Hier een tip om je Samsung (vrijwel elke Galaxy) flink te versnellen.
1. Instellingen, Toestel info, tik 5 keer achter elkaar op Buildnummer. Ga terug en als het goed is zie je er nu een pictogram Ontwikkelaars opties bij staan.
2. Ga naar Ontwikkelaars opties en scroll naar onderen naar Tekening. Verander vervolgens Vensteranimatie schalen, Animatieschaal overgang en Schaal van duur Animator van 1X naar 0,5 X (bij alle 3).
3. Ga naar de app store en download Nova Launcher (gratis) of Nova Launcher Prime (3 euro). Binnen Nova Launcher kunnen al je app instellingen zoals je die had eenvoudig worden overgenomen vanuit Touchwiz, die optie wordt ook direct aangeboden. Vervolgens kun je zoveel instellingen doen als je wilt binnen Nova instellingen en ben je niet meer beperkt door Touchwiz.
Bij Animatie snelheid stel je bijvoorbeeld in Sneller dan het licht en er gaat een wereld voor je open, zo heerlijk snel reageert je toestel!
4. Als laatste nog even een snelle browser installeren als Chrome als standaard browser.
Ik heb het zo gedaan op zowel mijn Galaxy S5 Plus als op de S3 Neo van mijn zoon, beide zijn onherkenbaar veranderd is supersnel reagerende smartphones! Kind kan de was doen…
Wil je later toch weer je Touchwiz gebruiken? Geen probleem, bij standaardapplicaties kun je dit eenvoudig weer instellen.