Iets meer dan een jaar geleden heb ik deze router/AP aangeschaft om mijn bestaande netwerk uit te breiden met draadloze functies. Voordien had ik een SMC Barricade 4 poorts router. Aangezien ik genoeg heb aan 4 poorten heb ik die router vervangen door de USR8054. Het product werkte direct uit de doos zoals men mag verwachten van een hedendaagse router. Het eerste wat me opviel is dat de handleiding nogal magertjes is. De gemiddelde computerleek zal misschien wat moeite hebben met het instellen van WEP- of WPA-encryptie maar voor mij was dit geen probleem.
Featureset
- 1 WAN poort
- 4 LAN poorten
- Router
- Geïntegreerde firewall
De featurelist is uitgebreid genoeg voor mijn wensen en die van de gemiddelde computergebruiker. Ik stel niet zo'n hoge eisen aan dit stukje netwerkapparatuur aangezien ik gewoon m'n internet wil delen en een beetje vrijheid met m'n laptop hebben. Al met al heeft dit product alle features die je van een hedendaagse AP/router verwacht. Niet meer, niet minder. Vandaar de beoordeling "goed".
Prestaties en bereik
Echte snelheidstesten heb ik (nog) niet uitgevoerd met dit product aangezien...
Zeer goede router, hij werd ons aangeraden i.v.m. ontvangst, dit heeft hij dan ook waargemaakt. In het begin wat problemen, maar na het juist instellen heeft hij alleen nog maar stabiel gedraait. Geen last van uitval, storingen, of andere mankementen. Signaal is overal sterk, goede beveiliging features (Waaronder 256 bit, toelaten van bepaade MAC-adressen, blocken van bepaalde MAC-adressen). Als je een thuisserver hebt, is port-forwarding ook erg makkelijk in te stellen in de router.
Kortom: een en al lof!
Update:
Na 3 jaar trouwe dienst is hij op dinsdag 7 oktober 2008 overleden, en vervangen door een Linksys WRT54GL. Oorzaak is onbekend, waarschijnlijk kortsluiting in het apparaat, ook stonden er enkele condensators bol.
Inleiding De USR808054 is van november 2003 tot januari 2009 in gebruik geweest na het winnen van een prijsvraag bij de Computable. In het begin waren er veel problemen (zoals te lezen valt in deze thread op het forum) aangezien de pre-installed firmware (versie: 1.17.) niet naar behoren functioneerde. De beloofde verbeteringen door US Robotics met een nieuwe firmware (versie: 1.21) bleven nog steeds problemen geven of gaven zelfs meer problemen. Sinds de laatst beschikbare firmware waarin de problemen van de pre-installed en de upgrade opgelost zijn functioneerde de USR808054...
Ik heb deze router nu zo'n 2 jaar in gebruik. Reden voor mij om deze aan te schaffen en niet het nieuwe model (met USB poort) was omdat deze nog 2 antennes heeft. Zo kan ik omni gebruik voor binnen en 1 richtantenne monteren op een andere ruimte enkele 10tallen meters van het accesspoint.
Mijn vorige router (sitecomm) had even goed bereik binnenshuis, maar lang niet zo ver.
Tot heirtoe nog geen resets moeten doen.
Jammer is wel dat het toestel redelijk groot is ivm andere merken
Ik kan eigenlijk heel kort zijn over deze router: KOOP HEM ALSJEBLIEFT NIET!!!
Oke dan toch nog een beetje uitleg:
Ik heb deze router aangeschaft, omdat ie destijds de enige was met 100mbps WLAN en nog tegen een zeer goede prijs te krijgen was ook. Toen werd er ook een een firmware-upgrade uitgebracht waarmee je tot 125mbps wireless kon communiceren. Dus ik meteen een USR PCI turbo kaartje erbij gekocht en de updates gedaan. De router is eenvoudig in te stellen naar wens en het bereik is prima; ik heb op de 2e verdieping 80% bereik met de router op de baganegrond. Kortom alleen maar pluspunten zou je denken...
Helaas koplopers blijken ook hier doodlopers te zijn. De bedrade verbindingen werken prima, alleen de WLAN heeft heel erg vaak...
Gekocht in februari 2005, de router is bijzonder eenvoudig te configureren. Je kunt bij ingebruikname de wizard doorlopen en enkele minuten draait je router. Ook alle extra settings tbv security zijn heel eenvoudig in te stellen. Nu ben ik wel IT'er dus voor een leek zal het niet allemaal logisch zijn.
Vooral alle security settings werken prima. Direct na aankoop de laatste firmware erop gezet in 2005 en heeft daarna probleemloos gelopen. geen enkele spontane reset zoals bij de voorgaande firmware regelmatig zou voorkomen. De router draait dus stabiel en probleemloos.
Deze router heeft 2 antennes en dat merk je want het ontvangst in het hele huis is goed te noemen. De WIFI router staat op de eerste verdieping met de antennes horizontaal en dekken daarmee de begrane grond t/m de 2e etage (zolder) Allen in de uiterste hoeken van het huis is het ontvangst minder.
Over het algemeen dacht ik dat U.S. Robotics een redelijk goede reputatie hadden.
Ik heb de aankoop dus gedaan omwille van de naam.
De ontvangst van de router is vrij slecht naar mijn mening en hij moet teveel gereset worden.
Alhoewel kennissen van mij een ander model gekocht hebben van U.S. Robotics dat wel goed blijkt te presteren, is het misschien mogelijk dat het alleen aan mijn model of mijn toestel ligt.
Aanrader: koop merken die bekend zijn voor hun routers.