Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Xiaomi Redmi 2 Wit Review

+3
Kiswum 26 februari 2015, laatste update op 30 juli 2015, 13.020 views

Xiaomi Redmi 2 Wit

Xiaomi heeft met de Redmi 2 weer een prima telefoon op de markt gezet voor een erg lage prijs. De hardware is in orde en toekomst gericht door de 64bit processor. Er zijn momenteel nog wat geheugenproblemen, maar die zullen snel via software updates worden opgelost.

Pluspunten

  • Kleiner 4,7" design in vergelijking met de voorgaande Redmi 1
  • De accuduur is erg goed
  • De GPS werkt prima
  • Nachtmodus voor foto's is erg goed uitgewerkt
  • Ingebouwde permissies en beveiligings applicatie
  • Miui levert meerdere jaren updates voor haar telefoons

Minpunten

  • Geheugen vebruik moet worden verbeterd
  • Films maken in het donker lukt niet goed
  • Geen ondersteuning voor NFC en 5GHz wifi netwerken

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 3
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 4
http://tweakers.net/ext/f/T9dF7Au25uwTup4qqZ72lCDY/full.gifEnglish review
Logo_nl


Door de grote hoeveelheid aan foto's, kan het zijn dat deze pagina er langer over doet om te laden.
Tevens wil ik hierbij vermelden dat de gebruikte screenshots zijn gemaakt toen de telefoon op Engels was ingesteld. Als de instelling op Nederlands staat, dan wordt zo'n 90-95% netjes vertaald.

Changelog:
15-05-'15: Plaatjes opnieuw geüpload en deels op mijn eigen host geplaatst. Tevens is er een aanpassing aan de specificaties gedaan. Het scherm is voorzien van Dragontrail glas.
03-03-'15: Typo's verminderd (met hulp van HellevUUr)
27-02-'15: Typo's en de weggevallen benchmark resultaten toegevoegd
26-02-'15: 1e versie van de review online geplaatst

Achtergrond

Xiaomi is in juni 2010 opgericht en heeft haar eerste Miui ROM in augustus 2010 uitgebracht. Één jaar later, in augustus 2011, hebben ze hun eerste telefoon uitgebracht met de naam Mi1 of Mi One. De telefoon is uitgebracht met Android 2.3 en Miui V3. Deze telefoon heeft meer dan 3 jaar lang software updates mogen ontvangen van Xiaomi. De laatste update werd op 5 december 2014 uitgebracht en was gebaseerd op Miui V5.
Xiaomi heeft het voor elkaar gekregen om 1 van de grootste smartphone fabrikanten te wereld te worden in 2014. Ze hebben (bijna) net zo veel telefoons verkocht als Huawei en Lenovo (sinds kort Motorola). Deze 3 Chinese merken willen ervoor zorgen dat ze de 3e plek kunnen bemachtigen en verstevigen, net achter Samsung en Apple.

Inhoud

Inleiding
De keuze van de telefoon
Specificaties van de telefoon
Mijn 1e indruk
Basis functies van de telefoon
De camera
Video voorbeelden
Foto voorbeelden
Accu
Scherm
Vergelijking met andere apparaten
Productfoto's van de telefoon
Benchmarks
Extra informatie en links
Eindoordeel
Reacties

Inleiding
Naar_bovenVolgende


Xiaomi heeft de Redmi 2 op 4 januari 2015 aangekondigd. Deze telefoon is de opvolger van de Hongmi/Redmi. Er zijn veel gelijkenissen met de Redmi en Redmi 1s. De telefoon is voorzien van een 4,7" 720P scherm, dual SIM, 1GB of RAM, 8GB opslag en zal via Xiaomi worden verkocht voor ~¤ 95,-.

Deze review is gebaseerd op Multi Language Miui V6 5.2.13 (beta), met Android 4.4.4 van www.xiaomi.eu.

Hier zijn de grootste verschillen tussen de Redmi, Redmi 1s en Redmi 2
SpecificatiesRedmi 1
Redmi 1s
Redmi 1s
Redmi
Redmi 2
Redmi 2
ChipsetMediaTek MT6589TQualcomm MSM8228, Snapdragon 400Qualcomm MSM8916, Snapdragon 410
CPUQuad-core 1.5 GHzQuad-core 1,6 GHzQuad-core 1,2 GHz
GPUPowerVR SGX544Adreno 305Adreno 306
ROM4 GB8 GB8 GB
Camera8MP + 1,3MP8MP + 1,8MP8MP + 2MP
GPSGPS + A-GPSGPS, A-GPS, GLONASS, BeidouGPS, A-GPS, GLONASS, Beidou
Gewicht158g158g133g
Formaat137 x 69 x 9,9 mm137 x 69 x 9,9 mm134 x 67,2 x 9,4 mm

Newsflash: Er is een Xiaomi Redmi 2 Pro/Enhanced editie aangekondigd met 2GB RAM en 16GB opslag voor ~¤110,-. Deze telefoon is vanaf 23 februari 2015 te koop.

Keuze
Naar_bovenVolgende


Via Facebook zag ik dat Xiaomi de Redmi 2 zou gaan uitbrengen. Op basis van de specificaties, wist ik niet of dit een goede opvolger van de Redmi 1s zou kunnen zijn. Deze nieuwe Qualcomm Snapdragon 410 processor leek namelijk niet veel beter dan de Snapdragon 400. Ik ben op zoek gegaan naar benchmarks tussen de 410 en de 400, maar hiervan waren er niet veel gepubliceerd. Het weergeven van de Snapdragon 410 resultaten werd daardoor iets wat ik graag wilde gaan delen. Ik wilde deze telefoon zo snel mogelijk hebben zodat ik hem kon vergelijken met de 2 oudere Redmi versies. Ik was ook benieuwd hoe deze telefoon zou presteren in vergelijking met telefoons met dezelfde specificaties. De enige telefoons die vergelijkbaar zijn op basis van specificaties waren de Lenovo A6000 en HTC Desire 620. Wellicht koop/importeer ik ze nog een keer in de toekomst voor een vergelijkende review.
Mijn favoriete webshop voor Xiaomi producten is www.ibuygou.com. Ik weet van deze webshop dat ze originele Xiaomi producten verkopen. Ze zijn ook een van de weinige webshops die wordt uitgenodigd voor de Xiaomi Product Launch evenementen.
Op vrijdag 16 januari plaatste ik de order voor mijn telefoon. Enkele dagen later, op dinsdag 20 januari, kwam mijn pakketje binnen. De bestelling is opgestuurd via DHL en er waren geen extra kosten bij de douane.
Ik hoop met deze review alle informatie te kunnen prijsgeven, die nodig is om een duidelijk beeld te krijgen van deze telefoon.

