Tweakers

Tweakers zegt: 9

Samsung 840 EVO 250GB

Prijs
€ 197,99
Specificaties 2,5" • TLC • SATA-600 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 25 juli 2013

Samsungs nieuwe 840 EVO-ssd's: moeilijk te verslaan

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Lees verder »

Pluspunten

  • Relatief lage prijs
  • Goede prestaties
  • Schrijfsnelheid aangepakt

Minpunten

  • Energieverbruik niet significant verbeterd
  • Onzekere levensduur slc-cache

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
93
Score: 4
28
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
1
+3
DM89 26 april 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid
  • Software

Minpunten

  • ---

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
wtdeuce 12 januari 2015

Samsung 840 EVO 250GB

Zie "uitgebreide beoordeling". Door de status van de schijf toen hij geleverd werd en hoe de klantenservice met me omgegaan is, vind ik Samsung SSD's niet meer betrouwbaar. Ik wilde in de algemene beoordeling de fijne snelheid meenemen, maar ik kan voor het totaalplaatje geen "voldoende" geven, vandaar twee sterren.

Pluspunten

  • Snel

Minpunten

  • Half-DOA geleverd
  • Performance degradatie
  • Slechte klantenservice

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 2
Ondersteuning Score: 1

+1
Anoniem: 225411 28 augustus 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Wat is er sneller dan een 840 Evo? Twee Evo's in raid0! Ongelofelijke prestaties voor een geweldige prijs.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Leuke migratiesoftware meegeleverd
  • Ondanks zijn lage prijs toch uitstekende prestaties
  • Schaalt erg goed op bij raid0

Minpunten

  • (Nog) geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
shadow77 17 januari 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • lekker snel ook na een langere periode in gebruik
  • klein formaat
  • Stiller dan dit kan niet
  • Uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Minpunten

  • none

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
WarbringerTestpanel 12 januari 2014 Testpanel

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Goede performance
  • Goede Prijs / kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Had toch wel een bracket en SATA kabel verwacht

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • sneller opstarten OS
  • sneller opstarten programma's
  • zuiniger in stroomverbruik
  • geluidloos
  • toereikende meegeleverde software

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

+1
FlorisBTestpanel 11 januari 2014 Testpanel

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

+1
JumpStart 2 november 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Scherp geprijsd
  • Uitstekende software meegeleverd voor clonen en configureren

Minpunten

  • (Nog) geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 4

+1
VLD-010 29 oktober 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Werkt op SATA 3Gbs
  • Stabiel in gebruik op mijn Macbook Pro 5,3
  • Snelheid! Snelheid! Snelheid!

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
TIGER79 21 augustus 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • snelheid
  • ease of use bij installatie
  • prijs/kwaliteits verhouding
  • Samsungs goede reputatie met de voorloper

Minpunten

  • nog tikkeltje duurder dan de directe concurrentie, maar dat zal wel dalen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
wir 19 augustus 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Snelle en makkelijke installatie (zelfs software om je oude opstart HHD/SSD over te zetten)
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Erg snelle SSD

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

+1
boss-20 16 augustus 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Simpele verpakking
  • Zeer kleine formfactor
  • Makkelijk in te bouwen
  • Zeer rap i.c.m. m'n oude laptop

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

0
BlackNL 11 november 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Wie een SSD zoekt voor een leuke prijs, komt uit bij deze echter geen zoals altijd elk voordeel ook een nadeel.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs

Minpunten

  • TLC ipv. MLC

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
gruiten 4 september 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Weinig toe te voegen op andere reviews maar toch: In al die jaren van computer updaten heb ik nog nooit zo'n snelheidswinst weten te boeken als met deze drive. Het verschil is echt enorm.

Pluspunten

  • Speed!

Minpunten

  • De software om je oude schijf te migreren werkte niet goed. Heb het een en ander via open source software opgelost. Toch wel een behoorlijk minpunt eigenlijk. Maar goed, even knutselen en je hebt een geweldig snelle computer!

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 2
Compatibiliteit Score: 5

0
LaurenceMeijer 3 februari 2014

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Snelle prestaties
  • Makkelijk aan te sluiten

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

0
masgreeceTestpanel 27 januari 2014 Testpanel

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs
  • Bouwkwaliteit.

