Review door de redactie

Door Wout Funnekotter - Hoofdredacteur 22 oktober 2013

Samsung Galaxy Gear: niet zo slimme smartwatch

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

• Comfortabel om te dragen
  • Mooi schermpje

Minpunten

• Geen constante tijdweergave
  • Accu gaat niet lang mee
  • Te weinig nuttige apps/notificaties
  • S Voice werkt niet in het Nederlands
  • Werkt niet met alle telefoons

Tweakers zegt: 4
Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:

Sinds 2 dagen de Galaxy Gear in bezit, in combinatie met een Galaxy S3 (Android 4.1.2).
Eerste probleem waar ik tegenaanliep was het koppelen van het device. Ik moest los, via een website, een APKtje downloaden (wel de officiele Gear Manager app) om de gear te koppelen en te gebruiken. Na die download werkte het inderdaad prima. De soort klok was in te stellen en zo ook de apps die ik op mn gear wilde.
Na wat getweak was het tijd om hem om te doen. Na 5 minuten merkte ik al hoe klef een rubber bandje zit. Je kent ze wel, die oude digitale horloges (met lampje en LCD display) met die rubber bandjes. Verschrikkelijk klef, vooral op een warme dag. Hij zit nou niet echt comfortabel, ik merk constant dat ik hem om heb. Een normaal horloge met...

Pluspunten

• De functionaliteiten die erin zitten, werken goed
  • Batterijduur is oke (na 1 dag normaal gebruik 65% over)
  • Mooi en duidelijk scherm
  • Geluidskwaliteit is goed

Minpunten

• Zit niet lekker
  • Veel functionaliteit ontbreekt
  • Filmen van max 15 seconden
  • Telefoon gaat _heel_ hard leeg
  • Geen standaardsoftware op android 4.1.2
  • Bellen gaat altijd via speaker
  • Gewoonweg veel kinderziektes

2 van 5 sterren (Slecht)
31 januari 2014 Rapporteer

Het jaar 2014 moet het jaar worden van de smartwatch. Samsung heeft hier het afgelopen jaar al een voorsprong in genomen met haar Galaxy Gear. Vaak is het zo, hoe meer een product doorontwikkeld wordt, hoe beter het werkt. Wij testten of je met de Galaxy Gear desalniettemin een horloge hebt voor de toekomst.

De laatste jaren zit Samsung niet stil als het gaat om innovatie. Waar zich ook maar enige geluiden aandienen van een nieuwe ontwikkeling, is Samsung er als de kippen bij. Zo ook met de smartwatch. De eerste geruchten van een smartwatch stammen alweer van jaren geleden, zo niet al sinds de film James Bond: Goldeneye.
Twee jaar geleden, in april 2012 kwamen de eerste echt serieuze geruchten op gang door onder andere Pebble,...

Pluspunten

• Alle noodzakelijk handelingen te regelen via je horloge
  • In een opslag zien of je op moet nemen, of liever niet
  • Camera, zou dit het eerst succesvolle horloge met camera zijn?
  • Strak design. Zowel voor nette gelegenheden, als casual

Minpunten

• Korte accu-duur. Kan heel irritant worden
  • Oplaad-systeem had innovatiever gekund
  • ‘De eerste versie’, voor zover dat een minpunt is

17 oktober 2013 Rapporteer

Sinds korte tijd ben ik de trotse bezitter van een Samsung Galaxy Gear Zwart in combinatie met de Samsung Galaxy Note 3. Inhoud doos van de Samsung Galaxy Gear: - Samsung Galaxy Gear - Oplader - Dock (om de Gear op te laden) Het uitpakken blijft ook altijd leuk, zo ook deze keer. Ik haalde de Gear uit de doos en drukte hem gelijk aan, wat een mooi scherm was mijn eerste indruk! Hij voelt ook goed en stevig aan en ziet er ook echt mooi uit (Persoonlijke mening).

Pluspunten

• Accuduur
  • Prachtig scherm
  • Camera voor een 1,3MP toch bijzonder goed
  • Tijd & weer opties
  • Microfoon (in de auto bellen met de gear om de pols getest en is echt goed te verstaan)
  • Geheugen 4GB
  • Snelheid
  • Het geheel

Minpunten

• Aparte dock + aparte oplader vereist om op te laden.

13 oktober 2013 Rapporteer

Ik ben opzoek gegaan naar een nieuw horloge en wilde graag een Smartwatch. Eerst gedacht aan de Sony Smartwatch 2, maar na de aankondiging van de Samsung smartwatch, die ook goed samenwerkt met de Galaxy S4 (die ik reeds had), heb ik op dit horloge gewacht.
De aankondiging op de IFA gaf aan dat de Samsung Galaxy Gear op 25 september in de winkels zou liggen. Helaas, toen nog niet in Nederland. Inmiddels is de zwarte versie goed voorradig. De oranje was nog even zoeken. Belsimpel.nl is één van de eerste waar ik deze heb gevonden. En met een perfecte super snelle levering had ik het horloge binnen 24 uur binnen.
Het horloge zelf is erg mooi vormgegeven. Zit lekker aan je pols en weegt ook zeker niet teveel. Zeker niet in vergelijking met...

Pluspunten

• Past perfect om je pols
  • Zeer mooie gadget
  • Erg handige aanvulling op je telefoon
  • Bouwkwaliteit is uitstekend. Voelt zeer solide
  • Zeer scherp beeld

Minpunten

• Achterblijven software update S4 zorgt voor minder compatibiliteit

18 november 2013 Rapporteer

Het toestel is uitstekend, maar Samsung is waardeloos. Wordt aangeboden met Note 3 en andere toestellen. Met de Galaxy S4 is het spul na 2 maanden nog altijd onvoldoende compatibel, Er is een update beschikbaar, zeggen ze op de service desk en op de online platformen, maar kan niet worden gedownload! Wat een flauw gedoe om die upgrades zo beperkte uit te voeren van Samsung. Hebben ze nog geen lessen geleerd van Apple?

Pluspunten

• toestel is goed, bruine kleur is ok

Minpunten

• bandje kan je moeiijk (of zelfs niet) veranderen

15 april 2014 Rapporteer

Samsung Galaxy Gear Groen (Groen)

17 december 2013 Rapporteer

Samsung Galaxy Gear Zwart (Zwart)

13 oktober 2013 Rapporteer

Samsung Galaxy Gear Zwart (Zwart)

Heb jij ook een Samsung Galaxy Gear Zwart (Zwart)?