Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 10

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 250GB 2.5" (SATA-600) @ 500/315MB/s - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Intel 510 250GB Review

+2
DeComponeur 8 februari 2012, laatste update op 25 november 2013, 13.774 views

Intel 510 250GB

Pluspunten

  • SATA 600 ook geschikt voor SATA 300.
  • Snel
  • Stabiel
  • Na 2 jaar nog nooit een probleem gehad

Minpunten

  • Niet goedkoop...

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5
Review geplaatst op 5 juni 2011.
/edit - 2 en 5 september 2011. Tweede systeem met deze Intel 510 250GB.
/edit - 6 en 9 oktober 2011. Kleine benchmark update.
/edit - 13 november 2011. Kleine benchmark update.
/edit - 23 januari 2012. Kleine benchmark update.
/edit - 8 februari 2012. Vergelijkingsgrafiek toegevoegd.
/edit - 25 november 2013. Nog steeds stabiel.


Het 1e gedeelte van deze review gaat over een systeem met een P55 (SATA 300)moederbord.

Het 2e gedeelte gaat over een systeem met een Z68X (SATA 600)moederbord.

Eerst het SATA 300 P55 moederbord, 3 verschillende SSD's in hetzelfde systeem.
Omdat ik inschatte dat ook met mijn SATA 300 moederbord een SATA 600 SSD prestatieverhogend zou zijn, leek mij deze Intel 510 250GB de beste optie. Bovendien was het prijsverschil tussen de
Intel 510 250GB (SATA 600). en de Intel 320 serie 300GB (SATA 300). niet eens zo groot. Deze aankoop was na twee keer een FATALE OCZ Vertex2 CRASH te hebben gehad in mijn Werkpaard.
Zowel de OCZ Vertex2 200GB als de OCZ Vertex2 180GB hebben het slechts een paar maanden volgehouden. Beide SSD's werkten erg snel, maar af en toe een bluescreen beloofde niet veel goeds. Inmiddels waren de prijzen flink gedaald en de Vertex3 was verkrijgbaar, maar je kunt je voorstellen dat ik daar niet veel zin in had. Elk nadeel heb zijn voordeel.
Hier dus een review van 3 SSD's in hetzelfde systeem.

Specificaties Intel Solid-State Drive 510 Series 250GB.
34-nm NAND Flash Memory multi-level cell compute-quality components.
Sustained sequential reads tot 500 MB/s bij SATA 6 Gb/s en tot 265 MB/s bij SATA 3 Gb/s.
Sustained sequential writes tot 315 MB/s bij SATA 6 Gb/s en tot 240 MB/s bij SATA 3 Gb/s.
Read latency 65 microseconden. Random 4KB Reads: tot 20K IOPS (Operations per Second).
Write latency 80 microseconden. Random 4KB Writes: tot 8K IOPS (Operations per Second).
Stroomverbruik Active: 380 mW Typical. Idle: 100 mW Typical.
Interface Compatible met SATA 1.5 Gb/s en 3 Gb/s
Hoogte: 9.5 mm. 2.5 inch industry standard form factor. Gewicht 80 gram (± 2 gram).
Verwachte levensduur: 1.2 million uur MTBF (Mean Time Between Failure).

Opvallend is dat bij een 600 SATA aansluiting het verschil tussen de read en de write vrij groot is:
500 MB/s -> 315 MB/s. Bij een 300 SATA zijn de read en de write bijna gelijk: 265 MB/s -> 240 MB/s.


Het systeem
http://tweakers.net/ext/f/oh3le3LDj7ZjdLZYqhvD3NAL/full.jpg
Het systeem1 Bouwstenen van dit Werkpaard
BehuizingAntec Performance One P183
VoedingEnermax Modu87+ EMG500AWT
MoederbordGigabyte GA-P55-UD6
Geheugen2x GeIL Ultra PLUS GUP3 4GB1600C7DC
VideokaartGigabyte GV-R577SL-1GD (passief)
ProcessorIntel Core i7 875K
CPUKoelingScythe Mugen 2 Rev. B
HardeSchijf 1Intel 510 250GB
HardeSchijf 2Samsung EcoGreen F3EG, 2TB
BesturingMicrosoft Windows 7 Professional (NL OEM 64bit)
Blu-rayLG BH10LS30 Zwart
DvDSony Optiarc AD-7241S Zwart
FancontrollerScythe Kaze Master Ace 5.25" Zwart
Fans2x Noctua NF-S12B FLX, 120mm
Fans2x Noctua NF-S12B ULN, 120mm
VerbindingLinksys Draadloze N PCI Adapter met Dual-Band - WMP600N
BeeldschermSamsung Syncmaster 245B+
MuisLogitech V550 Nano (Grijs)
ToetsenbordToetsenbord Perixx 707 (met touchpad)
Bekijk collectie