Specificaties
Naar_bovenVolgende


Importprijs tijdens de review: ~ ¤140,- excl. verzendkosten
2G Netwerk:GSM 850/900/1800/1900 MHz
3G Netwerk:WCDMA 900/2100 MHz
4G Netwerk:FDD-LTE 1800/2100 MHz
Simkaart:Dual-SIM, dual standby (2x Micro)
Formaat:134 x 67,2 x 9,4 mm
Gewicht:133g
Scherm type:IPS LCD capacitieve touchscreen, 16M kleuren, Dragontrail glas
Scherm formaat:1280 x 720 pixels, 4,7" (~320 ppi)
Multitouch: 10 vingers
Waterdicht:Nee
Hoofdtelefoon aansluiting:Ja, 3,5mm
Luidspreker:Ja
Geluid:Vibratie + MP3/WAV ringtones
SD card:Micro SD (maximaal 32GB)
Opslag geheugen (ROM):8 GB
Werkgeheugen (RAM):1 GB
Data snelheid EDGE/GPRS:107/296 kbps
Data snelheid UMTS:107/384 kbps
Data snelheid HSUPA/HSDPA/LTE:HSUPA 5,8 Mbps / LTE 150 Mbps
WLAN:wifi 802.11 b/g/n op 2,4GHz, wifi Direct, DLNA, wifi hotspot
Bluetooth:v4.0 Low Energy, A2DP
NFC:Nee
USB:Micro USB v2.0 (MHL), USB On-the-go
Camera (back):8 MP (16:9) 3200x2400 pixels, F2.2 aperture, autofocus, LED flash, 6,1x digitale zoom
Opties:Geo-tagging, touch focus, beeld stabilisatie, HDR, burstmodus, panorama, gezicht en glimlach detectie
Video:1920x1088@30fps, touch focus, gezichtsherkenning, filmen met LED verlichting, versnelde film opnames
Camera (front):2 MP 1600x1200 pixels, 6,1x digitale zoom, leeftijdsdetectie
Opties:Geo-tagging, touch focus, beeld stabilisatie, gezicht en glimlach detectie
Video:720p@30fps
OS:Miui v6 / Android 4.4.4
Chipset:Qualcomm MSM8916, Snapdragon 410
CPU:Cortex A53 (64bit), Quad-core 1,2 GHz
GPU:Adreno 306
Sensoren:Snelheidsmeter, afstand, gyroscoop, nabijheid, kompas, licht
Berichten:SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
Browser:HTML 5 / CSS 3 / Standaard Android
Radio:Stereo FM radio, geen bedrade hoofdtelefoon verplicht
GPS:GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou
Java:Nee
Kleuren leverbaar:Wit/Zwart/Roze/Licht groen/Geel
Accu:Verwisselbare Li-Ion 2200 mAh accu
Geluid afspelen:MP3/ACC/AMR/OGG/MIDI/WMA/FLAC/WAV/AWB
Foto openen:JPEG/PNG/GIF/BMP
Video afspelen:MP4/3GPP/AVI/WMV
Documenten:Tekst documenten
Led kleuren:Blauw, Rood, Groen, Oranje, Geel, Cyaan, Wit en Violet

- Agenda, wekker, foto/film editor
- Exchange mail
- Google apps
- Voice memo/belcommando's (Alleen in het Engels)
- Originele Google toetsenbord / voorspellende tekstinvoer / Swype invoer
- Actieve ruisonderdrukking
- Wi-fi Display


1e_indruk
Naar_bovenVolgende


Unboxing video van de telefoon:


De doos is erg klein en daardoor net iets groter dan de telefoon zelf. Bij het openen van de doos, zie je alleen het zwarte scherm van de telefoon. Onder de telefoon is een kartonnen hoesje met de handleiding en documentatie. Onder de documentatie is de accu zichtbaar. Als je de accu uit de doos haalt, dan zie je 2 compartimenten.
Één vakje is bestemd voor de USB kabel (en optionele EU stekker) en de andere is voor zien van de Chinese USB lader.

Hier is een vergelijking tussen mijn 2 jaar oude Xiaomi Mi2 en de Redmi 2 (4,3" vs. 4,7")
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0248-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0257-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0259-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/Unboxing2-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0267-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/Unboxing3-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/Unboxing1-Small.jpg


De inhoud van de doos:
• 1 x Xiaomi Redmi 2 Smartphone
• 1 x 2200 mAh accu
• 1 x Oplader
• 1 x China -> EU converter
• 1 x USB kabel
• 2 x Documentatie

De telefoon is kleiner, lichter en heeft rondere hoeken dan de Redmi. Hij is perfect in elkaar gezet met goede materialen. Er zijn geen kraakjes te horen of spleetjes te zien tussen het toestel en de verwijderbare cover.
De voorkant van de telefoon is volledig zwart, er zijn geen logo's of beeldmerken aanwezig. Bovenaan het scherm zie je een licht sensor, de 2MP camera en de speaker om mee te bellen. Onderaan zie je 3 onscreen knoppen en de notificatie LED. Xiaomi gebruikt voor haar knoppen dezelfde volgorde als Samsung. Van links naar rechts zie je: Historie/Menu, Home en de terug knop. De knoppen hebben een trillende feedback, maar zijn niet voorzien van verlichting. Het is erg jammer dat Xiaomi dit soort telefoons nog niet voorziet van achtergrondverlichting.

• De rechterkant van de telefoon is voorzien van de volumeknop en de aan/uit knop.
• De linkerkant van de telefoon heeft geen knoppen.
• De onderkant van de telefoon heeft een gaatje die bestemd is voor de microfoon. De USB 2.0 connector is aan de rechterzijde te vinden.
• De bovenkant van de telefoon heeft een 3,5mm hoofdtelefoon ingang.
• Op de achterzijde van de telefoon vind je de 8MP camera, LED verlichting, microfoon voor de camera en 1 luidspreker.

