€ 56,90 bij bol

Samsung 870 Evo (MZ-77E500B/EU) 500GB Review

27 april 2022, laatste update op 18 juni 2022, 947 views Rapporteer

Er is al een goede review van tweakers zelf. Ik heb daar wat metingen aan toegevoegd, met de conclusie dat datarot nog steeds een probleem is bij TLC SSD's en ik iedereen adviseer hier niet je waardevolle bestanden en foto's op te bewaren.

Pluspunten

• Snel
  • Geen QLC

Minpunten

• Duurder dan de concurent
  • TLC ipv MLC
  • Korte levensduur tov MLC
  • Slechte 4Kb prestaties
  • Slechte leesprestaties na verloop van tijd
  • Datarot na 2 maanden

3 van 5 sterren (Voldoende)
Er is al een goede review reviews: Samsung 870 EVO - Waarom en voor wie?
Ik heb daar wat metingen aan toegevoegd. Mijn conclusie is dat dit een redelijk goede SSD is. Als je geen NVMe aansluiting op je moederbord hebt is dit een prima alternatief. Je kunt ook overwegen een wat goedkopere SSD te nemen. https://tweakers.net/pric...8;344772;1084999;1126239/
Ik heb de metingen herhaald in verloop van de tijd en datarot is nog steeds een probleem. Men heeft waarschijnlijk een softwarematige correctie toegepast die dit probleem moet tegengaan, net als met de Samsung 840.
Meer info: Samsung 840 EVO 120GB review door peter123

Lezen na installeren

Lezen na 1 maand gebruik

Lezen na 2 maanden gebruik

Heb jij ook een Samsung 870 Evo (MZ-77E500B/EU) 500GB?

@peter123 Kan het zijn dat je minpunt "korte levensduur" gebaseerd is op een misverstand. In de review waar je naar verwijst slaat de opmerking (in de inleiding) over "korte levensduur" op het qlc geheugen dat wel in de qvo maar niet in de evo lijn gebruikt wordt.
Bedankt voor je reactie. Is geen misverstand. TLC had ook altijd een korte levensduur tov MLC SSDs. Maar misschien is dat productieproces nu wel zo veel verbeterd dat het datarot proces wat langzamer gaat en prestaties goed blijven. We gaan het zien.
ok (dan had ik het mis)