Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 7" (800x480), Android 2.2, WiFi - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Archos 70 Internet Tablet Zwart Review

+3
CLB 2 februari 2011, laatste update op 12 februari 2011, 27.132 views

Archos 70 Internet Tablet Zwart

Pluspunten

  • Zie review hierboven

Minpunten

  • Zie review hierboven

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 5
Archos - Entertainment your Way

Een Archos 70 250GB internet tablet...
Tablets kwamen opzetten in 2010... nou opzetten, eigenlijk was er alleen de iPad van Apple..
Een prachtig apparaat in mijn opinie, maar ook met vele minpunten. Het iOS is snel, duidelijk, maar erg innovatief, nee niet echt. Geen mogelijkheden om extra apparatuur aan te sluiten misten ook, evenals een output voor films. Al met al toch vaak overwogen, maar de 32GB ruimte die ik dan minimaal wilde was way too expensive, 599,00 euro. Nee dat zou hem niet worden.. Zou er niet iets met Android komen, een OS wat mij betreft top is en wat ik al vanaf december 2009 gebruik op m'n telefoon, een Motorola Milestone.. Waarvoor ik een tablet zou willen gebruiken? Beetje films kijken in m'n bed en onderweg in het OV en als ik op reis ben, een beetje internetten op de bank en voor de rest beetje spelletjes, beetje foto's kijken en het zou wel leuk zijn als ik hem aan de tv zou kunnen hangen en zo een filmpje / content zou kunnen bekijken. Ik begon http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1403456// te volgen, want een Android tablet, ja dat zou misschien toch wel leuk zijn.. Begin september las ik op de frontpage over de Archos 70:

Archos heeft twee nieuwe Android-tablets aangekondigd.
"De Archos 101 heeft een 10,1"-scherm, terwijl de Archos 70 het met een 7"-scherm moet doen.

Alle nieuwe Archos-tablets draaien op versie 2.2 van het Android-besturingssysteem. In de behuizing draait een processor met een Cortex A8-core. In deze tablets draait deze op 1GHz. Verder hebben de modellen de beschikking over wifi in de vorm van 802.11n. Ondersteuning voor 3G is niet aanwezig.

De Archos 101 heeft een uitklapbare standaard, waardoor het toestel kan worden neergezet.
Daarnaast heeft het 10,1"-scherm met een resolutie van 1024x600 pixels. Het 7"-model heeft een resolutie van 800x480 pixels. Beide tablets kunnen worden gebruikt om mee te videobellen; de apparaten moeten hiervoor aan een mobiele telefoon met internetverbinding worden gekoppeld.

De fabrikant heeft vier eigen applicaties gemaakt die het op de tablets meelevert.
Deze zijn gericht op het afspelen van multimediabestanden zoals muziek, video en foto's.
Daarnaast levert Archos zijn eigen applicatiewinkel mee, die de naam AppsLib draagt.

De nieuwe tablets werden gepresenteerd op de IFA-beurs, die van 3 tot 8 september in Duitsland was."


Hmm dat klonk allemaal wel erg aantrekkelijk zeg, een 7" formfactor met een snelle processor en van het merk Archos (wat ik nog kende van 'vroeger' met hun mooie PMD's) hmmm, dat moest ik zeker in de gaten houden. 7" is wat mij betreft ideaal, de 9,7" van de iPad vind ik al te groot, laat staan de Archos 101, die 10,1" is... Voor de rest vind ik Vanilla Android wel erg chill, geen skins of andere troep van fabrikanten. Dan was er nog de prijs, die echt marginaal is voor zo'n device imho met capacitief scherm en dergelijke. Ook zou er nog Android 2.2 aankomen, wat apps / games laat installeren op de geheugenkaart / de harde schijf, wat natuurlijk ook een erg leuke feature is. Al met al vond ik de Archos
Archos 70 Internet Tablet
70: de ideale maat, de ideale prijs en het ideale OS hebben in een mooie, slicke formfactor. Het grote Android Tablet topic - deel 2 was gestart en langzamerhand werd er steeds meer over de Archos 70 gepraat en gedicussieerd.. Die Archos 70 zou in twee versies uitkomen, eentje met 8GB flash geheugen en eentje met een 250GB harde schijf, iets wat nagenoeg nooit voorkwam..
Dat was wel iets voor CLB, leuk voor m'n vele films en muziek dacht ik.. lekker voor op de bank.
Er werd steeds meer informatie over bekend en zodoende ben ik begin november:
Archos 70 / 101 internet tablets, gestart.
De interesse was groot, het topic begon te lopen, maar de tablets waren nog niet of nauwelijks leverbaar, wat op moment van schrijven eigenlijk nog steeds is.. De Archos 101 tablets kwamen in kleine batches Nederland binnen en ook de Archos 70 met 8GB flash geheugen was regelmatig in kleine batches te verkrijgen, maar de 250GB editie... helaas nergens. Eind december werd ik getipt door een medeTweaker dat hij bij een webshop leverbaar zou zijn in 1-3 werkdagen... Zou het dan echt? Shop zat redelijk in de buurt, dus de bestelling geplaatst en aangegeven dat ik hem op wilde halen en jahoor, twee dagen later kreeg ik een mailtje dat ik m'n bestelling op kon halen. Hop met m'n meisje de auto in en naar de shop gereden en jahoor, hij was er echt, mijn nieuwe gadget, een gloednieuwe en prachtige Archos 70 250GB editie. Dat is inmiddels een maand geleden dus het is tijd voor een review.

-Review is geschreven terwijl de Archos 70 internet tablet op FirmWare 1.0.90 draait met Android 2.1-update1-

Inhoudsopgave:
  • Specificaties
  • Eerste indrukken
  • Wat zit er allemaal in de doos
  • Rondje om de tablet...
  • Schermkwaliteit qua beeld
  • Schermkwaliteit qua bediening
  • Standaard voorgeinstalleerde applicaties
  • Gebruik van de Multimedia-applicaties
  • Duurzaamheid
  • Snelheid
  • Batterijduur
  • Webbrowsing
  • Camerakwaliteit
  • Android gebruikerservaring
  • Android Market gebruikerservaringen
  • Verwante en andere interessante topics
  • Conclusie, round-up en eindcijfer
  • Van Android 2.1 naar Android 2.2
Specificaties
Processor ARM Cortex A8 with DSP
Graphic accelerator:
3D OpenGL ES 2.0
Processor snelheid1GHz
Intern geheugen250GB HDD
RAM geheugen+/- 256MB
Flash geheugenNiet mogelijk
Scherm7,0" 800x480 capacitief
multitouch touchscreen
Camera'sVGA frontcamera
Accu (mAh, standby, speeltijd)36 uur audio
10 uur websurfing
7 uur video
Afmetingen 201 x 114 x 14 mm
Gewicht 400 gram
Prijs275,00


