Logitech Harmony Elite Review

Pazo
23 januari 2016, laatste update op 3 juli 2017, 32.170 views Product gekocht

Logitech Harmony Elite

De Logitech Harmony Elite is het paradepaardje van Logitech. Het ziet er strak uit, heeft een superieure bouwkwaliteit en ligt fijn in de hand. De software beidt een enorm scala aan instellingen en mogelijkheden. De Harmony app is overbodig, en het prijskaartje van 300 euro is erg fors te noemen.

Pluspunten

• Strak uiterlijk
  • Superieure bouwkwaliteit / goed afgewerkt
  • Enorm veel mogelijkheden
  • Eenvoudig instellen / configureren: alles wijst zich vanzelf
  • Doet waarvoor het bedacht is: volwaardig vervangen van al je afstandsbedieningen

Minpunten

• Prijs (>300 euro)
  • Harmony app: overbodige toevoeging

Hoewel ik nog weinig reviews op mijn naam heb staan, vind ik het wel leuk om ze te schrijven als ik 1) een nieuw product heb en 2) de tijd heb gevonden. En zowaar werd onlangs aan voorwaarde 1 voldaan: ik was een van de winnaars van de Hardware.info 2016 Countdown geworden! Het betrof een Logitech Harmony Elite universele afstandsbediening en een Logitech K400 Plus draadloos media toetsenbord.

Hardware.info, ontzettend bedankt!

Het toetsenbord had ik al, maar de afstandsbediening kwam als geroepen! Ik was mij al langer aan het oriënteren op een universele afstandsbediening en dan het topmodel van Logitech krijgen is echt ontzettend gaaf. Goede reden om dus ook maar weer eens een review te schrijven. Moet alleen nog wel aan voorwaarde 2 voldaan worden: tijd. En zie daar, een vrije zaterdag in januari biedt zich aan.

Eerst maar eens even de specificaties van de Harmony Elite set, zoals deze ook vermeld staan op de website van Logitech.

Systeemvereisten

Internettoegang:
  • Wi-Fi: ondersteunt 802.11g/n en de coderingen WPA Personal, WPA2-AES en 64/128-bit WEP
Voor mobiele set-up en bediening:
  • iOS: iPhone® 4S of later, iPad® (3e generatie of later), iPad Mini™, iPod touch® (5e generatie of later) met iOS 8.0 of hoger
  • Android™: smartphone met Wi-Fi en Android 4.2 of later
  • iOS- of Android-apparaat met Bluetooth® Smart-technologie
Harmony App: download via de App StoreSM of Google Play™

Voor online set-up:
  • Windows®-pc: Windows10, Windows 8, of Windows 7
  • Intel® Mac OS®-computer: Mac OS X 10.7 of hoger
Afmetingen

Afstandsbediening
  • Hoogte: 19,2 cm (7,56 in)
  • Breedte: 5,4 cm (2,13 in)
  • Diepte: 2,9 cm (1,14 in)
  • Gewicht: 5,78 oz (163,8 g)
Hub
  • Hoogte: 10,48 cm (4,16 in)
  • Breedte: 12,8 cm (4,88 in)
  • Diepte: 2,54 cm (1,0 in)
  • Gewicht: 3,9 oz (110,56 g)

Garantie-informatie
Beperkte hardwaregarantie van 2 jaar

Pakketinhoud
  • Harmony Elite-afstandsbediening (met oplaadbare batterij)
  • Harmony Hub
  • 2 IR-miniblasters
  • Oplaadstation
  • USB-kabel
  • 2 netstroomadapters
  • Handleiding

Tijd voor de 'unboxing'! Het leukste om te doen als je een doos in je handen krijgt, omdat je dan vol enthousiasme en nieuwsgierigheid zit :-)

De Harmony Elite set zit in een stevige, fraai uitziende, vierkante doos. Anders dan de afbeelding op de voorkant doet vermoeden zit er geen smarttelefoon in de doos. Hiermee wordt verwezen naar de Harmony app die je in combinatie met de afstandsbediening kunt gebruiken. Natuurlijk verwachtte ik geen telefoon in de doos, maar ergens is de afbeelding wel een klein beetje misleidend.

