Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Anoniem: 182107
18 november 2006

Creative Sound Blaster Audigy SE F/D

Zoals de beoordeling het al zegt. Dit is echt een topkaart voor een topprijs. Ik koop nooit meer een andere!

Je denkt misschien, voor 20EUR heb je een kleine klote kaart, maar niks is minder waar. Je koopt namelijk een superkaart!;)

Ter vergelijking, ik had al een jaartje onboard geluid, toen mijn onboard kapot ging. Nu wist ik dat creative een goed merk was, en ik wou niet al te veel geld uitgeven aan een geluidskaart.

Ik sluit alles aan (in de doos zitten de drivers meegeleverd) op mijn x-530, en ineens een veel diepere mooiere bas, een veel betere weergave van geluid, echt fantastisch!

EAX is meegeleverd, dit optimaliseerd je surround sound, mijn geluid klinkt als nooit van tevoren.

Ook mooi is dat wanneer je de bijgeleverde cd installeerd, je gratis een paar programmas krijgt waarmee je mp3's mee kan bewerken/afspelen/op je ipod e.d. zetten en nog veel meer! WIndows media player 10 wordt ook meegeleverd.

Echt een dikke aanrader! Voor games of gewoon muziek luisteren!;)

Pluspunten

• Diepe bass
  • Zeer helder geluid!
  • 5.1
  • Drivers meegeleverd
  • EAX meegeleverd
  • 1000 programmas om muziek te converten mee geleverd:p

Minpunten

• Werkende drivers zijn niet op internet te vinden

Anoniem: 259771
5 mei 2008

Inleiding
2 maanden terug heb ik deze soundcard bij salland automatisering besteld, En ga daar nu een review van schrijven.
Meegeleverde spullen
Ik had deze kaart OEM besteld dus verwachte geen doosje en dergelijke. Het werd geleverd in een anti-statische zak met verder een driver cd en een sticker. De drivers op de cd waren out dated maar hier later meer over
Installatie
De installatie in de pc is een koud kunstje zoals ieder pci apparaat. Maar de installatie van de drivers zorgden voor meer problemen. De drivers op de cd waren out dated. Ze werkten wel maar bugged (dat is niet ongebruikelijk bij creative). Ik heb de site van creative afgezocht naar drivers maar ze hadden gelukkig betere, en met die drivers...

Pluspunten

• goede geluidskwaliteit met muziek en film
  • uitgebreide drivers

Minpunten

• microfoon volume
  • onbetrouwbare voor en achterkant

prekz
20 mei 2010

Creative Sound Blaster Audigy SE F/D

Enkele weken geleden heb ik deze kaart aangeschaft, die heb ik overgekocht van een mede tweaker.
Helaas kan ik niet zeggen wat er allemaal in doos zat omdat die er neet bij zat.
De drivers:
In het begin werkt het wel maar met problemen, de microfoon werke niet en het geluid was niet altijd optimaal. Drivers voor deze oudere kaart vinden is zeer moeilijk en uiteindelijk heb ik nog geen window’s 7 drivers gevonden.
Wat ik gedaan heb is de microfoon onboard aansluiten, natuurlijk is dit geen blijvende optie.
Ik verwacht ook dat er geen drivers meer zullen uitkomen voor de nieuwe Windows versie.

Pluspunten

• geluidkwaliteit
  • aansluitmogelijkheden

Minpunten

• Drivers windows 7

Anoniem: 156172
20 februari 2007

Creative Sound Blaster Audigy SE F/D

Deze geluidskaart heb ik nu een jaar in bezit, destijds aangeschaft om mijn onboard sound te vervangen en de processor wat te ontlasten.

De prijs is natuurlijk ontzettend goed, en wat je ervoor terugkrijgt is al vrij aardig. Het is absoluut geen slechte kaart, maar als je van je onboard sound af wilt stappen, geef dan direct een paar tientjes meer uit voor de XFI serie bijvoorbeeld. Dan heb je een mooier geluid, beter gekanaliseerd, en een goede surround kwaliteit.

Er staat overigens bij de specs dat hij EAX 3.0 ondersteund, maar no way! Tenminste niet in unreal 2k4. Een rotzooitje wordt het eerlijk gezegd, sommige geluiden geeft hij niet weer, andere worden afgekapt, en 3D geluid is vrijwel onherkenbaar geworden. Na wat googlen blijk ik niet de enige te zijn met deze klacht.

Met films en muziek zal je geen problemen hebben, en zelfs iets meer genieten als met onboard sound. Een gamer wil deze kaart niet.

Pluspunten

• Prijs

Minpunten

• Gelimiteerd EAX

beunie007
4 juni 2011

Blah.NET
3 augustus 2010

Cloud
29 september 2008

Creative Sound Blaster Audigy SE F/D

Heb jij ook een Creative Sound Blaster Audigy SE F/D?