€ 129,99 bij bol

Anker Prime 27,650mAh Power Bank (250W) Review

21 oktober 2025, laatste update op 21 oktober 2025, 165 views Rapporteer

Ik heb meerdere Anker powerbanken en eigenlijk werden ze overcompleet toen ik de Anker powerstations ging aanschaffen, vooral de Solix C300 DC en de C300X, daar kan je ook mee laden en snelladen en zijn veiliger (LiFePO4 batterijen) in huis dan de conventionele (Li-ion) powerbank series van Anker. Toch hebben ze bestaansrecht, ze zijn kleiner daardoor makkelijk mee te nemen als backup voeding voor je smartphone en tablet. Ik heb de Anker 250 in de meest complete uitvoering met de laaddock en de silicone cover van AliExpress en niet zonder reden, dat lees je in deze praktijk review, hoe ik hem gebruik.

Pluspunten

• Makkelijk formaat
  • Bluetooth en via Anker app voor instellingen
  • Compatibel met laaddock A1902
  • (optioneel) Goede silicone bescherming hoes via AliExpress
  • 140 watt usb-c poort PD 3,1

Minpunten

• Display weergave niet altijd correct
  • Prijzig (maar dan heb je ook wat)
  • Mag NIET met vliegtuig mee.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/9CdwPZ14sEDtDANka_Z650dZuf0=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1Vb9Rnw1AITjKjQ9j98WbFkIWmmwcO6Ve8eBfiIKAQLfrzlGPf.jpeg?f=620xauto
(afbeelding: mijn Anker Powerbanks die in deze praktijk review beschreven en vergeleken worden in praktisch gebruik)

Mijn Anker Prime series + de 737, waar ik ze voor gebruik en daar gaat deze review over. Pak ze alle drie mee zodat je zelf kan bekijken welke het meest bij jou past.

De Anker 737 was mijn eerste in dit model, nadat ik eerder de platte versies had, heb de 335 nog voor hyperlaps opnamen aan de statief met de GoPro Hero 9 in nacht opnamen van sterrennachten of volgen van kometen, dus die ga ik niet beschrijven en de anderen ook niet uit deze platte series want die ik al verkocht aan vrienden omdat die echt overcompleet waren geworden en eigenlijk 2 van deze 3 ook omdat de Anker Solix C300 DC ook mee kan in zijn formaat in de zijkoffer van de Honda NT700 motor en meer aankan in mijn andere batterij vretende hobby's van filmende toepassingen (mijn YouTube kanaal) als met de drones, in motorrijden en mijn Himiway D5 ST (E-mountainbike cruiser met 10 cm brede banden). Dit alles gezegd hebbende, zijn ze in mijn praktijk gebruik benoemd waar ik ze voor gebruik.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/p7vgFa5J6BjUMg66vBI57HdBHj0=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1Vba1ZlseDkKxY7JVPyHgfwFstEtw8enZp2vbgGkxKsVf85ng2.jpeg?f=620xauto

737 vs. Prime 250 W, wat kost dat?

De 737 was mijn eerste en is nog steeds de meest verstandige en economische no-nonsens keuze, als je geen behoefte hebt aan de combinatie van de Prime 250 met de A1902 laad dock met de app instellingen en al een muurlader hebt. Want hij kost regulier € 85,= en met een goede muur lader van 65 watt ben je circa € 25,= (mijn Translon) kwijt en ben je voor € 110,= klaar (exclusief de siliconen hoesjes van Ali Express).

De Prime 250W is het luxe paardje, net als de onlangs verschenen Prime 300W die nog dik aan de prijs is, ik vermeld het maar om deze review actueel te houden, zelf zou ik dan voor de € 40,= goedkopere Anker Solix C300 DC gaan vergeleken met die Prime 300W als het formaat er niet toe doet en het zelfde kan en veiliger is met zijn LiFePO4 batterijen versus de Li-ion batterijen van de Prime 300W, een afweging die je zelf moet maken, iedereen is anders in gebruiken daarvan.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/hUvGanOVa4zDm6gMBYmB9E_-mu4=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1Vba20Kj3qdpW0dYr36has0t0g9Ekv5CmJUFgrXXez89YPZLEV.jpeg?f=620xauto

(afbeelding: de pinnetjes van de Prime 200W / 250W zijn alleen magneet contact puntjes. De powerbank kan draadloos laden op de A1902 laaddock en is een 4 in 1 lader met simpele laad led indicator (rondje).

Ik heb in de Prime weken (Anker / Amazon) de docklader gekocht in de actie, 2 voor de prijs van 1 (Anker EU website) en zo heb ik er een thuis voor de 250W en de 200W en de tweede ligt in mijn caravan in Kroatië, want het is niet alleen een laaddock, het is ook een 4in1 IQ 100 watt snellader (afbeelding hieronder).

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/pRzBFfmyNx2nIaYOC8JwCkea2Jo=/620x/filters:strip_exif()/m/878181/1VbaFZjNG9DzIBd8DBlgjX5jNyxExry2tVMI5SsjiDbsSQ8x6N.png?f=620xauto

Dan heeft de Prime 250W (heeft de 200W niet) de bluetooth functie voor de Anker App waar je de instellingen kan aanpassen en het opladen en laden verbruik kan zien. Deze app is dezelfde als voor de Anker Solix powerstations en het voorbeeld hieronder is dan ook van mijn apparaten en app van mijn telefoon.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/p3NdNTAEZGimN12aevV-8LBhmQ4=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1VbaFZY1Hdm3d60hH6GnUn6zVLhEyvfU1TFjDyIcea26TE3DOO.jpeg?f=620xauto

De Prime 250W kost in reguliere prijs € 129,= en dat is een stuk lager dan het langere tijd is geweest, tel daarbij de charger (laaddock) van circa € 60,= dan kom je op circa € 189,= en dat is best wel veel verschil met de aloude 737 (waarvan ik vermoed dat het nu een uitlopend model is, dus wacht er niet te lang mee, als jouw keuze het budget is).