Maken we de doos open, dat wil zeggen tillen we deksel van de doos, dan zien we de Harmony afstandsbediening, de Harmony Hub en het oplaadstation / houder voor de afstandbediening. Allemaal in strak zwart.

De doos bevat 2 lagen, dus halen we de bovenste laag eruit. Onder in de doos treffen we nodige bekabeling aan. Zo zitten er 2 voedingsadapters in (met zowel Europese als Engelse opzetstekkers), 2 IR-miniblasters, een USB kabel en een (korte) installatiehandleiding. En nee, echt geen telefoon.

Laten we de verschillende onderdelen van deze set eens beter bekijken.

Hub
De Harmony Hub is een klein kastje met een belangrijke functie: het is het middelpunt van het Harmony-systeem en ontvangt opdrachten van de afstandsbediening of de mobiele app. Standaard verzendt de afstandsbediening zelf geen opdrachten rechtstreeks naar de apparaten. De Hub ontvangt de opdrachten, vertaald ze en stuurt ze door in de vorm van Bluetooth-, wifi- en infraroodsignalen. Daarom moet de Hub wel in het zicht staan voor optimaal gebruik. Echter kan je er ook voor kiezen om gebruiken te maken van 2 IR-miniblasters. Die sluit je aan op de Hub. De Hub kan dan uit het zicht (bij voorbeeld in een kast), maar vervolgens moet je dus op de IR-miniblasters richten.

Aan de achterkant zien we een Pair/Reset knop, een USB poort voor de voeding en de 2 aansluitpunten voor de IR-miniblasters.

De onderkant is uitgerust met 2 antisliprubbers die het grootste gedeelte in beslag nemen. Hierdoor staat de Hub stevig en zal niet makkelijk wegschuiven.

IR-miniblasters
Zoals aangegeven worden er 2 IR-miniblasters meegegeven, die je kunt aansluiten op de Hub zodat je deze uit het zicht kunt houden.

Oplaadstation
Verder is er een fraai oplaadstation / houder meegeleverd voor de afstandsbediening. De afstandsbediening heeft een oplaadbare accu en door het plaatsen in de houder wordt deze meteen opgeladen. Daarom zit ook hier op de achterkant een USB aansluiting voor de stroomvoorziening.

De bovenkant en binnenkant is gemaakt van een soort rubberachtig materiaal, waardoor het heel degelijk aanvoelt. Dit geeft tevens een beschermende functie zodat je geen krassen gaat krijgen bij het in- en uithalen van de afstandsbediening.

Ook hier zijn op de onderkant antisliprubbers aangebracht, waardoor het oplaadstation stevig op zijn plek blijft staan.

Afstandsbediening
Maar het draait natuurlijk allemaal om de afstandsbediening, en ik ben van mening dat Logitech daar even een stukje kwaliteit laat zien. Het ziet er superstrak uit, degelijk afgewerkt met fijne fysieke knoppen. Het ligt lekker in de hand omdat de achterkant voorzien is van een stroever materiaal en er een glooiing / inham voor je wijsvinger. En ziet er gewoon ontzettend fraai uit.

Op de achterkant treffen we alleen een infrarood poort aan, die bedoelt is om commando's van andere afstandsbediening te leren, mochten die niet voorkomen in de database of niet volledig zijn. Op die manier kan je dus vrijwel elke afstandsbediening deze Harmony laten leren.

Aan de onderkant zit achter een klepje de USB aansluiting. Deze is voor de USB kabel om aan te sluiten aan de PC om de afstandsbediening in te kunnen stellen en te synchroniseren.

Tot slot de afstandsbediening in zijn oplaadstation.

Na het volledig opladen van de afstandsbediening wordt het maar eens tijd om te kijken of we het kunnen laten doen waarvoor het bedacht is: het volwaardig vervangen van alle andere afstandsbedieningen die rondom mijn TV zwerven.

