€ 252,99 bij NBB.com

Devolo Magic 2 Wifi next Multiroom Kit Review

23 september 2020, laatste update op 23 september 2020, 3.645 views Rapporteer

Tot nu toe de beste powerline voor als je geen utp kabel kan trekken

Pluspunten

• gigabit lan
  • 2 x Ethernet RJ45
  • thuisnetwerkstandaard G.hn

Minpunten

• haalt max snelheid niet

Na enig gepruts wel het netwerk van de router beneden kunnen delen met de devolo wifi punten. Dus overal voor het oog één wifi netwerk. De router en de devolo op één naam staan en niet de 2.4 en 5Ghz gesplitst. De kastjes moeten je nu automatisch met het snelste systeem verbinden. Dit is leuk bedacht maar werkt in de praktijk niet optimaal. Bij gesplitste netwerken pak ik de 5Ghz op de laptop en haal 170Mbps. Laat ik het regelen door de devolo dan kom ik niet verder dan 60Mbps..(papa fortnite glitcht) Gebruik het hier dus niet voor de mail en een beetje YouTube. Maar heb 2 kinderen met fortnite op een ps4 en laptop beide via de wifi van de devolo!
Tevens heb ik in de meterkast een 3-fase syteem waarbij het wel werkt maar lang niet op de juiste snelheid.
Snelheid op dezelfde fase haal ik op de wifi van de devolo 200Mbps van de beschikbare 250Mbps. Snelheid op een andere fase daalt al naar 15 tot 70Mbps. Dus wat devolo beweert dat het ook prima werkt met 3-fase is niet waar. Ga nu de devolo lan in de meterkast verplaatsen naar een andere groep en fase. (nieuw stopcontact er tussen zetten) en kijken wat de snelheid dan is. Kom hier nog op terug.

OK inmiddels een stopcontact toegevoegd op groep 1. Dit is tevens de groep die naar de stopcontacten gaat op de zolder. Daar waar ik eerder snelheden had van 15 tot 70Mbps gaat hij nu naar een nette 100 tot 120Mbps. Nog steeds niet was ik op gehoopt had maar wel beter.

Ik denk dat de groep dus zeker invloed heeft op het resultaat maar dit is niet het enige dat telt. Heb nu de devolo lan op stopcontact van groep 1 gezet. De devolo wifi op zolder in het stopcontact van groep 6 (droger) deze haalt nu 190Mbps (draadloos 1mtr). Dit is dus hetzelfde als toen de devolo lan op het stopcontact van groep 7 zat. De groep waar de devolo wifi op zit is een groep waar dus alleen de droger op zit. Deze heeft geen overige stopcontacten. Dit is dan het enige wat ik kan bedenken waarom dit sneller is dan de overige stopcontacten. Via de utp van de devolo wifi een snelheid van down 220Mbps, up 25Mbps en ping 13ms. Het verlies is daar dus maar 30Mbps. Dat is dus de meest ideale situatie. Lang niet gek dus. Maar op eigelijk alle overige stopcontacten is het lager en kom ik niet boven de 150Mbps.
Heb nu dus wel de kanalen gesplitst (2,4G en 5G) en alleen de devolo op mesh beide de naam -ext meegegeven. En de router beneden op zijn eigen naam.

Heb jij ook een Devolo Magic 2 Wifi next Multiroom Kit?

Heb jij ook last van
1) Dat na verloop van tijd je download-snelheid lager wordt (zelfs lager dan je upload)
2) dat de WIFI module om de paar weken helemaal niets meer doet?

Zie eventueel mijn andere comment hier: productreview: Devolo Magic 2 LAN 1-1-2 Starter Kit (NL) review door Verwijderd

[Reactie gewijzigd door Plaffie_NL op 25 juli 2024 20:12]

Heb ik geen last van. Maar in mijn geval kan dat ook niet. Beide wifi units worden 's nachts automatisch uitgezet. Zodat er tussen 24:00uur en 07:00uur geen wifi straling is in de slaapkamers. Geen idee of dat zin heeft maar mijn vrouw vindt het een prettig gevoel. Eigelijk worden ze dus elke dag gereset. Zo ingesteld via de app. De router beneden staat wel 24/7 aan.
Geniaal. Doe je dat met een slimme stekker of zo? Of configureer je dat in die Devolo's?

Aha, dat kan in de app. Thanks!

Zoiets is precies wat ik de helpdesk van Devolo recent gemailed heb:
So again, please please please, build in a nightly auto-restart or so. Please please please send this request to your development department. This really sucks.

I can do the programming basics for development department:

if

connection from Devolo 910 to internet is not satisfying

then

Make customer happy and restart 910, even when we are not supposed to need a restart.

end

[Reactie gewijzigd door Plaffie_NL op 25 juli 2024 20:12]