Sinds korte tijd ben ik de trotse bezitter van een Samsung Galaxy Gear Zwart in combinatie met de Samsung Galaxy Note 3.
Inhoud doos van de Samsung Galaxy Gear:
- Samsung Galaxy Gear
- Oplader
- Dock (om de Gear op te laden)
Het uitpakken blijft ook altijd leuk, zo ook deze keer.
Ik haalde de Gear uit de doos en drukte hem gelijk aan, wat een mooi scherm was mijn eerste indruk! Hij voelt ook goed en stevig aan en ziet er ook echt mooi uit (Persoonlijke mening).
Zelfs mijn vriendin die in eerste instantie dacht dat het puur alleen om te hebben was zei: Hij is wel echt mooi!
De Gear is inmiddels volledig opgestart en ik "blader" even door het menu heen. Hoe koppel ik de Gear met mijn telefoon? Er zit namelijk (bij mij) geen gebruikershandleiding bij de Gear. Dan maar even uit op onderzoek.
Ik installeer via mijn Note 3 vis Samsung apps de app: Gear Manager. Bij het openen van de app laat hij zien hoe je de Note 3 met de Gear moet koppelen. Dit is uiteindelijk goed & snel "gepiept".
Als eerste bladerde ik door mijn contactenlijst, dit lijkt net de contactenlijst op de Note 3 (uiterlijk, natuurlijk is het verder dezelfde lijst). Ziet er zeer professioneel en robuust uit.
Vervolgens mijn oproepenlijst eens bekijken, ook dit ziet er goed uit. De oproepenlijst is met icoontjes niet zo gedetailleerd als de oproepenlijst van je Note 3 (gemist, ontvangen of gekozen oproep) maar toch heel goed uitgewerkt op de Gear.
Instellingen Klok:
Klok - Er zijn vele verschillende mogelijkheden welke type klok je wilt, digitale klok + temperatuur, digitale klok+ snelkoppelingen, digitale klok + digitale klok (als je 2 klokken hebt ingesteld), digitale klok + agendapunten, digitale klok +stappenteller, alleen digitale klok, 3 verschillende analoge klokken.
Datum & Tijd - Spreekt eigenlijk voor zich, wil je de automatisch gesynchroniseerde tijd of handmatig een datum + tijd instellen?
Meld. per uur - Ik neem aan dat je elk uur hiermee een melding krijgt?
Instellingen Geluid:
Geluidsstand - WIl je de Gear op geluid hebben? Of op tril of stilstand?
Aanrakgel... - Geen idee maar staat gewoon aangevinkt.
Beltonen - Welke beltoon wil je op de Gear instellen?
Meldingen - Welke meldingstoon wil je horen bij een melding? (SMS bijvoorbeeld)
Trillen - Trilniveau kan je instellen op Sterk, normaal of zwak.
Voorkeursarm - Draag je de Gear in je linker of rechterarm?
Instellingen Volume:
Multimedia - Hier kan je de volumi instellen van je multimedia
Beltonen - Hier kan je de volume instellen van je beltoon
Meldingen - Hier kan je de volume instellen van je meldingen
Systeem - Hier kan je de volume instellen van je systeemgeluiden
Instellingen Display:
Helderheid - Hier kan je de helderheid van je Gear instellen
Time-out scherm - Na hoeveel seconden gaat je scherm automatisch in 'standby"
Achtergrond startscherm - Welke kleur achtergrond wil je in je startscherm? Aantal kleuren mogelijk zoals: Zwart, Oranje, Blauw etc. etc.
Tekstgrootte - Hoe groot wil je de tekst op je Gear hebben?
Batterijpercentage - Wil je de batterijpercentage op je startscherm kunnen zien?
Instellingen Batterij:
Hier zie je alleen de batterijpercentage.
Instellingen Bluetooth:
Bluetooth - Bluetooth aan of uit?
Zichtbaarheid - Wil je dat de Gear zichtbaar wordt gesteld voor andere bluetoothapparaten
Instellingen Privacy Vergr.:
Privacy vergrendeling - Geen of patroon vergrendeling
Help - Stukje informatie
Instellingen Taal.:
Deze is "donkergekleurd" en kan ik niet aanklikken (misschien omdat de Gear gekoppeld is met de Note 3.
Instellingen Gear resetten.:
Wil je de Gear resetten? Bij bijvoorbeeld verkoop handig.
Instellingen Info Gear.:
Info Gear - Hier vind je het modelnummer, softwareversie, serienummer & open bron-licentie
USB-opsp. - Kan je aan of uitvinken, geen idee wat dit voor functie heeft.
Het instellingenmenu is dus best uitgebreid voor een horloge/Gear.
Accuduur.:
Over de accu ben ik ook zeer te spreken, een volle Gear kan ik 3 tot 4 dagen meedoen. Bluetooth uiteraard gewoon aan de hele dag en gemiddeld voer ik 3 gesprekken met de Gear per dag. Zeer positief dus.
