Samsung heeft na de introductie van zijn topmodel nvme-drive, de 960 Pro, ook een uitvoering die iets budgetvriendelijker is uitgebracht in de vorm van de 960 EVO. De prijs is ongeveer tien cent per gigabyte lager dan het topmodel, maar nog steeds aanzienlijk duurder dan een sata-drive. Toch moet de 960 EVO in 2017 de bulk van de nieuwe ssd-verkopen gaan vormen en dankzij uitstekende prestaties zal dat een aantrekkelijke upgrade vormen. Lees verder »
Zeer snelle ssd voor een nette prijs. Ja, er zijn zeker goedkopere schijven maar voor voor 1 van de snelste consumenten ssd's vind ik het de 130 euro meer dan waard.
In mijn nieuwe PC build ben ik voor een M.2 PCIe gegaan vanwege de kleine formfactor en snelheid. De prijs ligt nog wel iets hoger dan gewone sata, maar de snelheid is zoveel hoger dat de prijs prestatie verhouding bij M.2 PCIe wel beter is.
Nog sneller dan de sata SSDs maar of je dat in de praktijk merkt? Opstarten Windows lijkt 1 seconde sneller. Net iets duurder dan SATA SSDs. Ik gebruik hem dan ook als opstart schijf.
als je er 2 hebt en je schrijft bv 30GB van de een naar de ander, dan is hij de 1e 10GB zeer snel met schrijven, maar als de buffer dan vol is.. dropt de snelheid helaas naar een 300mb per seconde..
In Juli 2017 heb ik dit product aangeschaft.
Ik ben zeer tevreden met deze NVMI SSD.
Bij normaal gebruik zijn er niet veel verschillen met SATA SSD's maar met grote bestanden is hij niet te stoppen.
Ik raad deze NVMI SSD zeker aan dit is de toekomst.
De kaart deed het meteen, gelijk wat benchmarks gedaan.
De software van Samsung zelf geeft snelheden aan rond die op de site.
Userbenchmark en HD tune geven 2500 read, 1k write.
Maarja, met deze snelheden mag je niet klagen, gebruik hem nu als bootable en het is echt retesnel.
Pluspunten
Snel
Geen problemen met installeren
Minpunten
Benchmarks niet zo snel als de fabrikant aangeeft.
Leuke ssd, maar vooral voor de synthetische benchmarks. Had voorheen een 850 evo als bootable disk en nu deze. Klein verschil, maar het echte real-world verschil (vanuit een gamer POV) is klein
Retesnel booten en prima gamen. Had alleen meer verschil verwacht t.o.v. een gewone SSD. En voor het mooie moet je z'n grote broer hebben maar dat wordt snel duur.
levertijden enzo was problematisch, maar eenmaal in handen een super ding. kom nooit in het probleem dat hij te langzaam is. alleen had wat moeite met een goed schroefje vinden waarmee ik hem vast kon zetten
Snel, betaalbaar, makkelijk te installeren, ideal als C drive voor windows met de 250gb versie, Meer GB versies zijn perfect voor PvP games.
Kabels heb je niet nodig omdat je een m.2 socket gebruikt anders moet je gewoon een SSD kopen.
Benchmark: http://imgur.com/r3HsF1y
Geïnstalleerd op een MSI B250 moederbord, werd gelijk gezien in het bios. Heel snel met installatie, opstarten en laden van programma's. Zoefff Opstart 18 sec. Herstarten 21 sec. met een G4560 cpu en 2x 4 Gb 2400 Mhz DDR4. Office 1 x knipperen met je ogen.
Erg snelle SSD. Is net zo snel/sneller als de 950 Pro maar voor minder geld. Enige minpunt ten opzichte van de 950 Pro is dat de garantie vervalt bij 100 TBW in plaats van 200 TBW. Des al niet te min, een echte aanrader!