Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

LG 55EG910V Zwart - Reviews

Prijs
Specificaties 55" • Full HD • 3D OLED • 1 tuner • 100Hz - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk

Review door de redactie

Door Sim Kranenburg - Redacteur televisies 8 november 2016

LG 55"-EG910V gebogen oled: geweldig beeld voor wie kan wachten

Hoewel deze tv een hoog cijfer krijgt, is hij niet voor iedereen. Dat komt vooral door de trage interface van webOS 2, waarop je te vaak en te lang moet wachten. Er komt ook geen update meer die de snelheid noemenswaardig zal verbeteren. Wat beeldkwaliteit betreft springt dit model er wel bovenuit, dankzij het sublieme oledscherm, dat een gigantisch contrast, prima kijkhoeken en prachtige kleuren oplevert. Als de trage interface en het gebogen scherm geen dealbreakers voor je zijn, heb je aan deze tv een goeie. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
0
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+1
Homer J.Simpson 16 november 2015

LG 55EG910V Zwart

Werkelijk fantastische TV voor een schappelijke prijs.

Pluspunten

  • Schitterend beeld, prrachtige kleuren
  • Absoluut zwart,
  • onvergelijkbaar veel detail in donkere partijen

Minpunten

  • Web OS2 werkt soms traag
  • Geen audio pass-trough als uitgeschakeld
  • Geen fan van smart remote

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 4
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Ghosting Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 4

+1
Wim Leers 11 november 2016

LG 55EG910V Zwart

Van 120" scherm (beamer) naar 55", maar ook van okay-ish kleuren+contrast naar subliem. Smart TV, maar we gebruiken 'm als Dumb TV. Uiterst tevreden.

Pluspunten

  • Prachtig beeld! Kleuren & contrast zijn subliem.
  • Voor het eerst ooit kan je bij je thuis details in donkere scenes zien. De zwarte delen zijn écht zwart, niet donkergrijs.
  • Smart TV functionaliteit is eenvoudig te negeren: gewoon niet verbinden met internet, wij gebruiken enkel de HDMI inputs (PS4 + Apple TV)
  • Inputs kan je een naam geven
  • Makkelijke UI
  • Mooi meegenomen: 3D ondersteuning

Minpunten

  • Bij opstarten kan je niet meteen van input wisselen: "Smart tv wordt opgestart…" staat er, ook als je er niets van gebruikt
  • Geluid van ingebouwde speakers zou beter mogen voor deze prijsklasse

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Ghosting Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 4

+1
van der Berg 16 oktober 2016

LG 55EG910V Zwart

het bezit van deze fantastische 55 inch OLED televisie van LG de 55EG910V. OLED is de nieuwste techniek en die je wilt hebben en is de toekomstig techniek. De zwartwaarde en het contrast en de kleuren zijn verbluffend, misschien heb ik iets teveel gezegd maar toch ook weer niet!

Pluspunten

  • OLED
  • Perfecte kijkhoeken
  • Prachtige echt zwart waarde en kleuren
  • Het oneindige contrast
  • Het oneidige Hz
  • Ci+ 1.3 Ziggo
  • Passief 3D
  • Haar scherp beeld

Minpunten

  • Netsnoer kan aan de korte kant zijn
  • Geen USB 3.0 poorten
  • Hoge stroomverbruik vergeleken met andere 55 inch
  • Ietsjes traag in overschakeling andere zenders Ietsjes traag in overschakeling andere zenders

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Ghosting Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

0
Wump 1 juli 2016

LG 55EG910V Zwart

SUBLIEM, zoekend naar een vervanger van mijn plasma tv is de OLED 55EG910V echt D E vervanger voor plasma, schitterende kleuren, fantastisch beeld, prima geluid, gebogen scherm geeft meer diepte, ook van opzij; kan alleen maar zeggen: zoek niet langer, koop een OLED

Pluspunten

  • uitstekend beeld
  • prima geluid
  • echt puur kijkgenot

Minpunten

  • geen minpunten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Vormgeving Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 5

mousie1969 22 juli 2017 Product gekocht

LG 55EG910V Zwart

Echt heel erg blij met deze OLED. Geheel nieuwe kijkervaring. Ik een geweldig geluid met Harman Kardon sound.

