Review door de redactie

Door Reinoud Dik - Redacteur 27 juli 2022

De populairste cpu-luchtkoelers - Top 10 uit de Pricewatch getest

De Cooler Master Hyper 212 Black Edition is een budgetvriendelijke processorkoeler met prima allround koelprestaties. De koeler kent maar weinig nadelen omdat hij voor zijn prijs erg goede koelprestaties neerzet in de meeste scenario's. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
17
Score: 4
7
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
0
+3
Foritain 11 december 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Strakke koeler voor een scherpe prijs. De 212 was al een prima prijs prestatie serie, en nu ziet 'ie er een stuk strakker (volledig zwart) uit voor hetzelfde geld. Weinig op aan te merken.

Pluspunten

  • Vooral: lekker strak design voor een lage prijs
  • Koelt prima, 8700K met beetje OC no problem.
  • Kan stil, zelfs op max toeren niet luid
  • Installatie goed te doen
  • Prima compatible: niet te groot, geen expansieslot of geheugenoverlap
  • Ook verkrijgbaar met RGB fan. Echter ben je goedkoper uit met deze + losse CM aRGB fan!

Minpunten

  • Niks mis mee. Tis misschien niet het meest spannende 'OMG' product, maar voor dit bedrag gewoon harstikke chic.

Eindoordeel

Score: 5

+3
pclinde 11 oktober 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

De Hyper 212 Black Edition creëert een nieuw Hyper 212 habitat. Na de succesvolle Hyper 212 EVO was het lang wachten, maar dan nu eindelijk maakt deze serie zijn comeback. Prijs, prestaties en ontwerp zijn de magische woorden van deze CPU-koeler. Het laat weinig wensen over.

Pluspunten

  • Prijs- prestaties worden door deze nieuwe 212 prima benadrukt!
  • Eenvoudige installatie op het AM4 platform.
  • Geluidsproductie onder 80 procent zeer stil. Boven de 80 procent wat beter hoorbaar, maar niet storend.
  • Uitstraling! Voor 35 euro is het een booth babe in de prijsrichting van 25 tot 35 euro.
  • Ruime compatibiliteit met diverse sockets.
  • Meegeleverde y-splitter/fan brackets voor een tweede fan.
  • Kiest voor prijs- prestaties en ontwerp voor 35 euro.
  • De 212 serie is na 7 jaar eindelijk terug.

Minpunten

  • Geen echte minpunten weten te ondervinden.

Eindoordeel

Score: 5

+2
TumTum 22 december 2020 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Geweldige koeler. De prestaties zijn zeer goed en acceptabel voor een 5900X zonder overclock. Heb wat testjes gedaan. Volgens HWiNFO64 & AMD Ryzen Master kom ik uit op ongeveer 70/75 graden met prime95 en cinebench tests. Opstelling koelers in kast: 2 voor (in), 2 koelers boven en 1 achter (uit).

Pluspunten

  • Prijs
  • Prestaties!
  • Geluid

Minpunten

  • Nog niet gevonden?

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 3
Geluidsproductie (min) Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
RemiR 31 mei 2022 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition with LGA1700

Omdat mijn AIO watercooling defect was geraakt, was ik opzoek naar een eenvoudige CPU cooler voor mijn wat oudere socket 2011 processor. De Coolermaster 212 R2 is een perfecte vervanger gebleken!

Pluspunten

  • Installatie goed te doen
  • Goede koelprestatie en toch stil
  • Geleverd met koelpasta, dus geen voorgeinstalleerde plakkaat op het koelblok
  • Veel sockets worden ondersteund

Minpunten

  • Het terugmonteren van de fan is even priegelen, maar wel te doen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Koelvermogen Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 5
Geluidsproductie (min) Score: 5
Installatiegemak Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

+1
TMDC 12 mei 2020 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Prima prestaties voor een heel redelijke prijs. Montage is een beetje gepruts, maar met wat geduld en inzicht is het goed te doen.

Pluspunten

  • Prijs
  • Prestaties
  • Geluidsproductie

Minpunten

  • Handleiding had duidelijker gemogen
  • Te groot voor sommige kasten/mobos

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 4
Geluidsproductie (max) Score: 3
Geluidsproductie (min) Score: 5
Installatiegemak Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Modbaarheid Score: 4

0
Larsreintjes 8 juni 2022 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Its a very good budget air cooler

Pluspunten

  • Looks good
  • Good performance
  • Cheap
  • Silent

Minpunten

  • Not the best installation method

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 4
Geluidsproductie (max) Score: 4
Geluidsproductie (min) Score: 5
Installatiegemak Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Modbaarheid Score: 4

Bvp123 3 december 2022 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition with LGA1700

Koelt mijn i5 12400f goed genoeg, heb geen last meer van random shutdowns zoals daarvoor. Het grootste voordeel vond ik de eenvoudige installatie. Gewoon cooler vijzen in de backplate die je langs achter erdoor steekt en klaar. Thermal Paste was inbegrepen. Koop deze voor 35-40 euro.