Als ik naar een workshop ga en mijn laptop moet mee, waar geen stroompunten zijn, dan neem ik de Prime 250W ook mee, zo kan ik de halve dag zonder problemen er mee door (de 737 altijd als laatste backup ook mee). Met powerstations wordt de opslag in aantal kWh uitgedrukt, dan weet ongeveer hoe lang je er gebruik van kan maken, bij powerbanks mis ik dat, die Amperes zeggen mij helemaal niets, beter was geweest in Wh, wat je wel ziet op de app, kijk rechtsonder op de afbeelding hierboven.

Silicone hoesjes van AliExpress

Waarom Anker dat zelf niet produceert is mij een raadsel. Juist bij outdoor gebruik is stoten en schokken niet bevoordelijk voor Li-ion batterijen die in de powerbanken zitten. Ik volg wat facebook groepen van Anker en de Prime serie komen daar niet altijd positief naar voren, dat ze best wel gevoelig zijn bij vallen. Dat was mijn reden om de veilig te beschermen, eerst deed ik dat met doosjes (case covers), die zijn wat onhandig in formaat, maar beschermen wel heel goed. Toen de silicone hoesjes kwamen, stapte ik daar snel op over en ... ja de 200W is bij mij een keer gevallen, via fiets spatbord op de grond (grintpad) bij het uithalen uit mijn fiets stuurtasje en was gelukkig volledig intact!

De 737 lag altijd in de tanktas op de motor, die plek is nu voor de Prime 250w voor de voeding van mijn Samsung Tab Active5 tablet, waarmee ik navigeer en MyRoute op draai. Ik vind die silicone hoesjes echt handig en een toegevoegde waarde, het houd de powerbank vrij van krassen en dempt de trillingen. Je hebt ze met handvat of zonder (met koordje). Ook voor de nieuwe Prime 300W heb ik ze al gezien. Overzicht in aanbod zie je HIER

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/38blqjrf9ydCHweK9YmAfZiwmDE=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1VbbHAnjShs5jrTN81IvqWsoXlizs2AV4mPgXgOl1BKuMveIIA.jpeg?f=620xauto

De Prime 200W kan ook laden op het laaddock, maar heeft geen bluetooth. Hij verschild met de 737 en de 250W, die 140 watt heeft op de usb-c IQ poort, maar 100 watt. Alle drie (zie afbeelding hierboven) dezelfde drie aansluitingen met 1 usb-a en 2x usb-c poorten (de nieuwe 300W, precies eender). Op de display wordt het laadverbruik en het opladen aangegeven per poort apart.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/RrWSfZuW8P5ZmtEQ6wbyWMJffQc=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1Vba1ZCbwszYCa9dh0LwohlRBGuf0Nza6fnrQvHAt7wnQkwKq8.jpeg?f=620xauto

De specificaties kan je terug vinden hier op Tweakers, bij het tabblad: kenmerken
Ik gebruik de Prime 200W in het stuurtasje van mijn ebike voor de telefoon, om deze niet leeg te laten lopen op mijn fietstochten, ik gebruik MyRoute (Cycle Map) voor navigeren en tracklogs re maken. Omdat de 200W wat minder lang is past hij in mijn stuurtasje, hierin waren de afmetingen van belang, want de lengte is vermeerderd met de stekker van de kabel die je erin steekt.

Welke neem je nou? Hangt van jouw budget en waarvoor je hem gebruikt. Alle drie zijn zeer goed, mijn ervaringen waarmee ik ze gebruik, de 737 is de best of budget, zolang deze nog verkrijgbaar is, de 200W de compacte maar beperkt tot 100 watt usb-c poort, waar de 737 en de 250, 140 watt usb-c poort.
Gebruik je een powerbank alleen voor thuis, zou ik voor de multifunctionele Anker Solix C300 DC gaan, want die is ook handig voor outdoor en camping gebruik (auto vakanties).
Wordt de accu wat oud van je laptop en je hebt tussen de 100 en 140 watt PD nodig is de Prime 250W de beste keuze.
Je zult zelf je keuze moeten maken, alle drie zijn zeer goed.

Gevonden op YouTube

Unbox en installatie 250W
Anker Prime 200W vs. 250W:
Anker 737 (140 watt)
Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/18MO6DN_fndLsFJQZGzqCzFH2Cg=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/878181/1Vba1ZJWafZfaTZJcYLBMoJFmw0X5WnzvudFz3hkWB64L94zUI.jpeg?f=620xauto

Mijn Anker powerbanks & powerstations, de Tweakers reviews daarvan vind je HIER

Heb jij ook een Anker Prime 27,650mAh Power Bank (250W)?

Heb zelf net de iets "kleinere" qua capaciteit. Reden: Om bij KLM zonder expliciete toestemming te vragen de powerbank mee aan boord te mogen nemen is de bovengrens 100Wh/27.027 mAh
Oh, dan is dat weer veranderd, naar aanleiding van jouw reactie heb ik het gecheckt en inderdaad is de grens van 100Wh/27.000 mAh. Ik ga het corrigeren, bedank voor je reactie, top man! _/-\o_