Test
Minstens 1x in de week voer(de) ik een testje uit en de testresultaten veranderden niet.
Zowel bij de Intel 510 als Vertex 2 200GB namen de read en de write niet af.
Op den duur was slechts een kleine afname te zien bij de VERTEX 2 180GB.
De 3 SSD´s hebben dezelfde omstandigheden gehad en waren aangesloten op dezelfde AHCI controller.
Let op, de resultaten gaan dus over de 250GB variant van de Intel 510.
De Intel 510 120GB levert waarschijnlijk een mindere prestatie !
De 250GB is in dit systeem om bescherm/back-up redenen opgesplitst in een C: van 220GB
en een E: van 13GB. Het totaal is dus 233GB te gebruiken "vrije" ruimte.

De resultaten van de Intel 510 250GB
http://tweakers.net/ext/f/GgNpPd3iDLbP4atoqFwwer1D/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/9v9yXg3l7Fx8jIIHOdh1XNvY/full.jpg
Zowel bij ATTO als Crystal Disk Mark worden de beloofde waardes zelfs een beetje overschreden.

De resultaten van de VERTEX2 200 GB
http://tweakers.net/ext/f/rZYniBF2CqTrq6TBiKD22U0m/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/kccBO5gHGNn1uw6Hzg4lSDT7/full.jpg

De resultaten van de VERTEX2 180 GB
http://tweakers.net/ext/f/Jws9qWXj1RJSNLzmQNKWwALx/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/B82EoMwfCFuMHfWegS93q4Sl/full.jpg
OCZ VERTEX2 heeft op de éen of andere manier moeite met de CrystalDiskMark…of andersom. ;)
Dit fenomeen doet zich vaker voor en is niet iets om je zorgen over te maken.

Vergelijking tussen de drie geteste SSD's.
http://tweakers.net/ext/f/4suc2yAsvp8axCycNWqsYTWn/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/e65YSe8EZoGXGchx0FEbzUNu/full.jpg
http://tweakers.net/ext/f/AzET8gee6RhVMtbXTEq20F4j/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/tQpLfQTwy8J2gK5YktHf8HBn/full.jpg
Als ATTO de standaard zou zijn, zit er tussen VERTEX2 200GB en Intel 510 250GB niet veel verschil.

De Windows Prestatie Index
Je zou verwachten dat deze test uitwijst dat de Intel 510 niet als slechtste voor de dag zou komen.
Maar dit blijkt wel het geval, de Vertex2 (zowel 180GB en 200GB) doen het volgens Windows beter dan de Intel 510 250GB. VERTEX2 krijgt een 7,7 en de Intel 510 "slechts" een 7,5.

http://tweakers.net/ext/f/JeaGEW3JJuT9fj7aRQHk0ob0/full.jpg

De praktijk
Uiteindelijk bepaalt de praktijk of iets snel werkt of stabiel en betrouwbaar is.
Mijn ervaring is dat de Intel 510 sneller werkt dan de VERTEX2 en stabieler is.
Het opstarten van Windows7 (64-bit) duurt 15 seconden, dit na het opstarten moederbord dat helaas bijna 2x zoveel tijd in beslag neemt. De VERTEX2 deden over het opstarten van WIndows7 gemiddeld 20 seconden. Nu kan ik dus elke keer bij het opstarten 5 seconden meer met mijn leven doen :z .
Niet wereldschokkend dus, maar het geeft wel aan dat de Intel 510 waarschijnlijk sneller is.
Het afsluiten van de computer is een weelde, maar dit komt met name door Windows 7, als je van je stoel opstaat is de computer al uit !