Hiervoor zullen we eerst de afstandsbediening moeten gaan instellen / configureren. Je hebt hiervoor 2 mogelijkheden: via de PC of via de Harmony app. Logitech dringt aan om het via de Harmony app te doen. Het staat in de handleiding en ook de afstandsbediening geeft het op het scherm aan om voor de Harmony app te gaan. Echter kies ik liever voor de kabel aan de PC, want de Harmony desktop software schijnt toch wel wat uitgebreider te zijn. Deze software is overigens gewoon gratis te downloaden vanaf de website van Logitech.

Na het downloaden, installeren en starten van de software komen we gelijk in de 'first time use' omgeving uit. Via een 5 tal stappen kan je de afstandsbediening klaarmaken voor gebruik. Er wordt eerst gevraagd om verbinding te maken met je thuisnetwerk. Hiermee maakt de Hub verbinding en kan je in een later stadium ook met de Harmony app de Hub bedienen.

Vervolgens worden er al gelijk wat updates geïnstalleerd.

Dan komt wederom de vraag of de installatie wilt continueren via de PC of via de Harmony app. Logitech geeft aan dat je met de app meer Home-Control apparaten (zoals automatische raamscherm of HUE lampen) kunt configureren. Voor alles wat betrekking heeft tot TV / Audio is dat niet nodig dus we gaan lekker door met de installatie via de PC.

Mocht je al een Harmony afstandsbediening hebben, dan kan via deze stap alle gegevens kopiëren. Dat is een handige functie, want zo ben je waarschijnlijk heel snel klaar het met configureren. Echter is het voor mij de eerste keer dat ik een Harmony heb, dus we kiezen voor een nieuwe setup.

Dan volgt een interessante pagina: we kunnen apparaten gaan toevoegen. Logitech claimt meer dan 267.000 apparaten in haar database te hebben zitten, dus de kans dan mijn apparaten er niet bij zouden zitten zou erg klein zijn. Door middel van het invoeren van het merk / fabrikant en het model, kan je het apparaat gelijk toevoegen. Bij mij werd alles (3 apparaten) zonder problemen gevonden en toegevoegd.

Mijn setup bestaat voorlopig uit 3 apparaten:
  • De TV: Samsung UE32C6700US
  • Het geluid: Logitech Z-5500
  • De mediabox: Motorola VIP 1853 (kastje van XS4ALL om TV te kunnen kijken)

Nu de apparaten zijn toegevoegd, kunnen er zogenaamde activiteiten gemaakt worden. Met een activiteit kan je met 1 druk op de knop de Harmony een serie opdrachten laten uitvoeren.

Zo wil ik een actie 'TV kijken'. Daarmee wil ik dat de TV aan gaat, de Motorola box van XS4ALL moet aan gaan en de video-ingang op de TV moet op HDMI 2 staan. In de eerste stap moet je daarvoor aangeven welke apparaten voor deze activiteit gebruikt moeten worden.

Vervolgens krijg je de vragen met welk apparaat er van kanaal gewisseld wordt en waarmee het volume geregeld wordt.

Daarna kan er gekozen worden welke ingang er gebruikt moet worden.

Als laatste krijg je een samenvatting te zien en is de activiteit 'TV kijken' klaar.

Bij de volgende stap kan je favoriete kanalen instellen. Deze worden dan weergeven in het touchscreen op je Harmony zodat je tijdens de activiteit 'TV kijken' snel kunt wisselen tussen zenders, zonder de nummers in te voeren voeren (er zijn immers ook geen fysieke cijfertoetsen op de afstandsbediening aanwezig).

Aan de hand van het land, postcode en TV aanbieder krijg je een lijst met alle zenders waar je toegang tot hebt. Je kunt vervolgens tot 50 favoriete zendingen aanvinken.

Je kunt ook de volgorde van de icoontjes / zenders aanpassen naar eigen hand.

