De Sony KD-49X8305C is prima als je anno 2021 de upgrade naar 4K wilt maken, mits je hem ergens voor een leuk prijsje kan vinden. Android TV is niet zo snel, maar werkt voldoende met een Android telefoon. Het beeld is goed en het geluid kan er mee door.
Pluspunten
Goed beeld in 4K met 100 Hz
Android TV nog steeds prima bruikbaar
Met een Android telefoon is deze tv makkelijk te bedienen
Motion flow
Minpunten
Geluid is wat plat, externe speaker aanbevolen
Snelheid Android-TV is ongeveer te vergelijken met een C-merk tablet uit hetzelfde jaar
Een klik op de afstandsbediening komt niet altijd even snel door
In het begin was ik erg blij met dit apparaat! Het had AndroidTV en hoefde daardoor geen ander mediaapparaat te kopen. Alles werkte prima. Maar hoe meer ik deze tv gebruikte, hoe meer ik me irriteerde aan bijna alle aspecten van deze tv, functionaliteiten die toch behoorlijk essentieel zijn
Pluspunten
Android tv
Genoeg aansluitingen
Minpunten
Android tv, geen updates meer na 2,5 jaar
Slecht paneel, wat niet goed met donkere tinten om kan gaan
Elke vorm van netwerk functionaliteit werkt slecht. Verliest plots verbinding
Ik had eerst een Philips 42 inch plasma, en was van plan om bij philips te blijven. een philips 43 inch tv gekocht als vervanger, maar deze viel tegen met betrekking tot beeld, geluid en ambilight feature. Philips retour, en nu de Sony. Beeld, Geluid en features zijn goed.
TV heeft processor uit het jaar kruik. De Android-schil vormt daardoor een serieuze vetragingsfactor bij opdrachten die je hem mbv de AB geeft. Netflix onbruikbaar.
De non-logica vd (buttons op de) AB en de structuur vh menu helpt ook niet. Wat heb ik lang moeten zoeken naar de update-mogelijkheid etc
Pluspunten
beeldeigenschappen prima
constructief in orde
Minpunten
smart-functies onbruikbaar door trage processor dan wel interface
totaal onlogische menu-structuur, dan wel toetsen op de AB
Een prima TV voor 4K. is beter dan de goedkopere modelen vanwegen 100hz refresh rate. zeker aan te raden voor de prijs. ook fijn dat er smart tv functie in zit. deze kan aangestuurd worden met je smartphone of zelfs met voice-search. een enorm fijne toepassing van sony. Top TV!
Pluspunten
100hz refresh rate
4K televisie
smart tv (met netflix)
mooi en strak design
geluidskwaliteit
makkelijk te gebruiken
Minpunten
eerste keer update duurt half uur(daarna nooit meer tegen gekomen)
Deze TV verkregen via iBood, echt een aankoop waar ik nu al ruim een half jaar plezier van heb. De android interface is super, youtube casting & uitzending gemist casting werkt out of the box. in gebruik erg simpel door duidelijke menu's.
Stijlvolle TV met een erg goed beeld. Het geluid valt voor zo'n platte tv zeker niet tegen. Ik ben overgestapt van een Panasonic plasma (10 jaar oud) en was wat huiverig om een Sony met adroid te kopen maar ik ben erg tevreden.
De beeldkwaliteit is mooi, maar dan moet je wel beeld kunnen zien. Ik heb alleen maar problemen gehad met deze TV. Zwart scherm. Uitval. Zomaar opnieuw opstarten. Geluid weg. Echt, koop deze TV NIET! Ik heb 'm teruggestuurd. Wat een ergenis voor een TV van 1000 euro.
Sinds begin van dit jaar in het bezit . Teleurstellend, de genoemde kinderziektes zijn er nog steeds niet uit, terwijl de nieuwe reeksen al weer in de winkel staan! Inmiddels draait de update van 1-3-2016 op mijn 49X8305C. Wel opname nu, echter geen timeshift mogelijk .
Pluspunten
Mooi uiterlijk, goede beeldkwaliteit
Android
Minpunten
Twintuner is nutteloos gebleken
Gebrekkige software updates
Potentie komt er een jaar na introductie nog steeds niet uit
Een prachtig scherm met veel functies. Door een relatief vlot interface en support voor 4K en plex heb ik zelfs de keuze genomen om geen externe mediaspeler te gebruiken. Doe nog wel wat aanpassingen aan de beeldinstellingen, want de standaard kleuren en de autocontrast functie zijn verre van perfect.
Hele grote overstap in vergelijking tot onze oude tv. De Sony Bravia tv voldeed het beste aan al onze wensen dus hebben we deze gekocht. Super scherp beeld met overzichtelijke software, het geluid was anders dan de vorige maar na een weekje wennen niks op aan te merken!
Pluspunten
4K Beeld (ook Netflix)
Strak design
Software
Netflix-knop op de afstandsbediening
Minpunten
Montage op een beugel is wat geklungel
Anoniem: 714555
7 december 2015
Sony Bravia KD-49X8307C Zilver
Prima beeldkwaliteit, mooie minimalistische vormgeving. Geluid is redelijk.
Echt irritant is de firmware. Vrijwel dagelijks - na vastlopen - resetten. Niet alles wat is en wordt beloofd doet het (opnemen op harddisk en 5gHz wifi). Sony biedt op eigen service-site excuses aan voor, daar houdt het tot nu mee op.
Een smart tv met een OS dat daadwerkelijk bruikbaar is. Binnen een seconde kijk je vanaf home naar een Youtube video. Ingebouwde Netflix werkt perfect. Dit model kan 120Hz op full HD aan. Het grootste voordeel voor mij: Kodi werkt perfect, zelfs op 4K. HTPC kan dus de deur uit.
Pluspunten
Mooi beeld (ook met 720 bd-rips)
Kijkhoek 40 graden (20 meer dan de X850)
Goed geluid met duidelijke stemmen (software +3 op voices)
Design
Android TV
HTPC vervanger dankzij Kodi support (inclusief 4K)
120 Hz op Full HD (iig op model 8C en 9C)
Netflix 4K support met knop op afstandsbediening
Minpunten
AndroidTV mist nog veel apps (je kunt ze eventueel wel importeren via .apk)