Conclusie1
Het gevoel is gewoon goed. Dat is een vaag begrip en we willen bewijzen zien, maar het systeem is nog nooit zo stabiel geweest. En niet alleen het opstarten van de computer gaat sneller, maar ook het openen van foto's, het bewerken van een video, het installeren en ook het openen van programma's, zelfs internetten en mailen lijken sneller te gaan dan ooit. Bij de eerste de beste hapering van het systeem zal ik daar in deze review zeker melding van maken, maar mijn gevoel zegt dat dat nog wel een tijdje kan duren. Ik heb ervaring met deze IntelSSDvoorloper en ben ook daar nog steeds zeer tevreden over.
Ik heb met de VERTEX2 misschien gewoon 2x domme pech gehad, ik ging een half jaar geleden voor de snelheid, maar snelheid van een computer is niet alles, iedereen wil graag dat het systeem stabiel is.
Deze Intel 510 kan qua prijs echt niet concurreren met de VERTEX2, een 180GB is zelfs de helft goedkoper.
Met een (ouderwets :) )SATA 300 moederbord is het dus behoorlijk overdreven <+:) om een Intel 510 aan te schaffen. De komende tijd zal ik af en toe een update plaatsen en ook trouw elke week een paar testjes doen. Ik gebruik ze vooral als indicatie hoor, want Tweakers.net vernieuwt testprotocol voor ssd's geeft de "nutteloosheid" aan van deze testjes.

Links
Hieronder nog een aantal links waaruit ik zelf veel informatie heb gehaald.
Vooral Anandtech heeft mij doen besluiten de Intel 510 250GB aan te schaffen
Interessante Links Onderwerp
AnandTech Meerdere SSDSATA 600 ->300 SSD's worden vergeleken.
Tweakers.net Een vergelijk van deze Intel 510 SSD SATA 600 ->300.
hardwarereview.net Nog meer Intel 510 SSD SATA 600 ->300.
legitreviews.com Een lekker zinloze Intel 510 SSD RAID 0 opstelling. (altijd leuk)
hothardware.com En nog één RAID 0...




UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE UPDATE

/edit - 2 september 2011. Tweede systeem met deze Intel 510 250GB

Omdat ik erg tevreden was over met name de stabiliteit van de Intel 510 250GB,
had ik besloten bij het bouwen van een nieuw systeem, opnieuw te kiezen voor zo'n exemplaar.
Dit keer aangesloten op een nieuw Z68X moederbord met SATA 600 natuurlijk. De resultaten zijn geweldig

Het systeem2 Bouwstenen Zakelijk Zunug
BehuizingScythe Gekkou Silent (Zwart)
Voedingbe quiet! Pure Power L7 350W
MoederbordGigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
GeheugenGeIL Black Dragon GB38GB1333C7DC
ProcessorIntel Core i7 2600 Boxed
KoelingScythe Mugen 2 Rev. B
HardeSchijf 1Intel 510 250GB
HardeSchijf 2Western Digital AV-GP WD10EURS, 1TB
BesturingMicrosoft Windows 7 Professional (NL OEM 64bit)
DVDSamsung SE-S084D Rood
FancontollerScythe Kaze Master Ace 5.25" Zwart
BeeldschermSamsung Syncmaster S27A350H
Bekijk collectie
Importeer producten

.

Iets dat opvalt in het "testje" van Windows7 is dat de overdrachtgegevens op dit Z68X moederbord een 0,3 tik hoger ligt. 7.8 met een SATA 600 tegen 7.5 met een SATA 300.(voor wat het waard is)
Dient nog wel vermeld te worden dat in het P55 systeem de SSD is opgesplitst in 2 partities en de SSD in
het Z68X systeem volledig wordt gebruikt als C-Schijf.

http://tweakers.net/ext/f/m1zmeMguALbti2efVlW1ngVM/full.jpg


De resultaten van de Intel 510 250GB
http://tweakers.net/ext/f/cALURbiCo2Scn4LM66P3kItu/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/m1O4D5K7dS7FdsQBZeB4l67R/full.jpg
Bovenstaande resultaten zijn ongeveer de gemiddelde "opbrengsten" die voorbijkomen.
In een week of 5 ongeveer 10x een testje gedraaid.


Na TRIM
http://tweakers.net/ext/f/VJNXf6DxOmUJufxR2cilAM4s/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/GAVvexwsVd7HoPSAwz8Itgos/full.jpg

Opvallend is dat na het "opfrissen" van de SSD, ATTO duidelijk aangeeft dat de SSD beter zou moeten presteren. Vooral de leessnelheid neemt bijna over de gehele linie toe
CrystalDiskMark zegt dat de resultaten zijn afgenomen :?
De schrijfsnelheid van de Intel 510 250GB is met een SATA 300 (systeem1)
of met een SATA 600 (systeem2) bijna gelijk.


