Review door de redactie
Review - Xbox One X - De beste graphics op een console
De tweede 'consoleoorlog' van deze generatie gaat tussen de Xbox One X en de PlayStation 4 Pro. Nu ook Microsofts console voor 4k-gaming op de markt is, vergelijken we de twee.
30 nov '17
Review - PlayStation 4 Pro - Wat kun je met die extra rekenkracht?
De PlayStation 4 Pro heeft twee keer zoveel rekenkracht als de voorgaande versies van de PS4. Is het daarmee ook aan te raden om je bestaande PS4 om te ruilen? Dat is maar zeer de vraag.
6 dec '16
Reviews door gebruikers
Scoreverdeling
Gemiddelde gebruikersscore
4 van 5 sterren
38 reviews - Pagina 1 van 1
Dankzij de uitgebreide library aan games, een paar handige features en een fijne controller is de PS4 Pro (zeker aan kortingsprijzen) een uitstekende console.
Pluspunten
- Games, Games, Games
- 4K Checkerboard
- Playstation VR
- Prijs
- Remote-Play
Minpunten
- Geen 3D audio
- Geen Backwards Compatibility
- Geen 4K Blu Ray
De Playstation 4 was niet alleen erg populair, maar is daarnaast een prima console. De Pro maakt bijna alles nog beter dan het originele al was. Hoewel de console niet perfect is, vind ik het nog steeds een prima console. Lees ook mijn volledige review.
Pluspunten
- Death Stranding Edition is prachtig.
- Simpel en makkelijk Dashboard.
- Games in 4K en HDR spelen.
- Genoeg keuze aan games.
- Prima controller.
Minpunten
- Geen 4K Blu-Ray.
- Geen SSD harde schijf.
- Geen Backwards Compatibility.
Fijne vervanger van de base PS4, maar met enkele kanttekeningen.
Pluspunten
- Games met een pro-patch
- Boost-modus
- Grotere HD (1tb)
Minpunten
- Lawaai bij pro-patch games
- Fijnere controller (v2)
- Warmteontwikkeling
- Niet alle games hebben een pro-patch
3 van 5 sterren (Voldoende)
De Playstation 4 Pro is snel, controller is fijn, snel aansluiten en spelen. Let wel op; de heatpipe zit (als je vanaf de voorkant kijkt) aan de linkerkant, deze moet voldoende ruimte hebben anders word de PS4 Pro snel warm. Maakt af en toe wel wat lawaai. (hard blazen).
Pluspunten
- Prima bouwkwaliteit
- Snel
- Controller is fijn, accu gaat lang mee
- Extra grafische kracht voor betere graphics in games
- Boost mode (sinds firmware 4.5.0)
- SATA3 aansluiting voor harddisk
- Extra USB3 poort aan de achterkant t.o.v. launch PS4
Minpunten
- Blaast af en toe hard
- Harddisk af en toe langzaam (5400 RPM)
- TV moet HDMI 2.0 ondersteunen, anders levert de PS4 Pro 1080p content
Voldoet qua hardware uitstekend als gamemachine, met goede controllers. Maar mist ergonomie en gebruiksgemak.
Wat het echt een onbruikbaar apparaat maakt is het strenge update beleid icm de trage disk
Pluspunten
- Goede gameprestaties
- Degelijke controllers
Minpunten
- Lelijke kast
- Slechte ergonomie
- Downloads en patches zijn enorm groot
- Trage harddisk
1 van 5 sterren (Waardeloos)
Mijn korte review over de PlayStation Pro die ik na lang overwegen toch heb gekocht. Zeker geen spijt van en staat centraal in de vele uren game plezier die je zelf en met je maten kan hebben.
Pluspunten
- Graphics goed 4K+HDR
- Design uitstekend
- Snoertje voor controller niet te kort
- Controller ligt goed in de hand
- Goed OS
Minpunten
- Maakt soms flink geluid
- Nog maar weinig games op het moment
- Controllers redelijk prijzig
- Games prijzig
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Perfecte gameconsole, opslag is ietwat klein met de 500gb maar is gelukkig uitbreidbaar.
