De Xperia X Compact is klein en best fijn. Helaas heeft Sony ervoor gekozen om geen high-end chip in het toestel te zetten; dat was juist zo fijn geweest voor wie een klein toestel met topprestaties zoekt. De accuduur is een pluspunt, want de telefoon zal niet snel leeg zijn binnen een dag. Ook is er redelijk vlot te werken met het toestel, onder andere door de snelle en accurate vingerafdrukscanner. Standaard zijn er 32GB opslaggeheugen en ruimte voor een micro-sd-kaart. Enigszins jammer is dat het scherm een 720p-resolutie heeft, maar ook de schermafstelling had beter gekund. De cameraprestaties zijn wisselvallig, vooral omdat de autofocus soms zijn werk niet goed doet. Als foto's wel lukken, zien ze er gelukkig mooi uit. De glanzende behuizing is iets om rekening mee te houden, want het toestel raakt snel bekrast en vingervegen zijn goed zichtbaar. Lees verder »
Bijzonder design, lekker compact formaat, SD kaart toegang en 3GB werkgeheugen. Voor een mid-range telefoon vraagt Sony helaas wat meer dan het waard is. In vergelijking met de Z-serie ontbreekt waterdichtheid en een high-end processor. Overall is het prima smartphone!
Pluspunten
SD kaart ingang
Stereo speakers
Handzaam formaat
Voorzien van Android 7
Uniek design
3GB werkgeheugen voor een mid-range telefoon
Minpunten
De accu is gemiddeld en houdt het nauwelijks 1,5 dag vol
De huidige prijs ligt te hoog zonder de €100,- cashback
Ik heb de X Compact nu een aantal weken, als vervanging van mijn Z3 Compact. De smartphone bevalt mij tot nu toe zeer goed en beter dan verwacht. Snel, gemakkelijk, handig, vlot, ligt zeer lekker in de hand en de afgeronde randjes zijn een heerlijkheid.
Pluspunten
Goede accuduur
Heerlijk afgeronde randjes
Vlot
type-c usb
Vlot en nauwkeurig werkend vingerafdruk herkenning
Goed klinkende stereo luidsprekers
Minpunten
laadtijd had sneller gekund
Geen garantie op water en stof bestendigheid. Maar schijnt dat wel te zijn
Helaas een tikkeltje groter dan zijn voorganger, maar niet hinderend
De camera is echt het juweeltje vh toestel. Met 23mp kun je top kwaliteit foto's maken. het geheugen is voor mij wel snel vol,ik fotograaf ook veel.Onder het mom van het oog wil ook wat,heb ik de licht blauwe versie. Al met al vind ik het een fijn apparaat,en handzaam
Na 3 jaar hier nog steeds erg tevreden mee. Voordelen:
1. Compacte ontwerp.
2. Knoppen zijn praktisch gepositioneerd.
3. Vingerafdruksensor in de aan/uit knop.
4. De luidsprekertjes en headset klinken perfect, zelfs de bastonen.
5. De camera is gemiddeld maar goed.
Leuke vervanger van mijn oude Motorola. Ligt goed in de hand en het formaat is top, software is voldoende vlot en verder een prima telefoon. Toch ook wel een aantal minpunten zoals de camera die gewoon niet goed is en als grootste irritatiepunt de meegeleverde applicaties van Sony.
Pluspunten
Ideaal formaat, goed te bedienen met één hand
Vlotte software
Accubesparende instellingen
USB C is een grote vooruitgang op micro USB, alhoewel nog steeds te fragiel
Minpunten
Slechte camera, met minder licht worden foto's al snel erg grainy
Meegeleverde Sony crapware als Xperia Asist en What's New, alleen te verwijderen door het toestel te rooten
Tevens hebben beide applicaties een eigen wil en poppen ze regelmatig ongevraagd op met suggesties en reclame.
Dat is niet uit te zetten. Wat een onzin, maakt de telefoon een stuk minder aantrekkelijk.
Voor deze prijs vind ik het een topper. De Sony software werkt heel prettig. Swypen en tekst-voorspelling zijn super. Camera is goed. Sinds gisteren een update naar Android 8 (Oreo). Helaas sindsdien geen 4G+ ontvangst meer maar LTE+... is dat hetzelfde?
Degelijke telefoon. Goed geluid, scherm, processor & geheugen.
Vingerafdrukscanner (zijkant) werkt goed, ook met klamme vingers & telefoon plat op tafel.
Scherm: langwerpig 4.6" zonder knoppen = 4" met knoppen.
De 23MP-camera is goed maar valt tegen: je moet altijd inzoomen en er blijft +-8MP over: bij verder vergroten onscherp/ruis.
Pluspunten
Goed beeld, geluid & volume
Sensoren (barometer&kompas&gyro)
cameraknop + volumeknop zoom
5GHz wifi + veel GSM frequenties
Sony root+development support
FM radio (met RDS en favorietenlijst)
100 euro Sony cashback + 50 euro simonly korting
Minpunten
geen knoppen onder scherm, dus extra handeling vanuit fullscreen
24mm wide angle lens
Manual mode schaalt ingezoomde fotos op naar 23MP!
Degelijk toestel dat niet supergroot is. Het grootste probleem met deze telefoon (draaiend op Android 7) is dat de connectie tussen whatsapp, gmail, etc. langzaam tot stand komt en weinig gesynchroniseerd. Dat is erg irritant.
Pluspunten
Vingerafdrukscanner werkt goed
Batterijduur
Minpunten
vingervegen op scherm duidelijk meer dan bij de Galaxy serie
Connectie tussen whatsapp, gmail, etc. komt langzaam tot stand en synchroniseert weinig
Ik had hiervoor een compact Z waar ik zeer tevreden mee was. Dus dit leek mij een logische stap voor een volgende telefoon. Echter is er weinig verbeterd tussen de moddelen, het is nogsteeds een prima appaartaat, en de standaard OS is>gemiddeld voor android maar zit veel sony-apps(troep) bij.
Was opzoek naar een handzaam toestel, de Xperia x Compact is een mooi toestel dat goede specificaties heeft. Hij werkt lekker vlot en een goede accu duur. Met de cash-back actief is de prijs ook aantrekkelijk.
Pluspunten
Vlot
Goede accu duur
Behoorlijke interne opslag (32Gb)
Prettige software schil
Minpunten
Gladde buitenkant (hierdoor is een hoes wel nodig)
Gekozen omdat deze telefoon nog 1 van de broekzak telefoons qua afmetingen is en goede bouwkwaliteit heeft met specificaties die goed genoeg zijn. Kortom: goede allrounder.
Een toestel met een fijn handzaam formaat, strak design en lekker snel. Wel iets dikker dan bv de Samsung A3. Het schermcontrast is wat matig en de camera presteert wisselvallig... Fijn is de prima vingerafdrukscanner en de accuduur. Door de gladde behuizing is een hoesjes een must! Bloatware is irritant.
Pluspunten
Klein formaat waardoor het scherm met 1 hand is te bedienen
Xperia X Compact Zwart in het bezit sinds 27 september 2016. Hij is handzaam, snel en heeft een goede batterijduur. Na een keer laten vallen in de maand dat ik hem gebruikte zijn twee hoekjes een beetje grijs geworden doordat het glanzende laagje bovenop eraf is. Verder goede koop.