Tweakers
Tweakers
Crucial zet zijn prijsoffensief die het met de M500-serie inzette voort met zijn nieuwste serie solid state drives. Deze MX100-serie solid state drives van Crucial moeten zich prima lenen als goedkope ssd in een desktop, maar de drives hebben vergeleken met zuinige drives een vrij hoog idle-verbruik. Dat zou ze voor laptops misschien iets minder geschikt maken, maar de extreem lage prijs moet een marginaal kortere accutijd ruimschoots goedmaken. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
De Crucial MX100 512GB is een budget-SSD, maar presteert daar niet naar. Voor een hele scherpe prijs krijg je namelijk een SSD die totaal niet onderdoet voor de concurrentie en ook zeer betrouwbaar is. De MX100 moet dus zeker op je wensenlijstje komen voor mogelijke SSD's.
De Mx100 ssds zijn op dit moment de ssds waar je het meeste waar krijgt voor je geld. Ze zijn snel en stabiel en prima geschikt voor het draaien in een raid opstelling vanwege MLC geheugen.
Terecht een populaire schijf. Betaalbare opslag met goede prestaties
De MX100 is een zeer goede SSD, mede door zijn hoge snelheid- en prijsverhouding. Qua opslag zeker voldoende voor het besturingssysteem en de bijhorende programma's.
De Crucial MX100 512GB is een erg goede, betrouwbare en snelle SSD. Inmiddels gebruik ik deze SSD al sinds 2014 en na 5 jaar draait de SSD nog steeds stabiel. De afgelopen jaren heb ik de SSD intensief gebruikt, veel lees/schrijf cycles, maar desondanks geen merkbare achteruitgang.
Als je je bestanden en gegevens lief hebt, blijf hier ver van weg. SSDs blijven constant verbinding verliezen, Crucial beweert hoog bij laag dat het bij de klanten ligt. Tientallen-duizenden klanten, volgens Google.. Hun 2e firmware update MU02 maakt de zaken alleen nog maar erger.
Prima SSD voor een Mooie prijs.
Blijft na een ruim jaar misbruikt te zijn onder OSX nog vlot werken.
Aangeschaft om mijn laptop nieuw leven in te blazen, heeft daar zeker zijn werk goed gedaan! Systeem voelt weer als nieuw en schijf is groot genoeg om evt games te installeren.
Goedkope SSD met redelijke prestaties.
Een no-brainer in geval van een SSD schijf noodzakelijk is! Kreeg een gratis HDD->SDD Acronis tooltje erbij, maar heb toch geopteerd voor een verse installatie: Windows start supersnel op! Zalig!
My MX100 crashes two times every month with the latest firmware MU02, apparently a bug. Getting no support from Crucial at all, being ignored in their forums. However still a great SSD for the money despite this issue.
I use my ThinkPad W540 12-14 hours per day.
Sinds 3 weken deze ssd ingebouwd en ben zeer tevreden over het resultaat, vanwege de betere prijs/gb's ben ik overgestapt van samsung naar crucial en heb nog geen moment spijt gehad. ook vond ik de bijgeleverde clone software erg handig.
Snel ding. Erg fijn dat er software wordt meegeleverd voor het overzetten van een bestaande harde schijf, vervanging was daarmee in een kwartiertje gepiept.
Prestaties zijn prima op orde. Goede prijs/kwaliteit verhouding.
De vorige MX 100 (128 Gb) was te klein geworden dus vervangen door een ruimer exemplaar.
Wil je een SSD met veel capaciteit voor goede prijs / opslag / kwaliteitsverhouding dan is dit een prima keuze. Heb er zelf 2. Een voor games (die steeds meer vragen) en 1 voor het OS met applicaties. Daarnaast misbruik ik mijn 60SSD voor downloaden/swappen
de beste ''bang for your buck'' SSD.
Inmiddels gebruik ik deze SSD een halfjaar met veel plezier in mijn MacBook. Ik heb nog geen negatieve eigenschap van deze SSD kunnen vinden.
Makkelijk in te bouwen als vervanger van HDD in laptop.
Wel moest ik Intel Rapid Storage Manager verwijderen om Live Mail weer aan de praat te krijgen na een Acronis clone gemaakt te hebben.
Windows en programma's starten snel op en geen geluid.
Prima, relatief goedkoop, maar destructief met bitlocker encryptie: http://bit.ly/1z5WNxa
Beste ssd met stroombescherming
Start snel vergeleken met een snelle HDD
Als je een nieuwe PC samenstelt is dit (bijna) een verplichte upgrade. Wát een snelheidsverschil t.o.v. een reguliere HDD.
Passmark:
Disk Mark 5,835
Een prachtige, grote en snelle SSD die hele goede prestaties levert, ik heb hem nu 2 maanden in mijn laptop zitten en hij werkt perfect met hele hoge snelheid, acces times en laadschermen zijn verdwenen.
Goede SSD met veel ruimte. Ideaal voor bijvoorbeeld notebooks met ruimte voor maar 1 harde schijf.
Ik denk dat deze SSD momenteel de meeste 'bang for the buck' levert. 500GB SSD, vorig jaar nog onbetaalbaar. Nu echt binnen handbereik!
Werkt als een zonnetje in mijn MacBook.