Het verwijderen van de backcover gaat nu gemakkelijker dan bij de vorige Redmi. Het voordeel is denk ik ontstaan doordat de cover wat smaller en minder lang is. Om de cover te verwijderen, moet je hem vanaf de linkerkant naar je toe trekken, daarna moet je hem van onder naar boven trekken. Onder de backcover zie je de vakken voor de accu, micro SD kaart, 2 Micro-sim sloten voor GSM/2G/3G/4G (WCDMA/FDD-LTE). Je zult merken dat de camera een klein beetje uitsteekt, maar dit valt niet echt op dankzij het ontwerp van de cover.

Basis
Naar_bovenVolgende

OS

De telefoon is geleverd met Android 4.4.2 en gereviewed met de laatste release Miui V6 5.1.13 (beta). In de 5 weken dat ik de telefoon heb mogen testen, heb ik 4 MultiLanguage ROM's ontvangen. Ik heb meerdere Xiaomi apparaten getest in het verleden. Het lijkt erop dat elke nieuwe telefoon altijd wordt voorzien van een nieuwe ROM die van boven tot onder opnieuw wordt ontwikkeld. De meeste telefoons hadden bugs die vrij gemakkelijk op te merken waren. Xiaomi is 1 van de weinige bedrijven die veel contact heeft met haar klanten/fans. Samen met de Beta testers, geselecteerde kleine gebruikersgroepen en het forum maken ze hun ROM's elke week beter en stabieler. In 6-8 weken bouwen ze ongeveer 4-8 nieuwe ROM's die vol zitten met nieuwe features en verbeteringen.
Voor een gloednieuwe Xiaomi telefoon, was ik aangenaam verrast over de Redmi 2. De telefoon is over het algemeen erg stabiel en de opgemerkte bugs vielen niet echt op. Als een voormalig Miui Beta tester, ben ik erg kritisch op de software. Ik zal onder elke sectie de problemen noteren die ik heb gevonden voor deze telefoon. De problemen die ik aankaart, kunnen denk ik allemaal wel worden opgelost met een software update.

Update software:
Er zijn diverse manieren om de software te updaten. Als je de originele ROM hebt van Xiaomi, dan zal je de laatste software via OTA (automatisch Over-The-Air) binnen krijgen. Je kunt de laatste ROM ook via de originele site downloaden: www.miui.com of via de MultiLanguage ontwikkelaars op www.xiaomi.eu. Ga naar de sectie "Systeem Updates" en selecteer de benodigde ROM. Als het bestand is ingeladen, dan zal je een pop-up te zien krijgen waarin je te zien krijgt dat de ROM zal worden geïnstalleerd. Je kunt er ook voor kiezen om een ROM via het Recovery menu in te laden. Vanuit deze menu kun je alleen maar een ROM inladen als deze voldoet aan 1 specifieke eis. Het bestand moet de naam update.zip zijn. De benaming van een ROM kun je gewoon hernoemen vanuit je telefoon.
Menu1

Talen

Standaard is de telefoon voorzien van 3 verschillende talen. Chinees, Traditioneel Chinees en Engels.
Bij gebruik van de ML ROM, kun je kiezen uit 40 verschillende systeem talen. Het toetsenbord ondersteunt zelf nog meer talen. Tijdens de Engelse review had ik het Nederlandse toetsenbord toegevoegd, waardoor je gemakkelijk kunt wisselen tussen Engels en Nederlands. Ik heb tijdens de reviews geen enkele Engelse taalfouten of Chinese foutmeldingen ontdekt.

Applicaties

De telefoon is voorzien van een aantal interessante tools en applicaties. Er zijn niet veel applicaties geïnstalleerd, de telefoon voelt daardoor heerlijk kaal aan. Er zijn echter nog wel een aantal Chinese apps aanwezig die niet echt nuttig zijn voor Europeanen. Deze apps kun je gemakkelijk van je telefoon verwijderen. Google Play is toegevoegd door de ontwikkelaars van de MultiLanguage ROM. Het is mogelijk dat je een foutmelding krijgt als je een applicatie uit Google play download. De foutmelding die je dan kunt krijgen is: RPC:S-7:AEC-7. Als dat het geval is, dan ben je vergeten om de telefoon een volledige reset/factory restore uit te voeren. Dit is namelijk ten zeerste aan te raden als je van de originele ROM naar de ML ROM gaat (dit geldt ook als je naar een andere ROM overstapt.)
Menu2

Miui heeft een aantal geweldige ingebouwde beveiligings apps. Een aantal van die apps zijn: AntiVirus, Data Usage en telefoon opruimer die beveiligings-instellingen controleert en overtollige data kan verwijderen. De telefoon is ook voorzien van een "Permissie" app, dit is eigenlijk iets wat elke telefoon fabrikant standaard moet inbouwen. Je kunt toegang tot je locatie, telefoonboek en andere vitale systeeminformatie verbieden. Een voorbeeld hiervan is de benchmark app AnTuTu. Deze app hoeft voor mij geen toegang te hebben tot mijn camera, dit heb ik dus standaard geblokkeerd.

Security

Root

Als je de ML ROM gebruikt, dan is roottoegang standaard aanwezig.
Het enige wat je moet doen om het activeren is: Ga naar Root Access in de Permissies app en verplaats het schuifje voor roottoegang.
Root

Hoofdscherm

De telefoon is niet voorzien van een appdrawer, met apps achter een hoofdmenu. Alle apps zijn direct op het hoofdscherm te vinden na de installatie. Je kunt het hoofdscherm overzichtelijk houden door gebruik te maken van widgets en snelkoppelingen naar bijvoorbeeld instellingen of bookmarks. Je kunt de apps uiteraard ook netjes organiseren, door ze in mappen te plaatsen.