Overige hardwarespecificaties van de Archos 70 zijn:
  • Android Eclair 2.1 / FroYo 2.2
  • WiFi (802.11 b/g/n) & Bluetooth 2.1 EDR
  • 3,5 mm audiojack
  • USB Host: Mass Storage Class
  • HDMI-output (mini HDMI)
  • Ingebouwde speakers / tafelstandaard / microfoon en G-sensor
  • Audio: MP3, WMA, WMA-PRO, WAV, AAC, AAC+, AC3 5.1, Ogg Vorbis, Flac
  • Video: H.264 HD, WMV9/VC1, M-JPEG, AVI, MP4, MKV, MOV, MPG, PS, TS, VOB, FLV, RM, RMVB, ASF, 3GP
  • Vooringestalleerde applicaties*: Aldiko, Ebuddy, Wikipedia, Avecomics, HubKap, Deezer, Mewbox, Raging Thunderlite (a 3D car demo game), WordNewspaper, Touiteur & Fring
    * Als je daarvoor kiest tijdens de eerste startup
Archos.com: Specificaties Archos 70 online
Archos.com: Specificaties Archos 70 pdf-datasheet


Eerste indrukken
De Archos opgehaald en snel in de auto even de plastic sealing eraf gehaald en het doosje open gedaan.. Daar lag de tablet nog maagdelijk mooi in een plastic zakje in de doos.. Toen ik hem oppakte was het gewicht (de tablet weegt 400 gram) iets wat me opviel, was redelijk zwaar.. De afwerking van
het apparaat was netjes voor die prijs. De achterkant is bewerkt met een dun laagje metaal (aluminium?) en voelt daardoor robuust aan, evenals de metalen bezel rond het scherm. Ook bestaat hij gedeeltelijk uit plastic, dit voelde allemaal erg strak en gehard aan en de eerste indrukken waren dus zeer goed! Snel naar huis gereden, even aan de oplader gehangenen onderstaand filmpje gemaakt:

Wat zit er allemaal in de doos?
Eigenlijk is in bovenstaand filmpje alles
al genoemd, maar even opgesomd onder elkaar:
  • Handleiding
  • Archos 70 tablet
  • Micro-USB-kabel
  • Headset (bedraad)
  • Oplader (+ 3 opzetstukjes)
  • Tegoedbon voor 35 MP3's
Inhoud van de doos

Voorkant Archos 70 internet tabletRondje om de tablet...
We beginnen natuurlijk aan de voorkant, waar het grote scherm gelijk opvalt. Het scherm heeft een afmeting van maar liefst 7,0" De resolutie van dit scherm is 800x480 pixels en het is een capacitief touchscreen. Op de voorkant zijn verder de twee stereospeakers te vinden, aan beiden kanten van het scherm. In de linkerspeaker is ook een webcam verwerkt. De naam van de tablet en fabrikant is onder het scherm te vinden. Wat voor de rest opvalt is dat de tablet geen fysieke toetsen heeft in de vorm van:
  • Terug
  • Menu
  • Home
  • Zoek
Deze vier toetsen zijn namelijk in het scherm geimplementeerd door Archos.
Later in de review kom ik nog terug op het gebruik hiervan, dus wees gerust.

Dan hebben we de rechterzijkant die twee knoppen bevat, een volumeknop om het volume mee te regelen en een button om het toestel op standby / uit te zetten. De volumeknop bestaat uit twee gedeeltes, om het volume harder te zetten of om hem juist zachter te zetten. In 34 stappen ga je van totaal stil, naar het hardste volume. Tussen deze twee knoppen is een klein ledje verwerkt die verschillende dingen kan weergeven, bijvoorbeeld aan / uit / standby of de status van het opladen.

Rechterkant Archos 70 internet tablet

Achterkant Archos 70 internet tablet
De achterkant van het toestel heeft enkele kleine noemenswaardige dingetjes.. Dat zijn de 4 kleine plastic pootjes waar de Archos op ligt als je hem plat op een tafel legt en de standaard die je kunt gebruiken om de Archos rechtop te zetten bij bijvoorbeeld het kijken van een filmpje. Voor de rest is de naam 'Archos' netjes op de achterkant verwerkt als print and last but not least: er zit een klein fragiel standaardje ingebouwd, zodat je de Archos tablet nagenoeg recht op de tafel kan zetten. Je zou hem op die manier kunnen gebruiken als kleine desktop met een extern toetsenbord / muis ofzo, of tijdens het kijken van een filmpje, maar dat gaat beter via HDMI.

Dan gaan we tenslotte verder met de linkerzijkant...
  • Mini-HDMI poort
  • Micro-USB poort
  • 3,5mm hoofdtelefoon
  • Netstroomaansluiting
De bovenkant en onderkant
van het toestel zijn vrij van aansluitingen.
Linkerkant Archos 70 internet tablet

'Documents to Go' en zoomniveaus op Archos 70 internet tablet
Schermkwaliteit qua beeld
Het display van de Archos is er eentje van 7,0" met een resolutie van 800x480 pixels. De resolutie is niet echt heel highend, maar voldoende voor deze formfactor. Mijn Androidtelefoon met een 3,7" scherm heeft nog een hogere resolutie en dat zie je ook wel op de Archos. Je kan de pixels als het ware tellen maar of dat erg irritant is? Eigenlijk valt het me nagenoeg niet op, alleen als ik wat op het web surf of documenten lees, waarbij letters slechts 1 pixel dik zijn. Als ik wat inzoom op de website / het document is dit probleem ook verholpen van pixeligheid. Ook foto's en filmpjes zijn echt prachtig om te zien en van 720P materiaal ga je daadwerkelijk kwijlen. Ook het contrast is voor een mobiel apparaat goed te noemen. Je ziet duidelijke contrasten in kleur / grijstinten. Zwart is echt zwart, wit is echt wit en voor de rest is daar niks op aan te merken. Scherm is goed af te lezen in alle omstandigheden en soorten licht (buiten, in de zon, in het donker) Schermhelderheid is in te stellen in verschillende stappen. Zelf heb ik de schermhelderheid op de laagste optie ingesteld, ten eerste om (eventueel) wat extra batterijtijd te vergaren en ten tweede, omdat het scherm dan al helder genoeg is voor mijzelf. De kijkhoeken van het scherm zijn goed, helemaal bij normaal gebruik in je eentje. Je gaat er natuurlijk geen film op kijken met 3 vrienden net als op je Full HD tv van 50", waar je eventueel goede kijkhoeken voor moet hebben. Maar als je met z'n tweeen een filmpje wilt kijken ofzo, gaat dat gewoon goed.