Conclusie2
De testjes gebruik ik als indicatie en lig niet direct wakker van een beetje toe- of afname.
Het systeem2 draait nu meer dan een maand zonder ook maar 1 hapering en onvoorstelbaar SNEL !
Als je niet gamet met een computer of HD filmbeelden gaat bewerken, is deze keuze van
moederbord, processor(met ingebakken videochip) en de Intel 510 250GB echt ULTIEM !
Het systeem1 draait inmiddels bijna een half jaar probleemloos op de Intel 510 250GB en
het verschil tussen beide systemen is bij "normaal huis-tuin en keuken gebruik" niet waarneembaar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

/edit - 6 en 9 oktober 2011. Kleine update
Zowel Systeem 1 als 2 worden intensief gebruikt en blijven zonder ook maar 1 hapering erg snel hun werk doen. Vreemd genoeg is de snelheid van beide systemen nagenoeg gelijk. Het opstarten van systeem 2 gaat een tik (2 seconden hooguit) sneller, maar ik denk dat dat vooral aan het moederbord ligt (Z68X).
Met Internetten, Word of Excel merk je geen verschil natuurlijk, maar ook met foto's bewerken is niet te merken dat het ene systeem sneller is dan de ander. Een videokaart plaatsen in systeem 2 is zeker niet nodig. De Southbridge in combinatie met processor en SSD werkt perfect en is erg snel.
De Atto en Crystal waardes blijven nog steeds op hetzelfde niveau bij systeem1.
Het systeem2 (SATA 600) haalt, als je ATTO en Crystal moet geloven, de beginwaardes niet meer.
De meeste schrijfsnelheden van systeem1 liggen nu zelfs hoger.

SSD Intel 510 250GB na een half jaar (SATA 300)
http://tweakers.net/ext/f/bVqQOhnjR30FpvePaSVDxWQh/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/JLka3shmoWP9kzRNnPAHfOhf/full.jpg

SSD Intel 510 250GB na drie maand (SATA 600)
http://tweakers.net/ext/f/WA7tPHqOq97z9QxZJxJuPeOi/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/eYKWl5DZTpWH3Nq1QFJBUniv/full.jpg

Ook na het TRIMMEN blijkt de Intel 510 op SATA 300 sneller te schrijven dan op de SATA 600.
Bovenstaande plaatjes zijn ongeveer de gemiddelde waardes van de laatste week.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

/edit - 13 november 2011. Kleine update
Nog steeds draaien beide SSD Intel 510 250GB zonder 1 hapering en blijven constant
in hun prestaties. Ook na het instaleren en verwijderen van een aantal dingen is niet te merken
dat 1 van de systemen trager geworden is. Alle updates verlopen vlekkeloos. WAT EEN WEELDE !

SSD Intel 510 250GB na 7 maand (SATA 300)
http://tweakers.net/ext/f/QKQhcLaFSeIK1PaUgJfRDju0/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/twDf8ugOgXOjZJ0FADcaxB7U/full.jpg

SSD Intel 510 250GB na 4 maand (SATA 600)
http://tweakers.net/ext/f/yewWmepWVVRgtl2DiIlFQ90y/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/ovZRPwlpKkRjhJ1J4sB9wB3s/full.jpg


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

/edit - 23 januari 2012. Kleine benchmark update
Nog steeds draaien beide SSD's Intel 510 250GB als een trein, nemen niet in werklust af,
terwijl ze bijna elke dag intensief gebruikt worden. In systeem1 heeft zich 1 hapering voorgedaan
een paar week geleden, maar dat lag waarschijnlijk aan een externe harde schijf.
Het systeem2 haalt met ATTO zelfs weer meer dan 530 MBs lezen ... ach voor wat het waard is...

SSD Intel 510 250GB na 9 maand (SATA 300)
http://tweakers.net/ext/f/Vx22DivVZrN8guATDF39n5mY/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/LZl0GhDFjGHcwlnR91xiVZhG/full.jpg

SSD Intel 510 250GB na 6 maand (SATA 600)
http://tweakers.net/ext/f/Kxz1OGU4a3cD57N7ZRtIn0GN/full.jpghttp://tweakers.net/ext/f/w1mqhlUlrd4xo1omAM5IcwEv/full.jpg

Bovenstaande plaatjes zijn ongeveer de gemiddelde waardes van de laatste week.