Minpunten

  • Geen tot op heden.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4

0
chrislaarman 24 november 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • snelheid

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Compatibiliteit Score: 5

0
Blonde Tux 4 november 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Goede SSD, mijn eerste ervaring met een SDD (SSD ontmaagding anyone ?!?). Het verschil met mijn 5400 rpm schijfje die standaard met een Apple Macbook Pro geleverd wordt is op zijn zachtst gezegd substantieel te noemen :+

Pluspunten

  • 1: Snel
  • 2: Sneller
  • 3: SCHNELL!!!

Minpunten

  • Ben nu al direct voor het leven verpest.... Kopieren van USB HDD naar de SSD duurt lang

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4

0
Vr4nckuh 25 september 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Pluspunten

  • mooi design
  • geleverd met de nieuwste Samsung Magician software (benchmark, performance optimization, OS optimization. over provisioning, en RAPID mode).
  • bloed snel (maar dit kan natuurlijk ook komen doordat ik van een "7200 RPM schijf af kom).

Minpunten

  • Ik ben in het begin nogal aan het klooien geweest met de instellingen voordat ik het naar mijn mening helemaal fijn had ingesteld (virtueel geheugen van het OS e.d.). Maar dat is meer mijn perfectionisme dan dat het de schuld is van de SSD. Out of the box werkt hij gewoon standaard onder windows 7 X64 zonder uberhaupt het programma van Samsung hebben hoeven installeren.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 4

0
sprk_nl 21 september 2013

Samsung 840 EVO 250GB

Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4

Eindoordeel

Score: 5

dsibma 25 januari 2019 Product gekocht

Samsung 840 EVO 250GB

Een prima verhouding tussen prijs een snelheid. Deze SSD draait al weer enkele jaren in mijn PC en tot nu toe heb ik er geen problemen mee gehad. De gemiddelde snelheden zijn prima en de betrouwbaarheid lijkt ook geen issue.

Pluspunten

  • Vlot
  • Betaalbaar

Minpunten

  • SATA begint een bottleneck te worden

Eindoordeel

Score: 4
Autovw 22 december 2018 Product gekocht

Samsung 840 EVO 250GB

Alhoewel dit niet de allersnelste SSD meer is, opzich nog prima voor gebruik in een doorsnede PC. Alhoewel dit niet de betrouwbaarste SSD is, dit merk ik ook wel bijv. bij het opstarten van de PC,de eerste 2 minuten krijg ik dan zwart scherm.Maar daar ben ik aan gewend :)

Pluspunten

  • Snel genoeg voor installatie van games
  • Was toen des tijds een dure SSD

Minpunten

  • Kan elk moment kapot gaan
  • Opstarten van Windows hapert heel erg

Eindoordeel

Score: 3
Chocola 18 augustus 2018 Product gekocht

Samsung 840 EVO 250GB

Prima consumenten SSD met een wat tegenvallende random read/write-score.

Pluspunten

  • Betrouwbaar en consistent

Minpunten

  • Prestaties vallen wat tegen
  • SLC NAND wat op kan gaan

Eindoordeel

Score: 3
Knightwolf 14 mei 2018 Product gekocht

Samsung 840 EVO 250GB

Prima betrouwbare SSD. Nu al vele jaren in gebruik en geen problemen mee gehad.

Pluspunten

  • Robuust
  • Snel
  • Betrouwbaar
  • Levensduur

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
thisisnotmyname 16 april 2016

Samsung 840 EVO 250GB

Ik heb hier slechts kort plezier aan beleeft. In het begin was deze schijf snel maar de degradatie sloeg snel toe. Nieuwe firmware mocht niet baten en Azerty.nl heeft het gelukkig kosteloos ingeruild voor de 850. Met soms max 20 kB/sec zeker geen aanrader! Kies de 850!!!

Pluspunten

  • De eerste maanden werkte het wel

Minpunten

  • Degradatie was extreem
  • Soms maar max 20 kB/sec
  • Elke week volledig defragmenteren om toch te kunnen werken

Eindoordeel

Score: 1
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 ... 6

Heb jij ook een Samsung 840 EVO 250GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee