Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Steelseries Arctis 7 Zwart Review

+3
Dutchiee 23 september 2017, laatste update op 23 september 2017, 311 views

Steelseries Arctis 7 Zwart (Product deels gesponsord)

Gaming headsets, tegenwoordig maakt iedereen ze wel. Wat is hier nou het voordeel van? Via SteelSeries ontving ik een aantal producten, waarvan de Arctis 7 één van de producten was. Wat biedt deze draadloze headset zoal aan opties? En is het het geld waard? Ik zoek het uit!

Pluspunten

  • Zit goed en voelt goed aan
  • Ongeveer 24 uur batterijduur en 12 meter bereik!!
  • Microfoon klinkt zuiver - zeggen ook andere mensen die uren naar mijn gebrabbel luisteren
  • Afneembare hoofdband (kunnen andere kleuren voor worden besteld)
  • Geen RGB - kost alleen maar batterij, en je ziet het toch niet
  • Vrij lichte headset
  • USB, maar ook 3.5mm jack aansluiting
  • Te gebruiken i.c.m. een telefoon, console en is eveneens geschikt voor VR

Minpunten

  • Geluid van de microfoon kan wat zacht overkomen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4
SteelSeries Arctis 7

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-140.jpg

Inleiding

Gaming headsets, tegenwoordig maakt iedereen ze wel. Wat is hier nou het voordeel van? Via SteelSeries ontving ik een aantal producten, waarvan de Arctis 7 één van de producten was.
Kortom, zoals gezegd wordt er in deze review op de Arctis 7 ingezoomd. Wat biedt deze draadloze headset zoal aan opties? En is het het geld waard? Wij zoeken het uit!

Specificaties

Laten wij als vanouds weer beginnen met de specificaties.

Wat initieel al opvalt bij de Arctis 7 is dat deze ook fijn kan worden gebruikt op de console, als voor VR!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/3-1.JPG

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/3-2.JPG


http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/3-3.JPG

Uitpakken

Via SteelSeries ontving ik ‘wat’ producten ter review.
- SteelSeries Arctis 7 - waar deze review over gaat.
- SteelSeries Rival 310
- SteelSeries QcK PRISM
- SteelSeries Apex M750

De producten bovenstaand zijn klikbaar naar de betreffende productreviews!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-3.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-5.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-76.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-77.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-74.jpg

Bij het openen van de doos valt op dat de headset netjes beschermd in de doos zit, met een extra plastic cover om deze te beschermen tegen de schade die het op kan lopen bij de PostNL pakket-gooi-wedstrijden [/satire].

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-79.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-80.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-82.jpg

Onder de plastic cover waar de Arctis 7 in lag, vinden wij de handleidingen en kabels/benodigdheden.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-83.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-84.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-85.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-86.jpg

Links is het basisstation die per USB aan de computer/PS4 te hangen is, midden een micro-USB naar USB (voor het opladen) en rechts ligt een een onofficiële/aparte micro-USB naar 3.5mm kabel (die laatste dient ook volgens mij alleen te worden vervangen door een kabel besteld bij SteelSeries, waar een standaard micro-USB niet werkt!).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-87.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-88.jpg

De basisstation oogt netjes, er zit een line-in en line-out op. En aan de zijkant (normaliter rechterkant) zit een knop die ingedrukt dient te worden om een headset te connecten.
De line-in zorgt er voor dat er nog een - bijvoorbeeld - iPhone of iPod kan worden aangesloten, en de line-out zorgt ervoor dat er nog een speakerset kan worden aangesloten op het station. Wanneer de headset wordt ingeschakeld, switcht de audio ook gelijk over naar de headset. Bij het uitschakelen van de headset, gaat de audio weer over de speakers (als deze aan staan :P).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-89.jpg

Het basisstation oogt netjes, met een klein led lichtje wanneer de headset verbonden is. Wanneer de Arctis 7 niet verbonden is, zal deze langzaam knipperen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-91.jpg

Voor de hoofdband hebben ze een hoop skibrillen kapotgemaakt, waar dit namelijk van hetzelfde materiaal is gemaakt. Aan de linkerkant van de headset is deze ook nog los te trekken en strakker/losser te zetten.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-92.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-93.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-94.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-95.jpg

Even de mogelijkheden op een rijtje (van boven naar beneden):
- Microfoon (is uit te schuiven)
- Micro-USB om de headset op te laden
- 3.5mm om een willekeurig device aan te sluiten
- Een semi micro-USB achtige aansluiting naar 3.5mm om een iPhone/iPod of laptop mee te connecten.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-96.jpg

Headset even omgedraaid! :) Allicht is het op deze foto beter te zien, de semi micro-USB type-geen-idee.
- Volumeknop
- Muteknop voor de microfoon

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-97.jpg

Aan de andere kant zit onderin de powerknop en daarboven de switch die er voor zorgt dat er kan worden geswitcht tussen game audio en VoIP audio.
Voorbeeld; in Windows zijn er twee audio ingangen te selecteren - namelijk, ‘Headphones’ en ‘Headset Earphone’. Waar een VoIP over de laatste gaat. Standaard audio gaat vervolgens over de ‘Headphones’. Via de knop op de headset is het ene harder te zetten als het andere, en andersom.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-98.jpg

Kortom, de headset heeft genoeg knoppen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-99.jpg

Bij het opladen geeft de microfoon een rode ‘breathing’ effect.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-100.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-101.jpg

De mute-knop van de microfoon kan worden ingedrukt om de mute eraf te halen! Bij het uitsteken van de knop, is de microfoon dus gemute.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-104.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-105.jpg

Niet te vergeten is het ook nog mogelijk de microfoon uit te trekken, waardoor deze netjes voor de mond komt te zitten.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-141.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-140.jpg

De SteelSeries producten vormen een mooi geheel, al zeg ik zelf.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/1-135.jpg

Software

Voordeel van Steelseries is dat het uniforme software gebruikt die op zijn beurt de verschillende apparaten (van Steelseries) kan besturen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-1.jpg

Mocht het niet lukken de apparatuur aan te sluiten, dan is er altijd nog de FAQ! :)

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-47.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-48.jpg

Softwarematig is de headset uiteraard ook nog verder te finetunen. Zo kan er Dolby DTS 7.1 worden aangezet, de standaard presets worden aangepast (game, movie of music). Eveneens kan de equaliser verder worden geoptimaliseerd om het maximale uit elke audio-source te halen. Eveneens is via de ‘Dynamic Range Compression’ het geluid af te vlakken zoodat hoge en lage tonen worden ingedempt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-17.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-18.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-19.jpg

Eveneens kan een live mic preview via de software worden gestart om te checken hoe de microfoon klinkt, via de onderste slider kan daarna de microfoon qua volume worden gefinetuned.
De mic sidetone zorgt ervoor dat de gebruiker zichzelf (wanneer op low, medium of high ingesteld) kan horen. Ook erg fijn als er familieleden, vrienden of geliefde om diegene heen lopen met een gesloten headset. Hierdoor pakt de headset dus wat van de omgeving op, wat weer in de headset wordt afgespeeld. Toch - testende met een YouTube filmpje van mijn telefoon, viel het op dat het niet geweldig hard wordt afgespeeld.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-20.jpg

Via de engine apps zijn de verschillende applicaties te starten die er voor zorgen dat bijvoorbeeld alle Steelseries producten op dezelfde manier qua kleur voortbewegen, of reageren op muziek. Eveneens is er voor Discord, ImageSync (waarbij een GIF kan worden ingeladen die op het toetsenbord zichtbaar is) en CS Go (en nog aantal anderen) een preset.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-39.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-40.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-41.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-42.jpg

Via library kunnen de applicaties die een bepaalde preset dienen te gebruiken kunnen worden beheerd. Dit kan zijn, wanneer er een library is voor het gebruik van het spel Overwatch, dan wordt er bij het starten van het spel bijvoorbeeld de knoppen op een andere manier verlicht die benodigd zijn voor in het spel.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-43.jpg