.
/edit -8 februari 2012 vergelijkingsgrafiek toegevoegd
Hieronder nog wat huisvlijt waarin de CrystalDiskMark is samengevoegd.
Ik heb alleen de hoogste (seq.) waardes genomen en deze afgerond.
Performance-degradatie heeft alleen in het begin plaatsgevonden bij de write
in combinatie met het SATA 600 moederbord, verder blijven de waardes overal nagenoeg gelijk.
http://tweakers.net/ext/f/q9agv1U801fie7GFQTZ3RSkA/full.jpg

/edit -25 november 2013 nog steeds stabiel
Het belangrijkste van een computer is dat hij het te allen tijde doet.
Dat klinkt logisch, maar diverse onderdelen kunnen er voor zorgen dat het systeem uitvalt of gaat spoken, bijvoorbeeld steeds rare fratsen uithaalt bij het opstarten.
De systemen die ik heb gemaakt met de Intel 510 's hebben nergens last van. Op 1 van de computers liep de IE10 wel eens vast, maar dat lag niet aan de hardware.
Regelmatig laat ik ATTO of een CDM los op beide Intell 510's en er vindt geen verandering plaats, althans de waardes blijven gelijk. Ook gevoelsmatig heb ik het idee dat beide SSD's nog steeds zeer snel zijn. Heb ooit wel eens TRIM gebruikt en/maar ook daarvan merk je niet dat ze sneller of trager worden. Echt een topproduct, supersnel en geen enkele storing of instabiliteit gehad, wat een weelde !


.

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Intel 510 250GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (29)

Wijzig sortering
Beste Chippewa
Zorg er in elk geval dat eerst de BIOS van je moederbord Up-to-date is
en dat je de laatste BIOSversie geflashed hebt. Supportlink
Belangrijk is dat je voordat je windows7 (neem ik aan) instaleert, je het moederbord instelt
op de AHCI en niet de IDE controller.
Verder wil ik je verwijzen naar het forum van tweakers, daar waar je vraag eigenlijk thuishoort.
Hier kun je ook handig zoeken in alle ssd/moederbord besproken zaken, SUCCES !
Beste René
Sorry dat ik je overgehaald heb om de Intel 510 aan te schaffen ;)
Ik heb zelf ook een computer met een Gigabyte GA-X58A-UD7.
Deze heeft nu 2 "oude" Intels Postville 160GB in RAID 0.(AHCI SATA 300)
daarvoor draaide het op een WD 2001 / SATA 600 probleemloos.
Niet te vergelijken met deze Intel 510 natuurlijk, maar het lijkt me sterk
dat jou combi niet zou werken, heb nergens (op internet) iets kunnen vinden
dat het niet zou werken...
Misschien even bij gathering.tweakers.net een vraagje stellen of BIOS gewoon terugzetten >:)
bootmgr krijg je ook als de stekker er niet goed in zit, (had je misschien al bedacht)
of misschien is de schijf "gewoon" stuk gegaan inmiddels (kun je 'm zien in de BIOS?)
Hier een filmpje van Flashing my Gigabyte X58A-UD7 Bios misschien kom je daar nog iets tegen waar je iets aan hebt.
Succes !
Nette review. Niet dat het me heel belangrijk lijkt, maar ik vind je Windows score wat laag. Ik krijg nl. 7.8 met een oude 80GB Postville. Je gebruikt wel AHCI, maar heb je ook de laatste Intel RST drivers geïnstalleerd?

(en je ram werkt zo niet in dual channel)
Zijn beide ram-bankjes zitten gewoon in dezelfde kleur sleuf en werken dus gewoon Dualchannel?