Schermkwaliteit qua bediening
Het 7,0" scherm is namelijk een touchscreen en reageert daarmee op 'touches'. In dit geval van touches van de vinger aangezien het een capacitief touchscreen is. Je hebt dus geen stylus meer nodig en kunt het gehele toestel bedienen met slechts enkele vingers. Je kunt deze vingers ook tegelijk gebruiken (bijvoorbeeld met het gebruik van het virtuele toetsenbord / games) aangezien het toestel multitouch ondersteund, oftewel verschillende touches tegelijk herkennen en verwerken. Dat gezegd hebbende, het touchscreen reageert erg goed en er is prima mee te werken. Snelste vergelijking wordt natuurlijk gemaakt met de iPhones / iPod Touches & iPads en zodoende heb ik zelf even de iPod Touch 4G van m'n meisje erbij gepakt. Het touchscreen van de Archos 70 internet tablet doet niet onder voor die van de iPod Touch 4G. Je gebruikt het scherm ook vaak icm het virtuele toetsenbord en elke touch wordt netjes geregistreerd en verwerkt. Zelf gebruik ik een third party keyboard te weten Better Keyboard. Aan de onderkant van het scherm zijn vier touchbuttons aangebracht, zoals ik al eerder in de review vermeldde. Deze buttons doen wat ze moeten doen, werken goed en sommige geven in verschillende schermen, verschillende opties. Ik doel hier eigenlijk grotendeels op de 'menu-knop' die verschillende menu'tjes oproept als je je in verschillende schermen van de Archos bevind. Archos heeft ervoor gekozen om geen fysieke knoppen op het toestel aan te brengen.. Aan de ene kant een pluspunt, want de tablet ziet er strak uit, aan de andere kant: ze nemen wel wat schermruimte in en zo worden sommige applicaties / games niet helemaal fullscreen getoond. Ook een filmpje wat je kijkt met YouTube is niet helemaal fullscreen, omdat er net nog 20 pixeltjes worden gebruikt voor de buttons. Ik kan er mee leven en in alle applicaties / games die ik gebruik heb ik er ook totaal geen last van. Zie daarvoor onderstaande video:

Een klein pluspuntje is het feit dat de terugknop linksonder is aangebracht, als het toestel dan in landscapemodus wordt gebruikt is deze zeer makkelijk te bereiken met de duim van de rechterhand.

Standaard voorgeinstalleerde applicaties
Standaard staan er op de Archos tablet enkele applicaties van Archos zelf geinstalleerd:
  • Files
  • Music
  • Video
Dit zijn drie applicaties waarvan de naam eigenlijk al laat zien waar de applicaties voor dienen.
'Files' is een file-explorer / manager en 'music' en 'video' zijn een muziek- en een videospeler.

Als je de Archos tablet voor het eerst aanzet, zoals te zien is in de 'eerste indrukken' dat je ook third-
party applicaties kunt installeren. In onderstaande lijst is te zien welke applicaties / games dit dan zijn:
  • Aldiko
  • Avecomics
  • Deezer
  • eBuddy
  • Fring
  • HubKap
  • Mewbox
  • Raging Thunder lite
  • Touiteur
  • WordNewspaper
Zelf heb ik dit niet geinstalleerd, omdat ik het ten eerste nagenoeg niet gebruik en ten tweede: als ik het nodig zou hebben, installeer ik het zelf wel los. (Enige applicatie die ik los heb geinstalleerd was eBuddy en dat was ansich nog een heel gedoe zie daarvoor: hier de discussie en de uiteindelijke oplossing)
En voor de rest zijn er standaard geinstalleerd op de Archos 70 internet tablet:
  • Alarm
  • Browser
  • Calculator
  • Camera
  • Contacten
  • Email
  • Gallery
  • Kalender
Zoals op te maken is, een vrij breed scala aan mogelijkheden, maar er ontbraken in mijn ogen ook wel essentiele applicaties, zoals de echte Google Market en / of Google applicaties. Gelukkig zijn er losse .apk-bestanden te vinden waarmee je de officiele Google Market en Google applicaties kan installeren op je Archos tablet. De dan geinstalleerde Google applicaties (bijv. YouTube) werken allemaal naar behoren en ook op de andere meegeleverde applicaties is niet erg veel aan te merken. Vind je iets toch niet goed werken, kijk je even in de Market voor een betere app of game en c'est ca.
Appdrawer met enkele applicaties / games

Gebruik van de Multimedia-applicaties
Standaard staan er twee multimedia-applicaties geinstalleerd van Archos zelf, eentje voor muziek en een voor video. De muziek-applicatie is iets wat ik erg leuk uitgewerkt vind door Archos zelf. Je kan selecteren op artiest, album, liedjes of (aangemaakte) playlists. Ook is er een coverflow optie in verwerkt die je simpel en snel laat scrollen door al je albums (zie hiervoor het filmpje wat staat bij: 'Snelheid van het toestel', vanaf 02:55) De muziekextensies waarmee de Archos om kan gaan zijn: MP3, WMA, WMA-PRO, WAV, AAC, AAC+, AC3 5.1, Ogg Vorbis, Flac. De video-applicatie is ook erg uitgebreid en bied verschillende handige opties en kan ook veel extensies aan: H.264 HD, WMV9/VC1, M-JPEG, AVI, MP4, MKV, MOV, MPG, PS, TS, VOB, FLV, RM, RMVB, ASF, 3G.
Music Video

