De Lumia 535 is verre van perfect. Zo is het scherm weinig scherp, heeft de software irritante bugs en zit er speling in de behuizing. Maar al die nadelen zijn te vergeven als je nagaat dat de Lumia 535 met zijn 5"-scherm en vaak soepel lopende Windows Phone op moment van schrijven rond de 110 euro kost. Veel mensen zijn wellicht echter beter af met een andere Lumia, zoals de 630 die iets goedkoper is of de 635 die 4g heeft en niet veel meer kost. Lees verder »
De Lumia 535 is de eerste boot van Microsoft, in een floot bestaande Lumia’s. Voor de test leg ik hem naast zijn veel besproken oudere neef, de Lumia 630. Dit om de verschillen van een gemiddeld 100 euro kostende Lumia smartphone te ontdekken.
Pluspunten
Goedkope (Dual-SIM) smartphone
Redelijke back en goede front camera
Mooi formaat scherm
Windows Phone apps zoals Nokia Drive
Minpunten
Flinke stap terug in bouwkwaliteit
Scherm is aan de matige kant
Ook na update, niet altijd accuraat met aanrakingen
Niet echt vloeiend in omgang zoals bij L630
Levensduur batterij is net te krap
Windows Phone is momenteel nog niet echt volwassen op het gebied van functionaliteit en apps
Wat een ervaring voor 109,-. Gorilla 3 scherm van 5 inch, 2 camera's beide 5 mp, flits, de frontcamera valt op door een uitstekende kwaliteit, Scherm voelt iewat stroef, maar al met al voor deze prijscategorie een fantastisch beeld. Een volledig smartphone met gebruikservaring van een midrange model.
Spotgoedkoop voor zo'n gsm
Als je tevreden bent dat je scherm na 3 maanden barst en je gsm onbruikbaar word is dit een ideale gsm (al 2 maal een 535 gekocht en 2 maal scherm gebarsten op zelfde bijna exact zelfde plaats)
Mijn allereerste ervaring met deze Windows Phone was echt wow, nu nog steeds dat wow gevoel, voor deze prijs een ultra kras resistant scherm, alles is heel netjes en simpel gehouden, ik voel wel de geest van een nokia door dit toestel. Echt een topper voor weinig geld!
Slechte bouwkwailiteit, stukje mee fietsen en kapot scherm. Bouwkwaliteit dus gewoonweg slecht. Misschien fabrieksfout, maar doe dit nooit meer. Contact met microsoft support is misschien snel, maar zeer teleurstellend. Eerste drie uur van het bezit erg blij mee geweest, daarna ronduit sip. Blamage!
De Lumia 535 is voor de prijs een mooi en degelijke toestel. Qua functionaliteit is elke Windows Phone redelijk snel. Het scherm is weinig scherp. Software heeft wat bugs. De grootste nadeel is de gevoeligheid van het scherm, dit is lastig bij intensief gebruik.
Ik heb de telefoon nu al anderhalf jaar, en misschien lag het aan het apparaat, maar mijn ervaring WP en Windows in het algemeen is flink verslechtert.
Van een niet werkend touchscreen naar ronduit slechte apps.
Zelfs voor een budgettoestel is dit apparaat gewoon slecht.
Pluspunten
Frontcamera is best goed
Stevig
Speaker (luidheid maar geen kwaliteit)
Microsoft integratie (minpunt als je Google oid gewent bent)
Minpunten
touchscreen problemen (al eens opgestuurd naar MS maar nog steeds geen fix)
Lage schermresolutie (wel te begrijpen als je naar de prijs kijkt en is ook als positief te beschouwen voor de accuduur)
Double knock feature waardeloos met het kapotte touchscreen
Langzaam, camera bv opstarten is al een hele taak voor dit toestel
Hele slechte camera (achter), schiet max in 480, en er is gewoon niks positeifs te vertellen over de camera van dit apparaat
Batterij gaat snel leeghttp://ic.tweakimg.net/ext/i/imagemedium/2000568735.png
Apps zijn heel slecht/langzaam of gewoon onbruikbaar gemaakt door MS
Prima telefoon voor een niet veel eisende gebruiker, werkt meer dan prima voor email, whatsapp, facebook etc.. Snelheid prima in orde, en ook de grootte van het scherm is lekker. resolutie is wat laag, maar daar wen je wel aan. Voor de prijs een goed toestel!
Voor de prijs is dit een prima smartphone, verwacht echter geen high end kwaliteit.
Ik gebruik hem naast mijn Nexus 4 en op een paar punten na is het een prima telefoon.
Zie de plus en minpunten als toelichting.
Pluspunten
Goede kwaliteit voor een budget smartphone
Redelijk snel
Offline navigatie ingebouwd
Verwisselbare batterij
SD kaart ondersteuning
Minpunten
Touchscreen reageert niet altijd lekker
Schermresolutie iets te laag voor de grootte van het scherm
Prima low-budget 5" Windows telefoon. Alles functioneert uitstekend. Fysieke cameraknop ontbreekt en een enkele keer reageert het scherm niet goed. Sneller en completer dan mijn vorige Nokia 520.
Schitterend toestel voor een zeer scherpe prijs. Gebruik dit toestel nu een paar dagen en het heeft me aangenaam verrast. Alle apps draaien vloeiend en het toestel voelt lekker aan. Ik was nogal verwend met het scherm van de Limia 930,maar dit scherm valt me zeker niet tegen.Accu = top
Pluspunten
Prijs
Snelheid
Interface / OS
Integratie
Minpunten
Backcover is lastig los te halen als je niet weet hoe
Besteld via CentralPoint, prima op tijd geleverd.
Tot nu toe werkt hij prima, een stuk sneller dan mijn vorige Windows Phone.
Prijs kwaliteit verhouding is dan ook enorm goed, maar dat is ook al zichtbaar aan de specificaties.
Via amazon.de gekocht en binnen 48 in de bus. Inmiddels 2 weken erg prettig mee gewerkt. Heel veel waar voor het geld. werkt prima en snel met aps als whatsapp, nu, weerplaza. inetrnet explorer. Mooi toestel, licht gewicht. Camera ook goed, frontcamera voor selfie super. even wat speuren veel instelbaar.
Pluspunten
helder beeld, mooi vormgegeven
snelle apps, werkt prima
handige integratie van de verschillende microsoft zaken, onedrive, outlook officetools
Minpunten
even wennen tov android en apple, maar dat is snel gebeurd