Je kunt het notificatie menu tevoorschijn halen door van boven naar beneden te schuiven. Vanuit het hoofdscherm hoeft dit echter niet geheel vanaf de bovenkant te zijn. Als je vanaf het midden naar beneden schuift, dan kun je het menu ook tevoorschijn halen. Het notificatie menu heeft 2 tabs. De linker tab laat je de tijd/datum, data verbruik en notificaties zien. De rechter tab laat de muziekspeler zien, de quick settings en een link naar alle instellingen. Het aantal en type notificaties kan worden ingesteld via het "Notificatie menu". De volgorde van de quick settings kan vanuit datzelfde menu worden aangepast.
Homescreen

Als je eerder met Miui V5 hebt gewerkt, dan zal je een hoop verschillen zien met Miui V6. De grootste veranderingen zijn de instellingen van apps. Bij veel apps kun je de instellingen alleen maar via het algemene menu van de instellingen wijzigen. Instellingen voor de camera, browser en muziekspeler kunnen bijvoorbeeld via het menu worden aangepast. Tevens zijn er een aantal apps van de telefoon verwijderd en hiervoor heeft men ervoor gekozen om deze bij de instellingen onder te brengen. Een aantal instellingen zitten, mede hierdoor, ver weggestopt in deze structuur. Wat mij betreft kunnen er nog een hoop verbetering worden aangebracht in het huidige spinnenweb van instellingen.
Settings

Wil je de telefoon volledig bedienen met maar 1 hand? Dat is nu mogelijk met Miui V6!
Door de komst van de One-Hand-Modus, kun je je telefoonbeeld verkleinen naar 4" of 3,7". Deze instelling blijft zo staan, totdat je het zelf veranderd. Als je je telefoon vergrendeld en daarna weer gaat gebruiken, dan is het scherm nog steeds verkleind. Persoonlijk vind ik dit de beste manier om je telefoon beeld te verkleinen en goed te kunnen gebruiken.


Verbindingen

De telefoon ondersteunt de standaard verbindingen zoals wifi, GPS en Bluetooth.

Wifi:
De verbinding met de router is goed en stabiel, hij werkt echter alleen op het 2,4GHz netwerk. Zowel thuis als op het werk kan ik zonder problemen verbinding maken. Ik heb wifi gebruikt om foto's te uploaden en om films vanaf mijn NAS te streamen. Als de router vlak bij het raam is geplaatst, dan kun je er vanaf zo'n 70 meter nog steeds mee verbinden.

GPS:
Ondanks de ondersteuning voor Glonass, moet ik bekennen dat GPS binnenshuis erg slecht was. Buiten werkt de GP verder snel, goed en erg stabiel. Je kunt de GPS via 3 verschillende profielen instellen:

De GPS verbinding is binnenshuis erg zwak, maar buiten de deur werkt hij als een zonnetje.
Device only: Alleen de interne GPS module
Battery saving: Alleen wifi en mobiele netwerken
High accuracy: GPS + wifi en mobiele netwerken

Bij het opstarten van een GPS app, zal je binnen 10 seconden een goede en stabiele verbinding kunnen maken. Ik heb de app Sportstracker gebruikt om mijn afgelegde route op te slaan. De GPS bleef erg goed binnen een straal van 5 meter, volgens de route op Google Maps. De gerapporteerde snelheid leek erg accuraat te zijn en er waren geen grote snelheidspieken te zien.
Bij het opstarten van een GPS app, zal je binnen 10 seconden een goede en stabiele verbinding kunnen maken. Ik heb de app Sportstracker gebruikt om mijn afgelegde route op te slaan. De GPS bleef erg goed binnen een straal van 5 meter, volgens de route op Google Maps. De gerapporteerde snelheid leek erg accuraat te zijn en er waren geen grote snelheidspieken te zien.
GPS

De GPS werkt perfect met mijn navigatie software en andere GPS apps.
Thuis 1
http://tweakers.net/ext/f/hkmz2s4vTODXhW7mrgl020qC/full.png
Thuis 2
http://tweakers.net/ext/f/zMp2A01QzCccsIDZNPf2axoP/full.png
Buiten 1
http://tweakers.net/ext/f/FlcvEWepCB56GZpeqArhmTOv/full.png
Buiten 2
http://tweakers.net/ext/f/mlRv1CdufFUU9iTPSAJmwAfI/full.png


Bluetooth:
De telefoon kon gemakkelijk worden gekoppeld met mijn autoradio en mijn draadloze headset. Tijdens deze verbinding werkte alles zonder problemen en bellen via BT ging prima. Ik had echter nog wel wat stabiliteitsproblemen ontdekt. Als de BT niet in gebruik was, dan werd dit binnen een paar uur vanzelf uit gezet. Dit probleem is later via een software update van de telefoon netjes opgelost.
Gerapporteerde bug: Als je Spotify gebruikt, dan merkte ik dat de muziek ineens kan stoppen als er een e-mail of Whatsapp bericht binnen komt. Dit probleem is niet aanwezig in de standaard mediaspeler. In deze app hoor je de notificatie, maar de muziek zal daarna goed afspelen.

Bellen

De provider die ik heb gebruikt was T-Mobile. Tijdens het testen had ik geen enkele keer een slechte verbinding op het netwerk. Het bellen gaat zonder problemen en de handsfree functie is gemakkelijk in te schakelen tijdens een telefoongesprek. Als ik de handsfree functie activeer, ben ik luid en duidelijk te horen aan de andere kant. Het is erg gemakkelijk om iemand te zoeken of te bellen vanuit je telefoonboek. Je kunt gebruik maken van "Smartdialing". Door een naam met T9 of een gedeelte van het telefoonnummer te gebruiken, kun je je contact opzoeken.

Beltonen

Er zijn een hoop verschillende beltonen en notificatie geluiden beschikbaar voor dit toestel. Je kunt gebruik maken van je eigen MP3 muziek als beltoon. Er zijn uiteraard ook genoeg ingebouwde beltonen en geluiden aanwezig om je te voorzien van diverse meldingen. Je kunt tevens eigen profielen instellen om aan je behoefte te voorzien. De beltonen zijn erg hard, je kunt de beltoon waarschijnlijk zelfs nog horen als je in een volle bar staat.

Muziek speler

Voordat je van je muziek kunt genieten, kun je ervoor kiezen om een eigen folder op je telefoon aan te maken. Zo heb ik de folder "Music" aangemaakt en hier 2 verschillende albums in gezet. Deze folders heb ik via de telefoon vanaf de NAS gedownload. Ik heb ook een aantal losse .Flac bestanden naar de telefoon geüpload. Deze losse bestanden waren ongeveer 25-40MB per stuk. Op de telefoon werden de muziek folders en .Flac bestanden direct herkend door de mediaspeler.
Je kunt de muziekspeler in het notificatie menu vinden en via een widget. De muziekspeler ziet er prima uit en werkt erg goed.

