€ 119,90 bij Azerty
  3. Willen (2.770) Hebben (720)

Lexar NM790 (zonder heatsink) 2TB Review

MrMarcie
29 september 2023, laatste update op 6 december 2023, 526 views Product gekocht

Lexar NM790 (zonder heatsink) 2TB

Wilde mijn Nvme schijf in mijn workstation vervangen door een sneller en groter exemplaar met PCI-e 4.0 x4. Voor de prijs en de reputatie een no-brainer voor mij.

Pluspunten

• Snel, heel erg snel
  • Scherpe prijs
  • Goede bootdisk

Minpunten

• Nog te kort ervaring mee
  • temperaturen wat hoger, 48 / 60 graden (met koelblok op moederbord)

Het overzetten met CloneZilla vanaf een andere Nvme lukte niet goed. Waar dat aan lag weet ik niet. Uiteindelijk Fedora opnieuw vers geinstalleerd en vanaf backup bestanden en config bestanden terug gezet.
Gevoelsmatig is ie nog wat snappier dan mijn vorige Nvme disk: Kingston NV2 2TB.

Moet nog uitgebreidere ervaring mee opdoen en zal dus later mijn ervaringen over de lange termijn geven. Voor nu zie ik dat backups razendsnel gaan, hele systeem lekker draait dus hier geen klagen over. Wel is de schijf warmer dan mijn vorige ondanks dat ie op het moederbord op een Nvme slot zit met koelblok.

De temperatuur is rond de 48/52 °C idle/lichte load. En bij full load gaat dat naar de 58 / 61 °C. Of dat heel warm is of normaal daar ben ik nog niet uit maar als ik zo rondlees dan zie ik dat anderen ook richting deze range zitten. Ik heb gelukkig koelblokken op mijn Moederbord zitten dus dat helpt ook om mijn 2 Nvme schijven koeler te houden.

Anyway, voorlopig erg tevreden en zeker met de prijs € 89,- voor betaald in oktober 2023.
_________________________________________________________
Mijn workstation
Systeem ooit in 2018 gebouwd en hier en daar geupgrade over de tijd. Kan er nu voorlopig wel mee vooruit.
Werk dagelijks met Fedora maar op 2e Nvme schijf staat Windows 11 met al mijn racegames.

#CategoryProduct
1ProcessorsAMD Ryzen 7 5700X Boxed
1MoederbordenMSI MAG B550 Tomahawk
1VideokaartenSapphire PULSE Radeon RX 6700 XT
1Interne harde schijvenWD Blue 3,5" (256MB cache, 5400rpm), 6TB
1BehuizingenFractal Design Define R6 USB-C Window Grijs
1MonitorsAOC Q27P1 Zwart
1MonitorsIiyama G-Master GB3461WQSU-B1 Zwart
1BesturingssystemenMicrosoft Windows 11 Pro (EN, OEM)
1Processorkoelingbe quiet! Dark Rock 4
1Geheugen internG.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC
1SpeakersWavemaster Cube Mini Neo (Zwart)
1VoedingenCorsair RM550x (2018)
1Solid state drivesLexar NM790 (zonder heatsink) 2TB
1Solid state drivesSamsung 870 QVO 2TB
1Solid state drivesSamsung 970 Evo Plus 2TB

Heb jij ook een Lexar NM790 (zonder heatsink) 2TB?