Waarom deze muis?
Ik heb deze muis gekocht, omdat ik van de muis van het desktop setje dat ik eerst had soms wat pijn in mijn hand kreeg. Dit omdat ik redelijk grote handen heb en de muis vrij klein is.
Deze CM Storm Sentinel is dus een slag groter en ervaar hem tot nu toe als erg goed.
Wat is het
Het is een gaming-muis van Cooler Master en wel van het Storm lab. Dit lab richt zich tot gamers met hun producten. Zoals onder andere de Sniper en Scout behuizingen.
Specificaties
5 x 4.5g Adjustable Weight System
Full-Speed USB
Copy paste van overclockersclub
Verpakking
De muis komt aan in een stevige doos, met een plastic cover. Hierdoor kun je de muis al in de doos zien liggen.

Ik pakte hem uit de verpakking en sloot de GOUDEN usbplug aan.
Geïnstalleerd op windows 7 64-bit. Windows herkende hem direct. Ook toch maar even de software installeren. Ook zo gedaan en geen reboot nodig.
Wat meegeleverd wordt:
-De muis
-Driver cd
-Stormguard (voor in een expansionslot, zodat ie niet gejat kan worden op lan-parties ed)
Precisie
Dat zit wel goed met deze muis. Hij heeft namelijk twee lasers die samen kunnen gaan tot maximaal 5600 DPI.
Functionaliteit
Als je naar de muis kijkt zie je eigenlijk al dat hij het werk goed doet. De knoppen zitten mooi verdeeld over de muis. Hij heeft acht programmeerbare knoppen. Standaard zijn deze:
1. Linker knop
2. Rechter knop
3. Middelste knop
4. DPI+ (om standaard DPI te verhogen, deze zijn: 1100/2600/3800/5600)
5. DPI-
6. Terug
7. Vooruit
8. Profielen verwisselen
De muis heeft vijf profielen, waarvan een standaard. Deze kun je dan ook niet wijzigen. De andere vier kun je helemaal aanpassen.
En wat nog extra leuk is, de muis heeft aanpasbare led-kleuren en een OLED schermpje dat het dpi weergeeft en het logo dat je ingesteld hebt.
Ook kun je het gewicht gedeeltelijk aanpassen, zo zitten er standaard vijf blokjes van elk 4,5 gram in.
Deze kun je er ook uithalen.
Drivers en ondersteuning
De CM Storm driver wordt op een klein cd'tje geleverd. Als je deze installeert krijg je toegang tot het "Commando Centrum".
Hierin kun je verschillende dingen aanpassen, deze zijn:
-Main Control
-Color Control
-Macro
-Script
-Library
-Support/update
Nu zal ik ze toelichten:
Main Control
Hierin kun je de profielen en knoppen aanpassen. Ook kun je de vier verschillende DPI-levels aanpassen.
Ook de clicksnelheid, reageertijd en muisgevoeligheid.
Color Control
Dit spreekt voor zich, je kan hier de kleuren van je muis veranderen.
Deze kleuren zijn: Rood, Groen, Blauw, Geel, Roze, Lichtblauw en wit.
Je kan deze instellen voor bovenop en voor aan de voorkant.
Macro
Hierin kun je macro's opslaan. Je kunt dan een beweging ingeven en als je die beweging maakt dan voert de muis uit wat je ingesteld hebt.
Script
Hier heb ik geen ervaring mee, ik denk dat het ongeveer hetzelfde is als macro, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.
Library
Hierin kun je terug vinden welke macro's en scripts je allemaal hebt ingesteld en alle profielen + knoppen
Support/Update
Voor als je een vraag hebt, of als er nieuwe software uit is.
Ergonomie
Vond ik erg goed. Hij is voor rechtshandigen gemaakt en dat ben ik dus ook. Bijna alle knoppen drukken makkelijk in, behalve de knop in het scroll-wieltje, hier moet je wat kracht op uitoefenen. Er is ook zeg maar een soort van traytje waar je je duim in legt. Je moet je duim dan wel even optillen om de vorige en volgende toets in te drukken. De DPI en Profiel knoppen kun je niet zomaar indrukken, je moet je hand wel even verleggen. Maar dat is denk ik ook de bedoeling, dat je niet midden in een vuurgevecht een ander profiel hebt waardoor je dood gaat oid.
De muis licht ook in de gehele hand, waardoor je niet (zoals ik met mijn oude muis) een stuk over hebt en soms kramp krijgt.
De muis glijdt ook lekker over het oppervlak door de teflon-voetjes die eronder zitten en zoals ik al eerder zei, je kunt het gewicht ook gedeeltelijk aanpassen.
Voor het geld dat je er voor betaald (ik betaalde 55 euro bij 4launch) is dit een prima muis, met een goede functionaliteit.
Je krijgt waar voor je geld.
Edit 30-05-2012: Ik merk nu al een tijdje dat het rooster bovenop de muis (rond het oled scherm, waar de ledverlichting onder zit) aan het oxideren is. Dit zal wellicht komen doordat ik relatief snel zweterige handen hem. De prestaties en het gebruik veranderen niet, maar het ziet er niet heel fris uit.
EEN MUIS MET AANPASBARE LED-KLEUREN, HOW COOL IS THAT!!!1!1