LG 38UC99-W Wit Review

Consigliere
26 oktober 2016, laatste update op 26 oktober 2016, 10.029 views

LG 38UC99-W Wit

Pluspunten

• Prachtige afwerking
  • Prima geluid
  • Super kleuren spectrum
  • Statement in je woonkamer

Minpunten

• De bass is minder dan verwacht
  • Prijzen van alle curved zijn echt te duur

De LG38UC99-W . De opvolger van de 34UC98-W.. Wat een Scherm. Kan het nog groter dacht ik bij de 34 inch.ja hoor we plakken er gewoon nog een 4 inch bij. Ongelovelijk gewoon. Bij het zien van de doos dacht ik al dit is niet normaal. Tijdens het reviewen / testen van het scherm wist ik het zeker.. dit is Awesome !! Nooit meer een ander. Wat een scherm. Had ik bij de 34uc98 nog een aantal minpunten zoals de instabiele voet en had ik een afwerking met een beetje schade. Is deze LG 38UC99-W echt een plaatje.

Inleiding:
Waar zal ik beginnen? De grootte van het scherm? De kwaliteit? De sRGB kleur volledigheid. De ervaring die ik had met het scherm? de Features van het scherm?? Of gewoon bij het begin zoals altijd? Zoals ik al aangaf ik heb de 34 inch ook mogen testen van LG.. Wat een schermen zijn dat !. Strakke looks Perfecte afwerkingen en een goed geluid ! Weet je wat we beginnen gewoon met het uitpakken en bekijken van het scherm.
Uitpakken:
Bij ontvangst al een mega doos die bij openen ook volledig gevuld bleek te zijn met piepschuim om het scherm zo goed mogelijk te beschermen. Maar eerst het korte handleiding kartonnetje weg halen die je kort uitlegt als je alleen bent hoe je het scherm moet uitpakken/ monteren. Gevolgd door piepschuim en kartonnen doos. met daarop een grotere handleiding die met de plaatjes een fabeltje laat zien.. flinke vent die het scherm zo beet kan pakken tussen 2 armen. Die moet op 2m breed zijn of het scherm is indrukbaar ;) . Genoeg gekkigheid. Laten we eens verder kijken. Na het weghalen van het kartonnen doosje vinden we weggeschoven in het piepschuim de curved voet die mijn persoonlijke assistenten van deze keer laten zien Ook de voet is makkelijk eruit te halen zonder dat je het scherm eruit hoef te halen. De doos word goed vast gehouden zoals je hieronder kunt zien. Waarna we het scherm eruit kunnen tillen zonder al te veel moeite,

Montage / bevindingen :
Daar is de 2de assistent het "uiltje"van mijn zoontje. Nee niet gevreesd hij bijt niet.
Zoals je ziet zit de voet en de standaard waar het scherm op komt te staan strak in elkaar bijna naadloos te noemen. na mijn mindere ervaring met het scherm dat ik erg onstabiel vond zitten had ik deze keer totaal geen minder gevoel nadat het scherm op zijn steun stond. deze stond gewoon strak en sterk op zijn poot en kon er tegen aan tikken aan de zijkant zonder het gevoel te hebben van dit zwalkt veel of staat onstabiel.

Wat vinden we aan de voor / zij / achter / onderkant voor dingen op en aan het scherm.

Aan de voorkant niets anders dan scherm. heerlijk gewoon !.

Aan de zijkanten ook niets alleen te zien hoe "dik " het scherm is .

Aan de achterkant dan? Ja daar vinden we het een en ander. De power kabel ingang en wat andere ingangen:

- USB-C
-2x USB3.0
-2 x HDMI
- 1x Displayport
- uitgang Hoofdtelefoon

Voor meer info over de aansluitingen en Specs zie :
LG38UC99-W

Dan houden we de onderkant over van het scherm en hierop vinden wij 1 simpel knopje. net zoals de LG34UC98-W

Dit ene knopje met LED lichtje is het stuur op het scherm. hiermee kun je alles instellen en afstellen. Na een tal van minuten oefenen gaat het vanzelf . Verder aan de onderkant zien we de "roosters" van de speakers die in het monitor zitten.

