Onlangs werd op
nieuws: Nothing-merk CMF introduceert Watch Pro 2-'smartwatch' voor 69 euro aangekondigd dat CMF, submerk van Nothing, een paar producten introduceert waaronder deze smartwatch. Tot nu toe deed ik het met een Samsung Galaxy Watch 5 44m (staat op V&A voor de liefhebber

), maar dat ging niet lekker meer nadat ik ben overgestapt op een iPhone. Dus een preorder geplaatst en gisteren binnen gekregen. Ik zal het vergelijken met m'n eerdere Samsung Galaxy Watch, want dat ligt voor de hand.
In het nette doosje vindt je het horloge, een handleiding en een usbA laadkabel met magneet.
Design
Er zijn meerdere versies verkrijgbaar, met rubberen of lederen bandjes en platte of bolle bezels. Ik heb gekozen voor de donkergrijze met platte bezel want die vond ik het stijlvolst eruit zien. Het CMF by Nothing logo staat klein op de zijkant van de kast en past er redelijk bij. Het is niet storend. Het is ook van metaal dus gelukkig stevig. Het voelt niet cheap aan. Het rubberen bandje blijft prima zitten.
Het moet mogelijk zijn om makkelijk het bandje en bezel te vervangen. Daarvoor moet CMF ook setjes uitbrengen, maar alleen reviewers hebben die ontvangen. En die gaan ongeveer 20 euro kosten, wat teveel is gezien de prijs van het horloge.
Het scherm is een Amoled scherm, dus dat zegt genoeg vind ik. Alles is goed leesbaar. Ik heb alleen geen idee hoe krasgevoelig het is en hoe de beschermlaag is.
Software
Het instellen via de telefoon (IPhone) ging snel. Er stond ook meteen een firmware update klaar voor het horloge die de hartslag en gps registratie zou verbeteren. De app is uitgebreid en je kan van alles instellen. Ook is er een complete FAQ met heel veel vragen in opgenomen, handig! Je kan widgets instellen, watchfaces selecteren en je health dingen inzien. Een nadeel is dat er niet heel veel watchfaces beschikbaar zijn, maar die komen met updates volgens de fabrikant. Het grootste nadeel is dat de app op de achtergrond moet blijven draaien om geconnect te zijn met de telefoon? Als ik de app sluit en weer opstart, staat er disconnected. Terwijl het in het bluetooth menutje wel gewoon als verbonden staat. Ik weet niet of dat uitmaakt voor de werking qua notificaties.
Ook is de Nederlandse taal (nog?) niet aanwezig.
+/-
Gebruik
Het horloge is prettig en vlot in gebruik. Met het oplichten van de pols gaat het scherm aan. Wat ook uit te zetten is. De widgets kunnen handig zijn. Er zijn genoeg apps zoals een weerapp, een calculator en de hartslag. De hartslag heb ik gemeten tijdens m'n slaap en lijkt nauwkeurig genoeg. Ook heeft het horloge een douchebeurt overleefd. Ik vind persoonlijk dat het horloge meer dan genoeg opties biedt voor dagelijks gebruik, sporten, bellen en meldingen weergeven.
Alleen er zit geen NFC op. Maar kan je dat verwachten voor 70 euro? Op mijn Galaxy Watch heb ik in bijna driekwart jaar dat welgeteld 1 of 2 keer gebruikt. Voor mij persoonlijk geen nadeel.
En als je andere apps wilt, ben je afhankelijk van wat CMF aanbiedt, want het is geen WearOS of Apple. Geen groot nadeel omdat er naar mijn mening genoeg aanwezig is.
De batterij dan; die is top. Volgens reviewers houdt die het 8 tot 11 dagen uit. Mensen met een Samsung of Apple horloge kunnen daarvan alleen maar dromen

Zelf heb ik het niet zo lang in bezit nog, maar na een dag is er ca. 7% van af gegaan. Perfect dus.
Al met al biedt dit horloge ontzettend veel waar voor zijn geld. Voelt niet traag aan. Er is genoeg in te stellen in de app. En hopelijk worden de kleine minpuntjes nog weggepoetst.
NFC is geen gemis voor mij. Ik vind dan ook dat deze als budget optie moet staan in de laatste BestBuyGuide van
Best Buy Guide: Beste allround smartwatches !!!