Camera.:
Het is "maar" een 1,3MP camera maar maakt nog best redelijke foto's vind ikzelf. Hier 2 voorbeeldfoto's gemaakt
met de Gear.

Een "nadeel" als je en foto of filmpje maakt met de Gear moet je deze handmatig versturen naar je Note 3 of andere toestel, dit wordt dus helaas niet gesynchroniseerd.
Opladen.:
Het is jammer dat je echt de dock nodig hebt om de Gear op te laden. Nu moet je elke keer de Dock meenemen als je ergens langere tijd verblijft. Ook is de dock alleen niet voldoende om je Gear op te laden, deze heeft namelijk een "standaard" USB Micro aansluiting om op te laden. Bij de Note 3 wordt een USB 3 Micro USB geleverd waardoor je elke keer als je langere tijd ergens verblijft de volgende zaken meenemen om niet met een lege accu van je Note 3 te zitten en/of je Gear:
- Note 3
- Oplader Note 3
- Gear
- Dock
- Oplader Dock
Ik weet wel dat de oplader van de dock ook gewoon in de Note 3 kan maar die laadt toch een stuk langzamer op. Waarom niet gewoon de volle kracht gebruiken?
Foto's in volgorde hoe op te laden:
Gallerij.:
Een overzicht van je foto's en filmpjes. Niks bijzonders aan, maar er is ook zeker niets was een gemis is hierin.
S-voice.:
Nog niet gebruikt, eigenlijk ook niet op de Note 3, dus hierover kan ik geen oordeel vellen.
Mediacontroller.:
Hiermee kan je de muziekspeler op je toestel bedienen. Je kan muziek afspelen, pauzeren, volume dempen en volume verhogen.
Stappenteller.:
De teller heb ik wel al geprobeerd en werkt toch behoorlijk goed naar verwachting. Je kan deze ook instellen om met je toestel te synchroniseren. De Gear geeft aan hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel km je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbrand.
Planning van vandaag.:
Hier kan je de agendapunten van vandaag bekijken.
Spraakmemo.:
Niet gebruikt tot op heden
Stopwatch.:
Leuk om te hebben. 1 keer gebruikt werkt gewoon goed.
Zoek mijn apparaat.:
Voor als je je toestel kwijt ben, druk je hierop dan speelt hij geluid op je toestel af tot je hem hebt gevonden of stopt.
Timer.:
Werkt gewoon goed & doet wat je van een timer mag verwachten.
Weer.:
Weerbericht voor de aankomende dagen (deze gegevens haalt hij gewoon uit je toestel), wel superhandig dat het ook op de Gear te raadplegen is.
Toetsen.:
Voor als je zelf een nummer wilt intoetsen en wilt bellen.
De applicatie voor op je toestel Gear Manager is naar mijn mening goed uitgewerkt. Duidelijk & overzichtelijk maar zeker ook functioneel.
Overige opmerkingen.:
De Gear zit goed om de pols en voelt stevig aan. Hij heeft een mooie & zakelijke uitstraling en ziet er zeker niet goedkoop uit.
Uiteraard een zeer hoog "gadget-gehalte".
Persoonlijk mag de Gear nog wel wat uitgewerkt worden, een jammerlijk gemis is dat hij geen meldingen/notoficaties kan tonen van Whatsapp.
Foto's en filmpjes zelf versturen naar je toestel vind ik ook teleurstellend. Het zou voor mij makkelijker zijn als deze automatisch gesynchroniseerd worden met je toestel. Dit is natuurlijk persoonlijk!
Ik heb het vaker getest (al heb ik een carkit) om in de auto te bellen met de Gear.Zowel de persoon aan de andere kant kan mij goed verstaan en de persoon aan de andere kant is goed in de auto te verstaan. Dit werkt gewoon goed dus.
Ook het 4GB interne geheugen is wat mij betreft prima voor foto's & video's, het is alleen jammer dat je zelf geen foto's of filmpjes kan opslaan op je Gear die je bijv. met je Note 3 maakt. (Voor als je een keer de Gear wilt uitlenen of iets).
De camera zit wel stiekem verwerkt, zie de foto.
Al met al ben ik zeer te spreken over de Gear. Op nu.nl stond een review van de Samsung Galaxy Gear en de Sony Smartwatch 2. Deze review op nu.nl is voor mij complete waanzin en wat mij betreft nodig ik graag de auteur hiervan uit om een aantal dagen met mij mee te kijken of mij Gear.
Bron:
De Gear is dan ook echt een leuke en goede aanvullende gadget voor je toestel. De Gear kan ik dan ook 100% aanraden, gewoon doen!
Voor een review van de Galaxy Note 3:
Als ik de nieuwsberichten/geruchten lees met betrekking tot de Gear & samsung komen er nog best wat opties voor de Gear. Ik kan niet wachten.
Als er toch nog vragen zijn stel die dan aub via de DM aangezien ik niet dagelijks de commentaren bij deze review zal doorlezen.