Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Asus RT-AX88U

Prijs
Specificaties WiFi-ax • 4G • 8-poorts switch (max 1Gbps) - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Asus RT-AX88U. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
6
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+3
pclinde 8 maart 2019 Product geleend

Asus RT-AX88U

Een 802.11ax- WiFi 6 router terwijl WiFi 6 nog niet officieel is? De RT-AX88U zit vol met mooie features, een uitgebreide software en heeft een eenvoudige ingebruikname. Voor nu is het afwachten op beschikbare WiFi 6 clients, terwijl je geniet van een snelle en betrouwbare 802.11ac verbinding.

Pluspunten

  • 802.11ax- WiFi 6 proof!
  • WiFi prestaties op 802.11ac zijn om te smullen.
  • Snelle USB 3.0 prestaties. Goed voor een netwerkschijf.
  • Krachtige hardware- quad core processor.
  • Uitgebreide software- UI samen met een app.
  • Acht netwerkaansluitingen tot je beschikking.
  • Ondersteuning voor AiMesh.

Minpunten

  • Geen beschikbare WiFi 6 clients.
  • Geen 10 Gbps netwerkpoort.
  • Redelijk forse prijs. Ik vermoed dat dit nauw samenhangt met het early adopters principe.

Eindoordeel

Score: 5

+1
Ruud12345 10 oktober 2019 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Mooie stabiele router. De webinterface zie er mooi uit, en werkt perfect. De Router APP ziet er gelikt uit, en je kunt er ook echt een boel mee. Met m'n glas verb. 600/600 haal ik met een iPhone 11 de maximale snelheid. Custom firmware mogelijk, en Trend Micro beveiliging aanwezig.

Pluspunten

  • Stabiliteit
  • Mooie web-interface
  • 802.11ax
  • Wifi 6
  • 2x USB 3.0
  • 8x UTP
  • Snelle support van Asus

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 3
WLAN-bereik Score: 4

0
Sten Vollebregt 20 september 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Gekocht als upgrade van mijn RT-AC68u die af en toe moeite had met de load en omdat we onderhand twee WiFi-6 clients in huis hebben. Niet goedkoop, maar gekocht toen er goede aanbieding was. Zeer snelle router, in de meer uitgebreide review zal ik hem vergelijken met de RT-AC68u.

Pluspunten

  • Merkbaar sneller dan RT-AC68u
  • Vlotte interface
  • Merlin firmware

Minpunten

  • Prijs
  • Flink formaat

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 4

0
pieter532 5 augustus 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Deze ASUS router ziet er esthetisch mooi uit (voor in de meterkast ;0). Ik ben zeer onder de indruk van de gebruikersinterface.

Pluspunten

  • Mooie GUI
  • NAT handig in te stellen
  • Data gebruik inzichtbaar (Traffic analyser)

Minpunten

  • WIFI haalt de zolder niet.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 3

0
BramdB 12 april 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Een top router maar toch maar een goed in plaats van een uitstekend.

Pluspunten

  • Goede verbinding
  • Ook voordeel met oudere wifi standaard
  • 8 in plaats van 4 lanpoorten
  • Ai-mesh

Minpunten

  • (nog) stevige prijs
  • 1ste exemplaar terug kunnen sturen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

0
DaDoc 15 september 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Ik vind dit een goed product. Er zijn veel router instellingen, mogelijkheden en aansluitingen. Het bereik op 5GHz is goed. Ik heb overal in huis en tuin snel WiFi.

Pluspunten

  • WiFi 5Ghz bereik
  • 8 LAN poorten
  • WiFi 6
  • Mooie webinterface en app
  • Gratis beveiligingssoftware (eeuwig)
  • Ai- Mesh mogelijkheid
  • Mooi design

Minpunten

  • WiFi 2.4GHz bereik had beter gekund

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 4

CyberDonky 26 september 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Geweldige AX-router! Deze router heeft zijn charme door zijn in totaal 8 beschikbare LAN-poorten, vele functionaliteiten binnen de webUI en app, Aimesh en het toekomstige 802.11AX. De software (firmware) ordt periodiek geüpdatet door Asus. Ook heb je de mogelijkheid om apparatuur op USB aan te sluiten. Heel erg blij mee!

