![]() |
Een klein jaar na de release van de Nintendo 3DS verwelkomt de game-industrie weer een nieuwe handheld-console. Met de PlayStation Vita zet Sony in op kracht en op grafische pracht en praal. |
![]() |
Nintendo presenteerde op de E3 de Wii U, een nieuwe console die zich op grafisch gebied kan meten met de Xbox 360 en de PlayStation 3. We konden achter de schermen alvast wat games spelen. |
![]() |
Review - 2012: stilte voor de consolestorm 2012 was voor games het jaar van het uitblijven van informatie over de volgende Xbox en PlayStation, de release van de Nintendo Wii U en enkele opvallende reviews op Tweakers. |
![]() |
Japan is half december al aan de beurt, terwijl wij nog tot 22 februari 2012 op de PS Vita moeten wachten. Sony gaf ons echter vast de kans om een serie nieuwe games voor de handheld uit te proberen. |
![]() |
Nintendo bracht eerder dit jaar de 3DS op de markt. Sony slaat keihard terug door met een alternatief te komen, in de vorm van een handheld die voorlopig NGP, oftewel 'Next Generation PlayStation' heet. |
Gemiddelde gebruikersscore
Dit console is leuk om te hebben, maar voor de nieuw prijs is het't niet waard. Deze console heeft weinig PSVita games te bieden en ook bepaalde apps als Netflix & Spotify ontbreken.
Ik heb de PS Vita drie maanden geleden tweedehands voor €150,- gekocht met een geheugenkaartje erbij en ik heb er een aantal games voor, zowel downloads als kaartjes, en de Vita bevalt mij goed en heeft een goede bouwkwaliteit, alleen zijn de glanzende voor- en achterkant heel vingerafdrukgevoelig. Vooral Gravity Rush vind ik grafisch heel mooi en dan schijnen games als Uncharted: Golden Abyss nóg mooier te zijn. De grafische prestaties van de Vita zijn goed in combinatie met het 5" QHD (960 x 540 pixels, 220ppi) OLED scherm, zeker in vergelijking met de 3DS, al heb je weer geen 3D op de Vita en had ik betere zwartwaarden verwacht van een OLed-scherm, maar dat vind ik niet zo erg. De games draaien goed op de Vita, al zijn de wachttijden bij...
De PS Vita is me een staaltje techniek. Na eerder een haat/liefde relatie te hebben gehad met mijn oude PSP is de Vita een verademing. Uiteraard valt en staat een spelcomputer met de games, maar ik ga het voornamelijk in deze review over de hardware en software van het systeem hebben. Ik zal de launch titels die verkrijgbaar zijn samenvatten, maar daar light niet de nadruk op in deze review. Mochten jullie ene review willen zien van een specifieke game voor de Vita, laat het me weten in de comments.
De Hardware
De specs kunnen jullie opzoeken op Tweakers, dus dat laat ik zitten. De Vita is erg stevig voelt goed aan in je hand. Kwalitatief is het apparaat goed gebouwd en de knoppen voelen erg lekker aan. Tegelijkertijd kan de Vita...
Beste Tweakers, dit wordt mijn eerste review dus wees gewaarschuwd! Ik hoop dat het aan de normen voldoet.
Voorwoord
De PSP was vroeger voor een lange tijd mijn favoriete console naast natuurlijk mijn PC en laptop. De reden hiervoor is omdat de PSP gewoon naar mjin mening een goede ergonomie had en de spellen spraken mij zeer aan. De vele RPGs die ik op de PSP heb gespeeld en natuurlijk fifa zijn mij altijd bij gebleven.
Hierdoor was ik ook zeer enthousiast over de komst van de PS Vita, ik was (denk ik) een van de eerste die hem had gepreordered en zo dus een van de eerste die hem kreeg. Het bedrijf waar ik de PS Vita had besteld had mijn reservering verkocht aan een andere klant, das was dus niet zo fijn. Ik was eerst van plan om...
Heb de Vita nog maar net in mijn bezit maar ben er nu al gek op. Wat een leuke gadget! Lekker op de bank met de ps4 op de vita gamen terwijl mijn vrouw naar de tv kijkt. Aanrader!
Een mooi apparaat met vele kwaliteiten, ik beleef er veel plezier van alleen het game aanbod is nog niet geweldig, ook andere titels als bv op de PS3 waarom ze dit gedaan hebben geen flauw idee!
Ik heb er plezier van!
Fijn apparaat, op hoge kwaliteit onderweg games. Goede beeldkwaliteit, alleen vrij prijzig. Ligt wel fijn in de hand.
Zeer krachtige handheld van Sony die helaas niet kreeg wat het verdiende in Europa en Amerika. Gelukkig kan je nog terecht in Japan voor nieuwe games en accesoires. Wel moet je dan van bepaalde genres houden (Rhythm, JRPG's en Visual Novels) Gelukkig speel ik dit soort spellen heel graag.
Prima handheld console. Licht lekker in de hand en heeft erg handige remote play functie voor de PS4
Leuke console maar er komen momenteel weinig games voor uit. Ik ben momenteel aan het wachten totdat het is gehackt zodat je er emulators op kunt spelen. Het scherm is erg mooi omdat het hele levendige kleuren heeft. Helaas zijn er weinig mensen op multiplayer.
Als opvolger van mijn PSP heb ik deze aangeschaft enige tijd geleden. Graphics zien er veel beter uit, geen UMD meer maar flash voor een betere levensduur. Bluetooth en Wireless N. Spel aanbod valt nu nog steeds tegen. Remote play met de PS4 zekers een mega handig functie.