TIP: In Miui V5 was de mediaspeler ook in het lockscreen aanwezig. Deze optie is tevens aanwezig in Miui V6, je moet hem echter wel zelf downloaden. Ik heb het Sony Xperia Z thema gedownload en toegepast. Dit thema zorgt ervoor dat je de volgende opties op je lockscreen krijgt: Camera, SMS berichten, Bel menu en knoppen voor de mediaspeler.
Settings

Toetsenbord en browser

De ML ROM is voorzien van de standaard Google toetsenbord. Ik vind dat 1 van de beste toetsenborden, doordat je er erg gemakkelijk meerdere talen aan toe kunt voegen. Je kunt gebruik maken van Swype voor alle ingestelde talen. Het toetsenbord is snel, gemakkelijk te bedienen en erg accuraat. Het maken van spelfouten is met dit toetsenbord een stuk minder geworden op Social Media.

http://tweakers.net/ext/f/ZFkgp4mZMi0swSp7gH2zmqJb/full.png
Op de meeste 4.4 Android telefoons, zal je Google Chrome als internet browser tegenkomen. Xiaomi gebruikt al jaren haar eigen browser. Ik heb zelf geen voorkeur voor de browser, ik gebruik gewoon de browser die wordt meegeleverd. Soms wil ik dit ook nog weleens afwisselen met Opera browser. De browser heeft een aantal mooie toevoegingen zoals een pop-op blocker, nachtmode en je kunt gebruik maken van de volume knoppen om door pagina's te scrollen.
De browser was in het begin erg traag en het duurde lang voordat pagina's geladen werden. Deze problemen zijn opgelost met de laatste originele Stabiele ROM van en.xiaomi.com. Binnenkort zal dit ook in de ML ROM zijn opgelost.

http://tweakers.net/ext/f/WqoZoAmBNW6u50eIiQP6Azel/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/2gxnysn8IGnl3YPMPNW85P77/full.png
http://tweakers.net/ext/f/YPNrZawvUm0FxRvXYw5nJvra/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/IX9vgaoOFzW0RtJvlIVQ6KrF/full.png


Camera-test
Naar_bovenVolgende


Foto's

De kwaliteit van de foto's is goed. Ik vind de kwaliteit echter niet beter dan bij de Redmi 1s, maar het scheelt niet veel. Het lijkt erop dat deze telefoon een minder goede camera/app heeft om daglicht foto's te maken. Als het neerkomt op nachtfoto's, dan is deze camera erg goed. Wat je 's nachts ziet, dat kan deze camera bijna identiek overnemen. Echter heb je zowel met dag als nacht foto's een soort waas over de foto's heen. Wellicht is dit een instelling die ik over het hoofd zie, maar je ziet dit vooral als je gaat inzoomen op foto's. Het is zonde dat daardoor de kwaliteit snel naar beneden zakt. De snelheid van de camera is erg goed. Vanaf je hoofdscherm tot een gemaakte foto kost ongeveer 3 seconden. Er zijn veel opties beschikbaar om je de best mogelijke foto's te maken. Je kunt ook gebruik maken van de burstmodus, hiermee kun je 20 foto's in 3 seconden schieten.
De Frontcam is goed, je kunt hiermee prima foto's maken. De camera is geschikt om leuke selfies te maken. Er zijn tevens een aantal interessante opties aanwezig zoals: Gezichtsdetectie en Gezichtsherkenning die je geslacht en leeftijd kan laten zien. De camera kan erg goed focussen en als het nodig is, kan dat op een bepaald detail op de voor-of achtergrond.

Filmen

De camera is in veel situaties goed genoeg om mee te filmen. De camera heeft niet heel veel bijzondere opties, maar de basis opties waren erg sterk. Één daarvan is de mogelijkheid om erg ver in te zoomen. Je kunt een object tot 6,1x dichterbij halen. De mogelijkheid om zover in te zoomen is aanwezig in alle onderdelen van de camera. Je kunt het gebruiken tijdens het filmen met je frontcam en hoofdcamera. Je kunt het ook gebruiken om foto's te maken met je frontcam en hoofdcamera. De microfoon van de telefoon is vrij goed en kan veel geluiden uit de omgeving opnemen.
De LED flitser is niet heel erg sterk. Een filmpje in het donker maken is daardoor erg lastig en dit resulteert in vrij donkere filmpjes.
De kwaliteit van de frontcam is verder in orde. Je kunt hiermee prima filmpjes maken of mee videobellen.

Instellingen van de hoofdcamera
http://tweakers.net/ext/f/4Qx1wVkMWFmrUELQomwHoOUa/full.png
Opties en instellingen van de frontcam
http://tweakers.net/ext/f/gel1UQC5nv32J2lYrnTubj4D/full.png


Score van de camera
http://tweakers.net/ext/f/1zgfs4XXjkSmEBjPTkWbaidn/full.png
• De kwaliteit van de foto's zijn prima, maar niet altijd beter dan bij de Redmi 1s.
• De LED verlichting is niet goed genoeg om goede filmpjes mee te maken in het donker.
• Met de burstmodus kun je helaas maar maximaal 20 foto's maken.

http://tweakers.net/ext/f/Y61vYWRJzuuen1rGPrxuascB/full.png

• Je kunt ver, erg ver inzoomen. Je haalt tot wel 6,1x digitale zoom.
• De camera app start erg snel op.
• Nachtmodus werkt erg goed bij het maken van foto's in het donker.
• Foto's maken tijdens het opnemen van een film.
• De kwaliteit van de microfoon is erg goed. Je kunt bijna letterlijk alles opnemen wat je hoort.


