(Dit is mijn eerste review dus wees niet te hard ) Inleiding: Het is alweer 4 maanden geleden dat ik de Razer eXactmat heb gekocht, in eerste instantie had ik niet echt een goed gevoel van Razer, ik vind vooral de styling niet mooi. Maar (altijd de grote maar) toen ik het pakketje van Muizenshop.nl binnen kreeg keurig de dag na de bestelling en goed verpakt. Maakte ik het pakje open en zag ik daar een mooie zwarte muismat met de vel groene logo's dacht ik dit is een Awesome product. Vormgeving: De vormgeving is erg goed, op de hoekjes zitten ong.3cm lange anti slip rubbers aan beide kanten. Deze werken er goed en er blijft weinig stof achter hangen. De muismat is ook lekker groot en ook weer niet te groot, ik weet de maten...
absoluut wat dat met de muismat te maken heeft. 1800 Dpi wil zeggen dat als je één inch verschuift op je muismat je 1800 pixels op je scherm te pakken hebt. Met jouw schermresolutie van 1680 bij 1050 gaat dit dus aardig kloppen. 2,5 Cm is bijna één inch dus bijna 1800 pixels dus ongeveer de breedte van je scherm.De muismat is ook lekker groot en ook weer niet te groot, ik weet de maten niet maar ik ben na 2,5cm met een langzame beweging met muis op dpi van 1800 aan de andere kant van mijn 22" beeldscherm.
Ik snap er nu echt niets van, misschien dat een foto erbij erg verhelderend zou zijn. In ieder geval kan ik je verhaal niet "zien" op de mat die in de price watch staat aangegeven.De bovenkant is ietwat naar boven gebogen en de zijkanten naar binnen. Dat in combinatie met de naar binnen gebogen onderkant is erg ergonomisch als je hem namelijk op een rechthoekig bureau hebt staan zit het randje nooit in de weg wat soms zeer kan doen.
wel heel vreemd over. Maar er zijn vele factoren die de kwaliteit van de muis bepalen. Thy King heeft daar het nodige over geschreven in zijn review over de Logitech V220.Ook lijkt het alsof je dpi verdubbeld zowel ik met mijn MX518 als een vriend van mij met een G5 hebben het ervaart en we vonden dit geweldig.
In de discussie daarna (zie de reacties) is er nog veel meer aan het licht gekomen. Wellicht dat jouw muis zich zo lekker op deze mat voelt, dat een aantal factoren pas i.c.m. deze mat optimaal gaan werken.Als je een precieze muis wilt hebben, moet de muis beschikken over een samenspel van een aantal belangrijke (interne) specificaties: de IPS (Inch Per Seconde), de FPS (frames per seconde), de IPR (Image Processing Rate), de sensor grootte, de DPI, en het ‘deelgetal’ in Windows.
[Reactie gewijzigd door Pjerry op 25 juli 2024 20:52]
[Reactie gewijzigd door SouLLeSSportal op 25 juli 2024 20:52]