Omdat er nog geen review beschikbaar is over dit specifieke model zal ik er kort iets schrijven. Heb dit model nu een week in bezit.
Reden aankoop
De vorige laptop was echt aan vervanging toe, 7 jaar oud en de gebruikerssporen begonnen op te spelen (losse scharnier, grating van koeluitgang brak langzaam af en een oppaskat had wat toetsen te pakken gekregen).
Ik zocht een basislaptop, om standaard office werk op te doen, media op af te spelen/te streamen naar andere apparaten. Misschien ga ik nog een keer kijken of er licht op te gamen valt maar dat is niet het primaire doel en een laptop uit de budget gamingcategorie is me het geld niet waard. Deze laptop is één vd eerste met een processor uit de nieuwe Ryzen 4000 serie, en uitgebreide online reviews zoals
deze van just josh hebben me overtuigd.
Eerste indruk/bouwkwaliteit
/m/255128/1JIWBX1GEg1pBHlaRqwxnQIv9NR4Z5nStLb7fcMFFk5VicJpGG?f=620xauto)
De bouwkwaliteit overtreft m'n verwachtingen. De klep is metaal, de rest plastic (het grijs is erg donkergrijs).
Het plastic voelt redelijk zacht aan wat prettiger is dan hard plastic. Je kunt het scherm op de hoeken nog wel een beetje verbuigen, maar ook dat is ruim voldoende voor deze prijsklasse. Verder zit er een fysieke schuif op de camera, altijd een pluspunt. Toetsenbord typt goed, en het deel waar je je polsen op legt is stevig. Ik heb de laptop nog niet zwaar kunnen belasten, maar met normaal browsen/werken is de laptop erg stil en koel.
Beeld
Het beeld had ik met 300nits m'n twijfels over. Voor binnen is het echter prima, buiten in de zon heb ik nog niet kunnen proberen maar houdt vermoed ik niet over. Het is een mooi mat scherm maar ik heb wel het idee dat de kleurweergave veel naar geel neigt. Toch geldt ook hier, voor deze prijs positief verrast.
Prestaties
Nog geen serieuze tests gedaan, ook nog geen games geprobeerd, maar zie bijvoorbeeld de eerdere youtube review. Hierin is Cinebench en Geekbench gedraaid met verrassend goede resultaten. Mocht iemand nog iets missen laat het me weten dan zal ik iets draaien.
Accuduur
Ik heb het scherm overdag altijd op max helderheid staan, en hang m dan 's avonds een keer aan de lader.
Ik denk dat je bij continue gebruik ±6 uur haalt. EDIT want getimed: bij continue gebruik en max helderheid haal ik 9 à 10 uur, prima.
Vingerafdrukscanner
Speciale vermelding waard. Ongekend dat in deze prijsklasse een vingerafdrukscanner zit, die is ingebouwd in de aan/uit knop. Hij werkt bovendien ook flawless, haast zo goed dat ik over het beveiligingsniveau ga twijfelen.
Een hele nette laptop met de prijs/kwaliteit als grootste pluspunt. Het zou mij echt verbazen als dit niet de volgende laptop Best Buy wordt in de basiscategorie! Zowel op prestaties, bouwkwaliteit en met een vingerafdrukscanner steekt deze m.i. ver boven andere laptops in deze prijscategorie uit.
Evt vragen zal ik proberen te beantwoorden.
Update: Laptop no.2
Na anderhalve week was of windows corrupt of harde schijf kapot, en kon ik alleen nog maar boot menu/bios bekijken. Ingeruild bij de rode M (ging verrassend soepel) dus heb nu laptop no.2. Alle bevindingen van hierboven gelden nog steeds.