Impressie van het geluid. Sorry voor het super stabiel houden van mijn telefoon ( Rechterarm zat ik een immobilizer.

Meteen mijn mening over het geluid: Het geluid is gewoon weg goed, niets krakend of storend op vol volume. echter de Bass ervaring die LG aangeeft is niet wat het doet verwachten. Maar wat wil je met zo een "Dun" scherm die dan ook nog eens een Bass levert zoals mijn Z-5500 totaal niet te vergelijken. Maar zeker voldoende te noemen.
Specificaties:
Voor de specificaties zie de link aangezien dit niet makkelijk bij elkaar gepakt kom worden:

- Specs: Link
- Kenmerken: Link
- Ondersteuning: Link

Wat extra informatie:

Functies / speerpunten van het scherm:
- Waar LG mee adverteert is de 38 inch maar eigenlijk is het een 37.5 inch scherm. Ach dat halve inchje is dan ook weer nie zo erg. Maar wat hem wel kenmerkt is de
3840 x 1600 QGD+ Scherm op een beeld verhouding van 21:9 Waardoor we alle programma's makkelijk naast elkaar kunnen draaien zonder moeite.

- Effecient Multitasken dankzij de 3840 x 1600 QHD+ . Het scherm is namelijk zo een 24% groter dan een Full HD scherm waardoor je meer kunt zien dan normaal.

- Visueel comfort dankzij een IPS scherm. Hierdoor zijn kleurverschuivingen en verstoringen verleden tijd. Alle kleuren zijn gewoon kleur echt waardoor je tijdens productie werk ook echt de kleur eruit krijgt die je op het scherm ziet !

- Bluetooth Audio en Dieper geluid door de rijke bass. Zoals ik hierboven al aangaf is de Bass minder dan ik zelf verwacht maar de bluetooth maakt het zeker weer goed :) Prima functie werkt zoals behoort .

- USB-C en 3.0 om je laptop en je mobiele telefoon op te laden als je deze nog niet via QI oplaad.

- Onscreen Control: Snel en eenvoudig al je programma's in een voor ingesteld patroon op je scherm te tonen . Download

Je kunt het scherm op 14 manieren opdelen:

-Zoals de meeste gaming/curved schermen bezit ook de LG38UC99 over vooringestelde instellingen. Deze instellingen zijn game instellingen kleur instellingen en zelfs een film en lees instelling. Waarbij de laatste heerlijk rustgevend voor de ogen is!.

- Duallink: Helaas heb ik deze functie niet kunnen testen maar neem aan dat dit net zoals de 14 voorgeprogrammeerde multitask layouts prima werkt .

- En dan als laatste de Game features.
- AMD Freesync
- 1ms Motion Blur Reduction
- Dynamic Action Sync
- Black Stabilizer

Alle bovengenoemde punten in de game features komen ook echt tot zijn recht tijdens het gamen

Al moet ik zeggen dat de Dynamic Action Sync volgens mij samen hangt met je invoer van toetsenbord / muis / stuur

Conclusie:
De LG38UC99-W Het nieuwe vlaggenschip van LG kan hij nog groter? gok van wel. Maar dat zullen we zien. De LG38UC99 is een parel voor het oog en doet zijn werk goed wat hij moet doen. Staat stevig op zijn poten en mistaat totaal niet op je bureau of werkplek. Waarom ik de prijs een goed ( 4 sterren ) gegeven heb is omdat zijn oudere broer de LG34UC98 een begin prijs had van 1500 euro en dit scherm groter en goedkoper is. Ik zou dit scherm zeker aanbevelen voor gamen met een AMD kaart en Grafische werkzaamheden . Met Nvidia kun je prima uit de voeten maar daarmee haal je net niet alle top instellingen omdat het een AMD freesync Beeldscherm is.