Dan volgt er nog maar 1 stap: Synchroniseren. Alle gemaakte instellingen worden naar de afstandsbediening verzonden. Dit duurt nog geen 2 minuten. Daarna kan je USB kabel uit de PC / afstandsbieding en is het klaar voor gebruik.

https://tweakers.net/ext/f/O5ty9F6RyDeEWrdvBYwsYOor/full.jpg https://tweakers.net/ext/f/PoHVIEWoUaad4L0nn6fqgd3R/full.jpg

https://tweakers.net/ext/f/yIf5gUvEBsehJVuhl93HVdQh/full.jpg https://tweakers.net/ext/f/d0NBNW1k6OfIV1AwkJNPPHxX/full.jpg

De bovenstaande stappen komen alleen voor bij het eerste keer in gebruik nemen. Uiteraard beschikt de software over een hoofdmenu waar je alle instellingen kunt inzien, toevoegen, wijzigen of verwijderen. Ik neem jullie mee in een paar schermen, wat slechts een kleine indruk geeft van de mogelijkheden.

Hoofdmenu
Het hoofdmenu is in feite een soort samenvatting. Zowel via de linkerzijde als via de rechterzijde kom je in een gewenste instellingenpagina uit.

Apparaten
In het scherm apparaten kan je een apparaat toevoegen, of de instellingen van de huidige apparaten bekijken, aanpassen of verwijderen.

Zo had ik het probleem dat als ik van activiteit wisselde, dat de TV dan uit ging. Dit omdat onder de andere activiteit ('Radio luisteren') ook de opdracht 'Power TV' staat. Maar gelukkig worden je de mogelijke problemen met bijbehorende oplossingen duidelijk voorgeschoteld.

Tevens zou het kunnen dat de afstandsbediening een bepaalde opdracht niet meer kent of verkeert uitvoert. De kracht van de Harmony is dat het hem geleerd kan worden. In dit voorbeeld werkt de opdracht 'kanaal omlaag' niet meer. Je klikt deze opdracht aan, en vervolgens wordt je gevraagd om die handeling op de originele afstandsbediening van de TV uit te voeren, terwijl je deze op de achterkant in de IR-ontvanger van de Harmony richt. De Harmony leert dan de opdracht 'kanaal terug' en zal na synchronisatie weer werken.

Activiteiten
In het scherm activiteiten kan je een activiteit toevoegen, of de instellingen van de huidige activiteiten bekijken, aanpassen of verwijderen. Zo kan ik in bij de actie 'TV kijken' zien welke apparaten daar aan mee doen en welke functie ze binnen die activiteit vervullen.

Verder kan je ook op regelniveau de stappen / opdrachten binnen de activiteit aanpassen, en je kan zelfs vertragingen toevoegen.

Knoppen
In het scherm knoppen kan je per apparaat heel specifiek opdrachten aan knoppen of het touchscherm toewijzen.

Zo heeft de Logitech Z-5500 op zijn afstandsbediening 8 volumeknoppen zitten: 2x mastervolume, 2x centerspeaker, 2x surround en 2x subwoofer. Dus ik heb toegevoegd dat de knop 'Channel Down' het volume van de subwoofer naar beneden brengt. Verder ook voor 'Channel Up' en de pijltjestoetsen rondom de OK-knop regelen de centerspeaker en het surround. En dat specifiek voor de Logitech Z-5500, welke alleen geactiveerd is onder de activiteit 'Film kijken', want dan gaat daar het geluid overheen. En dat geeft denk ik wel de kracht weer van de Harmony!

Favorieten
In het scherm 'favorieten' kan je de favoriete TV kanalen bekijken en wijzigen.

Software - Favorieten1

Instellingen
Onder het scherm instellingen staan nog wat algemene instellingsmogelijkheden.
Wel leuk om uit te lichten is dat je hier ook een eigen achtergrond voor het touchscreen naar de Harmony kunt uploaden. Standaard is deze zwart.

Groepen
De oplettende lezer heeft gezien dat ik 1 onderdeel heb overgeslagen: groepen. Bij mij is dit grijs en kan ik niet aanklikken. Achter dit scherm zitten opties voor slimme apparaten zoals de Philips HUE-lampen die je ook kunt bedienen met de Harmony. Omdat ik die niet heb zijn ze dus ook niet toegevoegd onder apparaten en daarom blijft groepen niet beschikbaar, en kan ik dit dus niet verder bespreken.

De Harmony app is een wat merkwaardige toevoeging. Het communiceert net als de Harmony met de Hub. Vrijwel alles wat je met de Harmony kunt doen, kan je ook met app doen. De apparaten die zijn toegevoegd en de activiteiten die zijn gemaakt zie je terug in de app. Dus ook met je app kan je de TV aanzetten, van kanaal wisselen, het volume bedienen etc. Nadeel is wel dat door de vele knoppen een afstandsbediening doorgaans heeft, dat niet op 1 tabblad in de app past. Zo heb ik voor mijn Samsung TV in de app wel 6 tabbladen staan en moet je dus steeds swipen om de juiste knoppen te kunnen bemachtigen.

https://tweakers.net/ext/f/sr2hkwuUWRITCxsktV1AGtzc/full.jpg https://tweakers.net/ext/f/OTQOqxhmE7NMCGSeLNzCXKDr/full.jpg

https://tweakers.net/ext/f/CmWC3LArGNQnoA1m1R2AEmWz/full.jpg https://tweakers.net/ext/f/oU7ejLZJYPBupxowNO8F3ILc/full.jpg

https://tweakers.net/ext/f/Xoaue5a4G97JJ8zklgTgbfaU/full.jpg https://tweakers.net/ext/f/s69rS9Solt1rt4PljDSxIOOA/full.jpg

Rest mij dan toch de vraag: waarom een app gebruiken als je zo'n fancy afstandsbediening hebt?

Bij het schrijven van deze review heb ik de Harmony Elite zo'n 2 weken. Het vervangt 3 afstandsbedieningen: die van mijn TV, die van de mediabox en die van de Logitech Z-5500 geluidsset. Dat is ten eerste al een verademing: 1 strakke, zwarte afstandsbediening die gezien mag worden in plaats van 3 stuks met verschillende maten en kleuren.

Hoewel ik in het begin nog een paar keer de Harmony aan de PC moest hangen om activiteiten en opdrachten aan te passen omdat het nog niet 100% functioneerde zoals ik wilde, is dat nu achter de rug en werkt het voortreffelijk. Ondanks er enorm veel mogelijkheden qua instellingen zijn, heeft Logitech het voor elkaar gekregen om dit overzichtelijk en duidelijk weer te geven. Het spreekt allemaal voor zich en dat houdt het heel logisch. Een erg gebruiksvriendelijk apparaat dus.

De afstandsbediening houdt lekker vast en het geeft ook een kleine trilling als je een touchknop bediend. Op die manier weet je dat de Harmony jouw opdracht ontvangen heeft en deze gaat uitvoeren. Daarin reageert het niet langzamer als een normale afstandsbediening, ondanks er een extra schakel tussen zit (de Hub). Ook de fysieke knoppen hebben een fijne touch.

De Harmony app is een net vormgegeven app met veel functionaliteit, maar ik vraag mij sterk af wat het nut er van is. Je kan de app dus als een volwaarde Harmony afstandsbediening gebruiken, maar ik houd toch echt liever de Harmony in de hand dan mijn telefoon. Wat mij betreft is de app overbodig. Een hoop instellingen kan je namelijk ook 'on the fly' aanpassen op de Harmony zelf, en anders kan het via de desktopsoftware. Ik heb de Harmony app inmiddels verwijdert van mijn telefoon.

Dan antwoord op de vraag of het een volwaardige vervanger is van de andere afstandsbedieningen? Zeker weten, 100%. Voor mij geen ander meer! Of het ruim 300 euro waard is? Lastig te zeggen. Een goed product mag wat kosten, en een goed product is de Harmony Elite zeker. Ik heb het geluk dat ik deze heb mogen winnen / krijgen. 300 euro is een hoop geld voor een afstandsbediening. Ik denk dat ik zelf voor een iets goedkopere variant was gegaan als ik het zelf had moeten betalen. Logitech heeft een hele reeks universele afstandsbedieningen in verschillende prijsklassen, die in de basis allemaal hetzelfde doen: met 1 afstandsbediening alles bedienen. Maar deze Harmony Elite mag zeker gezien worden, en ik ben er heel blij mee!

Tot slot nog even de omgeving waar de Harmony Elite in gebruikt wordt. Als TV een 32" Samsung. Links onder in de kast een zelfgebouwde HTPC waar ik via Kodi films en muziek mee afspeel (bediend met een Logitech K400 toetsenbord). In het midden de centerspeaker met daarvoor / onder de Harmony Hub. Rechts het Motorola kastje van XS4ALL voor de TV. En dan staat helemaal rechts de subwoofer van de Z5500 met daarop het bedieningsconsole (maar dus aangestuurd door de Harmony).

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn review! Tips zijn altijd welkom en vragen zal ik proberen te beantwoorden. En verder hoop ik dat ik alle spelvouten eruit heb ;-)

Heb jij ook een Logitech Harmony Elite?

Vraag & Aanbod

mooie review

hoe werkt de batterij bij jou? ik doe er maar max 2 dagen mee.
Ik heb de batterij nog niet op uithoudingsvermogen getest. Gaat namelijk elk avond in zijn houder, dus laadt dan weer bij.
Ik heb het getest en de batterij gaat ca 5 dagen mee als ik tussendoor niet oplaadt. Maar dan gebruiken we het voornamelijk alleen 's avonds omdat we er overdag meestal niet zijn.
Kleine correctie: de hub zendt inderdaad alle signalen naar andere apparaten. Maar de IR Blasters ontvangen niks maar zijn gemaakt zodat als je hub in een kast staat, je buiten die kast je tv kunt inschakelen.

Wat betreft die app, bij mij gaan altijd 3-5 apparaten aan als ik mijn Home Entertainment systeem gebruik. Als ik vergeet de Harmony op te laden kan ik via die app alsnog alles bedienen. En nog relaxter, als ik in bed lig en het ben vergeten uit te zetten, dan zet ik het vanuit bed uit met m'n telefoon.

Mooie review verder, keep up the good work
Correct me if i'm wrong, want ik heb het zelf niet getest, maar als je de Hub in de kast heb staan, heb je volgens mij een IR-miniblaster nodig om met de Harmony afstandsbediening op te richten. Dus de IR-miniblaster ontvangt dan de opdracht. Deze zit dus bekabeld verbonden met de Hub die de opdracht dan via o.a. radiogolven naar het apparaat verzendt.
Dat kan inderdaad een mogelijkheid zijn. Voor mij heeft het geen want ik zit beneden en mijn bed staat boven :+
Mooie review verder, keep up the good work
Dank je wel :)
Nee, BLN heeft gelijk. Het commando gaat via RF van remote naar ontvanger. De mini-blasters moeten dus niet in het zicht worden geplaatst.

[Reactie gewijzigd door luukske op 23 juli 2024 14:00]

Oke bedankt, had ik het mis. :o Zoals aangegeven heb ik de IR-miniblasters niet gebruikt / getest. Note to myself: test alles :+
Inmiddels heb ik het betreffende stukje in de review even aangepast.
Bij het stukje over de hub staat nog wat:
maar vervolgens moet je dus op de IR-miniblasters richten
Beetje laat misschien maar ik las het net en kon me al niet voorstellen dat Logitech in zo'n superdeluxe ding nog op Ir vertrouwde voor de verbinding tussen afstandsbediening en de hub :P
Als je bed boven staat en de apparatuur beneden is dat dus ideaal, want die kan je draadloos zonder zichtlijn vanaf je telefoon besturen ;) . Ik ben al jaren fan van de nieuwe Harmony lijn.
Misschien een tip. Koop een goedkope IR receiver voor je HTPC en stel de Harmony daar ook
voor in. Dan kun je ook een activiteit aanmaken voor films kijken en bedien je Kodi ook met de afstandsbediening. Werkt erg fijn.
Goede review trouwens.