Video voorbeelden

Muziek afspelen via de Xiaomi Mibox Pro


Nacht video


Boefje is uit de gevangenis ontsnapt


Foto voorbeelden

Zoomtest
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150215_125223-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150215_125211-Small.jpg


Focus op diverse objecten
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150211_184049-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150211_184052-Small.jpg


Willekeurige foto's
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150215_142411-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150215_142403_1-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150214_165740_HDR-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150214_165628_HDR-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150130_083840_HDR-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150215_134606_HDR-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150214_165659_HDR-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150127_132705_HDR-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150214_165810_HDR-Small.jpg


Nacht foto's
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150127_180019_HDR-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150127_212443_HDR-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150127_213310_HDR-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150125_222843-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150212_010520-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150127_214633_HDR-Small.jpg

Weinig licht
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150125_223253-Small.jpg
Met flitser
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150125_223320-Small.jpg


Frontcam
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150215_134927-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/IMG_20150215_135009-Small.jpg


Accu
Naar_bovenVolgende


De telefoon is voorzien van een 2200 mAh accu. Als je 1 simkaart gebruikt en geen zware applicaties draait, dan zou je er 2 dagen mee kunnen doen. Bij mijn testen zet ik bijna alles aan: wifi, Bluetooth, 2 Gmail accounts, 2 Hotmail accounts, Facebook, LinkedIn, Buienalarm en Whatsapp. Als ik 1 simkaart gebruik, dan red ik het van 07.00-23.00 uur met nog 55% over op mijn accu. In de meeste gevallen kun je er dus zo'n 40 uur mee werken. Ik vind dat elke telefoon deze resultaten zouden moeten kunnen halen. Als een budget telefoon dit haalt, dan mag je dat ook van een High end telefoon verwachten.
Battery1

Battery2

Scherm
Naar_bovenVolgende

Het eerste wat me opviel bij dit scherm was dat er witte lijnen rondom mijn vinger ontstonden als ik het scherm aanraakte. Dit kun je merken als je het scherm aanraakt op een zwarte achtergrond. Dit is bijvoorbeeld het geval als je de telefoon opstart. Het scherm is echter wel voorzien van beschermd glas, in eerste instantie dacht ik dat dit van plastic was gemaakt. De kleuren zien er goed uit en het scherm kan vrij helder worden gezet. Je kunt de helderheid met een schuifbalk aanpassen en je kunt de verlichting automatisch laten aanpassen. Ik heb de telefoon vooral getest met de automatische instellingen. Hierbij had ik weinig tot geen problemen om het beeldscherm in direct zonlicht te bekijken. Het scherm kan vanuit diverse hoeken goed worden bekeken.

http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0899-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0901-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0904-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0905-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0909-Small.jpg


Vergelijking
Naar_bovenVolgende

Van links naar rechts: Sony Xperia Z3 Compact, Xiaomi Mi2, Xiaomi Redmi2, UMi C1
(de binnenste telefoons zitten in het centrum en zijn daardoor scherper gefotografeerd)
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0824-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0852-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0833-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0873-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0840-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0859-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0856-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0857-Small.jpg


Productfotos
Naar_bovenVolgende

• Zoals je ziet, zijn de screenprotectors niet heel erg goed op de Redmi en Redmi 2 geplakt....
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0290-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0291-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0292-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0293-Small.jpg
http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0297-Small.jpghttp://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Redmi2/DSC_0298-Small.jpg


Benchmarks
Naar_bovenVolgende

http://tweakers.net/ext/f/hOmDchfxvqJNZBNQ7yA6uXwe/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/91vy8b62TfWOYoV0sh2cV4wK/full.png
http://tweakers.net/ext/f/5XZkMhjYTPj37W4KBTNzp7Y0/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/Wo4jorErP4zvYxLHRJLWRkL2/full.png
http://tweakers.net/ext/f/ydlTk2lytqHd1ZJh3FKvJMny/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/9v9f3P33pBkGGhOj58ENkxk0/full.png


Zoals je kunt zien, wint de Redmi 2 2x van de Redmi 1s. Met het resultaat van deze 4 testen is het gelijkspel tussen deze 2 telefoons.
Benchmarks

Extra-info
Naar_bovenVolgende

Links
[Xiaomi Redmi 2] Ervaringen & Discussie
Engelstalige Xiaomi website
Aankondiging van de telefoon op het Miui forum
nieuws: Xiaomi kondigt budgetsmartphone Redmi 2 met dualsim-4g aan
Specificaties van de telefoon (vertaald)
Europese Miui ontwikkelaars (vroeger MiuiAndroid)
Officiële Redmi 2 ROM's
Achtergrondinformatie over Miui
Gizchina, houdt de ontwikkelingen van Chinese smartphones/tablets in de gaten
Haal hier de laatse MIUI Multi Language updates voor de beste ervaringen met je Xiaomi

Reviews
Gizchina: http://www.gizchina.com/2015/02/19/xiaomi-redmi-2-review/
GSM Arena: http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_2-review-1202.php

Eindoordeel
Naar_bovenVolgende

De huidige retailprijs van de telefoon ligt op zo'n ¤140 zonder transport en eventuele douane kosten. Als je momenteel in het bezit bent van de Redmi 1s, dan is het niet persé nodig om je telefoon te upgraden naar de Redmi 2. De bouwkwaliteit is bijna hetzelfde, maar de nieuwe telefoon is aan alle kanten wat kleiner geworden. De prestaties zijn bijna hetzelfde, in de benchmarks ligt de score op 2-2.
De snelheid van de telefoon is OK, maar er zijn toch een aantal problemen met het geheugengebruik. De inhoud van pagina's raak je kwijt op het moment dat je gaat switchen van apps. Als je een bericht in Facebook typt, iets gaat opzoeken in je browser en daarna terug gaat dan is de getypte inhoud vaak al verdwenen. Op dit moment zijn er ook problemen aanwezig met push berichten/social media. Deze applicaties worden na 30-60 minuten automatisch afgesloten om geheugen vrij te maken. Hierdoor komen er geen nieuwe e-mail berichten of Whatsapp berichten binnen. In de laatste week van deze review heb ik de laatste stabiele ROM gedownload die een hoop van deze problemen heeft opgelost: Versie: V6.3.2.0.KHJCNBL Ik hoop echter wel dat dit straks ook in de ML ROM van www.xiaomi.eu wordt toegepast.
Ik heb de Redmi 2 Pro nog niet getest, voor zo'n ¤30,- extra krijg je 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslag.