Pluspunten

  • Koelt i5 12400 20°C
  • stil
  • eenvoudige installatie

Minpunten

  • er zijn goedkopere alternatieven
  • deze wegen niet op tegen installatie gemak

Eindoordeel

Score: 4
DennisH82 30 juli 2022 Hands-on

Cooler Master Hyper 212 Black Edition with LGA1700

Al verschillende van deze koelers ingebouwd, goede kwaliteit, koelt goed en lekker stil. De montagehandleiding is duidelijk, de montage van de fan met de ijzeren clips blijft lastig, en ben geen fan van de plastic backplate. Let op met kleinere behuizingen, hij is 159 mm hoog.

Pluspunten

  • Goede prijs en kwaliteit
  • Stil
  • Looks

Minpunten

  • Montage ijzers fan
  • Vrij hoog 159 mm
  • Plastic backplate
insz 28 februari 2022 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition with LGA1700

Koelt prima maar bijgeleverde fan is slecht. Fan loopt minimaal (mits aan) op 30% en maakt een erg irritant, doordringend hoog geluid, vooral vanaf 35-40%. Ik word er gek van. Irritant fan beugeltjes systeem nog steeds. Koeler staat ietsjes schuin, deksel is er ook raar opgeschroeft en staat ook schuin.

Pluspunten

  • Koelt prima
  • Makkelijk aan te sluiten
  • 1700 Socket
  • Rubbertjes op de fan tegen vibratie

Minpunten

  • Irritant high-pitched geluid
  • Irritant fan beugel systeem
  • Koeler staat niet mooi recht

Eindoordeel

Score: 2
NTS 26 februari 2022 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Scherpe prijs voor een LGA 1700. Er zit een tube Master Gel Pro koelpasta bij, die komt goed uit de tests. Formaat is vrij groot, maar past in een kleine kast (Fractal Design Meshify C Mini). Koelvermogen is redelijk, maar houdt niet over voor een i7 12700k zonder overclock.

Pluspunten

  • Lage prijs
  • LGA1700 support
  • Koelpaste included

Minpunten

  • Beperkt koelvermogen
  • Veel geluid op hoge snelheid

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 3
Geluidsproductie (max) Score: 2
Geluidsproductie (min) Score: 4
Installatiegemak Score: 3
Compatibiliteit Score: 5
kajvans 4 juni 2021 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

zeer goed product met een goede prijs. makkelijk te installeren en zeer stil,

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • stil
  • effectief

Minpunten

  • niks

Eindoordeel

Score: 5
deSenna24 27 mei 2021 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Fantastische koeler, kan de 5600x mooi onder 55°C houden tijdens Cinebench. Handig dat er extra clips bijkomen voor een tweede fan te plaatsen. Mounting kon iets beter maar niet echt een probleem.

Pluspunten

  • Koelt fantastisch
  • Zeer stil
  • Meegeleverde fan splitter

Minpunten

  • Geen tot op heden

Eindoordeel

Score: 5
Een gamer 18 april 2021 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Toen ik zag dat er een black-edition verkrijgbaar was van de oud_en_vertrouwde CM-Hyper-212 wist ik meteen dat ik deze wou voor mijn build. Daarmee dit prachtexemplaar toegevoegd aan de collectie. Mooi ding, lekker stil, doet wat het moet doen. Als het een vrouw was zou ik er mee trouwen.

Pluspunten

  • Mooi
  • Lekker still
  • Koelt goed
  • Inclusief genoeg koelpasta
  • Voelt robuust aan

Minpunten

  • Maar één fan inbegrepen (Maar dat is prima)

Eindoordeel

Score: 5
BPG908 26 maart 2021 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Onhandig, alles van intel en amd door elkaar, bleek uiteindelijk ook niet goed op moederboard te passen dus retour.

Pluspunten

  • goedkoop (duurkoop)

Minpunten

  • past niet op elk moederbord
  • onhandig veel onderdelen

Eindoordeel

Score: 2
PetterISREAL 18 maart 2021 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Ik heb deze koeler gekocht om tijdelijk te gebruiken totdat ik een Lian li galahead kan kopen, de idle temperatuur was erg hoog op de standaard koeler met deze koeler is de temperatuur stukken beter.

Pluspunten

  • koelt goed
  • prijs

Minpunten

  • plastic voor de mounting

Eindoordeel

Score: 4
mheikens 26 januari 2021 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Deze Hyper 212 gekocht ter vervanging van stock koeler op Ryzen 5 3600 die veel lawaai maakte en de CPU te heet liet worden. Deze jongen houdt hem op 28 idle en 55 met CS:GO.

