Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 7

Gebruikers

Score: 4
21 reviews

Samsung Galaxy S III Neo Wit - Reviews

Prijs
Specificaties 4,8" • 1280x720 (HD) • 16GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur mobile 6 februari 2015

De vijf populairste smartphones onder de 200 euro

De Galaxy S III Neo is niets meer dan een opgepoetse Galaxy S III uit 2012. Het ontwerp en het scherm zijn hetzelfde en de camera vermoedelijk ook, maar de processor en het werkgeheugen zijn vernieuwd. De accuduur is voor deze prijsklasse goed in orde. Dat maakt van deze S III Neo een aantrekkelijke optie voor liefhebbers van Samsung-telefoons, al zal niemand dan zien dat je een nieuwe telefoon hebt. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
7
Score: 4
8
Score: 3
4
Score: 2
2
Score: 1
0
Toon reviews van:
+1
Goofman 3 augustus 2014

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Voorlopig is dit voor mij de perfecte smartphone voor de juiste prijs. Het is zeker geen uitgeklede S3. Uiteraard is het ook geen S4, maar dat toestel voegt te weinig toe om er 100 Euro extra voor te betalen.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Snelle, soepele gebruikservaring
  • Mooi scherm (scherp + mooie kleuren)
  • Goede hardware
  • Laatste Android versie (KitKat)
  • Compact
  • Licht

Minpunten

  • Kleur toestel (blauw?)
  • Plastic achterkant
  • Geen screenmirroring

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Scherm Score: 4
Featureset Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4

+1
Darkman7 26 augustus 2015

Samsung Galaxy S III Neo Zwart

Prima toestel zelfs voor 2015

Pluspunten

  • HD 1280x720 scherm
  • 16 GB opslag en 1.5 GB ram voldoende
  • Veel goede custom rom's voor beschikbaar
  • Notificatie led werkt super en eenmaal gewend wil je nooit anders meer
  • Verwijderbare Batterij en sd kaart slot, zoals het hoort

Minpunten

  • geen 4G, maar dat weet je voor de aanschaf ook al wel en dan moet je deze niet nemen, simpel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
edwardo 11 februari 2015

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Prima specificaties voor een leuk prijsje!

Pluspunten

  • Prima 720P 4,8 inch Amoled scherm
  • Snelle Qualcomm processor en 1,5 Gb RAM
  • 16 Gb intern geheugen (+ microSD mogelijkheid)
  • apt-X bluetooth ondersteuning!!
  • Prijs

Minpunten

  • Accu 2100 mAh prima, maar had groter gemogen
  • Geen 4G

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

APZ 11 januari 2018 Product gekocht

Samsung Galaxy S III Neo Wit

geweldige telefoon voor mensen met een budget. maar jammer dat deze telefoon niet kon worden geüpdatet terwijl dit apparaat nieuwer is dan de s 5

Pluspunten

  • goede kwaliteit
  • goede batterij

Minpunten

  • weinig opslag
  • software outdatet

Eindoordeel

Score: 4
SLC 5 juli 2017 Product gekocht

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Samsung Android updates zeer beperkt. Dit verkort de veilige levensduur. Destijds (2013) een prima middenklasse toestel voor rond de 200 euro. Nu is dat bedrag veel te hoog aangezien hij echt gedateerd is.

Pluspunten

  • Prima prestaties voor 2013
  • Goede balans tussen prijs en specs
  • Mooi scherm (oled)

Minpunten

  • Anno 2017 gedateerd
  • Beperkte android updates
  • accuduur icm wifi erg beperkt

Eindoordeel

Score: 4
MattiemastNewbie 5 juni 2017

Samsung Galaxy S III Neo Zwart

Prima telefoon voor zijn prijs. Echter had er wel een grotere en betere accu in gemogen.

Pluspunten

  • Lichte telefoon
  • Ligt goed in de hand
  • Prima prijs
  • Redelijke opslag

Minpunten

  • Zeer slechte accu
  • Bouwkwaliteit wat minder
  • Gedateerde android
  • Wordt steeds trager

Eindoordeel

Score: 4
TheGamefreak484 17 november 2016

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Makkelijk gebruik, licht, goedkoop. Achterkant is plastic, maar met een hoesje geen probleem. 1,5 GB RAM is vrij krap, dus de S3 wordt snel langzaam bij gebruik van meerdere apps. Camera (voorkant) is slecht. Soms problemen met opladen. Accu is prima. Perfect voor normaal gebruik, minder geweldig voor veel gebruik