[Reactie gewijzigd door AgeOfPanic op 23 juli 2024 14:00]

Hey bedankt. Dat is zeker iets om over na te denken! Nu gebruik ik er de K400 voor maar dit is wel een goed idee. Ga ik mee aan de slag! :)
Je kan hiervoor ook bluetooth gebruiken op je HTPC.
Bij mij werkt Flirc daar prima voor (raspberry Pi met Kodi in combinatie met de Harmony One en de Flirc IR receiver).

[Reactie gewijzigd door Sn0zz op 23 juli 2024 14:00]

Dit dacht ik ook gelijk!
Ik heb een Harmony One (zo'n oude ;) ) en daarbij via eBay ooit een RC6 (heet dat zo?) Windows Media remote met receiver gekocht, die herkent de Harmony als Microsoft HTPC oid en werkt perfect icm Kodi :D !
Echt een aanrader!

Verder een nette review van een prachtig apparaat, kan alleen aan mezelf nog niet uitleggen dat ik die nodig heb ten opzichte van de One die eigenlijk gewoon probleemloos werkt (al jaaaaren trouwens, goede kwaliteit dus)... :+
Hele goede review. +3 _O_
Dank je wel :) Heeft een hoop werk ingezeten. Wilde wel wat moois neerzetten, maar uiteindelijk langer meer bezig geweest dan gedacht. Was 's ochtends om ca 10.00 begonnen, en rond etenstijd (rond 18.00) was het klaar voor publicatie. Het leuke van zo'n uitgebreide review schrijven is dat je het product nog beter gaat kennen. Je bent immers bijna op detailniveau bezig met onderzoeken. Ben er stiekem wel een beetje trots op. :o

[Reactie gewijzigd door Pazo op 23 juli 2024 14:00]

Fijne review! Ik heb zelf een al wat oudere Harmony One+ en herken veel van je punten. Heerlijke afstandbediening als je alles getweakt hebt. :)
Twee opmerkingen verder:
- De meerwaarde van een app zit er voor mij in dat je dingen kan doen als je de afstandsbediening niet in je handen hebt. Zo heb ik twee kleine kids die de tv soms bezetten terwijl ik ergens anders zit. Als zij iets anders willen doen/zien hoef ik niet op te staan en naar de tv te lopen maar kan ik vanuit de keuken kanalen wisselen en input veranderen. De app die ik gebruikte werkte via wifi. Werkt de app van harmony ook via wifi of gebruikt deze IR?
- Er zit nog een klein spelfoutje in "De Hub ontvangt de opdrachten, vertaalT ze en stuurt ze door in de vorm van Bluetooth-, wifi- en infraroodsignalen.". Triviaal puntje, maar het viel me op. :X

Zoals al gezegd: mooie review! _/-\o_ Aangemeld voor review van de maand.
Misschien had ik het er duidelijker bij moeten zetten, dat de app het voor mij geen meerwaarde heeft. Het voorbeeld dat je aangeeft is zeker een goede reden om de app te gebruiken. Maar ik heb (nog) geen kinderen en zoals hierboven aangeven staat mijn bed en de set op een verschillende verdieping :P
De app werkt trouwens via wifi. Zoals wel de app als de Hub moeten dus op hetzelfde netwerk aangesloten zijn.
Fixed that! :+
Zoals al gezegd: mooie review! _/-\o_ Aangemeld voor review van de maand.
Merci! _/-\o_

[Reactie gewijzigd door Pazo op 23 juli 2024 14:00]

Kun je alsnog wijzigen in je review. Er staat best vaak in dat de app overbodig is etc. Maar dat is het mijns inziens dus niet.