Pluspunten

  • Groot koelvermogen
  • Nette afwerking

Minpunten

  • Vergt wat handigheid bij het inbouwen

Eindoordeel

Score: 5
Doukkali 4 januari 2021 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Koeler werkt prima, mooi afgewerkt met de kleuren. Helaas wel een irritante fan bij gekregen. De fan zelf is niet luid, maar de toon er van is zeer irritant. De vorige Evo 212 (AM3) die ik had, had geen irritante fan brackets. Die kon je gewoon erop klikken.

Pluspunten

  • Koeling
  • Afwerking
  • Kleur

Minpunten

  • Fan geluid
  • backplate
  • Fan erop zetten duurde het langst (in case installatie)

Eindoordeel

Score: 3
Lampie1973 7 augustus 2020 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Mooie cooler. Wel groot! ik dacht eerst dat ik een verkeerde besteld had omdat mijn standaard cpu cooler van Intel toch wel heel veel kleiner is. cpu blijft heel mooi koel nu en de fan blijft zelfs op een laag rpm draaien.

Pluspunten

  • losse cooling pasta
  • goedkoop
  • prijs kwaliteit

Minpunten

  • groot?

Eindoordeel

Score: 5
likewise 7 juli 2020 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Alleen de online specs vermelden LGA1200 socket support, de online manual niet. Ik ken bevestigen dat dit ondersteunt wordt. Op een i7-10700K (LGA1200 socket) gezet. Makkelijk te installeren vond ik. Er zit koelpasta bijgeleverd. Ik zal de review aanpassen zodra ik ervaring heb met het koelen.

Pluspunten

  • Kwaliteit/prijs verhouding erg goed
  • LGA1200 ondersteunt

Minpunten

  • Online manual noemt LGA1200 niet

Eindoordeel

Score: 4
Boodster 30 april 2020 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Voor de prijs erg goed, ziet er ook erg strak uit. Had alleen enkele problemen met bevestigen. Schroef is na te strak draaien (strak draaien moet volgens de handleiding) afgebroken en zit vast in de stand-off. Mijn Ryzen 3600 zit rond de 40-45 idle en 70-75 full load.

Pluspunten

  • Design
  • Koelprestaties voor de prijs
  • Geluid

Minpunten

  • Bouwkwaliteit
  • Irritante fan-bevestiging

Eindoordeel

Score: 4
Jordy_413 11 april 2020 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Prima koeler voor 30 euro. Houd mijn Ryzen 5 2600 koel. o.a. met AIDA64 blijft deze rond de 60 graden. Zeker geen miskoop dus.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Ziet er leuk uit
  • Stil

Minpunten

  • Instructies wat onduidelijk, maar je komt er wel.

Eindoordeel

Score: 5
spartan444 25 maart 2020 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Prima koeler die goed presteert. Bijgeleverde fan werkt prima en is bijna niet te horen. Installatie ging zonder problemen en het ziet er best goed uit in mijn case.

Pluspunten

  • makkelijke installatie
  • is bijna niet te horen
  • koelt de CPU best goed

Minpunten

  • geen min punt

Eindoordeel

Score: 5
AWagen 23 maart 2020 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Prima CPU koeler voor een vriendelijke prijs. Doet stukken beter zijn werk dan de standaard koeler op een Ryzen 3600. Ventilator heeft wel last van een lichte brom in de motor. Ik zou dus niet aanraden meerdere van deze ventilatoren te gebruiken omdat ze dat geluid van elkaar versterken.

Pluspunten

  • Koelprestaties
  • Geluidsniveau
  • Brackets voor extra ventilator
  • Uiterlijk

Minpunten

  • Matige ventilator meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4
BasDeGamer 21 januari 2020 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Zeer goede budget processorkoeler voor zowat elke socket. Installatie was eenvoudig en heb geen problemen ondervonden. De fan die erbij geleverd wordt is goed genoeg.

Pluspunten

  • Koelt goed
  • Extra fan brackets
  • Ziet er goed uit

Minpunten

  • Geen echte minpunten kunnen vinden.

Eindoordeel

Score: 5
Slupor 14 september 2019 Product gekocht

Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Doet wat hij moet doen en doet dit uitstekend. Ziet er daarnaast heel strak uit. De scherpe prijs maakt 'm tot een no-brainer voor midrange cpu's. Ik gebruik 'm met een Ryzen 5 2600 @ 4,1 ghz.

Pluspunten

  • Mooie afwerking
  • Uitstekende prijs/kwaliteit
  • Prima koeling
  • Veel stiller dan de AMD Wraith Stealth
  • Lekker compact, hangt niet over het eerste ram-slot heen

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Cooler Master Hyper 212 Black Edition?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee