Tweakers
Tweakers
De Huawei Nova is een degelijke smartphone van een redelijk formaat. Er verschijnen niet veel smartphones meer die minder breed zijn dan een centimeter of zeven en de Nova springt in dat gat. Het is een fijne smartphone mede dankzij zijn verzorgde ontwerp, dat stevig aanvoelt en dankzij de bollingen goed in de hand ligt. Het scherm is voor een lcd contrastrijk en dat is duidelijk te zien; de kleuren spatten van de display. De accuduur is voldoende, evenals de camera, maar aangezien de sensor dezelfde is als die in de duurdere P9, had daar vermoedelijk meer in gezeten. Er is veel concurrentie in deze prijsklasse en mensen met interesse voor een dergelijk toestel hebben dus veel keuze. De Nova is in ieder geval een prima 'kleinere' telefoon. Lees verder »
Lekker handzaam en snel telefoontje met; super scherm, super accuduur. Helaas mindere bouwkwaliteit.
Dual-sim telefoon met een premium look & feel. Weinig fratsen; werkt naar behoren en naar mijn mening een fijne UI.
Aluminium monocoque. Afgerond glas, mooi, wel kwetsbaar. Prachtig en minimalistisch ontwerp. Ligt goed in de hand; 68 mm breed. Accuduur goed. Standby tijd enorm. Foto's goed, maar matig bij weinig licht. Presteert en oogt high-end. Update naar nougat verschijnt niet; nu wel gelukt via onofficiele app in de playstore.
Mijn vriendin had een nieuwe telefoon nodig aangezien haar iPhone 5c het begaf. Toen heb ik mijn vriendin aangeraden om een Android telefoon te kopen aangezien de prijs van iPhones de pan uitreizen.