echt iets fout in mijn apparaat of in de nieuwe firmware (die is anders dan die van de andere modellen). Teleurstellend dat support zo weinig moeite doet om het wél in orde te maken.
Ik zie deze recensie niet echt als een recensie van het apparaat. Het voelt mij eerder aan alsof je jezelf in de spotlight wilt zetten door dit op zoveel mogelijk sites te plaatsen, zoals je zelf schrijft. Ook gezien het het feit dat je speciaal hiervoor een account hebt aangemaakt op Tweakers.net. Ik vraag mezelf dan ook echt af wat je zou willen bereiken met het zoveel mogelijk plaatsen van dit verhaal.

Ze zijn bij Xtreamer altijd bezig met de ontwikkeling van hun producten, maar ze zijn te groot om iedere call specifiek voor die gebruiker op te lossen. Heb zelf een Xtreamer MK1, duurde ook even voordat de meeste bugs eruit waren en ben inmiddels een zeer tevreden gebruiker.

Als je graag nog een keer een recensie zou willen schrijven, neem dan één van de andere recensies als voorbeeld, zoals deze over hetzelfde apparaat: productreview: Xtreamer SideWinder2 review door gmp

Ik geef deze recensie dan ook 1 ster
2 december 2011 10:39
Floris-K, thx voor je reactie. Mijn review is inderdaad niet een standaard review zoals je die op Tweakers tegenkomt. Ik ga niet alle aspecten van het product bespreken. Puur omdat het (nu in ieder geval) naar mijn mening geen goed product is.

Mijn doel is om mensen te waarschuwen dit niet te kopen of nog niet te kopen. Mezelf in de spotlight zetten heb ik geen behoefte aan. Daarom had ik ook eerder nog geen account en reageer ik meestal niet op fora.

Dat Xtreamer misschien niet iedere call specifiek kan oplossen, ik vind dat je dan niet zelf moet verkopen aan consumenten, maargoed, stel dat ik dat begrijp, dan moet je wel een refund mogelijkheid geven. Het werkte vanaf dag 1 niet en dan moet je een product terug kunnen sturen, toch? Helaas krijg ik van Xtreamer niet de info over hoe dat te doen.

Een review over een apparaat waar ik tevreden over ben, zal ik inderdaad meer 360 graden schrijven.

Overigens zijn tips welkom, want ik wil graag een werkende media speler....
Ik weet niet waar je de speler hebt besteld, maar je kunt het , als je het via de xtreamershop hebt besteld, gewoon middels een RMA terugsturen en zelfs je verzendkosten gedeeltelijk terug krijgen.
zie: http://shop.xtreamer.net/pages/RMA-%26-Returns.html

En anders had je het direct na aankoop terug moeten brengen of sturen naar de shop waar je het besteld hebt.

Om nu zo af te geven op xtreamer zelf vind ik niet terecht. overigens heb ik met mijn mk1 model geen probleem met divx of andere avi files.
5 december 2011 09:19
Hi steadye, thx voor je tip. Ik heb inderdaad via de xtreamershop besteld. Had de RMA procedure nog niet gezien en ga die zeker in gang zetten. Ik ben blij dat jouw mk1 alles draait, zo hoort een mediaspeler te zijn!

Mijn commentaar op vind ik nog steeds wel terecht. Is niet op heel Xtreamer, maar wel op de Sidewinder 2 en hun support daarop. Ik vind het niet goed als je calls van klanten gaat negeren (heb je de mail trail gelezen?) en als oplossing het converteren van de media files aandraagt. Dat is net zoiets als dat een bekend automerk je adviseert om eerst de benzine zelf te filteren voordat je het in de auto doet, terwijl andere auto's daar prima op kunnen rijden... misschien een beetje flauw, maar zo ingewikkeld is het afspelen van een .avi media bestand nou ook weer niet, toch? Dat kunnen we al een jaar of tien.
Het klinkt alsof je avi bestanden gemaakt zijn met een specifieke codec zoals Divx die dan alleen goed afspeelbaar zijn met divx.

Wat late reactie zie ik ;)
Anoniem: 361481
16 december 2013 14:49
redelijk ding qua beeldweergave en geluid.

gebruiksgemak. volkomen K.
echt super slecht.
heel onduidelijk, heel niet intuitief alles, alle menu functies zijn g*dsirritant traag...

allemaal van die kleine foutjes zoals dat het scherm met het draaiende circeltje vastloopt terwijl het nog wel verder op de achtergrond wat doet, dus je denkt (k. vastegelopen, wat niet zo is)
zulke on-details...

als je draad en wireless aansluit (beide) werkt het niet, maar geen melding dat dat niet kan... zulks onzin, erg veel van.
het ding is op gebruiksgemak denkik gewoon NIET getest.
Late reactie maar toch. Wat doen de gebruikerservaringen met deze player van xtreamer mij denken aan al mijn ervaringen met de xtreamer tv.

De afspeelloop (het draaiende cirkeltje) en de hoeveelheid bestandsformaten die niet afgespeeld kunnen worden.

Nooit meer xtreamer voor mij.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren