Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 2
2 reviews

Samsung Xpress SL-C480FW

Prijs
Specificaties Laser all-in-one (Kleur) met WiFi en Ethernet - Bekijk alle specificaties
prijs volgen
Bekijk alle reviews

Samsung Xpress SL-C480FW Review

0
knokki 9 april 2017, laatste update op 13 april 2017, 651 views

Samsung Xpress SL-C480FW

Niet kopen als je een Mac hebt omdat je de scan-functie niet geactiveerd krijgt voor gebruik als netwerkscanner; af te raden igv Windows door onmogelijke FW-update-procedure. Printer wordt draadloos niet gevonden door Mac (OS X 10.12), bedraad (ethernet) alleen te installeren als printer, dus zonder scanfunctie. Wat een drama.

Pluspunten

  • kleine footprint voor een all-in-one laserprinter
  • uit de doos snel klaar voor installatie (itt HP multifunctionals)

Minpunten

  • niet als netwerkprinter te installeren igv OS X
  • onmogelijke FW-update procedure
  • beschrijving van installatieprocedure op site Samsung rampzalig omdat plaatjes site e.d. niet overeenkomen met plaatjes interface

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Drivers en stabiliteit Score: 1
Zeker niet kopen als je een Mac hebt; af te raden in geval van Windows door onmogelijke FW-update procedure.
Printer wordt draadloos niet gevonden door Mac (OS X 10.12), bedraad (ethernet) alleen als universele printer, dus zonder scanfunctie. Maar dan begint het gedoe pas. Het lukt je nog wel de printer via software op de site van Samsung als dedicated printer met alle printerfuncties te installeren, maar de separaat te downloaden scanfunctie kreeg ik niet geïnstalleerd. Als je een firware update wil doen is het helemaal lachen, want om in de routine te komen moet je 6 knoppen tegelijk indrukken op het bedieningspaneel en dat is mij niet alleen alleen niet gelukt, maar ook niet met hulp van iemand anders, zo dicht zitten de in te drukken knoppen bij elkaar. Het was dat de klant het uiteindelijk prima vond om de printer als USB-printer te gebruiken (dan is installeren op een Mac een fluitje van een cent), maar anders was-ie retour Samsung gegaan. Wat een drama.

Heb jij ook een Samsung Xpress SL-C480FW?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (12)

Wijzig sortering
Dit al geprobeerd ?
Er zijn mensen die het wel voor elkaar hebben gekregen...

Eerst moet de printer altijd via USB of UTP kabel geïnstalleerd worden zodat de pc en/of notebook de printer herkent. Als dit gedaan is moet het netwerk opgezet worden tussen de printer en de PC en/of notebook.

Netwerk opzetten tussen printer en PC/Notebook
1. Zet de router, computer en printer aan en wacht totdat deze zijn opgestart.
2. Verbind de printer via USB kabel met de computer.
3. Vervolgens plaats je de meegeleverde CD-rom in de computer (indien je deze niet meer hebt, of geen CD speler hebt, kun je de software downloaden via www.samsung.com/support. Zoek vervolgens op het typenummer en selecteer – downloads – stuurprogramma’s).
4. Accepteer de voorwaarde en kies voor een ‘Draadloze netwerkverbinding’.
5. Selecteer vervolgens; ‘Ja, ik wil het draadloze netwerk voor mijn printer instellen’.
6. Selecteer vervolgens; ‘Een USB-kabel gebruiken’
7. Vervolgens zoekt de computer naar de mogelijke netwerkopties, klik hier op je eigen netwerknaam en voer (indien van toepassing) het netwerkwachtwoord in.
8. Selecteer vervolgens 'Volgende' en rond de installatieprocedure af. Zodra deze is afgerond, kun je de printer loskoppelen van de computer.
9. De printer is nu geïnstalleerd en je kunt draadloos vanaf al je apparaten printen.


Hier meer hulp http://www.samsung.com/nl/support/model/SL-C480FW/SEE

[Reactie gewijzigd door DeComponeur op 9 april 2017 17:34]

Hi Componeur,

Niet geprobeerd en hoewel ik je reactie waardeer, vind ik het een beetje buiten de orde als het gaat om het kunnen aansluiten van een printer door de GEMIDDELDE consument en daarop is mijn review gericht. Zou mijn review op een Tweaker zijn gericht, dan zou het nog een negatief oordeel worden, al was het alleen al omdat ik - een Tweaker - zelf flink heb zitten goochelen en ik er desondanks niet uit ben gekomen (en de door jou vermelde aanwijzingen niet ben tegen gekomen). Een printer aansluiten moet simpel zijn en dat is het in het onderhavige geval niet, getuige ook jouw aanwijzingen.

Veel laptops hebben geen CDROM-drive (meer), waaronder alle Mac's en de XPSsen waarmee ik werk. Via de door jou vermelde en door mij bezochte link www.samsung.com/support ben ik er niet uit gekomen en ik wil er wel wat op inzetten dat het de volgende Mac-eigenaar die het probeert ook niet lukt.

De link die je plaatst brengt me naar de plaats waar ik al geweest ben. Ik heb de verschillende drivers gedownload met het in de review gemelde resultaat.

Voor de goede orde. Printers aansluiten is één van mijn dagelijke werkzaamheden.

Ergo, je aanvulling brengt mij niet op andere gedachten. Dit is voor Mac-eigenaren die via het netwerk willen printen een waardeloze printer,

PS Je begint met de zin 'Netwerk opzetten tussen printer en PC/Notebook'. PC/Notebook suggereert in het algemeen een Windows-machine en niet een Mac. Mijn review is natuurlijk vooral gericht op Mac-eigenaren.
PPS Ik heb aan het installeren zelf meer dan een uur besteed.

[Reactie gewijzigd door knokki op 9 april 2017 20:28]

Dus...
Ben het met je eens hoor dat het plug and play zou moeten zijn.
Maar ja, als een besturingssysteem (in jou geval van Apple) dingen verandert/update kan bijvoorbeeld een printer die al geproduceerd is, dit soms niet 'bijfietsen'. Deze printer is inmiddels 3 jaar oud
zie review Simon Williams 3 March 2014

Je moet dan hopen dat Apple of Samsung iets doet/beschikbaar maakt als er updates hebben plaatsgevonden. Om daarom deze printer 1 ster te geven vind ik niet terecht, maar het is jou review ;) Let wel, ik ben zelf ook vaak erg gefrustreerd door dit soort zaken.
Het blijft vooral 'gedoe' met besturingssystemen en het zal helaas nooit leuk worden voor onwetende consumenten. Gelukkig zijn er (hele) eigenwijze tweakers op deze site die dingen voor je uitzoeken, of het goed gaat werken ga ik niet beloven }>

Hier http://www.samsung.com/nl/support/model/SL-C480FW/SEE
zijn de nieuwste links te vinden naar de nieuwste drivers
Onder het kopje Downloads / zie meer>

2017.04.07
Print Driver Versie V3.33.00, Mac OS 10.9 ~ 10.12
(MULTI LANGUAGE) 17.85 MB DOWNLOAD.zip
2017.02.27
Scan Driver Versie V2.31.56, Mac OS 10.9 ~ 10.12
(MULTI LANGUAGE) 8.19 MB DOWNLOAD.exe
2017.01.31
Print Driver Versie V3.00.05.02.00, Win XP/2003/2008/2012/Vista/Win 7/Win 8/Win 8.1/Win 10(32,64bit) (MULTI LANGUAGE) 41.72 MB DOWNLOAD.exe
2017.01.20
Universal Print Driver 3 Versie V3.00.10.00:02, Win XP/2003/2008/2012/Vista/Win 7/Win 8/Win 8.1/Win 10(32,64bit) (MULTI LANGUAGE) 24.55 MB DOWNLOAD.exe

Rechtstreek voor Mac:
http://org.downloadcenter...c_ScanDriver_V2.31.56.zip
en
http://org.downloadcenter...rinterDriver_V3.33.00.zip
Ik denk dat we het in grote lijnen wel eens zijn.

Ik begrijp dat fabrikanten zaken moeten bijfietsen. Je argument dat de printer alweer 3 jaar oud is, vind ik minder sterk. En niet alleen omdat dat volgens mij niet waar is. Immers de eerste prijsvermelding op Tweakers dateert van 28 juli 2015, dus voor mij en de meeste mensen die zo'n ding aanschaffen betekent dat minder dan twee jaar oud. En die gaan net als ik niet goochelen om te kijken of hij toevallig niet toch ouder is. Maar het is ook een beetje het vergoeiiijken van het feit dat mijn eigen Nexus 10 kort na reguliere aanschaf (dus in de tijd dat ze gewoon af fabriek leverbaar waren) al geen updates meer kreeg. Nooit meer iemand aangeraden een Android apparaat aan te schaffen (verkoop ze wel, maar raad ze niet aan). Het is wat via een omweg, maar ik vind 3 jaar dus erg jong, nog los van het feit dat de printer in praktische zin nog geen twee jaar op de markt is (want voor 28 juli 2015 niet via Tweakers verkrijgbaar).

Ik weet dat ik de Samsung drivers voor OS X 10.12 van de Samsung site gedownload heb, maar daar kreeg ik het dus niet mee aan de praat. En ik denk niemand (tenzij etc. etc. etc.). De org. drivers heb niet geprobeerd, Ben ik ook niet tegengekomen. Vind ik ook niet dat dat invloed mag hebben op mijn oordeel.

De 1 ster vind ik ook na lezen van jouw reacties nog steeds terecht. Als reguliere klant had ik het apparaat immers teruggestuurd, hetgeen voor mij in praktische zin gelijk staat aan het oordeel "doet niet wat het belooft te doen".

[Reactie gewijzigd door knokki op 9 april 2017 23:27]

Zeker zijn we het in grote lijnen eens. Maar de eerste review van deze printer is toch echt van maart 2014. Neemt niet weg dat ook ik 2 of 3 jaar zeker niet oud vind, maar in de computer- en smartphonewereld wordt dit gezien als prehistorisch...
Je schijnt dit soort zaken voor je beroep te doen dus je bent wel wat gewend.
Jou 'review' is echter geen totale beoordeling van het product maar een (terechte) klacht over de software/drivers die niet goed zijn. Het is nog maar de vraag of dat (volledig) aan de printer ligt.
Als iedereen op basis daarvan 'reviews' gaat schrijven krijgen we hier op Tweakers niet echt een genuanceerd beeld, want veel printers en nog meer telefoons zullen dan als slecht worden bestempeld.
We zijn het eens hoor, als je een auto koopt moet ie rijden, want de beoordeling: 'Rijdt niet maar heeft wel mooie licht metalen velgen en on board wifi' daar heeft niemand wat aan.
Dan ga je terug naar de garage (je kunt Samsung ook bellen trouwens er zijn Samsung service centers in heel Nederland)
Zij gaan je vertellen wat je moet doen en soms blijkt de oplossing heel simpel, omdat de klant bijvoorbeeld vergeten is om te tanken ;)
Belangrijkste schijnt te zijn :
Eerst moet de printer altijd via USB of UTP kabel geïnstalleerd worden zodat de pc en/of notebook de printer herkent
Enorm knullig, het lijkt wel Windows'98, maar als jij die stap hebt overgeslagen...
Op deze punten ben ik het volledig oneens met je. Met mijn review probeer ik mensen ervoor te behoeden deze printer aan te schaffen. Al was het maar omdat mijn klanten en ik niet meer draaien met Windows 98.

Zoals gezegd is dit mijn werk, dus als ik in een auto had gezeten en was dat mijn werk geweest, dan had ik echt wel gezien dat er geen benzine in had gezeten.

Dat die review van eind maart is zegt mij en mijn klanten niks. Het is een beetje zeggen dat je met de aanschaf van een Subaru Levorg een oude auto koopt omdat-ie immers al 1 (2?) jaar in Japan op de markt is. Dat is onzin en dat vind je zelf ook.

Ik werk in de computer- en smartphonewereld. Ik verkoop, installeer en modificeer. Ik bouw wekelijks SSDs in Macs in uit het begin van dit decennium. Die draaien nog gewoon de laatste software etc. Overigens zal ik niet beweren dat een Mac uit 2011 jong is, maar beweren dat een computer van 2 of 3 jaar prehistorisch is zorgt ervoor dat niemand uit de computer- en smartphonewereld jou serieus neemt. In ieder geval ik niet. Zou me kunnen voorstellen dat je 20 bent en dat ze in jouw wereld ook allemaal 20 zijn, dan begrijp ik je opmerking tenminste, maar denk ik ook dat je blik op de computer- en smartphonewereld nog wat beperkt is. Jouw wereld komt in ieder geval totaal niet overeen met mijn 'computer- en smartphonewereld'.
Nou zeg, wat klink jij ongelukkig.
Je zou ook even de moeite kunnen nemen om mijn tweakerprofiel te bekijken, de kans dat ik 20 ben is erg klein... Hoe weet ik anders van Windows 98 ... }>
Quote: maar beweren dat een computer van 2 of 3 jaar prehistorisch is
Dat beweer ik helemaal niet, dat constateer ik, dat is heel wat anders.
Ik heb dit niet bedacht! Een telefoon met Android 5.0 wil niemand meer hebben. Terwijl lollipop nog geen 2,5 jaar 'oud' is.
Ik snap dat je gefrustreerd bent, maar een beetje meer rust bewaren en jezelf relativeren brengt je verder dan mopperreviews schrijven en medetweakers die het goed bedoelen niet serieus nemen.
Laat ik beginnen met de constatering dat een computer van 2 of 3 jaar zo goed als nieuw is.

##Ik snap dat je gefrustreerd bent, maar een beetje meer rust bewaren en jezelf relativeren brengt je verder dan mopperreviews schrijven##
Laten we het zakelijk houden. Gefrustreerd ben ik niet anders zou ik dit werk niet blijven doen. En ik schrijf gewoon mijn uurtjes, dus in die zin heb ik er ook geen last van.

##medetweakers die het goed bedoelen niet serieus nemen##
Ik neem jou en je reactie in technische zin serieus. Met andere woorden, ik neem aan dat er wel mensen zijn die de printer draaiend krijgen en misschien ikzelf ook wel. Maar een dergelijke opvatting is wat mij betreft gespeend van enige realitietszin. In die zin neem ik je helemaal niet serieus. Maar ik stuur je graag naar mijn klant om de printer draaiend te krijgen. Ik wil er nog voor betalen ook (niet op uurbasis!), maar ik vrees dat jij hem ook niet aan de praat krijgt.

Mijn review verandert echter niet door je aanvullingen en dat heeft niks met frustratie te maken.
Wij zijn inmiddels veel te Off Topic bezig en je review is inmiddels al verandert door al onze aanvullingen... kunnen de lezers zelf een conclusie trekken, da's het mooie aan Tweakers. ;)
Dank voor het uitgebreid reageren en succes in de toekomst !
De ontwikkelingen gaan straks nog sneller... toen 4G werd ingevoerd was er al lang sprake van 5G, 95% van de laptoppen staan niet eens een jaar in de pricewatch, als je nu een studie aan een Universiteit begint, weet je nu al zeker dat als je klaar bent, deze studie (gedeeltelijk) achterhaald is...
Absurd, daar zijn we het wel over eens.
Sorry, maar ik kom uit de harde wetenschap en als je natuurkunde of wiskunde studeert (richting drs en dus niet richting ir) dan mag je ervanuit gaan dat je studie aan het eind nog net zo actueel is als aan het begin. Om jouw woorden te gebruiken: dat constateer ik!

Maar inderdaad, dit is allemaal wat off-topic. Maar ook een goed tijdverdrijf tijdens het installeren van een XP-700 van Epson onder Win7, hetgeen ook niet wil vlotten. Wederom, wat een drama...

PS Het installeren duurde zolang dat ik tussentijds bij een andere klant nog even een 7500a van HP heb gïnstalleerd onder Win10. Fluije van een cent, dus zo kan het ook.....
Vandaag deze all-in-one ontvangen en onder Windows 10 geïnstalleerd! Dus niet onder Mac OS. Het ging perfect! De update mogelijkheden werkten prima.
Even wat aanvullende info: HP heeft inmiddels blijkbaar deze printer/multifunctional tak van Samsung over genomen.

De stuurprogramma's en nieuwe firmware van 25 januari 2018 voor het apparaat zelf is nu beschikbaar.(met Wifi direct security patch).

Zie: https://support.hp.com/nl...n-printer-series/16462546

In de release notes vind je uitleg hoe je de nieuwe multifunctional software moet installeren. Mijn advies is om dit via USB verbinding te doen.

Daarbij moet je eerst via de "menu toets" van de printer het menu in en vervolgens direct achter elkaar: # 1 9 3 4 intoetsen. Daarmee schakel je volgens mij een maintainance menu vrij voor technici.

Door vervolgens op de rode knop te drukken om helemaal terug te gaan naar de rust stand, vervolgens "menu" en dan met de pijltjes op de printer naar "data setup" te gaan gevolgd door "OK" toets, en dan naar F/W upgrade te gaan met de pijtjes toetsen en deze optie vervolgens van "off" naar "on" te zetten kan je de MFP printer eindelijk een firmware upgrade geven.

Voor een leek best omslachtig. Voor een tweaker in orde.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Elektrische auto

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True