€ 46,97 bij CAPS

Chieftec Mesh Pro Cube CI-02B-OP Review

5 juni 2022, laatste update op 8 juni 2022, 900 views Rapporteer

Pluspunten

• Extreem eenvoudig in gebruik.
  • Stevig, solide
  • Veel ruimte voor extra schijven
  • Goede airflow
  • Af- en uitneembare stoffilters

Minpunten

• Tikkie krap voor de grafische kaart
  • Geen gebruiksaanwijzing

Prima kast die wat mij betreft te weinig aandacht krijgt. Stevige kwaliteit, oogt solide, plenty interne bays, voldoende kabelmanagement-opties en eenvoudig in gebruik door het kantelmechanisme. Hij had alleen een halve centimeter hoger gemogen omdat de voeding van mijn grafische kaart nu wordt platgedrukt door de cover. Een gebruiksaanwijzing was ook aardig geweest (de front cover moet inderdaad met een keiharde ruk aan de onderzijde verwijderd worden, maar dat wil je toch graag zeker weten). Qua koeling/airflow lijkt ie het ook prima te doen. De i5 12400 wordt behoorlijk warm bij zware belasting en het geluid hinderlijk hard, maar dat zal eerder met mijn keuze voor fans (Arctic P12 en P14 PWM PST) en de Intel stock cooler te maken hebben dan de kast.

Heb jij ook een Chieftec Mesh Pro Cube CI-02B-OP?

Wat meer instructies zou handig zijn geweest inderdaad. Ik heb maar even wat online video's bekeken om sommige dingen op te lossen. Het aanbrengen van de moederbord steun schroefjes bijvoorbeeld was behoorlijk lastig. Zelfs met dat speciale onderdeeltje dat je erbij krijgt om de schroefjes erin te schroeven.

Als je videokaart hoger is dan 14 cm zou ik dit kastje in elk geval niet nemen.
Er past een standaard ATX voeding in (16 cm) maar dat is ook passen en meten. Je moet niet te stugge kabels hebben.