Via de settings knop rechtsbovenin kunnen de settings nog worden aangepast, zoals taal en of software updates zelf moeten worden gedownload e.d.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-44.jpg

Ook ontbreekt de optie om het account te beheren (rechtsbovenin) niet. Wanneer er nog geen account in de software staat, dient er eerst te worden ingelogd/account aan te worden gemaakt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/steelseries-arctis7/2-45.jpg

Gaming

Het voordeel aan deze koptelefoon is dat er een draaiknop er voor zorgt dat het geluid van bijvoorbeeld Teamspeak of Discord harder kan worden gezet t.o.v. gameplay - en andersom. Hierdoor hoeft men niet continue op alt+tab te klikken om een spel/VoIP harder of zachter te zetten. Door deze optie is in Windows geluidsbeheer ook twee audio ingangen te selecteren - namelijk, ‘Headphones’ en ‘Headset Earphone’. Waar een VoIP over de laatste gaat. Standaard audio gaat vervolgens over de ‘Headphones’.

Van de Dolby functie ben ik over het algemeen geen fan omdat ik vind dat het als een soep qua geluiden klinkt, doch klinkt het in een spel BF1 of PUBG ‘redelijk’ - waar ik liever ook een goede 2.0 headset heb). Er valt redelijkerwijs wel op te maken waar het geluid vandaan komt, maar omdat alle tonen zo softwarematig worden aangepast lijkt het wel een soep waar alles maar in wordt gegoten om het een vol effect te geven. Aangezien ik zelf niet met 7.1 speel gebruik ik dit verder ook niet. Stereo vind ik de headset meer dan goed klinken.

Conclusie

De SteelSeries Arctis 7 is in mijn optiek een fijne headset. Ik heb de headset een tijd gebruikt met het gamen, het gebruik van Teamspeak, Discord en bij het luisteren van muziek. De lage tonen zijn voor mijn gevoel goed genoeg. Je wilt immers ook geen vibrerende koptelefoon op je hoofd. Hoge tonen komen ook goed door. Voor een mid-range koptelefoon klinkt deze voor mij boven verwachting.

Het fijne van de headset is dat het gebruik maakt van o.a. USB 2.0 voor de standaard audio. Daarnaast kon ik de headset met de meegeleverde kabels ook gewoon direct op een iPhone aansluiten en er zelfs mee bellen. Via de ‘station’ is er ook een line in en out, om nog een extra device en/of speakerset (wanneer gewenst) aan te sluiten.

Met de prijs van ongeveer 155 (op tijd van schrijven), vind ik de headset ook niet eens heel erg duur - vergeleken naar de andere merken die in hetzelfde segment en prijsklasse zitten.
Alleen voor de draaiknop voor het harder zetten van VoIP of default audio wil ik al 100 euro uitgeven. Mijn alt+tab is in verloop van tijd al bijna versleten namelijk, waar ik vaak iemand op Teamspeak/Discord weer net niet hard genoeg hoorde.

Hoe dan ook is de Arctis 7 in mijn optiek een fijne headset die goed zit en helder geluid weergeeft - ook zeker tijdens het gamen. Een headset die wat mij betreft ook prima thuishoort in de reeks gaming-headsets.

De Steelseries Arctis 7 krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Steelseries Arctis 7 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Vraag & aanbod

Reacties (1)

Wijzig sortering
Lekker reviewtje hoor. Betreft je minpunt dat het volume van de microfoon wat zacht is, dit komt omdat de microphone een 'directional mic' is, wat waarschijnlijk betekent dat je die niet goed gepositioneerd had.

Steelseries heeft er een eigen artikeltje aan gewijd

Krijg die van mij over een paar dagen binnen, dus ben echt benieuwd

[Reactie gewijzigd door PierreDuc op 12 oktober 2017 14:56]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*