€ 79,- bij bol

TP-Link Archer BE230 Review

27 juli 2025, laatste update op 17 augustus 2025, 58 views Rapporteer
Product gekocht 0

Goedkope router, missers bij muurbevestiging en MAC-adres.

Pluspunten

• Goedkope router met veel functies

Minpunten

• Idiote muurbevestiging
  • Misser bij vermelde MAC-adres

3 van 5 sterren (Voldoende)
Deze router gekocht voor op de studentenkamer van mijn dochter, waar alleen een 1 GB ethernetaansluiting is. Dus is deze router, ondanks dat ie geen Wifi 6E ondersteunt (kan maar twee banden tegelijk aan), meer dan voldoende.
Alles lijkt prima te werken (nog niet uitgebreid getest), en er is zelfs meer functionaliteit dan ik verwacht had.
Enorm negatief valt echter de muurbevestiging op. Zoals gebruikelijk bij dergelijke apparatuur draai je eerst twee schroefjes in de muur, waarna je het apparaat erin haakt. Echter, als je dat bij deze router doet, dan hangt ie op de kop! Alle aansluitingen zitten dan aan de bovenkant! Dan gaan de aansluitkabels heel onhandig hangen, en er valt allerlei troep en stof in de ongebruikte aansluitingen, wat weer leidt tot slechte contacten etc.
Hoe krijg je het verzonnen....

Bij installatie tegen een tweede probleem aangelopen: Om de router op het netwerk geactiveerd te krijgen was het MAC-adres van de WAN-poort nodig.
Gelukkig stond dat op de onderzijde vermeld. En precies hetzelfde adres stond voor de internet(dus WAN)-aansluiting ook in de app, waarmee je de router kunt configureren.
Echter, na uren gepruts kregen we het maar niet werkend.
Uiteindelijk bleek dat MAC-adres niet het juiste te zijn. Het juiste MAC-adres van de WAN-poort ontdek je enkel door met een browser naar de gateway (de router dus) te gaan. Dan zie je een ander (juiste) MAC-adres van de WAN-poort. Bij ons lag die één hoger dan het adres wat op de onderzijde staat. (xxxxx0C moest dus xxxxx0D zijn).
Wat een puinhoop.

Heb jij ook een TP-Link Archer BE230?