Eisen
Voor mijn oude serverkast was ik op zoek naar een nieuwe. De oude was een ATX kast en vond hem niet meer zo mooi en wilde een kleine mATX kast. Er moesten 2 HD in kunnen, een mATX moederbord, Artic Freezer 64 pro koeler, ATX voeding en een DVD-RW. Niet heel strenge eisen dus.
In te bouwen onderdelen
Be Quiet! 300W
AMD Sempron LE-1100
Seagate Barracuda 7200.12 500Gb
Foxconn A6VMX
Zoeken
Het eerste wat ik doe is altijd even in de
pricewatch kijken wat zoiets kost. Coolermaster had mijn aandacht getrokken vanwege de goede recensies van de Elite 331 ATX kast en de keuze in de
BBG vandaar dat een mATX kast van dit merk mij wel een goede keuze leek. Vond de Elite 340 er ook wel leuk uit zien.
Bouwkwaliteit
De dikte van het plaatstaal is goed. Niet erg dun, maar ook niet dik. Verder zitten er geen scherpe randen in het interieur. Wat opvalt, is dat er niet zo goed over de opbouw van de kast is gedacht. Er zitten soms kieren en naden tussen de verschillende plaatstaal onderdelen die op elkaar kunnen gaan resoneren. Verder is de 3,5"-bay waar de HD in moet wel erg simpel en kan gaan resoneren op de bovenliggende 5,25” bay voor de DVD-RW.
Inbouwen
In eerste instantie ging het inbouwen vrij eenvoudig. Moederbord, DVD-RW, HD en koeler pasten met gemak. Moest wel alles met de schroevendraaier vast zetten, maar dat is geen probleem. De schroeven om de zijpanelen te verwijderen zijn geen duimschroeven.
Na het inbouwen resoneerde de kast nogal, waardoor ik met enkele stukken fietsbinnenband aan de slag moest. Nadat ik de kieren en naden had opgevuld met dit rubber was de resonantie weg, maar dat heeft me 1 uurtje prutsen, een halve fietsbinnenband en veel frustratie gekost.
Omdat ik nog wat andere PC onderdelen moest bestellen heb ik een Nexus DiskTwin mee besteld en daar de
Seagate 7200.12 500Gb tussen gezet. Dit geeft nog een beetje extra koeling en voorkomt dat trillingen van de HD aan de kast worden doorgegeven.
Koelingsmogelijkheid
Voor en achter kun je een 120mm ventilator plaatsen. Helaas niet achter de HD.
Vormgeving
Dat is heel persoonlijk, maar ik vind de buitenkant erg mooi om te zien. Houd wel rekening met het feit dat de USB aansluitingen aan de zijkant zitten. Ik gebruik deze nooit omdat ik een USB kabel van de achterkant naar de monitor op mijn bureau heb lopen. Ik buk niet zo graag.
Modbaarheid
Met een ijzerzaagje lukt heel veel, maar daar is zo’n kast eigenlijk niet voor bedoelt.
Als ik weer een kast zou moeten kiezen van het mATX formaat, dan zou ik deze wel weer kopen denk ik. Maar achteraf had ik liever de Elite 331 ATX kast gekocht. Ik denk dat dit een veel betere kast is voor minder geld.