Sommige van deze extensies (.vob / .mpeg en .ps) kun je pas afspelen na de aanschaf van een 15,00 euro kostende plug-in via de Archos-website. Dit heb ik ook gedaan en bevalt me 100%! DVD'tjes speelt die vlekkeloos af, evenals .divx'jes en ook 720P .mkv'tjes zijn geen probleem voor de Archos. Wat wel noemenswaardig is, is het feit dat hij bij sommige films onthoud waar je gestopt bent met kijken en bij andere films weer niet... Waar dit precies aan ligt? Geen enkel idee, maar het is wel jammer dat hij niet alles lijkt te onthouden. Nou kijk ik geen 4 films tegelijk, maar als ik vandaag zin heb in een serie en de dag erna weer in een film, is het wel handig om automatisch te starten met spelen, waar je was.
De Archos kan ook 720P materiaal een en vaak vind je zulke films in .mkv formaat en zijn deze files groter dan 4GB. Aangezien de Archos 70 standaard een FAT32 indeling heeft kun je er geen bestanden op zetten groter dan 4GB. Archos heeft hiervoor zelf software uitgebracht, waarmee je (film)bestanden groter dan 4GB toch netjes op de Archos kwijt kunt om ze zo af te spelen. Zie daarvoor de screenshot.
Archos HD Video Transfer

Duurzaamheid van het apparaat
Het toestel is grotendeels opgebouwd uit plastic met hier en daar wat elementen van metaal. De tablet voelt dan ook robuust aan en met z'n 400 gram is die op papier aan de zware kant. In de praktijk vind ik het eerlijk gezegd erg meevallen, alleen bij de eerste indruk was het even van 'zo dat is vrij zwaar'. De tablet is echt een blok als het gaat om robuustheid, zijn nergens kiertjes te bekennen en het toestel is stevig in elkaar gemonteerd. De achterkant is (waarschijnlijk) van plastic gemaakt met daaroverheen een laagje metaal wat erg krasvast is. Je moet natuurlijk wel opletten dat je het scherm niet stoot of laat vallen op een hoek van een tafel of een andere scherpe punt, maar dat spreekt voor zich. Een erg mooi apparaatje dus qua gekozen materialen / montage. De twee frontspeakers zijn goed weggewerkt in de body en het geluid wat eruit komt is gewoon goed te noemen, helemaal voor zo'n portable device.
Details materialen Archos 70
De webcam is een stukje crappy hardware wat er niet in had moeten zitten, maar daar kom ik later in deze review nog op terug. Natuurlijk moet je er voorzichtig mee zijn, want de body en dergelijke kunnen altijd beschadigen. Maar als je de Archos gewoon normaal gebruikt is er niks aan de hand en hoef je hem niet te behandelen als de mooie Chinese Mingvazen van de overgrootmoeder van je vaders schoonmoeders dochter. Groot pluspunt voor Archos in dit geval! Enige puntjes van enige oplettendheid zijn de grootte van het scherm en het opletten dat dit nergens tegenaan stoot en het standaardje wat je kunt gebruiken om de Archos tablet rechtop te zetten. Als je hier een beetje ruw mee om gaat zie ik kans dat hij gewoon een keer gaat afbreken... maar ansich werkt deze eigenlijk gewoon goed.

Snelheid van het apparaat
De Archos bezit een processor die tot nu toe al vaker gebruikt is in tablets / mobiele (Android) telefoons, een op de ARM Cortex A8 gebaseerde architectuur die loopt op een snelheid van1 GHz met DSP ondersteuning en een aparte grafische accelerator met ondersteuning voor 3D OpenGL ES 2.0. Niet meer de snelste processor heden ten dage, maar wel een stuk sneller dan alle voorgaande Android devices met bijvoorbeeld hun Qualcomm CPU's. Ik gebruik een andere launcher, namelijk LauncherPro omdat, ik dat de beste, mooiste en meest uitgebreide launcher vind. M'n eigen ervaringen zeggen dat de Archos gewoon goed is qua snelheid. Alles werkt smooth en goed en moet soms even laden. Een 'media-gallery' voor de eerste keer opstarten met 1500 foto's duurt een paar minuutjes, maar daarna is deze elke keer opgestart in enkele seconden en kan je met het grootste gemak door alle content scrollen. Ook het switchen van verschillende homescreens of het scrollen door 200 contacten gaat lekker snel. De nieuwe generatie 3D games van Gameloft werken ook allemaal probleemloos op de Archos. Erg gaaf aangezien het en lekker speelt en er goed uitziet op het hoge resolutie scherm, toppers dus! De nieuwere en nog snellere generaties Snapdragon CPU's zijn ook alweer aangekondigd, nieuws: CES: Qualcomm komt dit jaar met 1,5GHz dualcore-snapdragon, en zo blijven we lekker upgraden en upgraden... Tevens komen er nieuwe CPU's van Samsung uit, de Hummingbirds, en komt nVidia met dualcores CPU's in de vorm van de Tegra 2's. Die nieuwe CPU's zou ik graag willen hebben in m'n nieuwe high-end Android mobiele telefoon die ik in 2011 wil aanschaffen, maar in deze tablet mis ik het zeker niet. De snelheid van de Archos is voor een mobiel apparaat heel, heel goed te noemen.

Batterijduur van het apparaat
De accu in de Archos is er eentje met een (voor mij) onbekende capaciteit waarme:
  • je 7 uur video kunt bekijken op 1 volle acculading
  • je 36 uur audio kunt luisteren op 1 volle acculading
  • je 10 uur op het web kunt surfen op 1 volle acculading
Of dit precies gehaald kan worden, durf ik niet te zeggen, want ik heb er nooit met een stopwatch naast gezeten, maar in de praktijk heeft de Archos 70 internet tablet een hele goede batterijduur. Ik kan hem makkelijk 3 of 4 dagen gebruiken en dan gaat die op de vijfde dag is aangeven dat hij nog maar 10% batterijniveau heeft. Met gebruiken bedoel ik 2 uur filmpjes kijken, een half uurtje een spelletje spelen en 2 uur webbrowsen via WiFi. Voor mij meer dan zat aangezien de tablet tot nu toe altijd thuis is gebleven. Maar ik kan me voorstellen dat je makkelijk een treinreis van Den Haag naar Groningen en terug kan doen met 1 acculading. De standby-tijd van het device is helemaal geweldig, als je hem in 'deep-sleep modus' zet gebruikt de Archos nagenoeg geen stroom en kan die volgens mij gewoon makkelijk enkele weken in deze stand blijven liggen. Deze laatste uitspraak is gebaseerd op mijn eigen ideeen en is daarom ook niet wetenschappelijk onderlegt. Maar de batterijduur is dus wel erg goed.