Als het geheugengebruik in orde is, dan heb je een goede telefoon voor een prima prijs. De GPS werkt goed en is erg stabiel. De kwaliteit van de dag en nacht foto's zijn prima. Zonder al te veel moeite kun je de telefoon 2 dagen gebruiken. De telefoon zal in de toekomst worden voorzien van Android 5.x, deze Android versie zal de 64bit architectuur van deze processor ondersteunen.
Op dit moment krijgt de telefoon een krappe 4 sterren. Na het oplossen van de geheugen problemen vind ik 4 sterren zeker op zijn plaats.

4 sterren

Naar_boven

http://www.kiswum.com/wp-content/uploads/blank.png

Wat vind jij de beste review van februari? Kies uit 1 van de onderstaande reviews en breng je stem uit, in het daarvoor bestemde topic.
http://tweakers.net/ext/f/ivsbm9CpiFkKRlZpacftSWeN/full.png

Heb je nog vragen of heb je opmerkingen. Stuur me een bericht of plaats een reactie.
Wil je discussiëren over deze telefoon, dan kun je daarvoor het beste in dit topic terecht:
[Xiaomi Redmi 2] Ervaringen & Discussie

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Xiaomi Redmi 2 Wit?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (22)

Wijzig sortering
Ik hoop dat de 2GB ram versie snel beschikbaar komt. Heden (27-02-2015) kan ik hem nog niet vinden op diverse sites. Want zo te lezen wordt het geheugen probleem daarmee automatisch ook al minder. Iemand deze al gespot?

Oh, ja, Goede uitgebreide review. Bedankt.

[Reactie gewijzigd door leuk_he op 27 februari 2015 12:25]

Ik zag hem vorige week te koop staan bij Xiaomishop.com. Ik kan hem nu echter niet meer op de site terug vinden. De prijs was ¤149,- en was vanuit de warehouse uit Duitsland te leveren.
Het is vreemd dat hij nu niet meer op de site staat... Ik weet niet of het een fout op de site was of dat mijn geheugen me in de steek laat :)
Hij staat er nog steeds.$129,99 voor de zwarte en $149,99 voorde witte. Maar ik zou echt voor de Pro gaan, tenzij je gokt op het beschikbaar komen van CM11/12.

Edit: verzendkosten zijn $38 (vanuit Duitsland)

[Reactie gewijzigd door Waterius op 27 februari 2015 20:07]

Helaas is dat 2x de 1GB/8GB variant van de Redmi 2.
De prijs lijkt goed te zijn, vooral de zwarte is erg gunst geprijsd.
We zijn vooral op zoek naar de opvolger met 2GB/16GB :)
Inderdaad, want ik heb zelfs met de 1S met MIUI5 wel problemen met een te beperkte hoeveelheid ram. 1GB is echt te weinig!

Overigens mijn complimenten voor weer een mooie uitgebreide review!
Ik had bij de eerste versies van de Redmi 1s geen problemen met het geheugen. Wellicht heeft Xiaomi dit naderhand om zeep geholpen door extra features.
Op de UMi C1 met 1GB geheugen en Android 4.4.2 had ik eigenlijk ook geen performance problemen. 1GB is momenteel nog prima, maar de ROM makers moeten er wel rekening mee houden dat alles soepel blijft lopen.

Om zeker te zijn dat je je telefoon 2 jaar zo goed als probleemloos kunt gebruiken, dan zou ik voor minimaal 2GB werkgeheugen gaan. Al moet ik bekennen dat ik dat 2 jaar geleden al vond en mijn eigen telefoons daar toen al op uitzocht :)

Bedankt voor de complimenten, daar doe ik het voor :)
Klopt, bij andere telefoons met (nagenoeg) vanilla Android en 1GB heb ik ook geen problemen (Cubot GT99 en Doogee DG800). Ook met de Redmi 1S bij vroege firmware versies niet. Maar ik zit nu op de global rom v50 en als ik alleen Spotify luister en dan even een andere app open, wordt Spotify al afgesloten.

Ik ga dit weekend toch maar CM11 proberen. Die moet erg goed zijn, maar schijnt nog problemen te hebben met het geluid tijdens een telefoongesprek. En ik gebruik mijn telefoon ook voor zakelijk bellen...

Ik ben trouwens nog steeds erg blij met deze aanschaf al dacht ik er over om straks toch voor de Redmi 2 Pro te gaan. Maar je opmerking over het scherm doet me twijfelen.
Ik onderschrijf je bevindingen volledig. Ik kon destijds niet (of nauwelijks) niet aan de 2GB versie komen, en kwam vanaf het eerste uur in de problemen met het werkgeheugen. Het persisteren van apps heeft bij mij nooit gewerkt (ik zat in de development channel) en ik kreeg daarom dus ook bijvoorbeeld geen Whatsapps binnen. Het verbaast me eerlijk gezegd dat je deze telefoon nog (krap) 4 sterren wil geven; je mag m.i., ook voor dit geld, best iets beters verwachten :)
Aan het eind van de rit met importeren heeft de telefoon mij 170 euro gekost, en ik zou willen dat ik met terugwerkende kracht meteen een Moto G gekocht had (dit heb ik inmiddels ook gedaan).
De Redmi 2 Pro kwam enkele weken later uit en die heb ik ook nog even getest ;)

De problemen waren vooral in de eerste releases aanwezig. Ik zie/hoor nu nauwelijks problemen met het geheugen. Dit wil echter niet zeggen dat ze er niet meer zijn, maar de kans bestaat dat het vele updates geleden al is opgelost.

Weet je toevallig wanneer je je telefoon hebt omgewisseld? Installeerde jij de wekelijkse updates van Xiaomi? Heb je in die tijd de work-around geprobeerd voor Whatsapp?
Doordat de problemen softwarematig waren bij een geheel nieuwe telefoon, wist ik dat er snel een fix uit zou komen. Xiaomi test haar apparaten namelijk niet eerst enkele maanden intern, maar laat dit grotendeels door de consumenten doen. In andere woorden Early adopters krijgen te maken met bugs die eruit zijn voor mensen die 2 maanden wachten en de telefoon daarna pas kopen.
Ik weet niet precies wanneer ik overgestapt ben op de developer channel, maar ik schat dat dat een maandje of twee geleden is. Ik heb (bijna) wekelijks de updates binnengehaald (ze kwamen ook heel snel met een stagefright fix, waarvoor hulde), maar toch moest ik elke keer mijn telefoon ontwaken voor nieuwe Whatsapps. Eerlijk gezegd heb ik niet gezocht naar workarounds, maar ik vind dat pushberichten op een telefoon gewoon naar behoren moeten werken.
Het hele zoeken naar oplossingen is wel een beetje de strekking geweest met mijn ervaring met deze telefoon, maar voor mij valt dat duidelijk negatiever uit dan voor jou :p
Het is goed dat je je software (bijna) wekelijks deed updaten. Het mooie is dat Stagefright al een tijd geleden was gepatched (of er misschien nooit in zat dankzij Miui).