Pluspunten

  • AX, WiFi-6 en AiMesh
  • 5Ghz (dual-band)
  • Sterk bereik
  • Fijne WebUI
  • 8 LAN-poorten
  • Ondersteuning / Firmware
  • Uitmuntende prestaties

Minpunten

  • Groter dan een reguliere router

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 4
Paulvi 14 september 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Om mijn netwerk te voorzien van AX (Wi-Fi6) was ik toe aan een nieuwe router. Omdat ik een r7800 nighthawk had was ik al een hoge standaard gewend. Het ontvangst is net weer wat beter en de snelheid ook. Vooral het aantal aansluitingen is een pluspunt.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Software
  • 8poorten
  • Mobiele app werkt goed
  • Vaak firmware udpates

Minpunten

  • Geen triband(maar nog voldoende)
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
IceZero 2 september 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Uitstekende router Erg makkelijk om een mesh netwerk te maken in samenwerking met de AX58U die ik al had liggen. Nu heb ik in mijn hele woning, 3 verdiepingen met dikke betonnen muren volledige 5 GHZ dekking en haal snelheden van de 400 tot 500 mbit :).

Pluspunten

  • AX Wifi 6
  • Sterk bereik, heb nog een sterke 5ghz verbinding 30 meter verder
  • Quadcore processor
  • Mesh compatibility met andere Asus Routers
  • acht netwerk poorten

Minpunten

  • dure router
  • haalt helaas net de zolder niet

Eindoordeel

Score: 5
mikeonline1 1 september 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Aangeschaft om weer voorzien te zijn van de nieuwste technieken o.a Wifi 6. Fijne router snelheid is uitstekend. Voldoende netwerkaansluitingen.

Pluspunten

  • Goede verbinding
  • Aimesh
  • 8 netwerkpoorten
  • snel
  • Wifi 6

Minpunten

  • Redelijk aan de prijs
  • Vrij groot

Eindoordeel

Score: 4
SleutelBos 1 september 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Super mooie router welke ook nog eens voorzien is van wifi6 en krachtige processor. Gekocht voor thuis gebruik als vervanger voor mijn wifi5 router. Voordeel met deze is dat deze over 8lan poorten beschikt zodat je niet te kort komt in de toekomst. Gui is goed en mogelijkheden zijn ruim.

Pluspunten

  • aantal poorten
  • CPU
  • wifi6

Minpunten

  • duur

Eindoordeel

Score: 5
tweaker55 27 augustus 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Mooi en stabiel router. Veel features en makkelijk interface. Heel snel, nat opties, mobile app

Pluspunten

  • makkelijk interface
  • sneel
  • flexibel
  • mobile app
  • nat opties

Minpunten

  • prijs
  • te groot

Eindoordeel

Score: 4
mg4otten 15 augustus 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Prima apparaat, klaar voor de toekomst.

Pluspunten

  • snel
  • degelijk
  • ruim aantal aansluitingen

Minpunten

  • had wat kleiner kunnen zijn met zijn vleugels gespreid. ( kleinigheidje)

Eindoordeel

Score: 4
keevandee 15 mei 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Mooie router, boordevol mogelijkheden en geschikt voor alternatieve Firmware (Merlin Wrt). Een slechte 2,4 Ghz range en throughput, die met drivers te maken leek te hebben. De 5 Ghz performance was daarentegen prima. In potentie goede router, maar nog niet "af". Teruggestuurd en mijn geld terug gekregen.

Pluspunten

  • Ondersteund Merlin Wrt FW
  • 5 Ghz prestaties
  • Gevoel van degelijkheid

Minpunten

  • Slechte 2,4 Ghz prestaties
  • Geen 10 Gbe ondersteuning, 802.3ad werkt beperkt
  • Duur
  • Afmetingen

Eindoordeel

Score: 2
Knil1830 9 februari 2020 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Deze router staat aangeschreven als beste Gamerouter 2020. MEGEKKO biedt de beste prijs, namelijk €289 terwijl vele andere bedrijven nog steeds €350 vragen. Hele verbetering na mijn vorige router “Netgear Nighthawk AC1900 / R7000” en meteen op de toekomst voorbereid.

Pluspunten

  • Ultrasnelle WiFi
  • WiFi6 en Mesh gereed
  • 802.11ax OFDMA

Minpunten

  • Prijzig, maar goede verhouding prijs/kwaliteit

Eindoordeel

Score: 5
intrepid2007 5 oktober 2019 Product gekocht

Asus RT-AX88U

Router is aan de grote kant, maar dat is niet erg. Fijn is dat er ook alternatieve firmware (bijvoorbeeld Merlin) op geinstalleerd kan worden als je extra functionaliteit nodig hebt. De router beschikt over moderne hardware zodat hoge snelheden gehaald kunnen worden via VPN (AES-NI).

Pluspunten

  • Prima WIFI signaal in het hele huis
  • Ondersteuning voor alternatieve firmware
  • WIFI6 ondersteuning
  • Werkt stabiel

Minpunten

  • Grootte (hoewel dit niet voor iedereen een no-go zal zijn)
  • Aan de prijzige kant

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Asus RT-AX88U?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True