Hé Mathijs dank voor je reactie!
De stickers heb ik niet verwijderd, sommige foto's laten de niet bestickerde kant zien met betrekking tot de richting van de luchtstroom en montage. Die niet bestickerde kant is de intake en de bestickerde kant is de outtake zegmaar.
Dit plaatje laat een beetje de airflow zien, intake vooraan (stickers aan de binnenkant).
Ik heb eigenlijk alle 'reviews' gemaakt naar aanleiding van mijn ervaring sinds jaren om weer eens een pc in elkaar te zetten. Wat betreft de specifieke luchtverplaatsing of andere cijfertjes, dat staat al in de specificaties genoemd in de Pricewatch. Zo te zien kan je zelfs hierop zoeken.
Ik heb geen moment naar de specifieke cijfertjes met betrekking tot de airflow gekeken als ik eerlijk mag zeggen, ik zocht een goede fan met goede reviews/reputatie en dit was hem gewoon. 'Stil en goed' dat hoor ik graag en daarop ook aangeschaft. Een product is eenmaal dan zoals het is denk ik dan.
Zelfs qua hoeveelheid fans was het voor mij maar 'gissen'. Uiteindelijk ben ik er op 5 fans beland per case. 3 intake en 2 outtake om zo een positieve druk in de kast te hebben, aldus wat ik tegen kwam in mijn zoektocht. Ook hier leek mij dit aannemelijk en dus ook 'op gevoel' gekocht zonder te meten hoeveel airflow er nodig is. Hoe meer fans hoe minder hard voor eventueel dezelfde airflow, ook een theorie, maar in de praktijk? Niets gemeten, alles op 'afkijk' hoe men het elders doet zeg maar.
Het is ook niet mijn doel om zo specifiek te zijn maar meer 'mijn ervaring' bij de review neer te zetten. Er zijn niet veel reviews met bijbehorende plaatjes die wat van het product laten zien, iets wat ik wel had gewaardeerd voor het aanschaffen hiervan. Dus minder specs, meer ervaring en wat voor specifieke issues ik misschien ben tegen gekomen wat ik niet had verwacht of op had gerekend of zelfs vergeten etc.
Nu je het toch over de schroefjes hebt, ik had echt een verwachting dat eventueel deze fans geleverd zouden worden zonder zelftappende schroefjes. Ik heb het idee dat deze altijd zo 'destructief' zijn tijdens monteren, dus het gat uitlubberen per schroefbeurt ook al zou ik ze misschien niet meer verwijderen.
Dus ook al blijkt deze 'verwachting' niet zo te zijn voor mij een rede om dit specifiek te noemen. Dat is een 'ervaring' die ik dan zelf had en dacht ik deel dit. Ervaringen kunnen verschillen maar beter iets te lezen dan niets denk ik maar.
Misschien dat ik dan anderen hiermee kan helpen die hetzelfde pad belopen om een nieuw systeem samen te stellen.
[Reactie gewijzigd door grimson op 23 juli 2024 12:36]