2. Gebruikersreviews

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Algemene beoordeling

Ik was op zoek naar een goede cpu cooler, in eerste instantie had ik geen idee welke er allemaal waren en heeft men mij deze cooler destijds aangeraden. De cooler was goed en stevig verpakt in een doorzichtig plastic omhulsel dat makkelijk en met enige moeite van elkaar los was te halen. De cooler is wel wat aan de grote kant (120mm). Maar ik had op verschillende fora gelezen dat door een grote diameter van de ventilator, de geluidproductie aan de lage kant is. Op het moment doet de cooler goed zijn werk en houd ie mijn Core 2 Duo E6400 goed koel.

Koelvermogen

Wat deze cooler apart maakt, is dat ie helemaal uit koelvinnen is opgebouwd, die vanuit de kern ontspringen. Daardoor kan de lucht er ongehinderd langs heen stromen en zo de vinnen goed koel houden. En door de grote omvang (120mm) verplaatst ie zodanig veel lucht dat zelfs de chipset, ram geheugen mee koelt. Verder komt de cpu tempertuur nooit boven de 45 graden stressed en idle zo rond de 35 graden. Behalve op een zeer warme zomerdag kan ie wel eens warmer worden.

Geluidsproductie max.

Bij een toerental van (1,400~2,000rpm) vind ik de cooler vriij goed hoorbaar. Gelukkig kun je de toerentallen met de Fanmate 2 aanpassen...

Pluspunten

• Zeer stil bij min. rpm
  • Lage temperaturen
  • Koelt ook chipset + ram
  • Compatibiliteit
  • Prijs

Minpunten

• Hoorbaar bij max. rpm

10 augustus 2006 Rapporteer

installtie

De koeler is redelijk makelijk te installeren, helaas zat alleen de outtake fan van mijn solteck kast net iets te laag waardoor het allemaal een beetje krap word, maar gelukkig paste het wel zonder de koeler aan te passen. Anders had hij zonder problemen op mijn Asrock p4dual-880pro gepast.

prestatie

Over de koel prestaties mag ik niet klagen, het is nu ongeveer 30 graden in de kamer waar de pc staat en ongeveer 35 graden in de kast. De zalman is in staat om mijn p4 2,8 GHz idle op +- 40 graden te houden en 49 stressed. Nu het wat koeler in de ruimte is blijft de idle temperatuur rond de 36 graden en stressed 42 graden.
Met de standaard intel koeler lag de idle temperatuur meestal rond de 50 graden.

Geluidsproduktie

Over de geluids productie kan ik helaas niet veel zeggen. Alles word overstemd door de cooler op mijn Asus 7900GT

Pluspunten

• goede koelprestaties
  • makelijk te installeren

Minpunten

• prijs
  • omvang

12 februari 2007 Rapporteer

Algemeen]

De temperatuur van mijn processor werd dusdanig warm (soms meer dan 72C stressed) dat ik het tijd vond om een andere koeler op mijn P4 processor te zetten.
Omdat ook mijn pc in een kast staat, en dus de luchstroom niet optimaal is, zocht ik een goede koeler met voornamelijk goede koeleigenschappen!

Installatie
Ik mag wel zeggen dat de installatie van de koeler voor S478 socket kinderlijk eenvoudig is.
Binnen 10 minuten kan dit klusje geheel klaar zijn!
Aangezien ik dit soort klusjes niet zo vaak doe heb ik eerst op de site van Zalman de installatie video bekeken, dit was ook erg handig (vooral als je een andere socket hebt want dan is de installatie iets ingewikkelder.
De bijgeleverde Fanmate2 (kastje waarmee je het toerental kunt regelen van de koeler) heb ik niet aangesloten omdat deze funcie ook in mijn BIOS zit ingebouwd, maar voor iemand die dat niet heeft is het erg handig!

De koelprestatie is opzich goed te noemen, waar ik voorheen waarden meette van 55 Graden IDLE en tot wel 75 Graden stressed, is dit nu ongeveer 45 Graden IDLE en 55 tot max 60 Gr. stressed (moet er wel bij zeggen dat ik de koeler op het laagste toerental laat draaien i.v.m. de geluidsprodutie.
Ik...

Pluspunten

• koelprestatie
  • geluid (op het laagste toerental)

Minpunten

• Erg groot
  • Geluid (op het hoogste toerental)

6 december 2005 Rapporteer

Na een tijdje gebruik te hebben gemaakt van mijn standaard Intel koeler vondt ik het wel is tijd om een goeie cpu koeler te kopen, voor andere systemen van vrienden en/of bekende had ik al postieve restultaten behaald met cpu koelers van Zalman. Het installeren van de koeler ging ook gemakkelijk, het boekje zat er bij, had ik niet nodig omdat ik ze al vaak genoeg monteer, voor de zekerheid wel even gekeken omdat dit de 1ste keer was dat ik er eentje monteerde op een Socket 775 moederbord. Verder heb ik weinig negatiefs te melden over de Zalman cpu koeler, ik maak ook al gebruik van de Zalman ZM300B-APS en daar ben ik ook alleen maar positief over, Zalmans zullen zeker ook terugkeren in me toekomstige systemen, maar momenteel hou ik...

Pluspunten

• Systeem is nu een stuk koeler, en mijn computer maakt niet meer zoveel geluid.

Minpunten

• Eigenlijk geen, de koeler werkt perfect!

3 van 5 sterren (Voldoende)
8 november 2005 Rapporteer

Met het oog op een stille en koele kast heb voor mijn ADM64 3000+ Venice niet gekozen voor de boxed maar voor deze Zalman. De koeler is wel erg zwaar en robuust, maar door de degelijke montage op het moederbord leverde dit verder geen problemen op. Voor de montage moet je wel even de tijd nemen, maar de handleiding is duidelijk, dus veel kan er niet fout gaan. Ik lees nogal eens dat de koeler behoorlijk in de weg zit om bijv geheugen te plaatsen, maar daar had ik op mijn A8N-SLI geen problemen mee. Wel moet je met de kabels in je kast uitkijken dat je niet in de koelvinnen blijft hangen, want de vinnen buigen nogal snel om. De fan is op de laagste snelheid niet te horen, op de hoogste snelheid wordt ie wel brommerig, maar daar valt nog...

Pluspunten

• Weinig geluid
  • Goede koeleigenschappen
  • Vrij eenvoudig te monteren
  • Robuust

Minpunten

• Buigzame koelvinnen
  • Gewicht

Heb jij ook een Zalman CNPS7700-AlCu?