De Galaxy S III Neo is niets meer dan een opgepoetse Galaxy S III uit 2012. Het ontwerp en het scherm zijn hetzelfde en de camera vermoedelijk ook, maar de processor en het werkgeheugen zijn vernieuwd. De accuduur is voor deze prijsklasse goed in orde. Dat maakt van deze S III Neo een aantrekkelijke optie voor liefhebbers van Samsung-telefoons, al zal niemand dan zien dat je een nieuwe telefoon hebt. Lees verder »
Voorlopig is dit voor mij de perfecte smartphone voor de juiste prijs. Het is zeker geen uitgeklede S3. Uiteraard is het ook geen S4, maar dat toestel voegt te weinig toe om er 100 Euro extra voor te betalen.
Ik was heel erg tevreden over dit product, maar na 1 jaar ging alles steeds slechter met het toestel. Ik ben een actieve gebruiker, maar de accu is redelijk snel leeg. Daar komt nog bij dat het toestel amper oplaadt en heel erg vaak vasthangt.
Pluspunten
Camera is scherp
Prima grootte
Minpunten
Probleem met opladen
Na 1 jaar gaat het toestel snel achteruit
Hangt vaak vast
Accu snel leeg
Als ik het toestel opstart dan duurt het 5 tot 10 minuten voordat ik wifi heb. Er staat namelijk 5 tot 10 minuten kwaliteit controleren
Dit was destijds een fijn toestel met een verwisselbare accu en een voor die tijd hele goede camera. Nu nauwelijks meer bruikbaar tenzij je het OS omzet naar een alternatief. Maar dat is echt een lastige klus voor specialisten.
Samsung Android updates zeer beperkt. Dit verkort de veilige levensduur. Destijds (2013) een prima middenklasse toestel voor rond de 200 euro. Nu is dat bedrag veel te hoog aangezien hij echt gedateerd is.
Makkelijk gebruik, licht, goedkoop. Achterkant is plastic, maar met een hoesje geen probleem. 1,5 GB RAM is vrij krap, dus de S3 wordt snel langzaam bij gebruik van meerdere apps. Camera (voorkant) is slecht. Soms problemen met opladen. Accu is prima.
Perfect voor normaal gebruik, minder geweldig voor veel gebruik
Pluspunten
Goedkoop
Licht
Simpel
Accu
Minpunten
Weinig RAM
Opladen werkt niet altijd
Geen 4G
Verbindt langzaam met wifi
Camera (Voorkant)
Wordt langzaam na gebruik van meerdere apps (te verhelpen door eens in de zoveel tijd opnieuw op te starten)
Anderhalf jaar in gebruikt. Over alles tevreden, met grote uitzondering van de accu en poort. Ik ben een actieve gebruiker, maar de batterijduur is laag. De laadpoort ging na halfjaar al kapot en geeft nu, samen met de oortjes-poort weer kuren. (Slecht opladen, Vol stof, Oortjes-poort begeeft het)
Mn 2e smartphone, wilde een goed toestel en ben bij deze uitgekomen.
Inmiddels een jaar in bezit, en 3x een vastloper gehad.
Word wel wat trager, wellicht ligt het aan enige apps id ik geïnstalleerd heb.
Mooie telefoon met een fraai scherm die ook nog eens vlot reageert. De accuduur is prima, de snelheid is ruim in orde en de telefoon zit goed en stevig in elkaar. Batterijcover is wat lastig te verwijderen, maar die hoef je er eigenlijk alleen af te halen bij plaatsen SIM/SDkaart.
Ik krijg het nog voor mijn verjaardag, maar ik heb er alsnog veel kennis over deze telefoon: het heeft S-Beam, S Voice, Smart Stay,Smart Alert en pop-up. Verder naar beneden staat uitgelegd wat het is.
Fotos hebben wel een onhebbelijkheid: sluitertijd lang, flits lang waardoor je erg snel vage fotos krijgt omdat het beweegt. Maar komt omdat beeldstab. uit staat standaard
Accu hangt sterk af van felheid. Beperkt gebruik 2 a 3 dagen mee, bij stevig gebruik nog geen dag.
Pluspunten
scherm is prima, zoveel detail als je ziet. Zeer leesbaar.
wifi goed, gsmontvansgt goed
bijna zelfde specs als toptoestel maar honderden euros goedkoper
klein ledje in hoek dat je per soort bericht (whatsapp, gemist gespr, SMS, faceb) eigen kleur kan geven
toch duidelijk stapje beter dan S3
redelijk solide
werkt op kitkat
wifi blijft ook bij slechte ontvangst werken. Niet dat afschakelen wat S3 deed.
Minpunten
geen 4g
beeldstabilisatie foto staat standaard uit, fotos lijken slechter dan kan.
Androidtoetsenbord van Kitkat is net smaller. Vervelend met grote vingers, maar niet toestelspecifiek
Telefoon werkt prima maar de batterij vind ik te slecht. De achterkant is ook zeer gevoelig voor krassen.
Door de slechte batterij kan ik helaas geen voldoende geven voor dit toestel want dat is een dagelijkse irritatie. Als deze wel goed was geweest had ik denk ik 4 sterren gegeven.