Update:
Review van de Samsung Galaxy Gear geplaatst + een link onderaan geplaatst.
Meer foto's toegevoegd & de foto's klikbaar gemaakt zodat de foto's niet gelijk het hele scherm vullen.
Review wat uitgebreid!
Sinds korte tijd ben ik de trotse bezitter van een Samsung Galaxy Note 3 32GB Zwart in combinatie met de Samsung Galaxy Gear Zwart.
Hiervoor had ik de Note 2 dus qua formaat van de doos keek ik niet meer op.
Doos van de Samsung Galaxy Note 3:
- Galaxy Note 3
- USB oplader
- USB 3 micro USB kabel
- Headset
- Extra oortjes
- Handleiding
- Accu
- Schroefje + klem (voor de styluspen)
Doos van de Samsung Galaxy Gear:
- Samsung Galaxy Gear
- Oplader
- Dock (om de Gear op te laden)
Blijft altijd leuk om zulke dingen uit te pakken, ik was dus ook zeer enthousiast.
Ik druk mijn micro-simkaart & mijn 32GB Kingston class 10 geheugenkaartje in de Note 3, verwijder het plastic aan de voor- & achterkant en druk het toestel aan.
Wat direct opviel, de snelheid van opstarten in verhouding met de Note 2, deze was een stukje sneller & wat een prachtig beeld!
Aan grootte hoefde ik niet te wennen aangezien ik van een Note 2 afkom, wel lijkt het scherm stukken groter dan de note 2 terwijl het niet zoveel scheelt.
Na de standaard instellingen ingesteld te hebben kon ik gaan spelen. (ook hierbij zou ik 50GB gratis Dropbox ruimte krijgen voor 2 jaar lang, deze heb ik echter niet gekregen. Waarschijnlijk omdat van mijn vorige S3 & Note 2 nog niet afgelopen is?)
Apps:
Aangezien ik behoorlijk wat Apps had geinstalleerd op mijn Note 2, is de Note 3 deze automatisch gaan downloaden & installeren op de Note 3. Heerlijk dat je ze niet weer 1 voor 1 zelf moet installeren.
Ik speel best veel CSR racing en was bang dat ik helemaal opnieuw moest beginnen op de Note 3. Na het openen van de app op de Note 3 vroeg hij of hij de gegevens moest overnemen van de Note 2, dit heb ik natuurlijk direct gedaan zodat ik niet weer opnieuw moest beginnen.
Apps openen naar mijn mening sneller, een hogere resolutie wat mij persoonlijk erg opvalt & bevalt!

Dit is mijn standaard "homepage". Ik heb ervoor gekozen om de standaard weer widget te laten staan, aangezien ik deze best wel mooi & nuttig vind. (Smaak valt te twisten).
Geheugen:
De standaard uitvoering beschikt over 32GB interne geheugen, dit is uit te breiden met een maximum van 64GB MicroSD kaart. Persoonlijk heb ik er een 32GB MicroSD Kingston Class 10 kaart in. Ik beschik best wel over veel foto's op mijn geheugenkaart, hierbij liep mijn Note 2 weleens vast bij het laden van de galerij, op de Note 3 heb ik hier tot nog toe geen last van.
Het ram-geheugen is uitgebreid met 3GB ram waarvan je fysiek "maar"2,38GB kan gebruiken. Tot nog toe geen problemen gehad dat het geheugen over de 2,2GB gebruikt werd.

Foto van het totale ram-geheugen. Op het moment van maken van de foto draaien er 7 apps.
Scherm:
Het scherm is echt een verademing, goed gedaan Samsung! Beeld is echt scherp, helder & net realiteit!
In verhouding met de Note 2 is dit scherm dus iets groter en daar pluk ik ook de vruchten van.

Foto van de vergrendelscherm.
Uiterlijk:
Het geheel van dit toestel spreekt mij aan. Zelf ben ik niet zo bezig met: "Dit had je beter met dat materiaal kunnen uitvoeren etc. etc.". Ik geniet ervan en heb er tot nog toe geen op of aanmerkingen op. Door de "ribbeltjes" aan de zijkant vind ik hem ook lekker in de hand liggen & heb ook het gevoel dat ik echt grip heb.

Let niet op het stof wat te zien is (onhandig iets gedaan)

Foto van de achterkant. Persoonlijke mening: Prachtig gedaan Samsung (Los van het uitstekende camerarandje).
Accu:
Persoonlijk had ik toch het gevoel dat de accu van de Note 2 langer meeging. Ik moet wel eerlijk aangeven dat ik op de Note 2 alleen Wifi altijd aanhad, GPS, Bluetooth stonden bijna altijd uit. Op de Note 3 heb ik Wifi, Bluetooth & GPS gewoon aanstaan.
Ik heb heel intensief gebruik gemaakt van de Note 3 (nog steeds) en ik ga toch wel makkelijk 1 dag mee met de accu.
Gemiddeld verbruik over 1 dag de eerste paar dagen:
- CSR racing gemiddeld 2 uur (best zware app)
- Internetten (helderheid op hederst) gemiddeld 1 uur
- FF6(Fast Furious 6 ) - gemiddeld 2 uur (ook best zware app)
- Een aantal overige spellen - gemiddeld 1 uur
- Spelen met de instellingen - gemiddeld 30 minuten
- Bluetooth, GPS & Wi-fi aan
Hierbij had ik aan het einde van de dag circa 20% over. Nou heb ik me laten vertellen dat de accu pas zijn volledige capaciteit heeft na gemiddeld 1 week. Ik ben hier zeer over te spreken!

Dit zijn de standaard snelkoppelingen(als je van boven naar beneden veegt zie je er minder, dit is de uitgeklapte versie)
S-pen:
De S-pen is op alle gebieden uitgewerkt. Toch vond ik de pen bij de Note 2 beter verwerkt in het design van het toestel dan bij de Note 3. Je voelt hem duidelijk uitsteken aan de onderkant & achterkant. Het pennetje moet je er uitduwen met je nagel.
De mogelijkheden zijn zeker uitgebreid t.o.v. de Note 2. Of ik het veel ga gebruiken weet ik nog niet, maar altijd leuk als gadget en om te "showen"

Hierop zie je hoe Samsung de Spen heeft verwerkt. Het "gaatje" aan de zijkant is een extra microfoon.
Opladen:
De Note 3 is uitgevoerd met een USB 3 Micro USB kabel, alhoewel je deze ook gewoon kan opladen met een "standaard" Micro USB lader/label.
De USB 3 lader zit een stuk steviger in het toestel dan de "standaard" (lader van de Note 2 bijv.)
Ik merk ook dat de Note 3 sneller is opgeladen dan de Note 2.

In het midden zie je de USB3.0 Micro USB aansluiting. Als je goed kijkt zie je in het rechter gedeelte de aansluiting voor een "standaard" micro USB aansluiting.
Het meest rechter "gaatje" is de microfoon. Het linker roostertje is de luidspreker.
Overige opmerkingen:
De luidspreker zit voor mij precies op een plek waar het toestel op mijn hand/vinger rust aangezien ik het toestel vaak in mijn rechterhand vasthoudt, hierdoor wordt de volume automatisch gedempt. Deze had van mij best op een andere plek gemogen, aan de andere kant stoor ik mij er niet aan.
De Home-button is echt gevoelig. Soms zit ik een app en wil ik iets op het scherm aanklikken en dan glij je over de home-button heen. Dan merk je echt gelijk dat de knop echt gevoelig is, kan soms best hinderend zijn.
De camera steekt een beetje uit aan de achterkant, hierdoor krijg je na verloop van tijd denk ik krassen op de metalen rand van de camera bij het neerzetten van je toestel zonder gebruik van een hoesje o.i.d. Dit zal echter het gebruik van de camera niet beïnvloeden.
De Note 3 gebruik ik in een leren hoesje, hier wat foto's daarvan.
De Samsung Galaxy Gear:
De horloge is in grootte verstelbaar. Nou heb ik best wel dikke polsen en past hij dan ook net goed genoeg bij mij.
Als ik de horloge draag heb ik ook echt het gevoel dat ik een horloge draag maar hij zit toch heerlijk.
De Gear had naar mijn mening beter uitgewerkt mogen worden, een aantal opties die in mijn ogen de Gear nog gewilder had gemaakt:
- Filmpjes en/of muziek kunnen afspelen op de gear zelf.
- Opladen zonder de dock, nu moet je de Gear eerst in een dock klikken waarna je in de dock de oplader plugt. Dit heeft als nadeel dat je altijd de dock bij je moet hebben als je de Gear wilt opladen.
- Nadat je een foto of filmpje heb gemaakt moet je deze handmatig naar de Note 3 sturen. De Gear slaat de filmpjes en of foto's op op zijn eigen geheugen van 4GB. Jammer dat je deze niet kan uitbreiden.
De Galaxy Gear gaat bij mij ongeveer 3 tot 4 dagen mee, dat is zeer positief vind ikzelf.
Ik heb geen vastlopers gehad en de Gear reageert gewoon snel & goed.
De camera vind ik nog best goed voor een camera van 1,9MP & de videocamera ook.
Al met al ben ik toch te spreken over de Gear en is het een leuke maar ook aanvullende gadget op je toestel. Ik kan de Gear dan ook aanraden.
Als ik de nieuwsberichten/geruchten lees met betrekking tot de Gear & samsung komen er nog best wat opties voor de Gear. Ik kan niet wachten.
Hier een review van de Samsung Galaxy Gear:
Als er toch nog vragen zijn stel die dan aub via de DM aangezien ik niet dagelijks de commentaren bij deze review zal doorlezen.