Pluspunten
- goede graphics
- 4k ondersteund
- snelle processor
- uitbreidbare opslag
- HDR ondersteund
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
2e hands gekocht om mijn favoriete games op mijn 40" 4k TV te kunnen spelen en omwille van de exclusives :-)
De Pro genereert een prachtig beeld, en ook is het veel beter geschikt voor demanding games als Cyberpunk 2077 dan de gewone PS4 ;-)
Pluspunten
- 2160c (4k middels checkerboarding)
- 1TB HDD
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Erg fijne gaming console met controllers waarbij gaming in 4K en HDR mogelijk is. Dit was goed terug te zien bij grafische games als Red Dead Redemption 2. Daarnaast merkbaar sneller dan mijn vorige reguliere PS4. Kortom, ik ben tevreden met deze PS4 Pro.
Pluspunten
- Gaming in 4K en HDR
- Mooiere controllers (v2)
- Sneller dan regular PS4
Minpunten
- Ventilator 'blaast' soms erg hard
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Gekocht om beste kwaliteit uit PS4 games te halen. Duidelijk verschil met standaard PS4.
Pluspunten
- Betere kwaliteit dan standaard PS4
- Goede controller
- Hogere framerate op oude games (unity)
Minpunten
- Word warm en blaast hard zelfs in open opstelling
- Erg trage menu's
- Patches die een uur duren?
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Mooi ontwerp en goede uitstraling, het heeft genoeg opslag en is snel. het heeft alleen geen 3D-audio en als het iets moet downloaden zoals een game kan dat best lang duren.
Pluspunten
- Robuust gebouwd
- Uitstraling
- Handige controller
- Prijs
- Snel
Minpunten
- geen 3D-audio
- Downloaden duurt lang
- Accessoires zijn duur
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
I.c.m. een 4K OLED tv heerlijk mooi beeld! Dit had eigenlijk de base ps4 moeten zijn. Jammer dat de consoles in deze generatie sinds het begin al underpowered waren. Ondanks mijn kritiek heeft Sony absoluut niet teleurgesteld wat betreft de games. Veel masterpieces (GOW, Horizon, Spiderman, LastOfUs, GhostOfTsushima, Persona5).
Pluspunten
- 4K HDR
- Meer power dan base ps4
- 1 TB
Minpunten
- Geen 4K BluRay
- Veel lawaai
- Wordt warm
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
niks waard je krijgt las van die controller aan je duimen is helemaal van plastic je kan beter een xbox kopen veel beter
Minpunten
- controller
- graphics
- geen rgb
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Het is een Playstation en daar ga ik niet meer over zeggen. Wel begon hij na ongeveer een jaar te tikken. Na een tijdje het internet doorzoeken kwam ik erachter dat dit coil whine is. Voor de rest doet die het wel gewoon.
Pluspunten
- Redelijk stil
- Fijne en stevige controller
- Goedkoper dan een PC
- Geweldige exclusives
- Party's werken lekker
- Maandelijks gratis games bij ps-plus
- Hamburger design heeft wel wat
Minpunten
- Tikt als een gek door coil whine
- Stil, maar in COD MW snap je opeens waar de meme Sony Airlines vandaan komt
- Langzaam tijdens het spelen van sommige games, Party joinen kan minuten duren
- Ps-plus is best duur
3 van 5 sterren (Voldoende)
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
fijne console blaast af en toe wel erg hard en is soms wat sloom met het downloaden/ updaten van games.
Internet snelheid geeft aan dat ie sneller zou moeten kunnen downloaden/updaten.
verder een goede console wat soepel loopt en de daarbij horende controller is erg goed.
Pluspunten
- loopt soepel
- fijne controller
Minpunten
- blaast hard
- weinig opslag ruimte
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Prima console, werkt goed! niets mis mee.
Pluspunten
- Snel
- Werkt goed
- Mooie bouwvorming
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Na een 4 jaar met de ps4 gespeeld te hebben, nu de pro aangeschaft. Qua laadsnelheid merk ik weinig verschil (oude ps4 met een SSHD is sneller). De 4K ondersteuning is perfect, je ziet goed beeldverschil tussen de normale PS4 en de Pro als je een 4K tv hebt.
