De P9 Lite is de minder krachtige en minder luxueuze uitvoering van de P9 en wordt vaak aangeboden bij niet al te dure abonnementen. De behuizing van het toestel zit goed in elkaar en bestaat uit een metalen frame met plastic achterkant. Op die achterkant zit ook een vingerafdrukscanner, die wel wat trager is dan bij een groot deel van de concurrentie. Het toestel heeft een nfc-chip en plek voor een micro-sd-kaart, en er bestaat een dualsim-variant. Op het oog heeft de P9 Lite een prima scherm, hoewel de kleurechtheid wel wat te wensen overlaat. Met de hardware zit het voor deze prijsklasse wel snor; het toestel is vrij rap in gebruik. De accu houdt het ook aangenaam lang vol, maar de software bevalt ons minder. De camera is helaas niet heel goed. Zeker bij weinig licht zijn er betere opties in deze middenklasse. De frontcamera is wel van een hoger niveau dan bij veel concurrenten. Lees verder »
Op het begin best een prima telefoon. Alles doet het prima en werkt prettig. Ligt goed in de hand en vingerafdrukscanner ligt (wat bij betreft) op een tactische locatie.
Echter is te merken dat na 1,5 jaar gebruik hij echt wel aan het einde van zijn leven begint te raken.
Pluspunten
Kan tegen een stootje, stevig gebouwd.
Relatief goedkoop
Vingerafdrukscanner werkt prima
Snel genoeg voor normaal gebruik (YT, Whatsapp, Chrome, Spotify),
Goede fotos van de backcamera MITS gunstige lichtval
Accuduur tot 1 jaar best goed
Minpunten
Accuduur degenereert heel erg na ~1,5 jaar gebruik. Na 2 jaar valt telefoon spontaan uit bij gebruik buitenshuis (kou).
Interne opslag is voor normaal gebruik oke, maar houdt zeker niet over (16GB)
Moeite bij (grafisch) intensere apps, zoals Snapchat en zware games.
Frontcamera is slecht, alleen te gebruiken bij ideale omstandigheden
Backcamera is goed, alleen ervaart moeite bij ongunstig lichtval
Ik zocht een betaalbaar toestel met notificatie LED en degelijke accu. Vreemd genoeg was dit eigenlijk het meest voordelige model dat aan die eisen voldeed.
Pluspunten
Notificatie LED
Accu verrassend goed (56% na 4 dagen, met 50 minuten calls en 29 minuten screen on time)
finger print unlock
NFC
Netwerk KB/s in notificatie balk leesbaar
Ziggo WifiSpot certificaat werkt (Bij de Y5 II en Y6 II niet)
Minpunten
Geen kleur instelbare LED
Dualsim of extra SD kaart, niet beiden
Huawei skin heeft geen app drawer
Even snel als mijn twee jaar oude OnePlus One maar niet echt veel voordeliger
Nu enkele maanden in het bezit van de P9 Lite. Bevalt mij nog altijd zeer goed. Wel een opvallend puntje is dat de android versie van Huawei soms niet lekker lijkt te werken.
De Huawei p9 lite is een erg mooi afgewerkte en goed presterende smartphone voor een betaalbare prijs. Als je kan leven met de Huawei skin is dit een perfecte smartphone (EMUI 5 zou al veel verbeteringen brengen voor deze gsm)
Ik was niet op zoek naar een smartphone om op te gamenof een QHD scherm, ik zocht gewoon een vlotte phone met een prettig interface en een fatsoenlijke camera. Mijn budget was maximaal 300 eu en voor mij was dit een perfecte uitkomst. Na 3 maanden nog steeds dik tevreden.
Prima toestel, zeker voor de prijs. Aangename verassing was de fm radio die niet in de specs genoemd stond. Goede geluidsweergave. Goed beeldscherm.de telefoon voelt robuust aan.Niet elke sdkaart werkt, de sd uit mijn p7 wordt niet meer herkend.
Pluspunten
Prijs
Geluidsweergave
Scherm goed leesbaar
Minpunten
Foto camera neemt bij lagere lichtintensiteit geen mooie foto's
In vergelijking tot de Moto G4 Plus is voor mij de Huawei P9 Lite de absolute winnaar. Ik vind het belangrijk dat mijn toestel nu snel is en zo goed mogelijk voorbereid is op de toekomst. Snellere processor, langere accu-duur en extra gigabyte aan geheugen zijn belangrijker dan de camera.
Ik heb deze telefoon gekocht met het geld van mijn oude iphone 4s. Ik was nooit zo`n fan van huawei maar deze telefoon is geweldig! Zeker een aanrader!