Webbrowsing op het apparaat
Webbrowsing op de Archos is goed te doen in mijn opinie. Wel is het vaak zo dat als je een site geladen hebt een tikkeltje moet inzoomen omdat de letters van 1 pixel breed rafelig zijn en niet heel lekker te lezen. Als je daar eenmaal aan gewend bent is het browsen op de Archos gewoon een genot. Wel heb ik vernomen dat dit bij Android 2.2 FroYo is opgelost, maar aangezien ik op Android 2.1 Eclair draai kan ik daar (nog) niks over zeggen. Ik gebruik gewoon de standaard browser die ik ook ken van mijn Android telefoon. Out of the box worden sites goed gescaled en als je het toch te klein vind om te lezen / zien kun je even inzoomen om de content beter te kunnen bekijken. Standaard wordt er multitouchzoom ondersteund en anders kun je met een dubbelklikje even inzoomen op de content. Wat niet echt onder webbrowsing valt, maar ook weer wel is het gebruiken van een RDP client, waarmee je een computer op afstand kunt besturen. Zelf maak ik gebruik van PhoneMyPC en dat is ook een genot om te gebruiken! Als je tekst wil typen maak je uiteraard gebruik van een virtueel toetsenbord en dit neemt altijd wat schermruimte in. De ruimte die dan wordt ingenomen ligt wel aan welk toetsenbord je gebruikt. Zo nemen het standaard Android keyboard en Better Keyboard veel minder ruimte in dan bijvoorbeeld Swype. Op mijn Motorola Milestone heb ik een fysiek toetsenbord zitten en als ik op het web surf heb ik dus alle pagina's in fullscreen ook als ik wat wil typen. Op de Archos dus niet, maar het belemmert mijn ervaring eigenlijk niet, want je ziet nog steeds genoeg van de sites.Webbrowsing op de Archos 70 internet tablet


Camerakwaliteit van het apparaat
Voordat ik deze review maakte moet ik zeggen dat ik de webcam 2x heb aangezet om mezelf te zien
op het display van de Archos zelf... Hmmm erg leuk zo'n VGA-camera, kwaliteit den top.... niet dus.
Een grote pixelige massa zag ik waarbij ik nog wel kon zien dat de Tweaker die ik op het display zag, CLB was. Dus speciaal voor deze review heb ik wat foto's geschoten met onderstaande resultaten:
Foto 1 Foto 2 Foto 3

Foto 4Foto 5Foto 6

Totally crap dus! Niet dat ik nou kan zeggen dat ik het erg jammer vind, maar zeg dan niet dat er een webcam inzit, of prop er een webcam in die nog van enigzins levensvatbare kwaliteit is. Je kan er ook mee filmen maar, dat heb ik maar overgeslagen, want gezien de foto's, wordt je daarvan ook niet blij.
Tevens maakt die foto's in spiegelbeeld zoals duidelijk te zien is op foto 2, kan met de PC wel worden omgekeerd maar toch. Videocalls lijken me ook uitermate treurig maar heb ik zelf niet gemaakt.

Android gebruikerservaring
Het OS wat op de Archos 70 internet tablet te vinden is, is Android en dat is voor mij een van de redenen dat ik gekozen heb voor deze tablet. Heb nu al meer dan een jaar goede ervaring met Android en ik vind het een mooi en goed werkend OS. Heb enkele jaren lang Windows Mobile PDA'tjes gebruikt en vond ik ook altijd leuk om te tweaken. Maar dit tweaken werd ook vaak gedaan, omdat de performance niet helemaal was wat het moest zijn. Bij Android heb ik hier geen last van en werkt alles zeer innovatief en simpel. Android 2.2 wat ook beschikbaar is voor de Archos tablets, moet nog wat sneller werken dan Android 2.1 en nog wat kleine verbeteringen bieden. Aangezien mijn laksheid ervoor gezorgd heeft dat ik nog steeds op Android 2.1 draai, stop ik nu met babbelen over het Android OS.
Waar ik wel iets dieper op in wil gaan is de installatie van de officiele Google Market, dus zodoende:

Android Market gebruikerservaringen
De Android Market.. Een plaats vol applicaties / games en andere softwareprogsels voor Android..
Ik ken het al een tijd, maar wat bleek? Archos had een eigen market geinstalleerd voor al je apps & games, AppsLib genaamd. Een eigen market dus van Archos, en niet de officiele Google Market.
Google Market AppsLib

AppsLib heb ik eigenlijk nooit bekeken, want daar had ik geen behoefte aan. Het enige pluspuntje aan AppsLib is de mogelijkheid tot het betalen met PayPal wat bij de officiele Google Market helaas nog steeds niet kan. Maar wat moet ik met AppsLib met een paar duizend applicaties en games terwijl de officiele Google Market al meer dan 100.000 applicaties en games bevat? Natuurlijk helemaal niks... en mensen die hetzelfde denken als mij hebben geluk, want enkele programmeurs / hobbyisten hebben ervoor gezorgd dat de officiele Google Market ook werkt op de Archos tablets (generation 8, zoals de Archos 70 en Archos 101) Dit kan door een los .apk bestand te downloaden en te installeren. Je krijgt dan ook nog de optie om verschillende Google-applicaties te installeren op je Archos tablet zoals You- Tube of Google Maps. De Market blijft zich constant updaten tot de laatste versie en je keuzemoge- lijkheden voor apps en games zijn dan vele malen groter als met de standaard Archosmarket: AppsLib.

Verwante en andere interessante topicsConclusie, round-up en eindcijfer
Een lange review, een review die nog niet helemaal af is en waar zeer zeker nog updates voor zullen verschijnen. Zo is er nog geen sectie voor 'Aansluiten van externe apparatuur' geplaatst aangezien ik daar te weinig tijd voor heb gehad en daarvoor nog een goed micro-usb --> usb convertertje moet kopen. Ook moet ik nog is goed kijken naar tetheren en het aansluiten van een losse GPS-module (misschien mijn telefoon?) en het streamen van films naar de Archos en dergelijke maar, dat komt allemaal wel in de toekomst... Tot nu toe mis ik het namelijk niet... en zie het binnenkort wel.
Alleen de GPS-module functie zou leuk zijn voor de IJslandvakantie van april...

Er is veel te doen om de Archos tablets, het topic loopt storm, bevat honderden posts en is al meer dan 100.000x bekeken. Helaas zijn de tablets erg slecht verkrijgbaar, wat de naam Archos niet ten goede komt. Deze Archos 70 internet tablet met 250GB harde schijf is wel een hele mooie device, daarom deze review. Al met al ben ik zeer blij dat ik nu al een tijdje in het bezit ben van deze tablet, vind hem mooier dan de (aankomende) concurrentie die veel meer gaan kosten. Dat in de aankomende Androiddevices een nog snellere CPU en GPU zitten, so be it, jammer voor mij, maar dat zal zich blijven vernieuwen en vernieuwen. Momenteel kan geen een andere tablet me meer bekoren dan deze Archos en tot nu toe is het een goede keuze geweest om er voor te gaan. Wat de toekomst brengt op Android gebied in de vorm van een nieuwe mobiele telefoon die waarschijnlijk weer een stuk krachtiger is...
Achja dat zie ik wel, eerst de Mobile World Congress afwachten!

