Met Fallout 4 laat Besthesda Softworks zien dat het maken van role-playing games een absolute specialiteit van deze studio is. De game is groot en de spelwereld zit boordevol content, wat het erg leuk maakt om op eigen houtje de wereld te verkennen. De verhaallijn levert ondertussen een prima plot met enkele verrassende wendingen, en er zijn overal kleinere verhaallijnen te vinden die ook het volgen waard zijn. Verder is er in Fallout 4 enorm veel te doen. Spelers kunnen een eigen dorp en/of fort bouwen, wapens en uitrustingen aanpassen en relaties met andere personages uitdiepen. Daarnaast moet er natuurlijk regelmatig flink gevochten worden, wat vrijwel altijd lekker werkt. Toch zijn dat ook de momenten waarbij Fallout 4 een fragiele kant laat zien. De framerate komt tijdens gevechten onder druk te staan, terwijl de game het toch al niet van zijn grafische kant moet hebben. Dat gezegd hebbende blijft Fallout 4 een prachtige rpg. Of de game net zo'n klassieker wordt als Fallout 3 valt af te wachten, maar het spel hoort hoe dan ook bij de betere games van 2015. Lees verder »
Er is flink gesleuteld aan Fallout 4. Gelukkig blijven kenmerkende elementen van de franchise intact. De game biedt een overdosis aan content, diepgang in crafting en het bouwen van je eigen nederzettingen. Vertrouwd en grafische gezien soms wat oud, maar of dit echt een gamechanger is?
Pluspunten
Vrijheid in de post-nucleaire wereld van Fallout.
Voortbewegen en combat voelt een stuk soepeler aan.
Settlements (kampen / nederzettingen) bieden ongelofelijk veel diepgang.
Diepgang crafting.
De keuzes die je maakt hebben invloed.
Het typische Fallout gevoel (van kop tot staart).
Een overdosis aan content (niet naar de klok kijken).
Fallout 4 is weer een mooie toevoeging aan de serie. Fo4 biedt weer een hoop extra's, verbetering en sfeer aanpassingen. Het komt echter niet tot dezelfde hoogte als Fallout 3 en vooral niet Fallout New Vegas. De game is een stuk makkelijker geworden, maar nog steeds de moeite waard.
Fallout 4 maakt de verwachtingen die je hebt van een Fallout / Bethesda open world titel waar. Wel is het een game zoals we van de Creation Engine gewend zijn: af en toe een bugje of vastlopende quest sequence is niet uitgesloten. Maar dit mag de pret niet drukken!
Pluspunten
Animaties en gun-play sterk verbeterd tov voorgangers
Uitgebreide customization (wapens, hideout, etc.)
Hoge replay waarde
Ouderwetse focus op je eigen verhaal en RPG elementen
Geweldige RPG/Shooter/Adventure game, die soms iets teveel shooter is.
Overigens speel ik op een degelijke computer (I5 3470, 8 gig ram, HD7950 3G GDDR5). Alles staat op ultra behalve godrays. Ik heb amper last van framedrops. Nog geen game breaking bugs tegen gekomen.
Pluspunten
Prima graphics, soms zet het een uitstekende sfeer neer
Uitstekende sounds
Prima verhaallijn met een aantal onverwachte twists
Gigantisch aantal sidequests, waarvan sommige echt geweldig zijn. Ook hebben je companions vaak hun eigen verhaallijn. Er is behoorlijk veel humor te vinden in dit spel
Ontdekken, je kan heerlijk rondlopen en van alles tegen komen
Settlements bouwen (als dat je ding is)
Modding voor je wapens, power armor en gewone armor.
Minpunten
Kleine FPS problemen in drukke gebieden
Een paar bugs
Companions (je raakt ze af en toe kwijt, ze staan in de weg, of ze verpesten je cover)
Inventory management is vrij onoverzichtelijk
Graphics van dichtbij zijn vrij matig
Een goede, maar een beperkt muziekaanbod op de radio
Gekocht voor de PS4 Pro om deze klassieker op mijn 40" HDR TV te kunnen spelen: vergeleken met de oorspronkelijke uitgave (v1.0) voor de (niet pro) PS4, zijn de draw distances nu dik in orde :-)
Pluspunten
Leuk verhaal, maar wel voorspelbaar :-)
Prima DLC
Draw distance gelijk aan die van mijn PC
Goedkoop
Minpunten
NVT
Anoniem: 1118527
21 november 2019 Product gekocht
Fallout 4
Ik heb zeer genoten van Fallout 4 en de dlc's zijn zeker een aanrader.