Heb jij ook een LG 38UC99-W Wit?

Je images werken niet meer...
Klopt. helaas ligt tinypic eruit waardoor er geen plaatjes worden geladen.

Excuses
Ik sta op het punt deze aan te schaffen, maar heb nvidia kaarten die hem gaan aansturen. Is de 75hz nog over te klokken?

- So!eX

-- Leuk schermpje, je kan hem gewoon op 75hz draaien gelukkig. Hij wobbelt wel behoorlijk zeg, snel aan het muurtje hangen.

[Reactie gewijzigd door So!eX op 22 juli 2024 18:26]

75hz met Nvidia is frameskipping helaas.
Dat is als je de refreshrate moet unlocken met Freesync, maar je kan het scherm zonder Freesync of overclock op 75hz laten draaien.

Dat zegt altans elk topic die ik kon vinden zojuist met google... Ik ga het even meten zometeen om te kijken of dit het geval is, bedankt voor de heads-up! Zou zo zonden zijn.
Draai deze test maar eens:

Je zal zien dat je blokjes mist op 75hz.
Valid in een groene balk?

-- uur later:

Ik heb je test gedaan maar die blijft op 60fps/60hz hangen. Mijn totale pc en tests zeggen dat ik 76hz draai. Ik zat te kloten met mijn configuratie en jouw test, dus ik overclockte hem 1hz.

Maargoed, nvidia control panel zegt 76hz, met vsync in alle games die ik heb zegt hij 76hz. Maar in je site/link blijft hij op 60 hangen. Waar die dan Valid* weergeeft na het testen. IK heb niet kunnen vinden zo gauw hoe ik de test op hogere hertz kan laten draaien, het is dan ook laat in de avond. Maar ik hoop op antwoord want ik waardeer het zeer!

- So!eX

[Reactie gewijzigd door So!eX op 22 juli 2024 18:26]

Ik kan het ook op 75hz hier laten draaien en geeft dan ook 75hz valid. Daar draait de test niet om. Het gaat erom dat die op 75hz frames mist. Als ik die test draai dan zie ik dat die blokjes overslaat, dus frames mist.
Dat snap ik. Hij slaat bij mij geen blokjes over.
Ok, dat is wel nice dan. Ga ik ook even verder kijken. Via displayport of hdmi 2.0 herkent die wel 75hz, maar als ik hem daarop zet heb ik frameskipping met die test.
Is het je nog gelukt? Dankzij de nieuwe Nvidia drivers was ik mijn overgeclockte settings kwijt en moest ik hem opnieuw instellen. Ik weet nu wel precies wat ik heb gedaan om de frameskipping eruit te halen. Het ziet er naar uit dat ze het expres zo erin hebben geprogrammeerd terwijl het scherm het gewoon makkelijk aan kan. (althans, het is zo krom allemaal).

Eerst zorg ik ervoor dat bij de native resolutie 75hz staat. Die selecteer ik. Daar draait hij nu nog met frameskips. Dan maak ik een overclock van 76 of 80hz. Dan zet ik Freesync aan (wat natuurlijk niet helpt, dan kan ik ook 1ms Motion Blur reduction aanzetten. Als ik die heb dan zet ik Freesync weer uit, hij zet hem dan automatisch op native 75hz en je frameskipping is weg.

Ik hoop dat het bij je lukt, het was even lekker tweaken aan de settings, maar het is te doen!
Thx! Morgen maar even proberen. Blur reduction hoeft hopelijk niet permanent aan toch?
Welke kaart heb je?

op een 970 schijnt hij last te hebben van dat frameskipping verhaal, of er moet een firmware update geweest zijn sins deze review: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/lg_38uc99.htm
Momenteel een 1080. Ik had begrepen dat er geen firmware update voor nodig was bij de 10 serie.
heb je de test ook gedaan door een fotootje te nemen?