Pluspunten
- Mooiere graphics door de 4k ondersteuning
- Erg stil (let op, ligt aan de chipset)
Minpunten
- Traag in het menu
- Wordt geleverd met een langzame (5400rpm) schijf
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
playstation blijft op het moment voor de prijs 1 van de beste consoles ooit voor 400 euro heb je al een console die alles in 4k kwaliteit aan kan de controller is van hoge kwaliteit top!!!
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Mooi apparaat en fijne controllers. Ziet er allemaal prachtig uit op 4k. Aanrader! helemaal voor de lagere prijs!
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Het blijft Playstation, dat maakt het een goed product met over het algemeen goede games. Echter werkt PS Plus er niet altijd even vlekkeloos bij, is games binnenhalen van het Sony CDN (ik koop digital games) bar traag, om te huilen. Heb dit ding puur voor de exclusives.
Pluspunten
- Exclusives
- Controller
- Gamen met andere PS4 eigenaren
Minpunten
- Upscaled 4K (fake 4K)
- Geen UHD Bluray speler
- Traag OS
2 van 5 sterren (Slecht)
Sony PlayStation 4 Pro 1TB + Red Dead Redemption 2 Zwart
Ik heb gebruik gemaakt van de Game Mania actie en mijn Playstation 4 slim edition ingeruild. Met bijbetaling van 269. Je ziet dat het beeld kwaliteit bij mijn bestaande games iets beter is. Ook CPU schijnt wat sneller. Ik heb de HD vervangen door een SSD.
Pluspunten
- Beeldkwaliteit
- Snelheid (CPU)
Minpunten
- Prijs (kon mijn slim versie omruilen)
Sony PlayStation 4 Pro 1TB + Red Dead Redemption 2 Zwart
De kwaliteit van mijn was playstation is matig. Bovendien zijn er geen reserveonderdelen te krijgen zodat je bij een minimale schade de spreekwoordelijke sigaar bent.
Pluspunten
- zolang het werk is het geinig
Minpunten
- slechte kwaliteit
- wordt snel warm
- lelijk design
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Uitstekend platform waarmee je in 4K kan gamen. Mijn oude PlayStation 4 verkocht en de pro ervoor terug gehaald. Wat mij betreft een top keuze aangezien het nog wel even duurt voordat de PlayStation 5 uitkomt en er nog vele 4K games aankomen.
Pluspunten
- Supersnel
- Zuinig
- Relatief stil
- 4K resolutie
- 1TB opslagruimte
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
super snel, laden gaat sneller, maakt nogsteeds wel nog lawaai te vergeleken met zijn voorganger.
Pluspunten
- 4K ziet goed uit
- nieuwe DualShock werkt super
- sneller laden
Minpunten
- word warm
- fan maakt te veel geluid
- Groter dan ps4 slim
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Afgelopen zomer een PS4 gekocht na de release van Tekken7.
Van huisgenoot Horizon Zero Dawn mogen lenen en dat spel i.c.m. deze krachtige console heeft mijn liefde voor gaming opnieuw aangewakkerd.
Er zijn genoeg reviews voor te vinden, ik wil benadrukken dat het anno 2018 nog de moeite waard is.
Pluspunten
- Controller
- Fantastisch aanbod in (exclusive) games
Minpunten
- Beetje lawaaierig
- Ondersteuning 5.1 surroundset
Zeer tevreden over de PS4 pro, mooie toevoeging aan mijn 4K HDR tv
Pluspunten
- HDR ondersteuning
- 4K Super sampling
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Mooie console die een goede upgrade is als je een 4K/HDR tv hebt.
Als je een normale ps4 in bezit hebt, is de upgrade niet nodig voor 1080p.
Pluspunten
- Betere graphics
- Boost mode
- 4K / HDR
- 1TB opslag
- 4K SUHD Blu-ray Player
- Extra USB 3.0 aan de achterkant
Minpunten
- Harddisk af en toe langzaam (5400 RPM)
- Blaast af en toe hard
- TV moet HDMI 2.0 ondersteunen, anders levert de PS4 Pro 1080p content
- Wordt warm
- Weinig voordeel als je geen 4K en HDR tv hebt.
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Topconsole voor een schijntje van de prijs van een high end gaming-pc. Graphics bij games als Horizon Zero Dawn zijn fantastisch, en boost mode werkt in sommige gevallen perfect (bv. AC Unity).