Pluspunten

  • mooi design
  • perfect beeld
  • scherpe prijs
  • top afstand bediening
  • curved blijk erg goed

Minpunten

  • geluid over je installatie. Lastig uit te vinden

Eindoordeel

Score: 5
Cato Fong 7 juni 2017

LG 55EG910V Zwart

Nadat mijn Samsung 46" LCD TV kapot ging na 4 jaar via FOKA Rotterdam niet te repareren. Vervolgens gekozen voor LG Oled 55" curved. Geen spijt, super beeld, waanzinnig contrast, zwart is ook echt zwart. Geluid is fantastisch door Harman Kardon speakers. Kortom zeer tevreden.

Pluspunten

  • Super beeld
  • Bizar contrast (zwart is ook echt zwart)
  • Goede kijkhoek
  • Zeer goed geluid (Harman Kardon)

Minpunten

  • Netsnoer vast, ivm wandplaatsing lastig
  • Netsnoer te kort

Eindoordeel

Score: 5
HhK1907 9 mei 2017

LG 55EG910V Zwart

Heb de tv sinds november 2016. Heb qua beeldkwaliteit nog geen nadelen gezien, t beeld is echt prachtig, zeker bij donkere scene's. Geluid is goed genoeg. Even over 't OLED: soms bij een beeld, 't beeld is dan zo zwart dat je even twijfelt of de tv is uitgevallen:D

Pluspunten

  • Super beeld
  • Goede kijkhoeken
  • Redelijk geluid
  • 3D werkt goed
  • Magic remote handig

Minpunten

  • Web os langzaam (maar niet storend)
  • Voor de gamers de inputlag
  • Misschien de prijs maar deze zal nu wel meevallen

Eindoordeel

Score: 5
vincentvoort 14 oktober 2016

LG 55EG910V Zwart

Ik kan een heel lang verhaal typen over de specificaties, maar het is heel simpel. De beste in deze prijsklasse. 1 ding wat ik minder vind is de OS die soms wat sloom reageert. Als je het budget hebt om deze aan te schaffen zou ik niet langer verder zoeken.

Pluspunten

  • Verbluffend beeld
  • Kleuren zijn top
  • Zwart is echt zwart, niet zoals bij LED Tv's
  • Geluid is ook aardig(voor een TV)
  • De Wii-achtige besturen voor het OS werkt goed.
  • 3D weergave is een van de beste die ik tot nu toe heb gezien.
  • De TV kan .mkv bestanden afspelen (ook wel handig..)

Minpunten

  • OS reageert soms wat langzaam

Eindoordeel

Score: 5
sbierman 28 juni 2016

LG 55EG910V Zwart

Erg blij met deze tv! Prachtig zwart en rustig/kalm ogende kleur weergave. Echt een verbetering sinds plasma. Web os is echt een verademing, maar had wel iets sneller gemogen.

Pluspunten

  • Beeld - zwart! kleuren!
  • Web os
  • Bouwkwaliteit/vormgeving

Minpunten

  • klein minpuntje voor snelheid interface

Eindoordeel

Score: 5
Neke50 19 juni 2016

LG 55EG910V Zwart

In bezit sinds 10-5-2016 helaas .Slechtste koop ooit !! Beeld heeft 3 vlakken links en rechts roze in het midden lijkt het bleekjes !! Navraag ,is de licht inval .Echter bij volledig duisternis hetzelfde beeld .Jammer ,geld weggegooid .Zal blijven storen tot dat er een fatsoenlijk afgeregelde staat !!!

Pluspunten

  • Bediening
  • De donkere weergave van beelden
  • Vormgeving

Minpunten

  • ongelijkmatige kleur weergave

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG 55EG910V Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True