Het is een welkome toevoeging. Zo kun je het ook met meerdere personen tegelijk gebruiken bijvoorbeeld. Heb je verlichting dan kan iemand anders in huis via de eigen telefoon even het licht aanzetten. Of moeders (of vaders tegenwoordig ) kan als het eten klaar is met zijn telefoon de tv uitzetten waar de kids met hun bips op de afstandsbediening zitten. Of hij is even zoek. Je zit net gezellig te kletsen aan tafel en wilt niet opstaan om het gesprek te verstoren. Je hebt andere apparatuur die erop werkt (airco, rolluiken, koffiezetapparaat etc). Telefoon hebben veel mensen op zak.
De remote is Dan weer erg handig om ook een beetje op gevoel op de bank te kunnen bedienen IPV op het scherm te kijken.
En ja, stel je afstandsbediening is kapot of de batterij werkt niet meer goed, telefoon als backup.

Verder top review!
Kun je ook timers instellen en zo? Tijdklok voor radio of tv bijvoorbeeld.
offtopic:
Die oplader ziet er uit als een robosuck... :'(

[Reactie gewijzigd door SannrHerr op 23 juli 2024 14:00]

De app is bijzonder handig als je de minder luxe uitvoering hebt. De simpele afstandbediening heeft namelijk geen touch-screen en een beperkt aantal knoppen. Met de app kan je dan wel weer alles doen.
Goede review. Zat zelf er ook aan te denken er 1 te schrijven, maar is niet meer nodig nu.
Al heb ik smartfuncties nog aan toe kunnen voegen. Waaronder m'n lifx lampen die in dim stand gaan zodra ik de activiteit Plex of Netflix opstart.

De app gebruik ik verder ook niet. Alleen als ik wat aanpassingen wil maken in de instellingen van de afstandsbediening.

Daarnaast leuk om te zien hoeveel activiteiten je kan maken. Mijn rijtje activiteiten bestaan uit:
TV kijken
Plex kijken
Netflix kijken
Spotify luisteren ( via chromecast )
Xbox one
Xbox 360
TV cast ( app voor de samsung tv om media van je ipad/iphone te casten naar je tv )
Plus aansturen Lifx lampen ( leuk om te melden dat er fysieke knoppen aanwezig zijn op de afstandsbedieningen om je lampen aan/uit te zetten ).
Plus aansturen Nest thermostaat

Gefeliciteerd met je review van de maand! ;)
Mooie review en goed geschreven, heb zelf een Harmony One en maak hier al jaren met veel plezier gebruik van. Afstandsbedieningen liggen ergens in de kast. Goede apparaten zijn het, ik kan me wel vinden in de mening dat het prijskaartje aan de hoge kant is ja het is het waard echter niet iedereen heeft er dat voor over. een gemiste kans denk ik want als je eenmaal over bent wil je niet meer terug.
Fraaie uitgebreide review!

Alleen 300 euro voor een afstandsbediening is gewoon exorbitant, dat verdient minimaal 1 ster aftrek.

Ik heb zelf nog steeds de oorspronkelijke Hamony One destijds voor zo'n 150 euro gekocht en zoveel meer kan deze niet.

Ook jammer dat er momenteel eigenlijk geen enkel geschikt alternatief is. De Elite is absurd duur, de Touch en Ultimate hebben een verschrikkelijke knoppenindeling (de afspeelknoppen boven het touchscreen hoe verzinnen ze het |:() en de overige modellen zijn te beperkt qua functionaliteit.
Hoewel ik zie nu dat de Harmony 950 er eind vorig jaar is bijgekomen, die is nog wel interessant met een prijs van 200 euro.

[Reactie gewijzigd door Laguna op 23 juli 2024 14:00]

Ik heb zelf de Companion. deze kan exact het zelfde als de Elite. - qua functionaliteit.
het verschil is de remote zelf, deze is veel kariger en heeft geen oplader.
hiervan heeft de remote een standaard CR2032 batterij, deze gaat sinds december al mee.