Als het goed is moet je dus in de test:
- 75 hz onderaan hebben staan
- valid* melding geven
- foto maken met 1/5e sluitertijd oid

en DAN mag je geen missende blokjes zien. Op 60hz zal je geen blokjes missen.
Zo heb ik het inderdaad getest. Waar ik in het begin moeite mee had was de browser. Ik gebruik namelijk Opera en die zet hem op 60hz/60fps.
goede bevinding als het gelukt is. zoals ik al zei, bij tftcentral kregen ze dat niet voor elkaar.

misschien leuk om die frameskip foto nog aan de review toe te voegen? zullen vast meer mensen interesse hebben in 75hz op een nvidia kaart :)
Goed plan! Hier heb ik hem op 76hz en het lukt ook op 80hz. Wellicht dat hij nog hoger te klokken is, maar dat ga ik nu nog even niet doen.

Zeer mooie review, waarvoor dank.

Ik zit al een tijdje te kijken naar deze monitor maar ik heb nog wat vragen, wellicht dat jij die kunt beantwoorden.

1, in het/een promotiefilmpje van LG zag ik dat ze complete vensters konden pinnen aan de bovenzijde. Dat leek sterk op een bonnetjessysteem. Je pakt een venster, prikt ze er aan, en ongeacht hoeveel je er prikt, hij deelt ze dan tegen elkaar, iets wat geen Windows optie is zover mij bekend. Mij is even de vraag, is dit werkelijk mogelijk door middel van bijgeleverde software? Voor mij zou dit ideaal zijn. Ik heb altijd tal van vensters tegelijk open namelijk.

2, andere vraag, Ik gebruik nu 2 x 24" 16:9 die ik in een vrij scherpe V-hoek naar mij toe gericht heb. Alleen op deze manier kan ik fatsoenlijk het overzicht houden, maar ik moet er relatief ver bij vandaan zitten. Wat meer hoogte, en minder breedte zou mij goed passen, echter door de enorme breedte van het scherm ben ik bang dat de curve niet scherp genoeg is, hoe ervaar jij dit? Voelt dit scherm meer als een groot vlak, of is de curve voldoende om op ongeveer een 70cm afstand een volledig overzicht te houden?

3, Een vraag die niet helemaal aansluit op je topic, maar je wellicht kunt beantwoorden ...Ik gebruik een wat oudere HP Z400 die voor mij prima volstaat, maar de videokaart is een vrij schrale GTX460. Nu lees ik veel verschillende verhalen en mogelijkheden omtrent die kaart, maar alles wat ik weten is, of deze kaart onder windows de resolutie van dit scherm aan kan. (hardware is niet mijn sterkste kant) Ik lees op diverse forums alleen maar verhalen van mensen met exotische videokaarten ....dat heb ik dus niet, ik wil een slechts toereikende kaart hebben, gamen zal ik er zeer zeker niet op doen. OF zijn er (ook) andere voordelen te behalen met een videokaart die meer van deze tijd is met dit scherm?
Hoe is het contrast? Heeft deze LG ook last van backlight-bleeding in de hoeken?
ik heb geen blacklight bleeding gezien bij het scherm dat ik had
Dat is dan een hele verbetering bij mijn huidige, goed nieuws. :)
Zou het mogelijk zijn om eens op te meten hoe hoog het scherm exact is, mét de voet inbegrepen ? (in de laagst mogelijke stand). Dit omdat het scherm voor mij onder een hangkast zou moeten kunnen passen. Dank! :)
Ik heb het scherm niet meer in bezit. Maar is deze maat niet te vinden ?.

Groet
Je vindt wel een maat, maar ik denk dat dat de maat is van het scherm zelf, zonder de voet. Ik weet het dus niet zeker en zou dat wel willen weten.

Toch bedankt hoor!
wat is de reden dat je het scherm niet meer hebt?
ik had hem te leen. anders had ik hem zeker nog gehad
oké, misschien toch snelle pixel defects oid ;) Hier met LG monitors nog nooit dode pixels gehad gelukkig :)