Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
28 reviews

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Goud

Review door de redactie

Videopreview - De PlayStation 4 is in het land

De PlayStation 4 is in Nederland. We hebben al eerder de kans gehad om ervaring op te doen met gamen op de nieuwe console van Sony, maar dat was steeds kort, op hectische beurzen als de E3 en de Gamescom. Gelukkig heeft Sony Nederland gedurende een paar dagen...

280    24 sep '13

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
10
Score: 4
11
Score: 3
5
Score: 2
2
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
0
csiblade 11 maart 2014

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Pluspunten

  • De extra features lijken me wel een leuke toevoeging te zijn.
  • De joysticks zijn iets beter controleerbaar met de inkeping.
  • Voor de mensen men kleine handen, zoals ik, schuif je er iets minder snel van af.

Minpunten

  • R1-buttons lijken me erg zwak.
  • Bij één controller blijft deze al 'hangen' (in de controller steken'
  • De nieuwe 'Start' (Options') knop is maar matig toegankelijk. Je moet al goed drukken voordat je deze knop geactiveerd krijgt. (Je kan niet even snel op pauzeren)
  • De linker joystick kan beter gewisseld worden met de pijltjes toetsen!
  • De tijd dat deze een nieuwe oplaadbeurt nodig hebben is aanzienlijk achteruit gegaan !!!

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 2
Vormgeving Score: 3
Ergonomie Score: 3
Functionaliteit Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 2

Quintenvn 17 december 2018 Product gekocht

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Als je ook maar de mogelijkheid hebt (als je bijvoorbeeld PC gamed, of een duurdere controller kan kopen zoals de Nacon Revolution Pro), koop deze controllere dan zeker niet. Vreselijk slechte bouwkwaliteit en afgrijselijke handligging.

Pluspunten

  • Analoge sticks
  • D-Pad

Minpunten

  • Batterijduur door lichtbalk die niet uit te zetten is
  • Vibratiemotoren veel te erg aanwezig
  • R2 en L2 zijn de minst duurzame knoppen op een controller ooit
  • R1 en L1 blijven na een jaar vaak plakken
  • Touchpad bij de meeste games compleet nutteloos
  • Handligging
  • Licht gewicht
  • Zal gegarandeerd mankementen vertonen

Eindoordeel

Score: 2
hermanskeNewbie 18 december 2017 Product gekocht

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Ik heb een dual shock controller aangekocht, de kleur is wel rood ipv zwart zoals op de foto. Goede ligging in de hand, werkt prima, prima prijs-kwaliteit verhouding

Pluspunten

  • hoge kwalitiet
  • goede ligging
  • draadloos

Minpunten

  • na tijd in handen, klammig

Eindoordeel

Score: 5
koen12333 8 november 2017 Product gekocht

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Ik had een tijdje een dual shock 4 in gebruik met een Windows 10 PC en DS4windows. De verbinding was bij mij niet altijd stabiel, ik vroeg me af of het door de omgeving kwam of door de firmware, maar er bestaan geen firmware updates. Heb het nooit opgelost.

Pluspunten

  • bruikbaar op windows 10 door DS4Windows
  • stevig gebouwd

Minpunten

  • signaal stabiliteits problemen met pc

Eindoordeel

Score: 3
Teunske202 5 augustus 2017 Product gekocht

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Stevige controller, ligt lekker in de hand en heeft fijne knoppen.

Pluspunten

  • Goede plaatsen van knoppen
  • Stevig
  • Fijne Joysticks
  • Ligt lekker in de hand

Minpunten

  • Touchbar niet handig
  • Niet goedkoop

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 3
Functionaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Aramius 13 juli 2017 Product gekocht

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Fijne controller, wat een verbetering tegenover die van de PS3!

Pluspunten

  • Veel verbeterd sinds PS3 controller
  • Blijft voor mij de fijnste controller die er is.
  • Touchpad soms handig.

Minpunten

  • Share knop had van mij niet gehoeven

Eindoordeel

Score: 4
Ster Reviews 21 maart 2017

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Mooi apparaat, werkt goed. Kan ook op PC gebruikt worden.

Pluspunten

  • Kan op PC gebruikt worden
  • Mooi design

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Oliwier30 28 september 2016

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Rood

Prima controller, ligt lekker in de handen en voelt lekker aan. Bouwkwaliteit is helaas wat minder, ze gaan redelijk snel kapot.

Pluspunten

  • Ligt lekker in de handen
  • Design
  • Touchpad

Minpunten

  • Kan niet tippen aan de controllers van microsoft
  • Bouwkwaliteit

Eindoordeel

Score: 4
SoulsOnFire 18 september 2016

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Werkt goed, is stevig maar heeft extra rubber nodig over de knuppels. Ik heb de controller nu al twee jaar en met behulp van de extra rubber is er nog niks kapot. Gebruik deze nu op pc denk in totaal zeker al 3000+ uren

Pluspunten

  • stevig
  • werkt ook op pc

Minpunten

  • rubber aan knuppels is zwak

Eindoordeel

Score: 4
Retaliator 29 januari 2016

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Blauw

Een PS4 controller... Dat is het.

Pluspunten

  • Ziet er goed uit in het blauw
  • Is en blijft een erg fijne controller (die van de PS3 was ook al erg nice)

Minpunten

  • Geen goedkope controller

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
LO_MLDN 15 januari 2016

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

De fijnste controller die ik tot nu toe heb gehad. Ondanks het feit dat de controller wat aan de brede kant is, ligt hij erg comfortabel in de hand. Ook voelt hij stevig aan.

Pluspunten

  • comfortabel
  • stevige behuizing
  • fijne knoppen en sticks

Minpunten

  • aan de brede kant

Eindoordeel

Score: 5
Michiel HammingNewbie 1 december 2015

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Dit is echt een top controller. Hij ligt ontzettend lekker in de hand en je kunt hier heerlijk mee gamen. Voor mij nog wel het grootste voordeel: hij is groter gebouwd. De touchpad was wel de grootste verandering en super handige en goede verandering. Ik raad je deze controller aan

Pluspunten

  • Touchpad
  • Grip perfect
  • L2 + R2 verbeterd
  • Joysticks
  • 'Share' knop
  • Makkelijk te gebruiken op PS3
  • Leuke LED verlichting
  • Groter gebouwd

Minpunten

  • Accuduur
  • Erg duur

Eindoordeel

Score: 5
ralph075 10 november 2015

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

De nieuwste generatie van de Dual Shock controller is een prima doorontwikkeling van de controller voor Sony's Playstation. Ligt heerlijk in de hand en alle knoppen en sticks zijn prima bereikbaar. Enige nadeel is de rubber coating van de analoge sticks, die kan vrij makkelijk slijten.

Pluspunten

  • Ligt heerlijk in de hand
  • Goede analoge triggers

Minpunten

  • Rubber coating analoge sticks

Eindoordeel

Score: 4
P_ising 21 september 2015

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Voor de mensen die problemen hebben met de rubbertjes van de joysticks, Sony vervangt ze gratis, je bent ze wel maximaal 20 dagen kwijt.

Pluspunten

  • Ligt lekker in de hand
  • Kwaliteit
  • Grappige nieuwe knoppen

Minpunten

  • Dure controller
  • Slappe rubbertjes

Eindoordeel

Score: 5
Retaliator 28 augustus 2015

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Ik gebruik deze PlayStation 4 controller op mijn PC. Ze zijn tegenwoordig voor een nette prijs over te nemen (ik heb 40 euro inclusief verzendkosten voor een zelden gebruikte controller betaald). Werkt meteen met inputmapper (via USB). Ik gebruik hem nu i.c.m. een Asus BT-400 in Windows 8.1. Zonder lag.

Pluspunten

  • Ligt lekker in de hand (ik had eerder een PS3 en vind deze nog fijner)
  • Vrij zwaar (ervaar ik als prettig)
  • Gebruikt, zeer betaalbaar
  • Indeling van de controller
  • Eenvoudig te koppelen met Windows en een Bluetooth-adapter
  • Hoge kwaliteit
  • Werkt direct in games (net zoals op de PS4)

Minpunten

  • Nieuw nog vrij prijzig
  • Voor sommige mensen aan de zware kant
  • Stukje software nodig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Deef_K 25 augustus 2015

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

De vernieuwde dualshock controller ligt mij beter in de hand dan de versie van de ps3 en daarvoor. De triggers reageren beter en de poken zijn beter te bedienen. De touchpad en de share functie zijn leuke toevoegingen.