Pluspunten
- High end graphics voor schappelijke prijs
- Snelle console
- Boost mode
- Geweldige games voor het platform beschikbaar
Minpunten
- Wordt warm
- Soms veel lawaai
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Prima ding, is mooier dan de normale PS4 en PS4 Slim.
Heb eigenlijk weinig tot geen last van het geluid of dat hij warm wordt.
Boost modus is wel leuk,
Soms kreeg ik de indruk dat de laad tijden wat minder werden maar dat kan ook tussen mijn oren zitten
Pluspunten
- 4K
- HDR
- Mooi desing
- Snel
- Nieuwe controller
Minpunten
- Geen SSD
- Nog niet heel veel 4K content
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Kan natuurlijk nooit op tegen de mogelijkheden en kracht van een highend gaming PC, maar value for money en gebruikersgemak van zo'n gameconsole blijft ongeëvenaard, dus ik begrijp het wel waarom ze zo populair zijn. Enige echte minpunt van de PS4 Pro vind ik het ontbreken van 4K Blu-ray ondersteuning.
Pluspunten
- Veel waar voor je geld (alleen de CPU in mijn PC kost al net zoveel)
- 4K gaming (upscaled of niet het ziet er fantastisch uit, zeker i.c.m. een goede HDR TV)
- 1TB opslag standaard
- (theoretisch) 30% snellere CPU en meer dan 2x zoveel GPU kracht dan de standaard PS4 en stiller
- Veel goede exclusieve games (Al vind ik dat als PC gamer ook weer een nadeel omdat ik liever alles op 1 platform speel, de PC) De reden van "gedwongen" aanschaf voor mij
- 1 universeel online community systeem
- Goede Blu-ray en mediaspeler
- Mooi strak design in matzwart (blijft subjectief nartuurlijk, maar is in ieder geval geen vingerafdruk-magneet)
Minpunten
- Ontbreken van 4K Blu-ray ondersteuning
- Relatief trage HDD i.p.v. SSD (begrijpbaar voor het geld)
- Fan toch nog duidelijk hoorbaar als console te warm wordt (grotendeels op te lossen door de console voldoende ventilatie te geven, dus niet in te warme dichte kast te plaatsen). Is geluid belangrijker dan de extra prestaties en 4K dan is de stillere PS4 Slim een betere keuze
- (nog) niet heel veel toegevoegde waarde i.c.m. een 1080P full-HD TV of monitor
- Extra moeten betalen om online te kunnen spelen. Al is het niet echt veel het gaat me om het principe. Ik blijf dat als PC gamer een belachelijk iets vinden op de consoles
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Tja, het is een PS4 met nauwelijks bruikbare spierballen. Gekocht met Horizon en The Last of Us. Hoewel dit leuke games zijn vond ik de volledige ervaring matig.
Geretourneerd en een Nintendo Switch gekocht. Ik had geen betere beslissing kunnen nemen!
Pluspunten
- Goedkoop
- Boost mode voor oudere spellen, hoewel dit niet altijd werkt
Minpunten
- Maakt veel herrie
- Wordt erg warm
- Is vrij groot
- Controller thumbsticks zijn slecht
- Erg trage HDD
- Nauwelijks toegevoegde waarde in vergelijking met de normale PS4
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Doos is goed verpakt. PS4 overgeslagen omdat ik wist dat dit model zou uitkomen.
Huidige PS4 spellen spelen probleemloos en games met PS4 compatibiliteit, krijg je soms de mogelijkheid tot grafisch beter en/of hogere fps.
PS4 Pro is zeker een aanrader als je nog geen ps4 hebt.
Pluspunten
- 4K
- Makkelijk in te stellen
- Optische poort
- USB poorten aan de voorkant zijn beveiligd tegen powerspike
- Voelt stevig aan
- Fysieke power en eject knoppen met verlichting
- Beter matiaal gebruikt waardoor je stof en krassen minder goed ziet
Minpunten
- Stukje groter dan zijn voorganger
- Thumbsticks geven niet veel grip
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Op mijn oude Full HD TV behaalde de PS4 Pro qua beeldkwaliteit weinig winst t.o.v. zijn voorganger, al draait de boel uiteraard wel vele malen vloeiender. De echte winst komt echter pas wanneer je ook de beschikking hebt over een 4K TV.