Een telefoon uit China, is altijd zoekwerk. Dat geldt voor elk merk die je over de Europese grenzen koopt. Werkt het toestel hier op 3G of 4G, is de software ook beschikbaar in het Engels of misschien wel in het Nederlands, hoe goed is de support omgeving, krijg ik regelmatig updates? Dat soort vragen moet iemand zich goed afvragen voordat er over de Europese grenzen wordt gekocht.

Bij Xiaomi is de doelgroep wellicht wat technischer dan bij andere merken. Dat maakt het dan ook eerder een Tweaker telefoon dan bijvoorbeeld Jiayu of Umi. Dat zijn merken die (naar mijn weten) out-of-the box al prima werken.
Een Xiaomi kan wel een prima telefoon zijn voor je pa of moeder, hij moet echter wel eerst geconfigureerd zijn en ongeveer 2 maanden oud zijn zodat duidelijk bugs eruit zijn. Het is een merk met een actieve community en ze hebben de kracht om bugs snel op te lossen, mits ze ook worden aangedragen.

Als ik een telefoon in de beginstaat van Xiaomi van Motorola of Samsung zou krijgen, dan zou ik overigens erg raar staan te kijken. Bij de grotere merken kan hier vaak maanden overheen gaan. Het is ook maar de vraag hoe je je probleem, als consument, kunt aankaarten bij deze top 3 bedrijven.
Hele mooie uitgebreide review :D. De review leest heel lekker weg en de smartphone is natuurlijk ook heel interessant :9.

De Snapdragon 410-chipset zullen we volgende week tijdens MWC waarschijnlijk wel vaker langs zien komen. Moto E 2015 krijgt deze chipset ook en de 64bit-chipset is naar mijn mening een goede ontwikkeling voor de smartphonemarkt. Voor ¤140 krijg je met de Redmi 2 wel veel waarde voor je geld. Als er echter nog douanekosten overheen komen, zit je denk ik al snel richting de ¤180-¤200? De Redmi 2 komt dan wel weer in het vaarwater van andere goede smartphones.

Kiswum, het is je deze keer weer gelukt om een zeer goede review in zowel het Engels als in het Nederlands te schrijven. Ik neem mijn pet voor je af :D.
Bedankt voor de complimenten!
Ik ben ook benieuwd wat de overige telefoons gaan bieden met de Snapdragon 410. Ik wil vooral weten wat het zal doen met Android 5.0 i.c.m. 1 of 2GB werkgeheugen.
De prijs van deze Redmi 2 zal nog zakken, vooral doordat de Redmi 2 pro binnenkort goed verkrijgbaar is. Als het prijsverschil niet te groot is, dan zou ik gewoon kiezen voor de Pro versie met 2GB + 16GB.

Je kunt bij veel internationale webshops een "1-malige verzekering" afsluiten, waardoor je zo'n ¤9,- betaald om de mogelijke douane kosten volledig terug te krijgen. Bij de ene webshop is dat zeer aan te raden, bij de andere hoeft dat niet altijd. Ik heb in dit geval ervoor gekozen om het risico te nemen en heb het pakketjes zonder extra kosten binnen gekregen :D
Er zijn overigens ook webshops die pakketjes vanuit hun Europese warehouse versturen. Het nadeel hiervan is dat het product en/of de verzendkosten vaak erg hoog zijn. Het is dus een afweging die de consument zelf moet maken :)

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 27 februari 2015 09:43]

Allereerst, mijn complimenten voor deze prachtige uitgebreide review.
Goed dat ze ook een pro uitbrengen.
1gb is anno 2015 een achteruitgang voor die prijs net een beetje te licht als je een apparaat duurzaam wilt houden.
Ik heb nu CM11 unofficial op mijn Redmi 2 model 2014811 gezet, gedownload van dit Russische forum: http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=639835&st=80
Werkt prima (ook nog niet heel veel getest) en snel.
Weet iemand of er een officiele CM11/CM12 gaat komen?
Bedankt voor de link mvd64!

Zijn er verbeteringen aangebracht op het gebied van geheugenmanagement?
Worden je apps nog vanzelf afgesloten of blijft het netjes op de achtergrond draaien?
Ik ben gewoon meer gewend aan stock Android dan aan Miui. Dus na een aantal keer een Chinees woord gezien te hebben en wat opties niet kunnen vinden, heb ik er die Cyanogenmod op gezet. Het werkt in ieder geval lekker snel. Google Apps erbij en klaar.
Klasse review weer!
Één puntje: bij de accu mist één 0
Dus 220mah is 2200mah ;)
Bedankt!
Het foutje zal in mijn volgende versie worden aangepast :)
Hallo,

Hoe moet ik de ML-ROm erop zetten? Moet ik nog drivers installeren, oid? En kan je me een linkje geven naar de ML rom geven? Ik draai nu 6.3.5.0 stable
Hey,

Er is nogal wat onduidelijkheid over de Redmi 2 die iemand in gebruik heeft. Dit kan het lastig maken om hier een goed antwoord over te geven. Ik wil je bij deze uitnodigen om een kijkje te nemen op het algemene Redmi 2 (pro) topic. Daar zie je ook welke verschillende versies je hebt.

Het uploaden van de ML rom is een fluitje van een cent en dit doe je via de updater app vanaf je telefoon. De laatste versie kun je hier downloaden vanaf je telefoon:
http://xiaomi.eu/communit...-weekly-rom-releases.103/

Als de rom is ingeladen, zorg je ervoor dat je daarna een factory reset uitvoert zodat alles zonder problemen werkt.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 6 juni 2015 20:57]

Lekker compleet en helemaal top natuurlijk :D


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*