Pluspunten

  • Touchpad
  • Verbeterde triggers
  • Lichtbalk integratie
  • Sahre functie

Minpunten

  • Options knop lastig te bereiken
  • Prijs
  • Accuduur

Eindoordeel

Score: 4
Sharief 15 juli 2015

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Prijzig wat je voor terug krijgt

Pluspunten

  • Accuduur
  • Voelt fijn aan

Minpunten

  • Prijzig
  • Buttons voelen slap aan

Eindoordeel

Score: 3
vinnie8690 7 mei 2015

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

De controller is alom bekend en ligt goed in de hand. Echter is deze versie wel snel aan het sljiten. Het rubber van de joysticks komt los. De accuduur is hoog en het product werkt goed.

Pluspunten

  • Hoge accuduur
  • Touchpad
  • LED

Minpunten

  • Joystick slijt snel
  • Options knop te klein

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Batiatus 22 november 2014

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Vergeleken met de vorige generatie DS3 controllers van de Playstation 3, is dit een behoorlijke vooruitgang. De controller ligt veel fijner in de hand als je grotere handen hebt, veel beter dan de vorige generatie. Daarnaast heb je meer grip op de 'pookjes'.

Pluspunten

  • Meer grip
  • Ligt lekker in de hand
  • Touchpad
  • kwaliteit

Minpunten

  • accuduur
  • aan de lichte kant

Eindoordeel

Score: 5
Major Oof 1 oktober 2014

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Ligt lekker in de hand, Had in het begin wel even nodig om aan de controller te wennen.

Pluspunten

  • Geen naden waar vuil in kan komen, zoals bij de PS3 controller
  • Kunnen tegen een stootje
  • Knoppen voelen steviger aan
  • de 'Share' Knop
  • Het plastic rond de sticks brokkelt niet af, zoals bij de PS3 controller.

Minpunten

  • Touchpad reageert af en toe slecht.
  • Peperduur

Eindoordeel

Score: 4
414524Newbie 17 september 2014

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

10 maanden in gebruik en toe aan vervanging. Slijtage pookjes en vastzittende 'square' button (blijft hangen). Nooit tijdens het gamen gegeten oid, is reguliere slijtage. Nieuwe gekocht, zien hoe lang die het volhoudt :)

Pluspunten

  • Grote verbetering tov DS3
  • Mooie nieuwe functies
  • Ligt lekker in de hand

Minpunten

  • Levensduur batterij
  • Slijtage pookjes
  • Vastzittende knoppen

Eindoordeel

Score: 3
MisterJD 28 augustus 2014

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Voor het geld vind ik hem maar duur.

Pluspunten

  • Ligt wel goed in de hand. en de sticks voelen ook goed aan en is lekker licht.

Minpunten

  • Voelt goedkoop aan, de L en de R buttons/triggers zit wat losjes en is zwak. Dat er een 3 5mm mini-jack aansluiting aansluiting opzit vind ik maar onhandig, die had namelijk op de PS4 moeten zitten

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Vormgeving Score: 3
Functionaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 1
RedmessNewbie 26 juli 2014

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Deze controller is ergonomisch een grote verbetering op de DualShock3, maar is iets minder handig voor grote handen. De batterij gaat niet erg lang mee, wat een tweede controller als backup snel nodig maakt.

Pluspunten

  • Ligt lekker in de hand
  • Materiaal geeft meer grip en is minder zweterig
  • Touchpad werkt goed
  • Sticks zijn grote verbetering

Minpunten

  • Achterste triggers wat klein voor grotere handen
  • USB aansluiting is nogal priegelig
  • Batterij is snel leeg
  • Slechte indicatie voor lage batterij

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
xs4me 4 juli 2014

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Ik hekel 't als je een product koopt wat je op "moet" laden en dan niet eens een kabeltje mee levert. Kun je dan zelf weer gaan regelen. Batterij vind ik behoorlijk matig. Verder is 't een fijne en degelijke controller, de tijd zal leren hoe duurzaam 't daadwerkelijk is.

Pluspunten

  • Voelt solide
  • Voelt lekker in de hand
  • Handig bij spelletjes spelen

Minpunten

  • Er zit geen USB kabel bijgeleverd om 'm op te laden, echt ongehoord eigenlijk.
  • Vind 't led licht maar irritant en zelden functioneel eigenlijk.
  • Heel snel leeg, vergeet 'm niet aan te sluiten als je klaar bent met spelen, want dan is die een dag later leeg.
  • Prijzig voor wat je krijgt.

Eindoordeel

Score: 3
Vettigen_Dr33 18 februari 2014

Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Zwart

Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony PlayStation Dualshock 4 Controller Goud?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Gamescom 2019

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True