Tenslotte nog een opsomming van m'n persoonlijke plus- en minpunten:

http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif 7" formfator, ideaal qua grootte en gewicht
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif Vanilla Android, zonder lelijke skins van fabrikanten
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif Capacitief scherm met multitouch-ondersteuning
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif 250GB HDD, voor al m'n films, muziek en stuff
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif 1,5GB ruimte om applicaties / games te installeren
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif Afwerking van het apparaat, robuust, netjes, clean
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif Mini-HDMI poort voor externe schermen
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif Scherm, groot, resolutie, goede kleuren, werkt erg goed
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif Ondersteuning vele (video)codecs / formaten
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif Snelheid van het toestel is goed en lekker snappy te noemen
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif Speakers functioneren zeer goed, tijdens muziekjes en films
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif Batterijduur is goed voor een device met zo'n scherm / zulke hardware
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif Webbrowsing, werkelijk waar een groot genot!
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_true.gif Android Market is een zeer welkome plek voor nieuwe / extra software

http://i46.tinypic.com/34gm2gw.jpg Bezel rond het scherm is vingerafdrukgevoelig
http://i46.tinypic.com/34gm2gw.jpg Standaardje is fragiel en breekbaar, maar werkt wel goed
http://i46.tinypic.com/34gm2gw.jpg Jammer dat de tablet niet op te laden is via een USB-kabeltje
http://i46.tinypic.com/34gm2gw.jpg Naar horen zeggen is het gebruiken van externe apparatuur een gok: krijgt het genoeg stroom of niet

http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_false.gif De video-applicatie onthoud niet bij elke film waar je gestopt bent met kijken
http://tweakimg.net/g/bullets/checkbox/check_false.gif Webcamkwaliteit is van crappy kwaliteit en had zeker weggelaten mogen worden

Als ik mijn wensen voor een tablet nog een keer lees:
'Beetje films kijken in m'n bed en onderweg in het OV en als ik op reis ben, een beetje internetten op de bank en voor de rest beetje spelletjes, beetje foto's kijken en het zou wel leuk zijn als ik hem aan de tv zou kunnen hangen en zo een filmpje / content zou kunnen bekijken en dat voor een leuke prijs'
kan ik wel zeggen dat de Archos 70 internet tablet met 250GB harde schijf mij uitermate goed bevalt, doet wat hij moet doen, erg goed geprijsd is, een ideale reisgenoot is en een mooie eerste stap is om tabletland te betreden... Als eindcijfer krijgt deze tablet van mij dan ook een dikke en welverdiende 8,5!!!

-Review is made by CLB-
Archos 70 internet tablet op FirmWare 1.0.90 draait met Android 2.1-update1


*Onderstaande deel van de review is geschreven nadat ik een nieuwe FirmWare en nieuwe
Androidversie geinstalleerd heb op mijn Archos 70 internet tablet met 250GB harde schijf!*


Wat ik 31-01-11 allemaal stap voor stap gedaan heb om van
FW 1.0.90 Android 2.1-update 1 naar FW 2.1.03 Android 2.2.1 te gaan:


FW 2.1.03 gedownloadet en geinstalleerd

gApps4Archos.apk geinstalleerd: V5 voor FroYo
Vond het maar een weirde / lelijke applicatie in vergelijk met gApps4Archos V4 voor Eclair...
gApps4Archos V5 FroYo
V4 voor Eclair installeerde gewoon de Market en de Google Apps and that's it, hier moest ik dus kiezen... Eerst gekozen voor 'install core and 'apps.zip' , maar toen kreeg ik een error dat de 'apps.zip' niet gevonden kon worden.. Kan best, want al die .apk'tjes die Archos standaard meelevert heb ik er in het begin al afgegooid. Toen voor de optie 'install only core apps' gekozen en toen moest ik rebooten, done en hop ik had de Market. Maar geen YouTube of Google Maps die ik wel gelijk had bij Eclair...

Terminal Emulator gedownloadet om mijn swapfile-grootte te checken
32MB Swap file - Archos 70
Bleek dus 32MB groot te zijn, maar hij zou na een reset een grootte hebben van 64MB, volgens de changelog: Memory: enable 32MB swap by default and increase it to 64MB after Android reset or full device reformat

• Mijn Archos gereset en gekozen voor de optie: 'Reset Android' waarbij al je instellingen en applicaties worden gewist en dergelijke. Dat dus gedaan, gewacht totdat alles gelukt was en ik weer verder kon.

• Weer gApps4Archos.apk geinstalleerd: V5 voor FroYo

Terminal Emulator gedownloadet om mijn swapfile-grootte te checken
64MB Swap file - Archos 70
En die was nu dus wel 64MB, so far so good, dat was is iets wat een keer lukte bij CLB

• Maar ik kon in de Google Market geen YouTube vinden of Google Maps, en daarom heb ik dit gedaan:
1. Setting-->Manage Applications-->All-->Market (Clear Cache then 'Force Stop' -- DO NOT clear data)
2. Setting-->Manage Applications-->All-->Google Services Framework (Clear data then 'Force Stop')
3. REBOOT again

• Toen dus gereboot en de Google Market weer opgegaan om te zoeken naar onder andere YouTube
& Google Maps en dergelijke en die stonden er nu dus wel allemaal in, helemaal toppie natuurlijk

• Maar omdat Android 2.2 Flash-ondersteuning heeft en dat natuurlijk ook wel leuk is, gelijk even op zoek gegaan naar een .apk-file voor Adobe Flash Player en de laatste versie vond ik hier, op het Archosforum: 10.1.106.16. Alleen geinstalleerd geeft die versienummer '10.1.72.10' aan, achja het werkt zo best leuk.