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Licht
  • Simpel
  • Accu

Minpunten

  • Weinig RAM
  • Opladen werkt niet altijd
  • Geen 4G
  • Verbindt langzaam met wifi
  • Camera (Voorkant)
  • Wordt langzaam na gebruik van meerdere apps (te verhelpen door eens in de zoveel tijd opnieuw op te starten)

Eindoordeel

Score: 3
LuukvDNewbie 22 augustus 2016

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Ik was heel erg tevreden over dit product, maar na 1 jaar ging alles steeds slechter met het toestel. Ik ben een actieve gebruiker, maar de accu is redelijk snel leeg. Daar komt nog bij dat het toestel amper oplaadt en heel erg vaak vasthangt.

Pluspunten

  • Camera is scherp
  • Prima grootte

Minpunten

  • Probleem met opladen
  • Na 1 jaar gaat het toestel snel achteruit
  • Hangt vaak vast
  • Accu snel leeg
  • Als ik het toestel opstart dan duurt het 5 tot 10 minuten voordat ik wifi heb. Er staat namelijk 5 tot 10 minuten kwaliteit controleren

Eindoordeel

Score: 2
Joost119Newbie 3 augustus 2016

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Anderhalf jaar in gebruikt. Over alles tevreden, met grote uitzondering van de accu en poort. Ik ben een actieve gebruiker, maar de batterijduur is laag. De laadpoort ging na halfjaar al kapot en geeft nu, samen met de oortjes-poort weer kuren. (Slecht opladen, Vol stof, Oortjes-poort begeeft het)

Pluspunten

  • Snelheid
  • Scherm
  • Gebruiksvriendelijk (voor ervaren "Samsungers")
  • Makkelijk formaat
  • Capaciteit
  • Overall sterke behuizing
  • Mooie telefoon om te zien

Minpunten

  • Accu duur laag
  • Poorten vol vuil en stof
  • Kwetsbare achterkant (altijd hoesje gehad)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
whitteydefries 23 juli 2016

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Mn 2e smartphone, wilde een goed toestel en ben bij deze uitgekomen. Inmiddels een jaar in bezit, en 3x een vastloper gehad. Word wel wat trager, wellicht ligt het aan enige apps id ik geïnstalleerd heb.

Pluspunten

  • Past makkelijk in broekzak
  • helder scherm
  • simpel in gebruik

Minpunten

  • wil soms moeilijk opladen

Eindoordeel

Score: 5
A-lex1 26 april 2016

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

De samsung galaxy s3 neo, is een relatief goedkope telefoon met een redelijke hardware.

Pluspunten

  • Met zijn 1.4 quadcore processor snel genoeg voor de dagelijkse dingen
  • De s3 heeft een redelijke camera
  • Ziet er ook wel redelijk uit

Minpunten

  • Slechte accu 2100 mah die net 3 uur mee gaat
  • Geen heel erg goed beeldscherm

Eindoordeel

Score: 3
vonkie2004Newbie 8 februari 2016

Samsung Galaxy S III Neo Zwart

tot voor de laatste update jan2016 was dit een redelijke telefoon, nu vreet hij de batterij binnen no time leeg. de camera is een tegenvaller, had je bij de gewone S3 prima foto's bij de S3 neo heb je vaak veel te blauwe foto's, video daarintegen is wel goed.

Pluspunten

  • duidelijk scherm
  • goede video

Minpunten

  • accu duur
  • slechte foto's

Eindoordeel

Score: 3
RoyD 29 oktober 2015

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Veel accessoires beschikbaar. Snel. Handig telefoonboek waarbij je contacten kunt koppelen. Saai uiterlijk maar goed scherm en camera.

Pluspunten

  • Scherm
  • Camera
  • Snelheid
  • Beschikbaarheid accessoires
  • Looptijd
  • Integratie functies in contactboek (bellen, sms, app, mail, enz.)

Minpunten

  • Saai uiterlijk
  • Geen updates naar Android 5 of hoger

Eindoordeel

Score: 5
trm0001 26 mei 2015

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Toestel word nu nog niet mee gebeld dus daar kan ik niets zinnigs over zeggen. Hij is aangeschaft voor een aantal apps: Winddelen en slaapregistratie en dat doet hij prima. Zie verder de plus en minpunten

Pluspunten

  • prijs / prestatie
  • snelheid en compleetheid vh systeem
  • gebruikersvriendelijk
  • gewicht en formaat
  • prima camera en audio opnames
  • mooi scherm
  • goede wifi en BT

Minpunten

  • akku had veel zwaarder gemogen.
  • usb charge ging eerst erg stroef, nu wel goed.

