De hAP ac lite is mooie uitbreiding in het hAP assortiment. De toegevoegde 5GHZ ten opzichte van de hAP lite is net die ene toevoeging die het product waard maakt om te kopen.
[Reactie gewijzigd door rohaantje op 22 juli 2024 23:38]
Daar ben ik het helemaal mee eens, het maakt het wat overzichtelijhker maar het blijft een wat lastig te doorgronden dingMijn mening: Het maakt het instellen van de mikrotik apparaten niet makkelijker, maar wel overzichtelijker.
Beter uitgewerkt.
[Reactie gewijzigd door geewizz25 op 22 juli 2024 23:38]
iMars:
Ik had toch echt minimaal 5x 10/100/1000 Ethernet ports hierop verwacht
Op deze hAP ac lite vindt ik het nog niet zo heel gek.Leo1010:
Ik zie eigenlijk zowiezo het nut niet helemaal van 100Mbit vandaag de dag.
[Reactie gewijzigd door rohaantje op 22 juli 2024 23:38]
Even realistisch, voor simpele huishoudens is RouterOS te ingewikkeld. Dit is een product voor Tweakers, homelabbers en small business.Wat naar mijn idee nu nog wel voldoende is voor simpele huishoudens.
[Reactie gewijzigd door Shamalamadindon op 22 juli 2024 23:38]
Als de prijs niet uit maakt. Dan zie ik het probleem niet. Meeste bedrijven hebben een product lijn. Dit product zit in de low-end kant. Wil je meer moet je een ander product kiezen. Je verwacht nu iets van een product wat 'niet' waargemaakt kan worden voor die prijs.Laat ik het even verduidelijken, de prijs maakt me niet zo zeer uit het gaat meer om de form factor. Ik ben best bereid er een tientje of 2 meer voor te betalen incl gigabit.
Die zin slaat op de zin ervoor. Waarin staat dat 100mbit genoeg is voor het gemiddelde huishouden in Nederland. Die opmerking is gebasseerd op dit artikel hier(klik). In dit stukje wordt vermeld dat de gemiddelde internet snelheid in nederland 10.1mbit is.[...]
Zover ik weet bestaat dat product niet. Je komt dan al snel uit bij een volwaardige router met of externe antennes of een belachelijke vormgeving.Als de prijs niet uit maakt. Dan zie ik het probleem niet. Meeste bedrijven hebben een product lijn. Dit product zit in de low-end kant. Wil je meer moet je een ander product kiezen. Je verwacht nu iets van een product wat 'niet' waargemaakt kan worden voor die prijs.
Het product bestaat nog niet. Net als de RB3011. Deze staan op de release lijst.Zover ik weet bestaat dat product niet. Je komt dan al snel uit bij een volwaardige router met of externe antennes of een belachelijke vormgeving.
Dat Maakt mikrotik zo mooi. De gewone producten die je middels de software van alles kunt laten zijn. Switch als router, Router als AP enzo.Wat me aantrekt in dit product is dat het in zo'n simpel klein vierkant pakketje zit met 4 extra poorten.
Check wel ff of t type cpu ook hetzelfde is. Er zitten vaak net kleine verschillen in die qualcom cpu's.Mijn huidige MikroTik heeft een 600MHz processor, en de hier genoemde heeft 650MHz.
De situatie waar ik hem in plaats in de bovenstaande discussie is een huis situatie. Daar verwacht ik geen NAS/Server oid.Daarnaast vind ik niet zo weer de WAN<->LAN snelheid super belangrijk, maar wel de poorten onderling. Bij mij staat de Modem, Router, NAS/Server en Domotica device in de meterkast. Er gaat 1 kabel van de MikroTik naar mijn woonkamer naar een Gbit switch waarop weer 6 apparaten op staan.
Precies. Daarom is het misschien ook goed om te kijken wat voor producten ze nog meer hebben. Altijd weer leuk en spannend waar ze mee komen en vooral "vernieuwd".Als mn MikroTik 10/100 was geweest, had ik een extra Gbit switch in de meterkast moeten plaatsen. Maakt qua kosten natuurlijk niet veel uit, maar waarom extra adapters/apparaten, als de MikroTik het ook zou kunnen?