Echt een toffe game, heb er al veel uren speelplezier in zitten en ben inmiddels level 50. Gave tegenstanders, fijn dat je de moeilijkheidsgraad kan aanpassen en leuk dat je steeds nieuwe companions tegenkomt naar mate je verder komt in het spel. Mijn favoriet is toch wel Strong!
Pluspunten
Sterke graphics
Veel sidequests
Ontdekken
Veel verschillende companions
Het bouwen, echt top!
Minpunten
Aantal bugs die het spel hard afsloten
De herhaling in quests, zeker als je een kant hebt gekozen
Spel daagt niet echt meer uit op een gegeven moment
Fantastische game! Sfeervol, een enorm leefgebied, veel verschillende sceneries, goed verhaal, heerlijk rondsnuffelen om crap bij elkaar te sprokkelen om uiteindelijk je guns en armor te kunnen upgraden. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten,...AI is niet fantastisch, de dialogen kunnen vaak beter en je compagnons lopen soms verschrikkelijk in de weg.
Pluspunten
sfeer
open wereld
mods mogelijkheden
gedetaileerdheid
Minpunten
AI
dialogen
Anoniem: 392422
29 juni 2016
Fallout 4
Het idee achter Fallout4 is goed, alleen jammer dat het niet goed uitgewerkt is. Dit spel is een teleurstelling.
Pluspunten
Open wereld
Bouwen
Het sfeer is overtuigend
Minpunten
AI is erg STOM
Companions zitten tijdens gevechten in de weg
VEEL terug van Skyrim
Nog heel veel bugs
Objecten zijn onvolledig ontworpen. Je kunt door kleine openingen zien maar niet schieten
Een geweldige game met veel verbeteringen op punten die bij New-Vegas gemist werden, personalisatie van wapens en zelfs je volledige kamp zijn mogelijk.
Enig nadeel, je vergeet de tijd...
Pluspunten
On-eindig rondlopen
Overal zijn missies en side-missies te vinden
Je vergeet de tijd als je aan het gamen bent
Mogelijkheid tot personalisatie van vrijwel alles
Minpunten
Af en toe een volledig wit scherm, saven helpt niet, moet weglopen uit het gebied
Geweldige game, die als dit je type game is, je voor uuuuuuren zoet kan houden. Ik ben al ruim 4 dagen aan speeltijd kwijt en ik ben nog niet eens klaar met de main quest.
Fallout 4 is mij ontzettend goed bevallen. Er is extreem veel te doen in een wereld waar je letterlijk kan doen en laten wat je wilt. Het is een vrij donkere wereld (qua sfeer) maar je staat er nooit alleen voor dankzij de toffe companions waarmee je kunt samenwerken.
Pluspunten
Toffe Companions
Combat is intens
Erg veel te doen
Super verhaal
De mogelijkheid om je eigen stad te bouwen
Verslavend
Minpunten
Het bouwen van een settlement werkt erg onhanding.
Te makkelijk, zelfs op survival modus.
Het spel begint te intens, daarna wordt het snel beter.
Het laden fluctueert, soms gaat het snel maar soms duurt het extreem lang.
Vermakelijke game met wat gedateerde graphics, maar een prima sfeer. Ik heb er nu zo'n 20 uur inzitten en ben er al een beetje flauw van (teveel herhaling). Details zijn goed uitgewerkt en acteerwerk is erg goed. Ik beleef er toch minder plezier aan dan gehoopt (ben een groot RPG-liefhebber).
Pluspunten
Grote vrije wereld
Goede sfeer
Muziek en geluiden
Wapens kunnen naar eigen smaak gecustomized worden
Custimizable power armor
Goed uitgewerkte RPG
Leuke setting
Alternatieve bronnen beschikbaar (je hoeft hem niet via Steam te spelen)
Minpunten
Gedateerde graphics
Vrij duur (ik vind het persoonlijk geen 40 euro waard, eerder de helft)
Geen multiplayer (co-op zou wel heel vet zijn geweest)
Companions blijven nog weleens ergens achter steken
Wapens zijn allemaal vrij zwak en schieten niet lekker (tekortkoming van de engine)
Het unlocken van nieuwe skills duurt echt veel te lang