Dat hij de linker twee slots overslaat is vermoedelijk gewoon montage gemak/koeler zit in de weg. Mijn GeIL Black Evo past namelijk ook niet onder m'n koeler.
Net antwoord gegeven, zit deze ertussen :*)
Check moederbord met 6x DDR3 ! (wie dat ooit bedacht heeft....)
Heb al jaren 6xDDR3?
Tja, beetje een vreemde indeling van het moederbord. (zoals wel vaker)
De BIOS geeft aan dat de geheugens in de slots 1,2,4,5 zitten.
De volgorde van de 6 slots is: (op de foto van links naar rechts) 3, 2, 1, 6, 5, 4
Dus het lijkt raar dat slot 6 leeg is (3e van rechts), maar volgens de manual precies de bedoeling.
Yep, ik heb in een ander systeem een "oude" Postville van 160GB en die krijgt ook een 7.8.
Ben er nog niet achter hoe de Windows Prestatie Index precies te werk gaat.
...en waarom zou de ram niet in dual channel werken...
waarom een intel en geen OCZ 3 vertex ? andere controler en veel sneller, ? ik heb een intel maar twijfel over een upgrade naar vertex of intel 600. huidige 160gb 300 gaat dan mijn laptop in.
Volgens bijvoorbeeld Anandtech is de Vertex3 240GB aangesloten op SATA 300 meestal (niet altijd) een tik sneller dan de Intel 510 250GB aangesloten op SATA 300.
De belangrijkste reden voor mij om de Intel 510 250GB aan te schaffen is simpelweg vertrouwen.
Wat voor stabiliteit problemen heb je met de Vertex2?
Vooral bij de Vertex2 180 GB echt vanalles.
Soms was de SSD verdwenen "bootmgr ontbreekt".
Kast open, stroomkabel checken etc. niets aan de hand. Bij de volgende keren opstarten prima doorlopen. Drie week "redelijk stabiel"... stuk of 3 bluescreens kwamen voorbij. Daarna registerchecks, herstel Windows7, bad sectors en dan weer twee week echt niks aan de hand. Daarna weer eens een bluescreen, twee dagen later een Bootmgr. enzovoorts.
Toen ook tijdens het werken onder Windows 7 de boel spontaan opnieuw ging opstarten of niet :( dacht ik: Volgens mij is tie stuk. :*)
Het lijkt dat je de intel en de vertex180 gb niet in AHCI draaien. de 4k qd32 waardes zijn veelste laag. De vertex 120 gb draait hier boven de 100mb. dus het lijkt dat deze als enige in AHCI modus draait.
Weet je zeker dat de satapoorten in de bios allemaal ingesteld staan op AHCI?
Yep, AHCI it is.
Het schijnt dat alle Intel 510 hier "last" van hebben. De Vertex2 200GB (die je 120 gb noemt) was nog éen van de "oude" modelletjes en die deden het een slag beter dan de huidige vertex2.
Mooie review. Handig voor de liefhebber die nog op sata2 zit. Hoe is het met de twee Vertexen afgelopen, heb je je geld teruggekregen?
Hoe het met de Vertexen is afgelopen weet ik niet (shredder denk ik :) )
Na de 1e crash (Vertex 200GB) een vervanger gekregen, (de Vertex2 180GB) en behoorlijk wat geld terug, want de schijfjes waren inmiddels een stuk goedkoper.
Na de 2e crash van de 180GB keurig de rest van het bedrag teruggekregen, in de vorm van deze Intel 510 (iets bijbetaald) en begrip voor het feit dat ik geen Vertex2 meer wilde.
Wat een feest <+:)
Nette review. Wat betreft je opmerking:

"Opvallend is dat bij een 600 SATA aansluiting het verschil tussen de read en de write vrij groot is:
500 MB/s -> 315 MB/s. Bij een 300 SATA zijn de read en de write bijna gelijk: 265 MB/s -> 240 MB/s. "


Het lijkt me dat daar gewoon de SATA300 interface grenzen wordt aangetikt. Logisch dat beide waarden dan rond de 250 MB/s liggen. Op SATA600 worden de grenzen van de SATA600 interface nog niet bereikt, en meet je de grenzen van de SSD controller. Bij intel is het bekend dat de schrijfsnelheid een stukje lager ligt dan de leessnelheid.
Bij intel SSD's is het bekend dat de schrijfsnelheid een stukje lager ligt dan de leessnelheid.
Kleine correctie is wel op z'n plaats.
Fijne review met veel goede feedback.
Nuttig voor diegenen die met een sock/chip 1156/55 werken (zoals ik).
Ik dacht eerst: wat zit die videokaart er krom en scheef in maar dat is optisch bedrog denk ik nu, die loopt schuin af }:O
Bedankt voor de update.
Ik zit er over te denken om de 510-250 in een Gigabyte GA-X58A-UD7 te plaatsen om foto bewerking en met name videobewerking in full HD flink te versnellen.
Jou review heeft mij definitief overgehaald.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*