Pluspunten
- "4K"
- strakke, vloeiende 60 FPS gameplay
- HDR
- Aanrader als je een 4K TV hebt of wilt kopen
- Stijlvoller als zijn voorganger
Minpunten
- Standaard geen SSD/SSHD meegeleverd
- Weinig winst in beeldkwaliteit op een Full HD scherm
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Heb de PS4 Pro voor 400 euro gekocht, en mijn eigen PS4 voor 225 euro verkocht. Prima prijs combinatie met mijn nieuwe 4K HDR Philips TV (43PUS6551, top-ding).
De upgrade heeft zeker een meerwaarde Hogere Framerate, hogere resolutie voor een prijs die lager is dan een nieuwe videokaart (175 euro).
Pluspunten
- HDR & 4K ondersteuning (of upscaling, alsnog een stuk beter)
- Hogere FPS (o.a. bij BF1)
- SATA 3
- Extra USB 3.0 aan de achterkant
Minpunten
- Maakt iets meer lawaai en wordt iets warmer (voor mijn gevoel, niet echt een issue)
- Nieuwe controller is weinig anders, knoppen zijn iets grijzer ipv zwart, en er zit een ledbalkje in het touchpad.
- 500 gram zwaarder (Als dit al een issue voor iemand kan zijn)
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Goed gebouwde console, die veel mooiere beelden op je 4K televisie toont dan de originele PS4. Ik heb er zelf een SSD ingebouwd en dat scheelt enorm qua laadtijden (dit omdat de Pro i.t.t. de originele PS4 wel SATA 3 heeft). De extra USB3.0 poort is fijn voor de PSVR.
Pluspunten
- HDR & 4K ondersteuning mits je TV dit aankan.
- Hogere resolutie bij veel games (tot nu toe gespeeld: Wacht Dogs 2, Uncharted 4, Rise of the Tomb Raider, Deus Ex: Mandkind Devided & Fifa 17).
- Hogere resolutie of meer FPS bij VR games. (Tot nu toe gespeeld: REZ, PSVR Worlds & Driveclub VR).
- Stil
- Extra USB 3.0 poort aan de achterkant (hierdoor hoef je de PSVR niet meer aan de voorkant aan te sluiten, ziet er een stuk beter uit).
- SATA III (dus SSD heeft nu wel zin).
- Prima prijs.
- Makkelijk data overzetten van je oude PS4.
Minpunten
- Geen standaard SSD.
- Weinig voordeel als je geen 4K en HDR tv hebt.
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Voor wie goedkoop in ``4k'' wil gamen en al over een 4K tv beschikt is dit een perfecte oplossing.
Draait soepel, een microfoontje is bijgeleverd en is vele male goedkoper dan b.v een 4k game PC.
Pluspunten
- veel voor weinig
- ``4k''
- microfoon bijgeleverd
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Ge-upgrade via GameMania met inruilactie PS4 1tb naar PS4 pro (200 euro over te betalen). De PS4 oogt hoger dan de oude en dat is deze ook. De controller voelt kwalitatief aan en menu's voelen iets vlotter. Een dergelijke upgrade is een 'nice to have' van een reeds uitstekende ervaring.
Pluspunten
- HDR (niet voor mij)
- 4k (niet voor mij)
- Strak design
- extra grafische opties/toekomst bestendig
- USB 3.0 aan de achterkant (oplader opties)
- de Prijs icm inruilactie (200euro)
- stiller dan de 1e PS4
- SSHD van oude PS4 werkt
Minpunten
- Prijs (indien je geen inruil doet)
- beetje hoog (staand) helaas
- stuk zwaarder dan de oude console
Sony PlayStation 4 Pro 1TB Zwart
Erg nette console wat een leuke upgrade is als je een 4k (hdr) tv hebt. Als je een normale ps4 in bezit hebt, is de upgrade niet nodig.
Maar de opgehoogde resolutie, of dit nou native is of door software is goed te merken. Aanrader voor nieuwe console gamers!
Pluspunten
- Hogere resolutie (4k)
- Hdr
- "toekomstbestendiger"
- Minder luid dan 1ste gen. Ps4
Minpunten
- Aardig wat warmteontwikkeling (330watt ms )
- Prijs