Eindoordeel

Score: 5
B-GNewbie 14 april 2015

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Leuk toestel voor z'n prijs. Flink wat mogelijkheden als er nog eens een extra SD-kaartje wordt toegevoegd. Een extra cover met grip is wel een must.

Pluspunten

  • Scherm is prima
  • Camera zijn voldoende
  • Geheugen en flexibiliteit ervan is zeker een pluspunt
  • Leuk toestel voor < € 200
  • Scherm is goed leesbaar, zelfs met zonlicht

Minpunten

  • Blijft wel een gladde jongen, extra bescherming/grip is aangewezen
  • De spaarstand levert wel eens kuren op van licht/donker-scherm

Eindoordeel

Score: 4
Brontosaurus1 8 april 2015

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Prima apparaatje. Telefoon stond standaard op Sloveens, dat was enigszins onhandig.

Pluspunten

  • Goede Camera
  • Mooi scherm

Minpunten

  • Handleiding volledig in Sloveens

Eindoordeel

Score: 4
Jochemd13 29 maart 2015

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Snelle en goede telefoon. Hij is erg vergelijkbaar met de S4 maar lijkt ook wel heel erg op de normale S3.

Pluspunten

  • Snel
  • Goedkoop
  • Stevig

Minpunten

  • Is eigenlijk gewoon de normale S3

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 5
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Jape 20 maart 2015

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Mooie telefoon met een fraai scherm die ook nog eens vlot reageert. De accuduur is prima, de snelheid is ruim in orde en de telefoon zit goed en stevig in elkaar. Batterijcover is wat lastig te verwijderen, maar die hoef je er eigenlijk alleen af te halen bij plaatsen SIM/SDkaart.

Pluspunten

  • SD-kaart
  • Snel
  • Mooi scherm

Minpunten

  • Batterijcover lastig te verwijderen

Eindoordeel

Score: 4
Salemboy123Newbie 1 maart 2015

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Ik krijg het nog voor mijn verjaardag, maar ik heb er alsnog veel kennis over deze telefoon: het heeft S-Beam, S Voice, Smart Stay,Smart Alert en pop-up. Verder naar beneden staat uitgelegd wat het is.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Veel technologische foefjes
  • Mooi uiterlijk
  • Genoeg geheugen
  • Perfect voor echt alles ( gewoon een alleskunner)
  • Perfecte prijs

Minpunten

  • Geen minpunt gewoon perfect

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Schrudde 11 februari 2015

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Fotos hebben wel een onhebbelijkheid: sluitertijd lang, flits lang waardoor je erg snel vage fotos krijgt omdat het beweegt. Maar komt omdat beeldstab. uit staat standaard Accu hangt sterk af van felheid. Beperkt gebruik 2 a 3 dagen mee, bij stevig gebruik nog geen dag.

Pluspunten

  • scherm is prima, zoveel detail als je ziet. Zeer leesbaar.
  • wifi goed, gsmontvansgt goed
  • bijna zelfde specs als toptoestel maar honderden euros goedkoper
  • klein ledje in hoek dat je per soort bericht (whatsapp, gemist gespr, SMS, faceb) eigen kleur kan geven
  • toch duidelijk stapje beter dan S3
  • redelijk solide
  • werkt op kitkat
  • wifi blijft ook bij slechte ontvangst werken. Niet dat afschakelen wat S3 deed.

Minpunten

  • geen 4g
  • beeldstabilisatie foto staat standaard uit, fotos lijken slechter dan kan.
  • Androidtoetsenbord van Kitkat is net smaller. Vervelend met grote vingers, maar niet toestelspecifiek

Eindoordeel

Score: 4
Bulgozer 6 oktober 2014

Samsung Galaxy S III Neo Blauw

Telefoon werkt prima maar de batterij vind ik te slecht. De achterkant is ook zeer gevoelig voor krassen. Door de slechte batterij kan ik helaas geen voldoende geven voor dit toestel want dat is een dagelijkse irritatie. Als deze wel goed was geweest had ik denk ik 4 sterren gegeven.

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Snelle werking
  • weinig rommel voorgeinstalleerd

Minpunten

  • Slechte batterij
  • Behuizing is kwetsbaar

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy S III Neo Wit?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True