Wat me opvalt in FW 2.1.03 / Android 2.2.1 FW 1.0.90 / Android 2.1-update1 die ik gebruikte:
• Er zijn iets meer mogelijkheden in de settings bij gekomen volgens mij...
Zo stonden 'Sound & Display' bij elkaar, wat nu twee losse menu's van elkaar zijn.
Er is een menu bijgekomen voor 'online video descriptions' waar ik nog niet precies van weet wat het is. Bij 'about device' is nu een 'power management' submenu bijgekomen, waar je kan instellen dat de Archos altijd in deep sleep modus gaat als het scherm uit gaat. Wat mij betreft erg mooie functie!
• WiFi is veel sneller verbonden met mijn thuisnetwerk, was al redelijk snel maar dit is nagenoeg instant
• Als je het home-icon even ingedrukt houd zie je niet de laatste 6, maar laatste 8 gebruikte applicaties
• Ik krijg mijn telefoon (Motorola Milestone) met Android nog steeds niet verbonden met mijn Archos 70..
Dit om te kunnen tetheren.. Ik hoopte dat dat wel zou lukken met Android 2.2 op de Archos, helaas...
• Lijkt nog steeds niet bij elke film te onthouden waar die is gestopt zodat je gelijk weer verder kan...
Het plaatje wat je ziet als je de Archos met een computer verbind om te mounten is wat leuker
• Screenshot-functie: Settings - Applications - Development - Take a screenshot instead of suspending
• M'n geliefde Live Wallpaper (NexusMod) werkt niet, ook andere / nieuwere / oudere versies helaas niet

Of ik merk dat ik een grotere swapfile heb, hmm neauh eigenlijk niet...
Ik ga straks weer is wat games achter elkaar opstarten en dergelijke, maar dat deed m'n Archos 70 met Android 2.1 ook al snel en goed en alles bleef goed werken.. Benchmarks ofzo heb ik nooit gedaan, maar daar zie je wat verschil misschien... Ik vind 2.2 ook niet beduidend sneller werken dan 2.1 eerlijk gezegd, zoals veel mensen op verschillende fora / Tweakers zeiden.. Het werkt imho allemaal even soepel als met Android 2.1 en de benchmarks laten iets meer power zien in bijvoorbeeld Quadrant:
Loveparade schreef op woensdag 26 januari 2011 @ 15:28:
Quadrant geeft nu een score van 1532 na de update, dat was 1380 _/-\o_
Als je al Android 2.2 draait en alles naar wens hebt ingesteld zou ik niet alles resetten om die swapfile te fixen. Ik liep anderhalve maand met Android 2.1 wat me goed beviel, maar alle lof over Android 2.2 en de nieuwe FirmWare deden mij toch besluiten om te upgraden. Ook de swapfile van 64MB klonk me leuk in de oren... En nu ik geupgradet ben: achja nu heb ik de nieuwste FirmWare / Androidversie *yeah*

Ik zou liever zien dat Archos bijvoorbeeld is kijkt naar het onthouden van films ofzo... Of ergens
een vinkje zetten, zodat je niet elke keer als je hem aansluit aan een pc op 'mount' moet drukken...

De optie om apps / games op het interne geheugen te zetten is wel leuk natuurlijk,
maar met 1,5GB aan ruimte om van allerlei zut te installeren heb ik dat ook niet nodig =)

Nu lijkt het net alsof ik negatief klink, dat is niet zo hoor, nu draait m'n Archos, Android 2.2, nou okee

-Review is made by CLB-
Archos 70 internet tablet op FirmWare 1.0.90 / 2.1.03 draait met Android 2.1-update 1 / 2.2.1
  • 21 januari 2011 - Review geschreven en geplaatst
  • 01 februari 2011 - 'Van Android 2.1 naar Android 2.2' toegevoegd
  • 02 februari 2011 - Foto's en screenshots toegevoegd

Heb jij ook een Archos 70 Internet Tablet Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (49)

Wijzig sortering
Nette review, thnx daarvoor.

Ik meen te hebben gelezen dat de Archos niet via USB zou kunnen worden opgeladen en op sommige websites zie ik staan dat dit wel zou kunnen.
Kun je hier uitluitsel over geven?

2e vraag:
Het 4gb multimediaverhaal is me duidelijk maar kan de Arschos bijv. een USB-stick aan die NTFS is? zodat dat splitverhaal niet nodig is? (Ik twijfel namelijk tussen deze en de 8GB flashversie).

TIA
Kun je hier uitluitsel over geven?
Staat genoemd bij mijn plus- en minpunten, gaat helaas niet..
Kan de Arschos bijv. een USB-stick aan die NTFS is? zodat dat splitverhaal niet nodig is?
Volgens mij kan dat wel vanaf de laatste firmware, 2.0.71..
Zie daarvoor ook; http://gathering.tweakers...message/35216704#35216704

Alleen is de 2e vraag dus of je USB-stick genoeg stroom krijgt...

Zelf heb ik nog geen Micro-USB --> USB converter, anders had ik 't zeker (voor je) getest

Edit: Splitten is trouwens top hoor,
transfer duurt niet langer als normaal en er is geen kwaliteitsverlies

[Reactie gewijzigd door CLB op 24 januari 2011 18:54]

kan de Arschos bijv. een USB-stick aan die NTFS is?
Met de laatste FirmWare van dit moment 2.1.03 kun je de Archos ook als EXT3 formatteren,
zodat je files groter dan 4GB kwijt kan op de harde schijf zelf, helemaal top natuurlijk! :)

(als je Linux gebruikt natuurlijk, wat ikzelf niet doe of je moet converteren in Windows)

[Reactie gewijzigd door CLB op 31 januari 2011 17:34]

Snelheid van het toestel is goed en lekker snappy te noemen
Voor de rest ben ik het overal mee eens, maar snel en snappy is hij NIET.
Of het aan mij ligt dat ik eerst mijn e-mail kijk, dan twitter kijk, dan flash filmpjes kijk, en dan nog wat spelletjes doe. Of dat het ligt aan android dat hij de applicaties gewoon niet goed af sluit uit zichzelf. Maar ik heb het nog niet meegemaakt dat hij zonder eens in de 20 minuten vast te lopen zijn werk goed doet. En dan bedoel ik echt dat ook niet meer uit wil zonder 10 minuten te wachten..

Voor de rest werkt het goed, maar dit is natuurlijk wel een redelijk groot minpunt.

En alsnog een vraag, ik wil eigenlijk wel eens de pure android erop hebben, zonder dat archos er dingen mee doet, is dit mogelijk?
Dat gevoel kreeg ik ook een beetje.
De reviewer is duidelijk iemand die zijn apparaat wil aanprijzen, dat geeft hij ook toe in zijn filmpje: "Deze spellen werken goed op mijn archos, anders had ik ze ook niet laten zien."
Helaas kan ik daardoor niet uitgaan van een objectieve review.

Ik persoonlijk vond het dan ook ontzettend slecht dat bijvoorbeeld die moto-racer bleef draaien op de achtergrond mét geluid.
Misschien is dat standaard op android, maar ik moet er niet aan denken om elke app eerst binnen de app af te sluiten en vervolgens pas verder kan gaan.
Het lijkt er dan ook op dat de archos alle applicaties op de achtergrond laat draaien en dan niet op de manier zoals iOS dat bijvoorbeeld doet, maar gewoon de hele app.

Het bericht van painkill lijkt me dan ook meer van de orde van hetgeen dat ik ook had willen horen in een review.
Daarnaast wordt er wel heel luchtig over gedaan dat bijvoorbeeld de standaard google market niet werkt, maar apart geďnstalleerd moet worden via een tweak/hack, dit komt niet eens in de eindbeoordeling terug terwijl dat niet voor iedereen is weggelegd?
Aan de mensen door deze review toch interesse hebben voor deze archos, bekijk alsjeblieft ook de meer objectieve reviews.

Verder is de review wél erg uitgebreid en dus respect daarvoor.
Ik ga geen filmpje maken met games die ik zelf niet leuk vind en niet speel natuurlijk.
Die Moto MX Mayhem case had ik er ook uit kunnen knippen, heb ik dat gedaan.. nein.
Heeft met slechte programmatuur te maken van die game en heeft niks met de tablet te maken.

Whatabout de markt... Het is het installeren van 1 enkel los bestandje..
Waar ik netjes uitleg bij geef evenals een linkje naar het bestandje / de uitleg.
Tevens zitten we niet voor niks op Tweakers.net natuurlijk zeg qua niveau.
Als deze review op kieskeurig.nl had gestaan had ik 't misschien verder belicht.

Voor de rest, your opinion die ik zeer waardeer =)
De market mag er niet op van google als er geen 3g aanwezig is. Bij de Archos is het tenminste nog mogelijk. Bij welke andere non 3g tablets heb je dat?
Mijn Herotab M802 heeft ook geen 3G (standaard dan, met dongle kan het wel), maar kwam wel out-of-the-box met werkende market
Archos gebruikt voor de volgende tablet pc een rockchip
http://archosfans.com/201...-home-tablet-at-ces-2011/#
Ik heb het hier gepost icm jouw naam / credits
geen probleem met het geheugen op de archos?
Ik had op mijn htc desire en mijn eerdere milestone vrij snel het probleem dat ik geen geheugen meer over had voor apps.
Hebben ze dat bij archos op een andere manier opgelost?
Check m'n plus- en minpunten: "1,5GB ruimte om applicaties / games te installeren"
Misschien een gekke vraag, maar als een 101 bezitter heb ik maar 255MB app space. Uiteraard wel 16GB voor video's/foto's etc. maar die 1,5GB app space heb ik niet.
Komt dit omdat je een A70 250GB versie hebt?

Edit:Typo

[Reactie gewijzigd door Netsrek op 3 februari 2011 00:28]

Ik wil graag even een korte toevoeging doen over mijn archos:

Hij heeft erg veel moeite met het opladen, de ene keer heb je de stekker er de hele dag in en schakelt hij vervolgens gelijk uit als je hem van de lader haalt. En de andere dag start hij niet meer op omdat de batterij te leeg is. De enige oplossing is dan de lader erin doen en uren wachten totdat hij boven de 10% zit.
En dan een dag daarna zit hij binnen het uur van 10% of 100%

Ook gebeurt het mij redelijk vaak dat hij uit zichzelf opnieuw opstart, dat ik hem dus gewoon naast mij heb liggen, er al een tijdje niks meer mee heb gedaan, en dat ik dan ineens het licht van het apparaat zie omdat hij opnieuw aan het opstarten is..

Het werk verder wel fijn, en ik weet ook niet of het specifiek aan mijn apparaat ligt. Maar ik wil het toch even kwijt ;)
Dit kan te maken hebben met de temperatuur van de ruimte. Die van mij laad alleen maar op in een wat warmere ruimte.
Dat ligt dan 100% aan jou, je gebruik, jouw applicaties of jouw Archos...
Check mn filmpjes maar, ding is snel, snappy en gewoon stabiel hier hoor.

En 'pure Android'... Deze tablet is het meeste pure Android wat je maar kunt krijgen.
Geen andere launchers, skins, aanpassingen van de fabrikant, maar gewoon Vanilla Android.
Weet niet wat Archos eraan gedaan heeft volgens jou met je 'Archos dingen'??
Er staan enkele applicaties op van Archos en c'est ca, voor de rest niks, noppes, nada.
ook ik bedank je voor deze review. ik heb nav deze review besteld, want leverbaar op dit moment is een nono. maar goed alvast een paar vragen. ik zag op een video de eerste keer ingebruikname, maar stel ik zet het apparaat uit, hoe lang duurt het na aanzetten voor ik er mee kan werken, en zit er ook een soort slaapstand op? en kan iemand zeggen hoe het leven van e-books bevalt, en welke soort??
nou dan nu maar wachten....

nogmaals bedankt
Patrick
hoe lang duurt het na aanzetten voor ik er mee kan werken
Een minuutje ofzo, maar je kan 'm naar mijn mening beter in 'deep sleep' mode zetten
en zit er ook een soort slaapstand op?
Yes en die verbruikt nagenoeg geen stroom, ideaal dus

eBooks weet ik niet, kijk daarvoor beter even in het ervaringentopic
nice review:)
heb de archos ondertussen ook al aangeschaft en enkele weken in gebruik.
nog een paar vragen, mogelijk dat hier iemand daar een antwoord op heb?

k heb problemen met me 720p mkvtjs. die speelt hij wel (zonder plug-in) maar al hortend en stotend... niet echt om naar te kijken dus. in de handleiding staat zelfs dat ie 720p 30fps moet kunnen? en een andere vraag is dat mijn archos 70 ook soms gewoon echt vast staan. met het gebruiken van een app of een film kijken/opstarten. launcherpro vond k overigens niet echt een succes, me wigets waren allemaal te groot om nog op een homescreen te passen. maar das mijn id:)
iig wel bedankt voor de nuttige info CLB!;)
Wow, Dank voor de zeer uitgebreide review! _/-\o_ :)
Mooie review. Is deze ook in het Nederlands in te stellen??

Harold++
Zelf ben ik meer van het Engels, maar Nederlands
is geen probleem en kan gewoon ingesteld worden!


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*